E-afrikan Apartheid+kreationismi vs AiG

Panda's Thumbissa jossa on keskustelua orjuuden,rasismin ja kreationismin yhteydestä, Etelä-Afrikasta kotoisin oleva Pierre Yardin oleva kertoi äsken miten rasismia pitivät yllä fundamentalistikristityt, jotka vastustivat evoluutio-ajattelua, joka pääsi kouluihin vasta monirotuisen nykyhallituksen aikaan..
[----------------------------------------------
Posted by Pierre Yardin on June 29, 2006 04:51 AM (e)

"I’m from South Africa where apartheid was probably just another form of institutionalised slavery. There, too, the biblical fanatics who instituted apartheid under their warped religious views opposed any kind of evolutionary thinking. In many schools, it was only after the country’s first multiracial elections and the new government of national unity that evolution was allowed to be taught.

So that probably supports your argument."
---------------------------------------------]

Ja tässä tulee SUP:lle mielenkiintoista tietoa:
AiG (AnswerinGenesis), tuo kreationistifirma, julkisti´kerran webbisivullaan äidin avunpyynnön E-Afrikasta miten poika oli saanut evo-oppia ja kääntynyt pois kristillisyydestä. Varmemmaksi vakuudeksi AiG pani loppuun linkin E-afrikan arkeologisen lehden artikkeliin:
"Evolution, the forbidden word" from the South African Archaeological Bulletin 53: 135-139: 1998.

Ilmeisesti artikkelien huono lukeminen on ( huomio SUP!) kreationistinen sukuvika, koska tuo historiadokumentaarinen arkeologia(SAA Bulletin)-lehden artikkeli paljastaakin fundamentalismin/kreationismin innoittaman rasismin joka niveltyi paikalliseen kristilliseen kansalliseen kasvatussysteemiin (CN), jossa evoluutio oli kielletty sana. Kreationismi oli ase, jolla rasismia istutettiin E-afrikan lapsiin yli neljännesvuosisadan.

(Evoluutio-opetus tänäänkin miltei pannasssa monissa USAn etelä-valtion kouluissa, hmm.. eikös siellä vielä 1960-luvulla valkoisille ollut omat penkit joihin mustat ei saaneet istua..kas kas jännittävä yhteys).

"The document was written by Amanda Esterhuysen and Jeannette Smith of Educational Archaeology, Archaeology Department, University of the Witwatersrand and reveals the reality of the fundamentalist/creationist induced racism that was inherent in South Africa's Christian National Education (CNE) system."
-John Stear
http://home.austarnet.com.au/stear/aig_and_racism_response.htm

Ja nyt SUP kuulolle: Sterin artikkelin jälkeen ilmeisesti AiG havahtui lukemaan SAA-bulletiinin tarkemmin ja reagoi tuohon Stearin artikkeliin näin: Se PIILOTTI sen pois webbisivultaan ja VETI POIS myös Internetin Archive-arkistostaan. Te näette sen ainoastaan sen ansiosta että Stear onnekkaasti ehti tallettaa sen omalle webbisivulleen ennen AiGn tuhotoimia.

Näin AiG jätti äidin yksin avunhuutoinensa sen takia, että AiG:n töpin takia lukijoille paljastuisikin, että apartheid-politiikkaan liittyi oleellisesti kristillinen fundamentalismi ja evon kieltävä kreationismi, joka vesittää koko AIG:n paukuttavan propaganda-väitteen, että muka evoluutio-opetus johtaa rasismiin, evoluutio on rasistinen jne.

AiG siis tietää että evokielto ja kreationismi liittyi rasismiin ja rasismi poistui evon sallimisen aikoihin, mutta tätä se ei halua kenenkään tietävän.

Tervemenoa objektiivisuus. AiG on propagandajärjestö, joka piilottaa itselleen epämieluisat faktat. Propagandan eräs tunnusmerkki on datan piilotus..

Olisko se valkoinen valhe tai tässä tapauksessa musta valhe ?

4

382

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • isolate

      Eikö se kuule niin oo,että evoteoriasta saa
      hyvät pohjat rasismille (parhaiten eloonjää-
      minen jne)eikä ristinuskosta.En kyllä tierä
      minkälaisia ristittyjä nämä buurit on,joka
      tappauksessa rasisteja kumminkin.

