Myyrät ja etikka

skäribo

Oliko se tällä palstalla, missä joku suositteli myyrien torjuntaan etikkaa?

Meillä saaristossa on myyriä aivan hirveästi, eikä tämä kesä ole poikkeus, niitä on aina. Kaikki sipulikukat ym. on järsitty järjestään joka vuosi.

No, ostin sitten pullollisen väkiviinaetikkaa, ajattelin, ettei se nyt paljon maksa eikä ole luonnolle pahaksi jos sitä kokeilee. Pirskotin koko pullollisen näkyviin myyränkoloihin niin maassa kuin kivijalassakin, ja vähän muuallekin, missä myyriä on näkynyt.

Sen jälkeen en ole nähnyt myyrän myyrää! Kaikki liljat ja muuta kasvit ovat ehjiä, samoin tulppaanit koskemattomia. Etikkaprojektista on jo lähes kuukausi.

Onhan täällä noita käärmeitä ja petolintuja, jotka myyräkantaa verottavat, mutta niitäkin on kaikkina kesinä. Uskon vakaasti, että etikasta oli hyötyä. Onko muilla vastaavia kokemuksia?

4

4257

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • mielenkiintoiselta

   keinolta! Pitää kokeilla varmaan sitäkin kasvimaallani, jos juuri aloittamani loukkupyynti ja siirtoistutus ei toimi. Tänään nimittäin kuljetin pari rehevää myyrää naapuripeltoon...
   Mutta sitten onkin ongelma etikan kanssa: mistä tiedän, ettei myyrä ole juuri silloin peltoni puolella, kun etikkaa käytävään lorottelen? Silloinhan ne kaikki parkkeeraa siihen minun aarilleni... jalanjälkiäkö tässä pitää alkaa tutkia, että näkee, mihin suuntaan on viimeksi kuljettu?

   • Thilia thalia

    Meiltä meni jokainen istuttamani tulppaanin sipuli myyrien suihin, toinen viime vuonna istuttamistani omenapuista menetti juurensa myyrille ja tänä keväänä istuttamistani perunoista on itänyt vain noin puolet. Päivittäin katoaa liljoja maan alle siten, että vain reikä jää jäljelle. Alkaa tulla liian kalliiksi istuttaa vuosittain toistasataa tulppaania ja aina jokin hedelmäpuu uusiksi. Kyseessä on rivaripiha! Muilla eivät myyrät juhli siten, kuin meidän pihapläntillä. Olen jo murhanhimoisena miettinyt rotanmyrkyt sun muut, mutta jos myrkytetty myyrä joutuu naapurin kissan suuhun, niin tulee turhaa surua. Ne kissat ovat nimittäin avustaneet myyräsodassa hyvin aktiivisesti. Taitavat riiviöt vain lisääntyä nopeammin kuin Rontti ja Väiski ehtivät tuhota niitä.


  • Anonyymi

   Yksi varma tapa ettei myyrät pääse puun juuriin käsiksi on myyräverkon asentaminen istutusvaiheessa 50 cm syvyyteen istuskuopan ympäri. Luin jostakin alan julkaisusta, että myyrät tekevät käytäviään noin 40 cm syvyyteen, vesimyyrät kylläkin syvemmälle, jos maa-aines on tiivistä ja kovaa. Laitoin myös verkon maanpinnalle juuristoalueelle ja kiviä painoksi. Suojasin myös rugon alaosan vielä tiheäsilmäisemmällä verkolla ja lopuksi vielä kana-tai muunlaista verkkoa yli puun korkeuden. Nyt eivät myyrät eikä puput eikä hirvet ole päässeet herkuttelemaan pensaillani eikä omenapuillani. Ryhdyin tähän, koska näin vesimyyriä oli tontillani ja niiden suihin katosi talven aikana niin niin 8 kpl hortensioita kuin tuomipihlajoita muutama. Eipä jäänyt muuta jäljelle kuin maasta käteen tarttuvat taimet. Tällä tavoin istuttamani uudet omenapuut ja kaikki muut pensaat ovat säilyneet jo viiden vuoden ajan. Kokeilin tällaista istuttamista jo narsisseille, nekin kun kelpasivat myyrille, viime talven säilyivät ja tänä syksynä aijon istuttaa tulppaanit samalla tavalla. Onhan se työlästä, mutta kyllä harmitti, kun istutin 200 tulppaania ja yksi säilyi myyriltä!

