Onnea ylioppilaat, mutta entäs ammattikoululaiset??

raksa

Onhan se hienoa että saa valkoisen lakin ja valmistuu ylioppilaaksi. Mutta nyt unohdetaan pari asiaa. Ylioppilailla ei ole koulutusta mihinkään ammattiin. Pelkästään paperi ja jokin valkoinen lätsä päässä. Ammattikoulun suorittaneilla on sentään ammatillinen koulutus valmiina ja voivat siirtyä suoraan työelämään. Halutessaan jopa erikoistua ammattiinsa vielä enemmän. Eikö heitäkin pitäisi juhlia? Heillä on suurempi syy juhlia!

14

1666

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • yo:n äiti

      Kuka estää juhlimasta ammattikoulusta valmistunutta? Ei ole mikään kirjoittamaton sääntö, ettei amiksille voisi pitää omia juhlia! Sehän on täysin oma ja perheen asia, millaiset juhlat pidetään!

      Ei missään myöskään lue, että ylioppilaille on pidettävä juhlat. Toiset yo:than jopa kieltäytyvät juhlimasta lakkejaan.

      Elämä on muutenkin niin ankeaa ja tylsää välillä, että olisi tosi hyvä juttu, jos ihmiset alkaisivat enemmän keksiä syitä juhlimiseen ja toisiensa tapaamiseen! Amiksesta valmistuminen on hyvä syy, samoin ylioppilaaksi lakittaminen, häät, syntymäpäivät, nimipäivät, toisen nimen nimipäivät, kesän alkaminen, jne. jne. Meillä pidettiin isot juhlat viime talvena, kun kissamme täytti vuoden =)))

    • amis

      suurempi syy juhlia? Just joo XD

    • Gaiza

      No olipas lapsellinen kannanotto. Mulla on monta lasta ja varmasti jokaisen aherruksen päätöstä juhlistetaan yhtä lailla. Kyllä yo on arvostettu väli-etappi, ilman muuta meillä ainakin juhlitaan viikon päästä. On vaan ammatteja joihin ei ilman yo:ta pääse, on pakko käydä lukio. Kun meilläkin osa menee amikseen tai muualle, niin varmasti juhlimme päätöstä silloinkin. Typerää ajatella mitä ja ketä pitää juhlia enemmän, jokainen tekee senkin tavallaan.

      • ajattelin

        voisitko kertoa ammatteja mihin ei pääse kuin lukion käymällä(suurin osa lukion käyneistä pyörittelee pihvejä mäkkärillä, koska ei ole päätä jatkaa ylemälle.. en suinkaan yleistä)? nykyään lukiolla ja ammattikoululla ei ole mitään eroa jatko-opiskelupaikkaa hakiessa! syventykää asiaan ennen kuin lauotte typeryyksiä!


      • seuraavia:
        ajattelin kirjoitti:

        voisitko kertoa ammatteja mihin ei pääse kuin lukion käymällä(suurin osa lukion käyneistä pyörittelee pihvejä mäkkärillä, koska ei ole päätä jatkaa ylemälle.. en suinkaan yleistä)? nykyään lukiolla ja ammattikoululla ei ole mitään eroa jatko-opiskelupaikkaa hakiessa! syventykää asiaan ennen kuin lauotte typeryyksiä!

        lääkäri, lakimies, pappi... DI, loputon lista.

        Mutta kaikkia tarvitaan. Nykyinen systeemi on vain syvältä, kun kaikki, joilla vähänkin päätä menevät lukioon. Sitten tosiaan niillä keskivertopapereilla ei tosiaan pyöritellä kuin pihvejä. Joka on työtä sekin. Ja mäkissä hyvin palkattua :)


      • heistä
        seuraavia: kirjoitti:

        lääkäri, lakimies, pappi... DI, loputon lista.

