Kristinusko alkoi tästä

Kristinuskon juuret ovat n. 1400 vuotta eKr syntyneessä Mithralaisuudessa. Kyseessä on vanha Keski-Aasialainen paimentolaisusko.

Sieltä ovat peräisin taivas ja helvetti. Kaste ja pääsiäinen. Kolmantena päivänä ylosnousemus ja kaikki muut kristinuskon pyhänä pitämät sakramentit.

Tarun mukaan Mithran syntymäpäivä oli joulukuun 25. ja vaikka Jeesus-henkilö syntyi keväällä, alettiin hänen syntymäpäiväänsä juhlia nimenomaan Mithran syntymäpäivänä.

Mithra nousi kolmantena päivänä kuolleista näissä vanhoissa taruissa. Tämä sopi mainiosti myös kristityille 1400 vuotta myöhemmin.

Kaste on Mitrhalaista keksintöä.

Alun perin härän veri antoi mithralaisissa mysteerioissa kasteeseen osallistujille iankaikkisen elämän. Myöhemmin härkä vaihtui karitsaan, ja on arveltu, että karitsan verta olisi vuodatettu myös aikaisimmissa kristillisissa pääsiäisaterioissa.

Alun perin mithralainen kaste oli verikaste, myöhemmin mithralaiset käyttivät vettä, ja tätä perinnettä jatkavat kristityt.

Koska Mithra oli sekä Auringon että kasvillisuuden jumala, mithralaisten suuri juhla oli kevätpäiväntasauksen aikaan (maaliskuun 25. pnä), jolloin juhlittiin Mithran kuolemaa ja ylösnousemusta. Mithran kuva vietiin symbolisesti kolmeksi päiväksi luolaan, josta se tuotiin ulos elävänä.

Kristillinen kertomus Betlehemin tähdestä on myös peräisin mithralaisuudesta. Mithralaiset tietäjät (magoi) kokoontuivat joka vuosi Voiton vuorelle odottamaan maailman kuninkaan syntymistä, vapahtaja Mithran paluuta. Tarinan mukaan tähti olisi vapahtajakuninkaan syntymän merkki, ja vapahtajalapsi ruumiillistuisi tähdestä ja siihen liittyvästä valopatsaasta luolassa.

Mutta eihän kunnon uskis ota näitä historiallisia tosiasioita kuuleviin korviinsa. Raamattu on Jumalan, sanaa, koska Raamatussa sanotaan niin.

Se tosiasia, että kaikki kristinuskon keskeiset asiat on varastettu 1400 vuotta vanhemmasta Mithralaisuudesta on vain Saatanan juonia, eikös niin?

http://fi.wikipedia.org/wiki/Mithralaisuus

Master Eq

3

337

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • alkup.raimo

      ...asiasi ei perustu Jumalan pyhään Sanaan vaan
      ovat juuri kuten sanotkin: saatanan juonia!

      • Oppia ikä kaikki

        Sinä olet saatanan juonien hedelmä!!!
        Et sinä ole ymmärtänyt Jeesusta tippaakaan!
        Ja mitä Matteus kirjoitti Jeesuksen sanoneen tommosista tyypeistä?!
        16:23 Mutta hän kääntyi ja sanoi Pietarille: "Mene pois minun edestäni, saatana; sinä olet minulle pahennukseksi, sillä sinä et ajattele sitä, mikä on Jumalan, vaan sitä, mikä on ihmisten."


    • Apostoli35

      "Tarun mukaan Mithran syntymäpäivä oli joulukuun 25."

      Kerro, milloin ko. uskonnosta löytyi kirjoitettua materiaalia? Veikkaanpa, että vasta Kristuksen jälkeen... Mutta, itseasiassa mm. Koreassa uskottiin Jumalaan nimeltä Hanamin ja Kiinassa oli Taivaan Herra Sang Ti (2600eKr). Monilla afrikkalaisilla kansoilla oli legenda Luojasta, Yhdestä Jumalasta ja joidenkin legendojen mukaan tällä Luojalla oli Poika, joka tulisi pelastamaan maailman.

      Kun näille kansoille mentiin ja kerrottiin evanekeliumia, he ihmettelivät. "Miksette ole aikaisemmin tulleet kertomaan, että se on totta ja jo tapahtunut?"

      Veikkaampa, että jos sinne Keski-Aasiaan Mithralaisuuden juuriseudulle mentäisiin kertomaan Kristuksen todella kuolleen ristillä ja syntien sovituksen tapahtuneen, he olisivat innoissaan!

      Kysymys kuuluukin, onko kyse siitä, että kristityt ovat varastaneet vai siitä, että joillakin muilla oli aikaisemmin (kuten Vanhassa testamentissa) Jumalan ilmoitus tulevasta? Väitteesi ei nimittäin ota huomioon sitä asiaa, että Jumala on ilmoittanut itsestään myös muille kansoille kuin juutalaisille.
      Kunnon pesunkestävä ateisti ei ehkä halua uskoa sitä, että aikaisemmat legendat mahdollisesti kertovat siitä tapahtumasta, joka kirjattiin Uuteen testamenttiin (sen kirjoituksiin). Jeesus ristiinnaulittiin, sen todistavat myös kristininuskon ulkopuoliset historialliset lähteet.

      Jos maailmassa löytyy useita mithralaisuuden kaltaisia legendoja, eikö se päinvastoin tue kristinuskon sanomaa? Ei minua ainakaan uskovana haittaa se, että jopa aivan toisella puolella maapalloa on ollut käsitys Yhdestä Jumalasta (inkoilla), joka oli jopa aurinkoa ylempänä.

      " Tarinan mukaan tähti olisi vapahtajakuninkaan syntymän merkki, ja vapahtajalapsi ruumiillistuisi tähdestä ja siihen liittyvästä valopatsaasta luolassa. "

      Raamatun mukaan Jeesus ei ruumillistunut tähdestä ja valopatsaasta, vaan syntyi naisesta lihallisena ihmisenä. No, hienoa, että ko. paimentolaiskansalla on ollut jo tieto Vapahtajasta joka tulisi ja pelastaisi maailman! Se Vapahtaja oli Jeesus Kristus! Mithralaisilla olisi syytä iloita!

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

      Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
      Maailman menoa
      194
      4538
    2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      254
      2550
    3. 133
      1677
    4. Luovutetaanko nainen?

      En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
      Ikävä
      67
      1381
    5. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      201
      1259
    6. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      83
      1110
    7. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

      Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
      Ikävä
      64
      1094
    8. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      74
      1047
    9. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      76
      1041
    10. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1037
    Aihe