  • Anonyymi

   Ei myyrille kannata rotanmyrkkyä laittaa. Ne ei siitä kauheasti välitä ja osaavat hakea sille vastamyrkyn luonnosta. Loukkupyydystys on suositeltavaa. Verkkoloukku tai iso rotanloukku. Perunaa tai muuta niiden herkkua loukkuun ja loukku verkon alle reiän lähelle. Verkko siksi ettei loukkuun mene mitään muita elukoita. Ankkuroi loukku rautalangalla kiinni johonkin rautatankoon ettei kettu vie tai vain osin kiinni jäänyt myyrä lähde menemään. Näin minä olen myyrät hävittänyt. Talvella pitää polkea lumi tiukaksi sellaisissa paikoissa joissa ne viihtyvät. Tämä hankaloittaa niiden elämää. Ja kitkeä kaikki ylimääräinen villi kasvillisuus jonka joukossa ne viihtyvät. Ehkä myös kannattaa alkaa miettiä josko pitäisi ottaa ammattiapua niiden torjuntaan. Ja onko taloyhtiössä sopimus tai vakuutus tuholaistapauksia varten?

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Takaisin ylös

  Luetuimmat keskustelut

  1. Seiska: Sofia Belorf haki terapeutilta apua - Avautuu Stefan Thermanista: "Räjähdysherkkä ilotulite"

   Sofia Belórf avautuu miesystäviensä Stefan Thermanin ja Niko Ranta-ahon yhteisistä piirteistä Seiskalle. Therman heitti Sofian tavarat ulos ikkunasta
   Kotimaiset julkkisjuorut
   80
   3765
  2. Raju tilitys Stefan T, nyt aloitti Sofia haukkumiset ja käy terapiassa.

   Siitä nähtiin taas, Sofia alkoi heti syyttelyt ja kaikki kertonut Seiskassa,ei osannut tätäkään nainen pitää suutaan kiinni erosta.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   380
   2775
  3. Sofia ilmestyi eilen illalla instaansa, on silmät surulliset ja koko kasvojen olemus .

   Ei ole koskaan helppoa eroa olemassa, vaikka kuinka sitä toisin jotkut väittävät.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   69
   1870
  4. Voitko kertoa rakas

   mikä sen muutoksen sinussa aiheutti?
   Ikävä
   146
   1508
  5. Marin jälleen poliittisia irtopisteitä keräämässä, matkusti Ukrainaan

   Saamme varmasti kuvasarjoja liikuttuneesta Marinista itkemässä ja surkuttelemasta ukrainalaisia. Loistava tilaisuus taas kerätä itselleen
   Maailman menoa
   370
   1051
  6. Tampereen sanna lähti lomalle Ukrainaan

   Suomessakin olisi asioita hoidettavana, ja siellä vaan ulkomailla patsastelee. Milloin on seuraavat eduskuntavaalit? Valtion velkaantumisen on loputt
   Tampere
   350
   1006
  7. Varoituksen sana

   Älkää satuttako sitä ihmistä ketä rakastatte. Jos niin teette, edessä on katumuksen täyteinen pitkä yksinäisyys. Itsellä se varmaan jatkuu koko loppue
   Ikävä
   70
   929
  8. Mies eikä me voitas nähdä

   viikonloppuna? :) ai niin ootko muuten varattu?
   Ikävä
   108
   842
  9. Tekis mieli kertoa

   Miten pahalta tää on tuntunut ja mitä mietin mut en uskalla ottaa riskiä että sattuu vaan yhä enemmän. Ei näille tunteille voi mitään. Olisin vaan toi
   Ikävä
   28
   840
  Aihe