Soittajan puhelinnumero ei näy

Otin hiljattain käyttöön Welho Puhe -palvelun. Muuten se on toiminut ongelmitta, mutta soittajan puhelinnumeroa en ole saanut vielä näkyviin.

Analoginen puhelin on kytketty Grandstream HandyTone 486 -sovittimeen ja siitä edelleen Motorolan kaapelimodeemiin. Aluksi käytin vanhaa puhelinta, jossa erillinen Telematic Ilmo -numeronäyttölaite. (Se näytti numerot hyvin Elisan lankapuhelinliittymässä.) Viikko sitten ostin ihan tämän ongelman vuoksi uuden langattoman Philips-puhelimen, mutta numero ei näy siinäkään.

Welhon asiakaspalvelun suosittelemat konstit on jo kokeiltu. Nyt vielä odottelen, vastataanko Philipsiltä jotakin. Minkälaisia kokemuksia muilla on?

5

2428

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • fct

      Vika voisi olla sovittimen asetuksissa. Soittajan numero välitetään puhelimelle eri maissa eri tavalla. Suomessa käytössä on DTMF-koodi joka tulee muistaakseni ensimmäisen ja toisen soinnin välillä. Koodin pitäisi kyllä kuulua puhelimestakin, kun luurin nappaa ylös heti kun pirahtaa.

      • Kun valitsen sovittimesta vaihtoehdon "ETSI-DTMF (Finland, Sweden)", niin puhelin soi vain yhden kerran eikä soittajan numero tule näkyviin. Vanhaan numeronäyttööni tulee silloin teksti "error", uuteen Philipsiin ei mitään. Ihan samoin tapahtuu vaihtoehdolla "Denmark-DTMF". Ehkä samalla pitäisi muuttaa myös jotakin muuta sovittimen asetusta?

        Welhon asiakaspalvelun suosituksen mukaisesti kokeilin vaihtoehtoa "ETSI-FSK (France, Germany, Norway, Taiwan, UK-CCA)", jolloin puhelin soi normaalisti vaikka kuinka monta kertaa, mutta numeroa ei näy. Ehkä se alkaisi näkyä, jos saisin Philipsin maakoodin muutetuksi esim. 49:ksi (= Saksa).


      • fct
        Timontti kirjoitti:

        Kun valitsen sovittimesta vaihtoehdon "ETSI-DTMF (Finland, Sweden)", niin puhelin soi vain yhden kerran eikä soittajan numero tule näkyviin. Vanhaan numeronäyttööni tulee silloin teksti "error", uuteen Philipsiin ei mitään. Ihan samoin tapahtuu vaihtoehdolla "Denmark-DTMF". Ehkä samalla pitäisi muuttaa myös jotakin muuta sovittimen asetusta?

        Welhon asiakaspalvelun suosituksen mukaisesti kokeilin vaihtoehtoa "ETSI-FSK (France, Germany, Norway, Taiwan, UK-CCA)", jolloin puhelin soi normaalisti vaikka kuinka monta kertaa, mutta numeroa ei näy. Ehkä se alkaisi näkyä, jos saisin Philipsin maakoodin muutetuksi esim. 49:ksi (= Saksa).

        En tunne sovitinta. Voihan se olla noinkin, tai sitten sen softassa on bugi. Päivittäisin itse firmwaren ensin ja etsisin sitten muuta ratkaisua.


      • fct kirjoitti:

        En tunne sovitinta. Voihan se olla noinkin, tai sitten sen softassa on bugi. Päivittäisin itse firmwaren ensin ja etsisin sitten muuta ratkaisua.

        Kiitos auttamisyrityksestä! Sovittimen asetuksissa on päällä automaattinen ohjelmiston päivitys. Siellä on siis Welhon ao. palvelimen osoite ja aika, jonka kuluttua ohjelma käy aina katsomassa, onko uutta ohjelmaversiota. Aika on laitettu niin lyhyeksi, että tarkistus tehdään monta kertaa päivässä.

        Tänään sekä Welhon että Philipsin asiakaspalvelut nostivat kädet pystyyn ja ilmoittivat, etteivät osaa antaa enää muita neuvoja. Philipsiltä siis todettiin, että kyseisessä puhelimessa ei ole mitään soittajan numeron näyttämiseen vaikuttavia valintoja. Minä en voi kuitenkaan lopettaa prosessia tähän, koska tarvitsen ehdottomasti puhelimen, jossa soittajan numero näkyy.

        Yksi turha Philips tuli siis jo ostetuksi ja voisin kyllä ostaa vielä toisenkin, jos voisin olla varma sen toimivuudesta tässä ympäristössä. Yksi mahdollisuus on, että vaadin Welhoa purkamaan sovitinkaupan ja tyydyn pelkkään kännykkään.

        Tuossa Welhon Puhe-palvelussa tuntuu olevan sellainenkin ongelma, että Nordean Solon puhelintunnistus ei hyväksynyt sen kautta näppäiltyjä numeroita. Oli pakko soittaa uudelleen kännykällä, jotta tunnistuksen sai tehdyksi.


    • Ilmo nova

      Vaihdoin paristot Ilmo Novaan. Asensin kellon,päiväyksen ym. Tein koesoiton kännykällä, mutta näyttöön ei tullut soittajan numeroa. Missä mahtaa olla vika?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      200
      5138
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      124
      3170
    3. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      142
      2417
    4. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      342
      2374
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      55
      1992
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      81
      1566
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      116
      1510
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      31
      1403
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1230
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      105
      1091
    Aihe