VS-yhtiöiden konkurssi kestänyt jo 20 vuotta!

kunnonlääkäri

VS-yhtiöiden varat olivat konkurssi- hetkellä nykyrahassa 21,8 milj. euroa

Paljastuskirjasta tehtiin uusi painos, joka kertoo konkurssiin ajamisen suunnitelmallisuudesta

Ilmajokelaisen VS-yhtiöiden konkurssipesää selvitetään edelleen, yli 20 vuotta konkurssiin hakemisen jälkeen. Jälkikäteen on selvinnyt useita konkurssin suunnitelmallisuutta tukevia seikkoja: Vuonna 1984 ilmestyi paljastuskirja, Laillinen murha Visen taru ja tuho, jonka kirjoitti lakimies-kirjailija Kauko Parkkinen.

Parkkinen julkaisi eilen keskiviikkona uusintapainoksen kirjastaan, johon on lisätty luku tilanteiden viimeisistä käänteistä. Parkkisen mukaan vain vahvistunut, miten tahallista VS-yhtiöiden konkurssiin ajaminen oli.

VS-yhtiöistä oli olemassa kertakaikkinen sopimus sen konkurssiin ajamisesta. Saalis sovittiin jaettavaksi. Monet asiat ovat kahdessa vuosikymmenessä saaneet selityksensä, Parkkinen kertoo VS-yhtiöiden vanhassa toimitalossa Ilmajoella, joka toimii nyt kirjastona.

Merkittävin asia minulle on kirjassa se sivu, jossa kerrotaan VS-yhtiöiden varoista konkurssihetkellä, Kaisu Hautala sanoo.

Varat olivat tuolloin 55 miljoonaa markkaa, joka tarkoittaisi nykymarkoissa 130 miljoonaa markkaa eli 21,8 miljoonaa euroa. Pesä ei siis suinkaan ollut tyhjä.

PUOLUSTAJIA. VS-yhtiöistä jäi työttömäksi toistatuhatta työntekijää, joista monet asettuivat puolustamaan työnantajaansa. Kansalaisadressi täyttyi nimistä ja osa jopa lupautui takaamaan yhtiötä.

VS-yhtiöt ovat merkittävä osa Suomen historiaa ja myös Ilmajoen historiaa, totesi kunnan teknisenä johtajana jo konkurssin aikaan toiminut Tapio Mäki-Rautila Ilmajoella.

Seppo Hautalan tunteneena hän totesi, että ensimmäisen painoksen 1984 lukenut Hautala ei löytänyt Parkkisen kirjasta ainoatakaan asiavirhettä. Seppo Hautala kuoli syöpään noin yhdeksän vuotta sitten.

Parkkisesta on kummallista, että maan valtalehtiä eivät VS-yhtiön konkurssiasiat kiinnosta: Esimerkiksi hän mainitsee Helsingin Sanomien tehneen ensimmäisestä kirjasta jutun, jota toimittaja vielä tarkisti illalla. Jostain syystä juttu ei kuitenkaan koskaan ilmestynyt, eikä ilmestynyt Parkkisen mukaan enää mitään muitakaan juttuja jälkikäteen. Asia vaiettiin.

On outoa, että konkurssitila voi jatkua näin pitkään, 20 vuotta. Tämä pitäisi sysätä liikkeelle, eikä sitä tapahdu, ellei asialle saada median tukea, Parkkinen lisää.

Hän esittää Suomen valtiovallalle anteeksipyyntöä VS:n ex-työntekijöille ja Hautalan perheelle.

http://www3.ilkka.fi/servlet/page?_pageid=245&_dad=portal30&_schema=PORTAL30&_mode=3&_ref=20021002214128&depa=4&id=2428892

6

1297

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • osku

   eiköhän koko konkurssi ollut sovittu juttu, tietyt jepet sai osansa ja piti turpansa kii.