      • Avuksi

        Ei ole niin. Toivottavasti tästä on apua. Lisää voit lukea esim. tieteen filosofiaa käsittelevistä teoksista. Olisiko kirjastoreissu paikallaan?


    • Typhon

      Tuo oleellisten asioiden "unohtaminen" ja propagandan levittävinen kreationistien keskuudessa on ällistyttävän ärsyttävää ja todella yleistä. Eivätkös juuri kreationistit puhu kuinka evolutionistit (ateistit) ovat pahoja uusnatseja, jotka valehtelevat ja tuputtavat evoluutioteoriaa ilmoille ilman todisteita?

      Kun käännymme katsomaan kreationistien puolta, siellä on toiminnassa kaikki mahdolliset paheet ja synnit joista uskovaiset ovat niin innokkaasti muita syyttelemässä - valehtelu, asioiden esittäminen totena ilman minkäänlaista näyttöä, rasismia rodun kuin uskonnon suhteen, yrityksiä myrkyttää ihmisten mieliä ja mikä parhainta, kreationistit levittävät juuri niin paljon disinformaatiota kuin väittävät evolutionistien tekevän.

      Mutta ei tämmöisiä kykene lukemaan. V-käyrä nousee pienimmästäkin. Olin muten BTW tuossa juuri kokeilemassa tuulia yhdellä toisella forumilla jossa yksi heppu levitteli innokkaasti sellaista väitettä että Darwin olisi katunut tekojaan ja kuolinvuoteellaan kieltänyt koko evoluution. Annoin herralle kohteliaasti linkkejä AIG:n sivulle ja pari muuta lähdettä ja selitin kuinka se ei voi olla mahdollista. Seuraavaksi viestiketju oli kuta kuinkin seuraavanlainen:

      "Olitko itse paikalla jotta voit sanoa ettei Darwin katunut?"

      "Ei tarvitse, koska [selitys] [selitys] [yhteenveto] [linkki] ja koska [selitys]."

      "MUTTA et ollut paikalla kun Darwin kuoli, joten et voi tietää. Nuo tietosi ovat toisen käden tietoja."

      "Kaikki tieto on käytännössä toisen käden tietoa. Mutta tästä asiasta ollaan varmoja, koska [selitys] [linkki] [selitys] [yhteenveto]."

      "Mutta et tiedä varmaksi koska et ollut paikalla! HAHAA!"


      Mutta sitten en tiedä miten kävi koska minut potkaistiin pois forumilta. Vannon että olin kohtelias, asiallinen ja antamani linkit olivat AIG:n ja Talkoriginsin sivuilta varmasti asialliset myös. Silti minut potkaistiin ulos koska taisin tietää liikaa.

      Hitto, mutta tyhmiä ihmisiä löytyy maailmasta tolkuttoman paljon, sen opetti aikoinaan intti ja myöhemmin asiakaspalvelutyöt. Kaikki eivät ole omien kengännauhojensa sitojia, saatika oman järkensä käyttäjiä. Mutta onko se yllättävää että usein ne kaikkein pöntöimmät kreationistit kuuluvat juuri niihin ihmisiin joiden perussivistys on tyyliin roskajournalismi ja saippuaoopperat televisiosta, tai jotka läpäisivät peruskoulun jäämällä yhdeksän kertaa luokalleen?

    • viu-vau

      olipa niin sekava kirjotus, että et taitanen saada itsekään selvää mitä yrität sanoa. Rotuopit (esim. Hitler) ovat versoneet aina ja kaikkialla evoluutiosta ja sen keskeisestä sanomasta, että vain vahvimmat pärjäävät ja heikompien kuuluukin kadota historian lehdiltä. Siihenhän koko evo perustuu. Kristillisyys on tuonut opetuksen, että heikkokin on ihminen, aivan yhtä arvokas kuin vahva. Ja kannattaa muistaa, että kaikki jotka sanovat olevansa kristittyjä eivät sitä ole. Kristityksi ei tulla itse niin sanomalla vaan elämällä asia todeksi. Joka sortaa heikkoa ei ole kristitty vaan tosiasiassa kristinuskon vääristelijä ja evolutionisti. Näin se on.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      266
      6420
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      148
      3723
    3. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      144
      2649
    4. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      344
      2506
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      55
      2072
    6. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      121
      1661
    7. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      83
      1655
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      31
      1493
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1310
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      108
      1174
    Aihe