Myyrät ja etikka

skäribo

Oliko se tällä palstalla, missä joku suositteli myyrien torjuntaan etikkaa?

Meillä saaristossa on myyriä aivan hirveästi, eikä tämä kesä ole poikkeus, niitä on aina. Kaikki sipulikukat ym. on järsitty järjestään joka vuosi.

No, ostin sitten pullollisen väkiviinaetikkaa, ajattelin, ettei se nyt paljon maksa eikä ole luonnolle pahaksi jos sitä kokeilee. Pirskotin koko pullollisen näkyviin myyränkoloihin niin maassa kuin kivijalassakin, ja vähän muuallekin, missä myyriä on näkynyt.

Sen jälkeen en ole nähnyt myyrän myyrää! Kaikki liljat ja muuta kasvit ovat ehjiä, samoin tulppaanit koskemattomia. Etikkaprojektista on jo lähes kuukausi.

Onhan täällä noita käärmeitä ja petolintuja, jotka myyräkantaa verottavat, mutta niitäkin on kaikkina kesinä. Uskon vakaasti, että etikasta oli hyötyä. Onko muilla vastaavia kokemuksia?

4

9561

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mielenkiintoiselta

      keinolta! Pitää kokeilla varmaan sitäkin kasvimaallani, jos juuri aloittamani loukkupyynti ja siirtoistutus ei toimi. Tänään nimittäin kuljetin pari rehevää myyrää naapuripeltoon...
      Mutta sitten onkin ongelma etikan kanssa: mistä tiedän, ettei myyrä ole juuri silloin peltoni puolella, kun etikkaa käytävään lorottelen? Silloinhan ne kaikki parkkeeraa siihen minun aarilleni... jalanjälkiäkö tässä pitää alkaa tutkia, että näkee, mihin suuntaan on viimeksi kuljettu?

      • Thilia thalia

        Meiltä meni jokainen istuttamani tulppaanin sipuli myyrien suihin, toinen viime vuonna istuttamistani omenapuista menetti juurensa myyrille ja tänä keväänä istuttamistani perunoista on itänyt vain noin puolet. Päivittäin katoaa liljoja maan alle siten, että vain reikä jää jäljelle. Alkaa tulla liian kalliiksi istuttaa vuosittain toistasataa tulppaania ja aina jokin hedelmäpuu uusiksi. Kyseessä on rivaripiha! Muilla eivät myyrät juhli siten, kuin meidän pihapläntillä. Olen jo murhanhimoisena miettinyt rotanmyrkyt sun muut, mutta jos myrkytetty myyrä joutuu naapurin kissan suuhun, niin tulee turhaa surua. Ne kissat ovat nimittäin avustaneet myyräsodassa hyvin aktiivisesti. Taitavat riiviöt vain lisääntyä nopeammin kuin Rontti ja Väiski ehtivät tuhota niitä.


    • Anonyymi

      Yksi varma tapa ettei myyrät pääse puun juuriin käsiksi on myyräverkon asentaminen istutusvaiheessa 50 cm syvyyteen istuskuopan ympäri. Luin jostakin alan julkaisusta, että myyrät tekevät käytäviään noin 40 cm syvyyteen, vesimyyrät kylläkin syvemmälle, jos maa-aines on tiivistä ja kovaa. Laitoin myös verkon maanpinnalle juuristoalueelle ja kiviä painoksi. Suojasin myös rugon alaosan vielä tiheäsilmäisemmällä verkolla ja lopuksi vielä kana-tai muunlaista verkkoa yli puun korkeuden. Nyt eivät myyrät eikä puput eikä hirvet ole päässeet herkuttelemaan pensaillani eikä omenapuillani. Ryhdyin tähän, koska näin vesimyyriä oli tontillani ja niiden suihin katosi talven aikana niin niin 8 kpl hortensioita kuin tuomipihlajoita muutama. Eipä jäänyt muuta jäljelle kuin maasta käteen tarttuvat taimet. Tällä tavoin istuttamani uudet omenapuut ja kaikki muut pensaat ovat säilyneet jo viiden vuoden ajan. Kokeilin tällaista istuttamista jo narsisseille, nekin kun kelpasivat myyrille, viime talven säilyivät ja tänä syksynä aijon istuttaa tulppaanit samalla tavalla. Onhan se työlästä, mutta kyllä harmitti, kun istutin 200 tulppaania ja yksi säilyi myyriltä!

    • Anonyymi

      Ei myyrille kannata rotanmyrkkyä laittaa. Ne ei siitä kauheasti välitä ja osaavat hakea sille vastamyrkyn luonnosta. Loukkupyydystys on suositeltavaa. Verkkoloukku tai iso rotanloukku. Perunaa tai muuta niiden herkkua loukkuun ja loukku verkon alle reiän lähelle. Verkko siksi ettei loukkuun mene mitään muita elukoita. Ankkuroi loukku rautalangalla kiinni johonkin rautatankoon ettei kettu vie tai vain osin kiinni jäänyt myyrä lähde menemään. Näin minä olen myyrät hävittänyt. Talvella pitää polkea lumi tiukaksi sellaisissa paikoissa joissa ne viihtyvät. Tämä hankaloittaa niiden elämää. Ja kitkeä kaikki ylimääräinen villi kasvillisuus jonka joukossa ne viihtyvät. Ehkä myös kannattaa alkaa miettiä josko pitäisi ottaa ammattiapua niiden torjuntaan. Ja onko taloyhtiössä sopimus tai vakuutus tuholaistapauksia varten?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1853
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1416
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1401
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1372
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1355
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1334
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1317
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1260
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      4
      1192
    Aihe