   • kunnanlääkäri

    Vaikka Säästöpankki ja Postipankki olivat "yhteisestä" sopimuksesta laittaneet lainahanat kiinni, pyöri yritys ilman ulkopuolista rahoitusta puoli vuotta!

    Ei kovin konkurssikypsältä vaikuttanut ...


  • Maajussi100

   Joko tämä on selvinnyt?

   • coscen-corva

    Enpä tiedä ainakaan. Onkohan pesässä vielä rahaa? Olihan se iso juttu täällä Ilmajoella aikoinaan. Kuntaakin syytettiin passiivisuudesta, mutta silloinen kj. Erkki Kiskola vakuutti, että kaikki mahdollinen tehtiin...


  • Anonyymi

   Seppo ei istuskellut etelän herrojen kanssa iltaisin klubeilla "virvokkeita" nauttien. Sekös herroja harmitti, eikä edes ollut työnantajaliitossa. Demarit olivat silloin valta-asemassa joka paikassa Esim. Wahlroos ja muut toverit Koivistoa myöden. Viäläkin tunnen vihaa näitä ihmisiä kohtaan, jotka halusivat väkisin VS yhtiöt polvilleen.

   • Kyllä. En ole täällä perillä asiain taustoista, mutta se vaikutelma jäi, että se firma tukehdutettiin, ettei siitä olisi kasvanut uhkaa etelän suurille rakennusfirmoille?
    Sitten syksyllä 1980 se Irakin-Iranin sotakin käynnistyi...sille ei voinut mitään, mutta...


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kohupari pongattu Kupittaalla.

   Totta vie. Martinna ja Tommi ovat näkyneet hiihtelemässä.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   66
   2133
  2. Martina lähtenyt Lontooseen ....

   .....Luuleeko sieltä saavansa rikkaan miehen. Kauas täytyy lähteä kun maine Suomessa mennyt😂 Suomesta sai vain työttömän, köyhän, raiskaussyytetyn.😂
   Kotimaiset julkkisjuorut
   292
   1985
  3. Sofia sairastui kuitenkin koronan, vaikka toisin väitettiin.

   Niin käy kun hillutaan ilman maskia jokapaikassa ja ei noudateta sääntöjä jotka on meille kaikille annettu.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   90
   1879
  4. Vaaratilanne viitostiellä

   Tukkirekka ajautui mehtään kun joku humalainen oli seisonu keskellä vitostietä pilkkopimeällä. Mikä tämä juttu on?
   Suomussalmi
   20
   1518
  5. Mitä ajattelet siitä

   että toimintasi takia yritin tehdä itsemurhan?
   Ikävä
   116
   1172
  6. Valtakunnansyyttäjä armahti Al-Holin naiset mutta Räsänen tuomitaan homojen solvaamisesta?

   Koska A-Holin leiri on ulkomailla, terrorismirikoksien tutkinnan aloittamiseen vaaditaan valtakunnansyyttäjä Toiviaisen päätös. Supo mukaan Isis-alue
   Maailman menoa
   415
   885
  7. Tiedän ettei sua enää kiinnosta

   Roikun tässä vielä hetken ja sitten päästän irti kokonaan. Ei tämä helppoa ole kun ei ole muuta päähän mahtunut kuin sä sen jälkeen kun olit hetken me
   Ikävä
   54
   870
  8. Naiset kiinnostuvat tietynnäköisistä miehistä

   On totta, että naiset kiinnostuvat tietynnäköisistä miehistä. Se tavismieskin voi tietysti saada naisen kunhan on yritteliäs asenne ja käy lukuisilla
   Sinkut
   161
   838
  9. Jussi uhkaa Twitterissä laitavansa lapun luukulle

   https://twitter.com/jussipesonenupm ” Lakko ja tukilakot vaikuttavat eniten UPM Communication Paperin henkilöstön tulevaisuuteen. UPM Suomi visio 203
   Jämsä
   51
   787
  Aihe