        Mutta kaikkia tarvitaan. Nykyinen systeemi on vain syvältä, kun kaikki, joilla vähänkin päätä menevät lukioon. Sitten tosiaan niillä keskivertopapereilla ei tosiaan pyöritellä kuin pihvejä. Joka on työtä sekin. Ja mäkissä hyvin palkattua :)

        tulee duunareita. Meillä on työmaalla yksi lääkäriksi valmistunut, mutta tuli hitsariksi meille. Vähän samanlaista tuo hitsarin homma on kuin lääkärinkin. Avataan ja suljetaan.


    • micco

      Ei nyt taas aloteta tätä riitelyä. Tottakai MOLEMPIA pitää juhlia.

    • tuore YO

      Älkää aliarvioiko lakin mahtia! Pitäisi olla viikon päästä juhlien sankari ja täällä tunnutaan vähättelevän lakin merkitystä, joka ei minulle ainakaan ole merkkinä tulevien työpaikkojen laadusta, vaan ensimmäiselle todella isolle itsenäiselle urakalle, johon totisesti uhrattiin verta ja kyyneliä.

      Sitä paitsi juhlat ovat enemmänkin sukujuhlat kuin ylioppilaiden palvontaa. Amikset sun muut saa pitää omat sukujuhlansa, mutta ei tarvi vertailla kummalla on syytä pitää enemmän.

    • yo06

      Siis..nää keskustelut ei vois olla säälittävämpiä.. Niin lapsellista. Huh.

      Sekä amiksia että lukiolaisia on aihetta juhlia, tietenkin. kaikilla on omat tavoitteensa elämässä, ja kukin käy sitä koulua, minkä tulevaisuutensa kannalta parhaakseen näkee. Kyllä, amiksesta valmistuu suoraan ammattiin. Se onkin juhlimisen arvoista. Lukiolainen valmistuu ylioppilaaksi, ja on suorittanut 3 vuoden uurastuksen kirjojen parissa, ja on yhden askeleen lähempänä tulevaa ammattiaan. Tämäkin vaihe on suoritettava, jos aiot tiettyihin ammatteihin joskus valmistua.

      Onnea kaikille valmistuneille.

    • Buah!

      Kuka amiksia haluaa juhlia, koko suku niitä vaan häpeää. Eivät pysty antaa tulevaisuudessa lapsilleen edes kunnon tulevaisuutta.

      • voi tulla

        lääkäreitä, insinöörejä, lakimiehiä jne. Jonkun ne "paskaduunitkin" on hoidettava. Kaikki työ on tarpeellista. Hyvä, että on edes työtä. Kaikille sitäkään ei riitä.


      • abiturientti_2006
        voi tulla kirjoitti:

        lääkäreitä, insinöörejä, lakimiehiä jne. Jonkun ne "paskaduunitkin" on hoidettava. Kaikki työ on tarpeellista. Hyvä, että on edes työtä. Kaikille sitäkään ei riitä.

        Lakki tulee launtaina, enkä voi millään ymmärtää sitä, että monet suorastaan halveksii ammattikoulun käyneitä. Kaikki ei tosiaankaan voi olla mitään yliopistosta valmistuneita paperinpyörittäjiä, kaikki tarvitaan! Ei sellanen yhteiskunta toimisi, missä kaikilla olisi maisterin paperit taskussa.

        Vähän ymmärrystä puolin ja toisin, kiitos.


      • Vissiin paskaduunari...

