Tuliliskoista ja sammakoista yms...

Nimetön

Moi!
Voiko sammakon nahka irrota. Sammakoltani roikkui jalasta nahkakiekale, luoko sammakot nahkaansa?
Akvaariovedestä on tullut parin päivän aikana samea. Akvaarion pohjalle on jäänyt aika paljon liskon ruokaa, ja yhdessä kasvissa ja juurakossa on jotain ihme likaa. Liskoille annetaan liskon ruokaa ja semmonen vajoava tabletti. Ne ei syö muuta kun sitä tablettia. Voiko syynä olla että ne ei tykkää siitä toisesta ruoasta??

1

469

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Joonas @ Sammakkolampi.net

      Kyllä, sammakkot ja salamanterit luovat nahkansa.

      Samea vesi kertoo että pohjalle jäänyt ruoka on alkanut pilaantua ja pilannut myös altaan veden. Vaihda HETI puolet altaan vedestä ja poista kaikki pohjalla lojuva ruoka. Tai jos se ei auta, niin sitten vaihda uudelleen puolet vedestä parin päivän päästä. Ja jatkossa anna vähemmän ja sopivampaa ruokaa, jotta se ei jää pohjalle pilaantumaan.

      "Jokin ihme lika" saattaisi olla vaikka levää. Levä ei ole haitallista jos sitä ei ole valtavan paljoa, se on lähinnä rumaa. Sitä ilmestyy altaaseen joka tapauksessa, mutta oikein hoidetussa altaassa sitä ei yleensä ole niin paljoa että se häiritsisi. Mm. liika ruokinta ja liika auringonvalo saavat levän kasvamaan liian innolla.

      Mitä tuo "liskon ruoka" on? En ole koskaan nähnyt mitään varsinaista salamanteriruokaa myynnissä missään. Ainakaan sellaista joka oikeasti olisi hyvää ruokaa tuliliskoillle ja muille salamantereille.

      Tuliliskot (ja kynsisammakotkin) syövät kaikenlaista eläinperäistä ruokaa. Eli siis erilaisia hyönteisiä, kastematoja ja sen sellaisia. Kalanruoat ja tabletit sisältävät yleensä myös kasveista peräisin olevia ruokia, joita salamanterit eivät syö. Muutenkin salamantereille ja sammakoille sopivampaa ruokaa olisivat erilaiset ötökät: pakastetut tai elävät. Pakastettuja hyttysentoukkia saa monista eläinkaupoista, ja ne ovat hyvä alku. Näin kesäaikaan voit myös kerätä luonnosta pieniä kastematoja, kärpäsiä ja muita ötököitä ja tarjota niitä eläimillesi. Jos tarjoat niitä varovaisesti suoraan sormista oppivat eläimet ehkä syömään niitä sillä tavalla. Samalla estät sen, ettei syömätöntä ruokaa jää pohjalle.

      Kysymyksessäsi puhuttiin sekä sammakoista että salamantereista. En tiedä ovatko ne sinulla samassa altaassa, mutta tiedät varmaan että niitä ei saisi laittaa samaan altaaseen. Vaan molemmilla pitää olla omat erilliset kotinsa.

      Lisätietoja tuliliskojen ruokinnasta ja muustakin hoidosta löytyy sivuiltani osoitteesta http://matelijat.info/tulilisko/ Siellä on myös oma lukunsa niiden ruokkimisesta, ja sieltä löytyy lisää sopivia ruokia salamantereille.

      Myös sivuiltamme osoitteessa http://www.sammakkolampi.net löytyy vinkkejä sammakoiden ja salamanterien hoitamiseen. Mukana on mm. lisätietoja nahanluonnista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      424
      1839
    2. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      189
      1491
    3. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      109
      1411
    4. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      163
      1372
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      45
      1046
    6. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      980
    7. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      966
    8. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      119
      923
    9. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      93
      900
    10. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      886
    Aihe