Luonnonmukaisia keinoja

äitivaan

vaikka sitten kemiallisilla tehostettuina eli ongelma innokkaat mustat murkut ja kirvat kirsikkapuun kiusana... ajattelin että torjunta kannattanee aloittaa muurahaisista eli milläs murkut jotka asuu selvästi kirsikkapuun juurella hävittäisi? muistikuvan mukaan murkut ei pidä suolasta vaan mitä mahtaisi kirsikkapuu sitten pitää siitä jos kunnon suolakeon juureen viskaisi? leppäkertut onneks keksineet puun nyt omin päin, eli varmasti jossain määrin kirvojen suhteen niistä apua mutta murkut olisi saatava ihan aluksi kaikkoamaan, eikö. Neuvoja ja keinoja vastaavotetaan enemmän kuin mielellään. vielä vihuliaiste tuholaisten tuntomerkit eli
- mustat pienet muurahaiset
- mustat kirvat, kuvittelisin että kyseessä mustakilpikirva joka käsittääkseni hankalampi suihkittava kuin vihreä vastaava.
KAUNIS KIITOS JO ETUKÄTEEN...

6

3821

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • äitivaan

      kävin laittamassa teippiä kirsikkapuun alaosaan, liimapuoli ylöspäin tietty ja eikun hienoa suolaa teippiin päälle runsaalla kädellä... ja kas miten kävi, murkkuarmeija oli juuri siirtymismarssilla puunvarrella, ja kuinka ollakaan, suolainen teippi aiheutti massapaon paikalta. eli papan jutut suolasta karkottajana piti paikkansa näiltä osin. Heh... vielä jään odottamaan osaisiko joku sanoa siitä suolan juurelle vippaamisesta.

      • puutarhafani

        Loistavaa kreatiivisuutta!!! Täytyypä kokeilla!!!


    • Anonyymi

      Muurahaiset kirsikkapuussa ovat ongelma vielä 2020. Mustat mauriaiset menevät jonossa kirsikkapuunu lypsämään kirppukarjaansa ja samalla pitävät huolen siitä, että leppäkertut eivät pääse estämään tuhoa. Kevätruiskutuksella saa kirvoja vähän vähennettyä, mutta muurahaisten suojelemina ne palaavat takuuvarmasti joka vuosi. Lisäksi muurahaiset näyttävät pahentavan tuhoa mitä tulee kirsikan rungon halkeilusta, Muurahaiset estävät vaurioiden korjautumista kun tekevät kuoren alle pienimuotoisia pesiä. Tänä vuonna olelen käynyt massiiviseen vastahyökkäykseen a täytyy todeta että löysin huippuhyvän keinon muurahaisten pysäyttämiseen ja tuhoamiseen. Kokeilin ensin todella vahvaliimaista ilmastointiteippiä nurinpäin rungon suojana, mutta 2 päivää myöhemmin liima ei enää edes hidastanut murkkuja....mutta sitten tein löydön: Liimapanta Natural Control...tuosta ei ole nyt viikon aikana kävellyt yksikään muurahainen yli, tai ali. Jäävät kaikki kiinni, joko selästään kun yrittävät ali tai jaloistaan vatsastaan kun ylittävät. Laitoin rungon ympäri 10 cm korkeana, koska näytti siltä että alkuun parisataa muurahaista kun jäi jumiin niin kohta perässä tulevat alkavat kävellä ruumiiden yli. Nyt tosiaan kun tämä teippaus on ollut viikon pailoillaan, ei liiman teho tunnu huononevan kuin ilmastointiteipissä, latvustossa ei taida olla enää yhtää muurahaista jäljellä, kun aiemmin niitä näki joka oksalla useita. Tämä teippi pysäyttää muurahaiset sekä meno, että paluumatkalta.

      • Anonyymi

        Mistä kaupasta löysit sitä? Googlettamalla löysin ainoastaan K-raudan, joka myy sitä, mutta sitä oli netin mukaan vain muutamissa K-raudoissa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mistä kaupasta löysit sitä? Googlettamalla löysin ainoastaan K-raudan, joka myy sitä, mutta sitä oli netin mukaan vain muutamissa K-raudoissa.

        K-raudasta ostin Turussa, mutta eikös sen mahda saada tilattua k-raudan nettimyynnistä mihin vaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        K-raudasta ostin Turussa, mutta eikös sen mahda saada tilattua k-raudan nettimyynnistä mihin vaan.

        Niin täytyy muuten vielä sanoa, että ei tuo kehumani teippikään ole aivan aukoton, se toimii vain suhteellisen nuorilla kirsikkapuilla, sen verran laiha otus muurahainen on, että kovin syvää uraa se ei tarvitse alittaakseen teipin. Itsellä on pihalla lähinnä alle 8 vuotiaita kirsikkapuita, mutta niistäkin oli yksi sellainen, josta ei löytynyt rungosta riittävän halkeilematonta pintaa, teipit piti silloin laittaa useampaan kohtaan oksiston alkupään haaroihin, ihan hyvin kyllä toimii sielläkin. Muutama leppäkerttukin on teippeihin jumittunut, mutta onneksi ne taitavat pääasiassa lentää latvustoon, koska ainakin leppäkerttuja näkyy jo lehdillä, jossa saavat nyt rauhassa metsästää ensimmäisiä kirsikkakirvoja.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      233
      3615
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      25
      2214
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2101
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1995
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      89
      1670
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1381
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1281
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1277
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1208
    Aihe