Jos Sosnovyi Bor ....

Oletteko harkinneet, mitä tekisitte, jos Sosnovyi Borissa tapahtuu vakava ydinonnettomuus. kuten Tshernobylissä, ilma on laajalla alueella sateinen ja tuuli käy onnettomuusreaktorilta Helsinkiä kohti? Laskeuman saapuminen Helsinkiin kestänee luokkaa 20h.

Tässä mun ohjeet:

- älä 'hötkyile', vaan kuuntele radiosta viranomaisten ohjeita ja noudata niitä
- on hyvä, jos olet jo etukäteen hankkinut joditabletteja, sillä niiden saatavuus ei ole taattu. Ota niitä vasta viranomaisten niin kehoittaessa

No voi sitä noiden lisäksi jotain pientä puuhata aikansa kuluksi. Kunnon tuuletuksen jälkeen ikkunat voi sulkea ja ilmastoinninkin, jos onnistuu tehdä. Perusteellisempi tilkitseminen tarpeen vasta kun viranomaiset niin kehoittaa.

Ja jos nyt sattuu olemaan joku keikkahomma jonnekki Ouluun päin, voi harkita sen jatkamista perhelomalla - siis perhe mukaan kärryyn ennenkuin viranomaiset ehtii sulkea tiet sinne päin.

13

1683

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pär Pillhard

      ...Leppävirralle. Saman voisin tehdä jos Sosnovyi Borissa poksahtaisi.

      • Jossittelu joutavaa

        JOS tädillä olisi munat hän olisi setä.


    • Igor

      ...jos Sosnovyi Bor paukahtaisi talvella.

      Kuolemia tulisi tuhansia,kenties kymmeniä tuhansia.

      Kun ihmiset siellä paleltuisivat kuoliaaksi. Energiansaannin tyrehdyttyä.

      Kesällä uhreja tulisi ehkä vähemmän, ja syynä olisi enempikin nälkäkuolemat kuin kylmä: kas kun Sos. Borin pysähtyminen lamaannuttaisi koko alueen talouden ja ihmisten toimeentulon.

      Ja sitten taas talven tullen alkais paleltumisuhrejakin tuleen...

    • tuntuu mahdolliselta.

      Kuka on lukenut mitä kaikkea väkivaltaa,ja typeryyttä tehtiin Tsernobilissä,ennen kun se saatiin räjähtämään,voi olla suhteellisen rauhallisella mielellä.En usko että Venäjällä herrapelko on niin syvältä,kun se oli NL:ssa.

      • SB:sta vielä puheenollen: näin kerran jutun laitoksen henkilökunnan holtittomasta menosta. Mukana oli viina ja huumeet. Yritänkin vielä etsiä sen jutun.


      • Vastaaja kirjoitti:

        SB:sta vielä puheenollen: näin kerran jutun laitoksen henkilökunnan holtittomasta menosta. Mukana oli viina ja huumeet. Yritänkin vielä etsiä sen jutun.

        Sosnovyi Bor tunnetaan myös Leningradin ydinlaitoksena (Leningrad Nuclear Power Plant, LNPP). Tässä hiuksia nostattava juttu laitoksen henkilökunnan työkulttuurista ja laitoksesta itsestään. Hakemani viina/huumejuttu tämä ei ole, mutta siitäkin mainitaan:

        "
        ...
        3.6. Alcohol at the LNPP.

        The LNPP employees can work even intoxicated by alcohol. For example, October 12, 2000 the guards detained the drunk right on the LNPP premises [25]. Such cases are possible, because the LNPP management is reluctant to introduce the pre-shift alcohol check.

        3.7. Drug addiction at the LNPP.

        In 1998 two persons working in the NC died because of the heroin overdose [26]. Several times the police detained LNPP employees buying heroin [27,28]. The LNPP has no system of screening the personnel for drug use.
        ...
        "
        http://decomatom.org.ru/eng/npp/dec02.htm

        Englannin kielen taitoni ei oikein riitä kuin typistettyyn suomennokseen:

        - juopuneenakin työskennelty, mm. vuonna 2000 pidätetty yksi juopunut työntekijä laitoksen tiloissa.

        - kaksi työntekijää kuoli heroiinin yliannostukseen 1998. Useita työntekijöitä pidätetty heroiinin ostamisesta. Laitoksella ei ole huumeseulontaa henkilökunnalle.


        Kannattaa lukea koko juttu, ja tallettaa se suosikkeihin kansioon "Kaikki on mahdollista"


    • Vastailija

      Jos laskeuma osuu vain tuonne kehäkolmosen taakse, niin sitten katselisin telkkarista kuinka kenelläkään ei käy mitenkään. Olisi varmaan tylsä onnettomuus.

    • PIIKKI LIHASSA

      Ei mitään hätää. Suomen Säteilyturvakeksuksesta venäläisen Rosatomin palvelukseen siirtynyt Jukka Laaksonen sanoo että venäläisten ydinvoimaloiden turvallisuus on huippuluokkaa eikä mitään ongelmia ole.

      Kyllähän me nyt uskotaan kun mies sanoo. Eikö niin?

      Kansainvälinen atomienergiajärjestö IAEA ja monet venäläiset asiantuntijat ovat toistuvasti ilmaisseet huolensa Neuvostoaikaisten RBMK-1000 tyyppisten reaktoreiden sekä uudempien kevytvesireaktoreidenkin turvallisuudesta. Suunnitteluvirheitä, virheitä ja laiminlyöntejä rakennusvaiheessa ja voimaloiden käytössä. Kyllä tässä suomalaisena ja ylipäätään eurooppalaisena kiinnostaa kovasti missä mennään esim. Sosnovyi Borin laitoksen kanssa.

      Laaksonen sanoo että Venäjällä on tehty parannuksia ydinturvallisuuteen enemmän kuin missään muussa maassa. Jos tuo pitää paikkansa, niin todettakoon, että Venäjällä on ollut myös enemmän tarvetta korjata turvallisuuspuutteita kuin missän muualla. Toiseksi Laaksonen toteaa myös että Loviisassa on ollut jo yli 35 vuotta Neuvostoliittolaisten rakentama ydinvoimala. No niin on, mutta sitä ei rakennettu sillä tavalla kuin neuvostoliittolaiset sen oli alunperin suunnitellut, vaan siihen tehtiin huomattavia muutoksia. Loviisan voimalaan tilattiin mm. Westinghouse-yhtiöltä USA.sta reaktorin hätäjäähdytysjärjestelmä. Neuvostorakentajat eivät ymmärtäneet ollenkaan miksi sellainen pitäisi olla. Heillä oli kuulemma Tshernobylissä huippuluokan ydinlaitos jossa moisia hömpötyksiä ei ollut ensinkään.

      • mistä näitä...

        Miksi nostaa 7 vuotta vanha ketju tänne? Ei tuo liene vaikeaa avata uusi.


    • libe

      Kiitos neuvosta

    • K.Late

      Leningradin voimala on huipputurvallinen, traktorilla ja rautakangella oikaistaan säätösauvojen putket, venäläiseen tyyliin. SOS, SOSnovyi

      "Sosnovyi Borissa yksi vanha reaktori on ollut pysäytettynä viime kesästä, koska sen grafiittipino on liikkunut ja vääntänyt säätösauvojen putkia.

      "Asmolovilta kuulin, että he aikovat testata grafiittipinon oikaisua. Sitä väännetään kai jollain hydraulisella tangolla. Tämän vuoden aikana selviää, onnistuuko se", Laaksonen kertoo."

      http://www.hs.fi/sunnuntai/Venäläisen ydinvoiman valtti on nykyään turvallisuus/a1369451296133

      Mutta höpinat pois, ydinturvallisuus alkaa oman maan voimaloista - sitten kun ne on pysäytetty.

    • Muumuasa

      Tuskin mitään tapahtuu.

      • Anonyymi

        Ei sitä tiedä.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      154
      11154
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3113
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      216
      2964
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2167
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1928
    6. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1765
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      18
      1749
    8. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      53
      1704
    9. 85
      1678
    10. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1637
    Aihe