        Sun mielestä ammattiin valmistuminen on aliarvostettua.. Hmm.. ite valmistuin amiksesta kokiks ja siitä on kylla helvetin ylpee.. Kuka tekee kädettömille ruokaa? KOKKI Kuka rakentaa sun talos jos et ite osaa? TALONRAKENTAJA Kuka korjaa sun autos jos et ite osaa? AUTOASENTAJA Kuka tekee sun talos sähkötyöt kun et ite saa tehdä? SÄHKÖASENTAJA Kuka tekee sun vaatteet koska et osaa? OMPELIJA.. Kädentaitajia tarvitaan ihan niinkuin näitä ylioppilaita joita nyt useimmiten näen kaupankassalla istumassa kun ei opiskelupaikkaa saanut/halunnut. Mutta tämä on aina tää iänikuinen keskustelu.. Ei amiksesta valmistuneita pidä vähätellä/sylkee päin naamaa.. Lukiossa saa vain yleissivistävää koulutusta ja se ei riitä.. No eipä ollut vain ylioppilaaksi päässyt työpaikallani töissä, raukka kun ei mitään osannut ja hänestä ei mitään hyötyä ollut.. Mutta jos tää on aina tämmönen joka keväinen kädenvääntö, niin miksi lukioon haluavat eivät mene amikseen ja ota YHDISTELMÄOPINTOJA???? Siinä kun saa sen lakin ja ammatin samalla.. KÄTEVÄÄ..!!!!! Ja ei ainakaan mun suku häpee mua vaikka oon käynyt VAAN AMIKSEN.. Sun sukus taitaa olla jotenkin häiriintynyttä ja luuserimaista väkee jos noin häpeevät amiksen käynyttä!!! Voi voi.. Kyllä lapsilleen voi antaa häikäisevän tulevaisuuden vaikka on vain amiksen käynyt.. Osta Buah-pelle elämä tiimarista parilla eurolla.. *nauran sulle paskaset naurut*


    • yo&amis

      Eikö vieläkään tajuta että sekä yo että amis pystyy jatkamaan samoille aloille ei ole aloja johon ei amiksen pohjalta nykyään voi jatkaa!!! Amiksessa saa ammatin mutta yo saa kattavamman tietopohjan... kumpaa siis haluatte? no sen saa jokainen ite päättää mut kannattaa miettiä että haluaako myöskään ylikoulutetuks työttömäks... ei kaikille "korkeastikoulutetuille" ole töitä vaikka jokainen yliopisto ja korkeakoulu mainostaa hyvillä työllisyys näkymillä niin mistä kummasta johtuu että todellisuus on aivan muuta... kannattaa miettiä ja harkita mutta juhlat on aina juhlat valmisti mistä valmistui joten juhlikaa ja onnea kaikille tasapuolisesti!!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haluaisitko nähdä

      Hänet alastomana?
      Ikävä
      68
      3149
    2. Hilirimpsistä

      Hyvää huomenta ja kivaa päivää. Ilmat viilenee. Niin myös tunteet. 🧊☕✨🍁❤️
      Ikävä
      200
      2791
    3. Nainen lopeta pakoon luikkiminen?

      Elämä ei oo peli 😔😟
      Ikävä
      22
      2608
    4. Älä elättele

      Toiveita enää. Ihan turhaa. Sotku mikä sotku.
      Ikävä
      49
      2578
    5. Olet täällä. Mutta ei minulle.

      Nyt olen tästä 100% varma. Satuttaa. T: V
      Ikävä
      20
      2446
    6. Kuule rakas...

      Kerrohan minulle lempivärisi niin osaan jatkaa yhtä projektia? Arvaan jo melkein kyllä toki. Olethan sinä aina niin tyyl
      Ikävä
      41
      2295
    7. Miten hitsissä ulosoton asiakas?

      On tää maailma kumma, tässä haisee suuri kusetus ja ennennäkemättömän törkeä *huijaus*! Miten to.monen kieroilu on edez
      Kotimaiset julkkisjuorut
      210
      1733
    8. Törmättiin tänään

      enkä taaskaan osannut reagoida fiksusti. Menen aina lukkoon. Yksi asia on varma: tunteeni sinua kohtaan ovat edelleen v
      Ikävä
      24
      1687
    9. Vieläkö sä

      Rakastat mua?❤️😔
      Ikävä
      36
      1535
    10. Dear mies,

      Hymyiletkö ujosti, koska näet minut? 😌
      Ikävä
      18
      1406
    Aihe