Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Kuka valvoo kiinteistönvälittäjiä?

PasiL

Niin, kuka valvoo kiinteistönvälittäjiä? Mietin vaan, että taitaa yks tyyppi kaupata kaverinsa taloa aika kalliilla hinnalla verrattuna talon todelliseen arvoon.

Onko heillä joku kattojärjestö mihin voi valittaa? Suomen kiinteistövälittäjien liitto?

12

5343

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tuossa tapauksessa

      Saahan sitä pyytää kohteesta mitä haluaa, ei siinä mitään väärää ole.
      Sehän on ostajan osattava arvioida, onko hinta kohdallaan.
      Ei se ole tyhmä joka pyytää, vaan se joka maksaa.
      Jollekin se voi olla ihan ok. hinta, jos haluaa asunnon juuri siltä alueelta.

      • hyvä niin

        Onneksi emme ole kehitysmaassa vaan vapaan hinnoittelun Suomessa. Välittäjä voi pyytää omastaan tai kaverinsa asunnosta ihan mitä itse haluaa ja ostaja päättää löytyykö tarpeeksi resursseja kyseisen kohteen ostoon.


      • ammattitaidottomuutta

        Lääninhallitus valvoo välittäjien touhuja, sinne kannattaa olla yhteydessä. Välittäjän ammattitaidottomuutta pyytää liikaa, ei toki laitonta, mutta ostajat eivät ole idiootteja. Voihan toki sellainen idiootti löytyä, joka maksaa liikaa.


      • Luki.
        hyvä niin kirjoitti:

        Onneksi emme ole kehitysmaassa vaan vapaan hinnoittelun Suomessa. Välittäjä voi pyytää omastaan tai kaverinsa asunnosta ihan mitä itse haluaa ja ostaja päättää löytyykö tarpeeksi resursseja kyseisen kohteen ostoon.

        Valitettavasti tuomioistuimessa näin ei ole,jos päädytään oikeuteen jostain syystä,ja kohde on hinnoiteltu liian kalliiksi häviäjänä on myyjä.

        Vanha sanonta ettei se ole tyhmä joka pyytää ei päde oikeudessa.

        Kohde on oltava aika lähellä alueen yleistä hinta pyyntöä. yli hinnoittelussa vastuu kasvaa entisestään tällöin oletetaan kohteen olevan tavallista paremmassa kunnossa jos oikeusprosessiin päädytään,myyjä häviää.

        Varokaa ylihinnoittelua vastuu ja pelko kasvaa myyjällä ja se on viisi vuotta kiinteistökaupoissa.



        Hinta ei lain mukaan ole vapaa tätä ei tiedä monet välittäjätkään,kohde hinnoitellaan alueen ja kohteen mukaan,eli ylilyönneistä joutuu 5 vuoden aikana maksumieheksi,näistä on esimerkkejä jos talosta löytyy negatiivistä myyjä vastaa ja kalliisti.


    • moponen_

      Jos myy alihintaan, niin siihen on puututtava.

    • kummia kokenut

      Samaa tässä mietiskelin kun olimme joku aika sitten ostamassa asuntoa. Kävimme pari kertaa katsomassa kaikin puolin mieleistämme asuntoa, selvitimme asiat pankin kanssa ja sanoimme välittäjälle, että voisimme lähteä tarjoamaan. Välittäjä oli ihmeen välinpitämätön ja kykenemätön tarttumaan olennaiseen. Selviteltiin sitten vielä joitain asioita ja jotenkin välittäjä sai sotkettua myytävän asunnon naapurit asiaan. Naapurit alkoivat esittää ehtoja ja simputtaa välittäjää vaihtamalla kantojaan mm.piharakentamisen suhteen. Myyjän mukaan naapurit vain eivät halunneet heidän muuttavan pois. Loppujen lopuksi välittäjä kehotti meitä pysymään erossa myytävästä kohteesta niin kauan kuin vielä on mahdollista ja jäi miettimään, että kenelle hän nyt voisi ollenkaan markkinoida kohdetta. Jäimme vähän hölmistyneinä miettimään mitä oikeastaan tapahtui. Olemme tuikitavallinen, keski-ikäinen pari lukioikäisine lapsinemme, tulimme katsomaan julkisessa myynnissä olevaa asuntoa, pankkiasiat ja oman asunnon myynti hyvässä jamassa olimme valmiit tarjoamaan ja ostamaankin asunnon. Välittäjä sotkeutui asioihinsa täydellisesti eikä edes huomannut kysyä kuinka paljon olisimme tarjonneet. Mukavan asunnon menetys vähän harmittaa, mutta säästyimme ehkä hyvinkin ikäviltä naapureilta. Saimme myös yhden mielenkiintoisen kokemuksen, joka vieläkin naurattaa. Myyjän etu kyllä kärsi aikatavalla. Hehän maksavat välittäjälle sievoisen summan myyntityöstä. Ensimmäinen edellytyshän tulisi olla se, että välittäjä edes yrittää myydä asuntoa eikä käske ostajien pysyä kaukana kohteesta.

      • Itsemyynti kannattaa

        ..ainoastaan omasta edusta! Maksakaa vaan noiden nykyajan loisien bemarit! Minä en enää aio sitä tehdä.


    • on joukossa

      välittäjistä voi valittaa lääninhallitukselle ja jos ovat liiton jäseniä niin myös sinne. Mutta hinnoittelussa ei ole kyllä mitää valittamista jos joku hinnoittelee päin honkia niin ei mene kyllä kaupaksikaan... alihinnoittelu on vakavampi asia...

    • välittäjä2

      Ottakaas nyt myös huomioon että lopullisen hinnan määrittää myyjä! Monesti välittäjä arvioinut hinnan markkinahintaan mutta asunnon omistaja haluaa saada enemmän. Harvoin välittäjä ylihinnoittelee asunnon koska tarkoituksena saada asunto myös myytyä. Ei pelkkä toimeksianto tuo tilipussiin yhtään mitään.

      • Välittäjä 3

        Aivan niin!!!
        Asunnon arvon määrittelee yleensä se miten naapurissa on myytyy sillä ja sillä hinnalla vaikka talo olisin aivan erilainen... kunto ikä jne... Siis myyjä tekee virheellisen arvion..
        Välittäjien pitää pystyä arvioimaan asunnon arvo sillä hetkellä perustuvaan markkina arvoon... markkinat määrää asunnon hinnan.. se on monesti niin että asuntoja ei saada myytyä koska myyjä on arvioinut omansa niin pahasti pieleen ja ei anna periksi vallitsevalle markkina tilanteelle...


    • myyjä

      Miten on mahdollista että toinen välittäjä arvioi osakkeeni hinnaksi 56000e ja toinen välittäjä 77000e.Kumpi on lähempänä oikeaa vai ei kumpikaan?)

      • Luki.

        Miten on mahdollista että toinen välittäjä arvioi osakkeeni hinnaksi 56000e ja toinen välittäjä 77000e.Kumpi on lähempänä oikeaa vai ei kumpikaan?)

        Otatko kolmannen arvioinnin,toisekseen moni ei tiedä välitysfirmojen muita arviointeja,itse perehtyneenä tiedän eri yleisten suurten firmojen heitot arvioinneista.

        Näkemättä ja tietämättä aluesta ja kohteesta on vaikea sanoa juuta tai jaata.

        Mutu tuntuma on näköjään 50000e-90000e välissä tästä on haettava se myytävä hinta,alueen tuntemus olisi nyt poikaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2237
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2063
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1678
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1500
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1496
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1387
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1354
    8. 52
      1258
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe