Liika sokeri?

TuomiopaivanProfetta

Onko käymisen kannalta mitään haittaa jos laittaa liikaa sokeria? .... käykö samalla hiivamäärällä mutta eri sokerimäärillä olevat satsit samanlailla?

Eli haittaako liian sokerin lisääminen käymisen aloitamisessa itse käymisprosessia?

Mietiskelin tuossa että jos seuraavalla kerralla pistäs vähän enemmän sokeria. Ei tarteis sitte makeutella loppu vaiheessa.

7

4231

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kotiviinin ystävä

      Voi haitata. Ominaispaino ei saisi olla yli 100 alettaessa (mieluimmin 80-90). Lisäksi mustikat ja puolukat sisältävät "säilöntäainetta", joka vaikuttaa jo sinällään käymiseen (niitä ei siis pidä laittaa liikaa tai marjalisäys 2-3 erässä). Jos haluat, että viiniisi jää sokeria käymisen loputtua, tee sokerilisäys vasta 4-5 päivän kuluttua, kun viinistä on käynyt osa sokerista alkoholiksi.

    • hihoum

      Mikäli tavoitteena on valmistaa alkoholipitoisuudeltaan normaalin viinin (10%-15%) vahvuista ainetta, joka ei ole hirveän makeaa, niin luultavasti haittaa ei ole. Jälkimakeutus on kuitenkin minusta helpompi tapa saada viinille sopiva makua. Lisäksi ei tarvitse olla niin tarkkana käymisen keskeyttämisen kanssa.

    • Jopi

      Mitä enemmän laittaa sokeria sitä enemmäm tulee prosentteja.
      Jos taas on paljon prosentteja, viiniä ei voi juottaa kuin anopille, eli ei kannata pilata tarpeita.
      Makeutus tehdään AINA vasta kun satsi on käynyt ominaispainomittarin avulla.

      • %taata

        Tietääkseni noin 18% on käytännössä yläraja jonka jälkeen hiiva ikäänkuin tukehtuu omaan lopputuotteeseensa ja käyminen pysähtyy riippumatta siitä miten paljon sokeria on jäljellä.


    • Anonyymi

      Ei haittaa. Sokeri on yhtä kuin se alkoholi.
      Ja sitä tosiaan mielellään juo vahvana , eikä miettien onko tässä prosentteja vai ei.

    • Anonyymi

      Olen tehnyt kiljua sillä 7kg taloussokeria 25L vettä. Eikä ole koskaan tullut liian makeaa. Enemminkin jäänyt sellaseksi, että siihen täytyisi lisätä sokeria. Sen käyminen pitkittyy kun on enemmän sokeria. Voihan kiljua laimentaa kun tekee uuden erän vähemmällä sokerilla ja sekoittaa ne erät keskenään.

      • Anonyymi

        Kyllähän se laimenee pelkällä vedelläkin, ei siihen mietoa kiljua tarvita.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 435
      6364
    2. Kun katsoin häntä

      Niin ajattelin että hän on niin rakas ❤️
      Ikävä
      25
      2451
    3. Mitä sanoisit kolmella sanalla

      kaivatullesi ja tunteidesi kohteelle? 🙎💝💝
      Ikävä
      211
      2356
    4. Haluisin niin

      Selvittää sun kanssa asiat. Kumpa uskaltaisin. Haluatko sinä?
      Ikävä
      114
      1678
    5. Miksi Pekkaa ei hyväksytä maailmalla julkisiin virkoihin?

      On mennyt jo monta hommaa ohitse.
      80 plus
      126
      1670
    6. Minkälainen koti

      kaivatullasi on?
      Ikävä
      74
      1093
    7. Nyt mielipiteitä kehiin?

      Niin ,onko arvon kuhmolaiset teidän mielestänne kaupungin hommissa turhia työpaikkoja/työntekijöitä? Mielipiteitä tu
      Kuhmo
      60
      1083
    8. IS: Paljastus - Tästä syystä Marika jätti Diilin kesken -Tilittää: "Jäi vähän karvas maku, koska..."

      Diilissä lähti yllättäen yksi kisaaja. Voi harmi, leikki loppui liian varhain… Diilissä Jaajo Linnonmaa etsii vetäjää Ka
      Tv-sarjat
      3
      1068
    9. Martina miehensä kanssa Malediiveilla.

      Miksi täällä puhutaan erosta? Lensivät Dubaista Malediiveilĺe.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      135
      988
    10. Ei lumous lopu koskaan

      Kerran kun tietyt sielut yhdistyvät kunnolla, ei irti pääse koskaan. Vaikka kuinka etsit muista ihmisistä sitä jotain tu
      Ikävä
      60
      856
    Aihe