Lenininpuisto

Jaakko_Sivonen

On häpeällistä, että Helsingissä on Leninin mukaan nimetty puisto. Samalla perusteella voisi perustaa vielä puistot Stalinille, Hitlerille ja Pol Potille.

15

1295

  Vastaukset

  • Tampereella on kokonainen museo omistettu Leninille! :)

  • mielipiteesi huolella perustellen.

   Jätä höpöheinä nauttimatta kuitenkin. Voipi audienssi peruuntua
   harittavaan katseeseen, hihittelyyn ja vaahtoaviin suupieliin.

   Ja sitten asiaan:

   Paskanko väliä puistojen nimillä on? Pahempi juttu lienee
   itäsuunnalta tuleva multirikollisuus!

   • Jokainen ihminen jolla on vaikutusta tuhansien ihmisten elämään, tekee väistämättäkin myös hyvää yhteiskunnalle.

    Sitäpaitsi se on Alppipuisto näin 80-lukulaisen silmissä.


  • Ei taida herra Silvonen olla tietoinen, että Lenin oli ensimmäinen valtionpäämies, joka tunnusti Suomen itsenäisyyden. Tältä pohjalta katsottuna Lenin-puisto sopii Helsinkiin oikein hyvin.

   PS. Ja Alppipuisto on muuten ihan eri asia.

   • Suomen tunnustamisessa oli se, että niin saataisiin Suomen punaiset luottamaan Leniniin ja vallankumouksen jälkeen liittämään Suomi takaisin Venäjään. Leninillä oli siis puhtaan imperialistiset, Suomelle haitalliset, tarkoitusperät asiassa.


   • Jaakko_Sivonen kirjoitti:

    Suomen tunnustamisessa oli se, että niin saataisiin Suomen punaiset luottamaan Leniniin ja vallankumouksen jälkeen liittämään Suomi takaisin Venäjään. Leninillä oli siis puhtaan imperialistiset, Suomelle haitalliset, tarkoitusperät asiassa.

    Väitteesi perustuu oletuksiin.


   • Toutain kirjoitti:

    Väitteesi perustuu oletuksiin.

    on oletusten tekemistä. Ilman oletuksia ei esimerkiksi voitaisi juurikaan pohtia talvisodan merkitystä Suomelle.

    Tuon oletuksen löydät kyllä yleisestä historiankirjoituksestakin ja se on kouluissakin opetettava oletus, joten siitä voit päätellä jotain...


   • paljolti kiittää Israelin valtion synnystä, joten Israeliinkin pitäisi varmaan perustaa kiitoksena Hitler-museo ja kehitellä jokin Hitlerin mukaan nimetty paikka.


  • Voin kertoa, ettei voisi vähempää kiinnostaa Helsingin puistojen nimet tai nähtävyydet. Kun tulen Hesan keskustaan(=stadi) on matkailuni painotus ostoksissa ja muuten vaan pyörimisessä. Mitä muuten harrastan omassakin kaupungissani.

   Olkoonkin miten junttia, mutta jos haluan kokea jotain lähden ulkomaille.

   • Siis eri asia? Näin minulle vannoitti kolmannen polven Stadilainen kenen kanssa vietin aikaani siellä jokin aika sitten...

    Mutta mutta, kaikki erehtyvät, ja varsinkin Varsinaissuomalaiset. Ne on varsinaisia ne! Olipas näppärää!


  • Iisalmessa on nimetty Kortteli Keisarin kulmaksi (Aleksanteri Suuri). Onpa viellä kaksipäinen kotkavaakuna ikkunoissa. Sitä vaan halutaan olla muuta kuin suomalaisia.

  • LENIN antoi Suomelle itsenäisyyden, ja siksi puisto !

   STALIN taas koetti liittää CCCP Suomen itsenäisyyteen, mutta -39 ei onnistunut !

   POL POT taas oli vain pääministeri, ja ei vaikuttanut Suomen sisäisiin asioihin juuri ollenkaan !

  • Lenininpuisto on nimityksensä puolesta tosi vanhaa perua, ajalta jollon Kallio oli lähes sataprosenttisesti työläiskaupunginosa.

   Leninpuistohan sijaitsee "sirppiliiterin" eli Kulttuuritalon takana joka oli aikoinaan pitkään erilaisten vasemmistolaishenkisten tanssiaisten pitopaikka, aikana ennen rock-konsertteja.

   Kalliossa on myös muita työläisperinteeseen viittaavia nimiä, esim Katri Valan puisto. Vala oli runoilijana pitkälti vasemmistolainen.

   Hitler tai Pol Pot ovat henkilöitä joita Suomessa mikään yhteiskuntaluokka minään vuosikymmenenä ei ole pätkääkään ihannoinut.

   Meillä on myös loogisesti Mannerheimintie ja paljon muuta vastaavaa. Mannerheimintie on Helsingin pisin katu ja keskeisin, olihan hän olennaisin Suomen johtohahmo aikoinaan. SE olisi älytöntä jos samainen katu olisi Leninintie.

   Historia on historiaa, myös Berliinissä on Karl Marx-platz vaikka kaikki eivät olekaan enää nykyään hänen kannattajiaan henkeen ja vereen.

  • Ilman Leniniä olisimme osa Karjalan oblastia, mieti sitä, katso karttaa.

  • Viipurin pääkatu, joka aiemmin oli nimetty kaupungin perustajan mukaan Torkkelinkaduksi, on tänä päivänä Lenininkatu, eikä Lenin-aiheisia muistomerkkejä ole lainkaan vaikea löytää.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sofia yllättävää itki nikon oven takana

   https://www.seiska.fi/Uutiset/Totuus-kohuparin-eropommista-Sofia-Belorf-tunki-Niko-Ranta-ahon-kotiin-mustasukkainen Ei hyvää päivää!!!!!!!
   Kotimaiset julkkisjuorut
   279
   10374