PUMMILLA MATKUSTAMINEN

Onnekas

Kertokaa VR:n junissa pummilla matkustamisesta. En tarkoita mitään Helsingin lähijunia, vaan pitkänmatkan junia ympäri Suomen. Toki voi niistäkin kertoa. Millaisia kokemuksia on pummilla matkustamisesta? Kävikö pahasti kiinni jäädessä? Onko nykypäivänä vielä käytössä junassa lipun ostaminen? Miten VR nykyään suhtautuu pummilla matkustaviin?

Kerro, mitä sinä tiedät.

67

26968

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pummi

      Minut konnari heitti liikkuvasta junasta ulos, matkalla löin pääni sähkötolppaan ja se sattui.

      Opin läksyni, tästä lähin maksan matkani itse.

      • eipä ihme

        Ja sitten heräsit, eikö niin?


      • o82

        No ei niin nyt varmaankaan saa edes tehdä.


      • perse6
        o82 kirjoitti:

        No ei niin nyt varmaankaan saa edes tehdä.

        No ihanko vitun tosi.


      • julmat-huvit-vittuun
        o82 kirjoitti:

        No ei niin nyt varmaankaan saa edes tehdä.

        2.4.2019 matkustin pummilla Tampere Vaasa oli helppoa. kietelin vähän ja välttelin konnaria kerran.
        Eräs aikaisempi kerta pummilla Kokkola Oulu kun piti päästä sekstaileen erään monista kumppaneista kanssa.


      • Anonyymi
        julmat-huvit-vittuun kirjoitti:

        2.4.2019 matkustin pummilla Tampere Vaasa oli helppoa. kietelin vähän ja välttelin konnaria kerran.
        Eräs aikaisempi kerta pummilla Kokkola Oulu kun piti päästä sekstaileen erään monista kumppaneista kanssa.

        Äo <100


    • herroille

      Olimme kerran aikoja sitten matkalla Jyväskylästä Tampereelle junalla. Ei meillä tietenkään lippua ollut. Konnarit sanoivat että pojat jäävät sitten Jamsässä pois. Kaverini alkoi aukomaan suorasanaisena miehenä konnarille päätään. Niinpä konnarit veivät kaverini konnarivaunuun, "puhutteluun". Itse jäin odottamaan eteiseen. Pienen hetken päästä juna alkoi pysähtymään Jämsään. Lopulta juna pysähtyi ja konnarit toivat kaverini ulos, kuset oli housuissa, vaatteet yltäpäältä kusessa muutenkin. Kaverini sitten kertoi jälkeenpäin, itku kurkussa että konnarit olivat virtsanneet hänen päälleen ja potkineet jaloille ja mahaan.

      Eli ei kannata pummilla mennä. Toki tästä on jo kymmenen vuotta aikaa, kun konnareilla oli vielä kunnon vatsat sekä pulisongit ja wiikset.

      • eipä ihme

        Kenties syy ei ollut pummius vaan pään aukominen? daa...


    • matkustamisesta

      en tiedä, mutta lipun voi kyllä ostaa junasta ainakin silloin, kun lipputoimisto ei ole auki. Aukioloaikoina kuulemma peritään joku lisämaksu junasta ostettaessa, mutta tätä ei ainakaan minulta peritty viime kesänä Kemi-Oulu -välillä...

    • arhäjp

      Kaveri osti lipun aina Tikkurilasta eli säästi 2 euroa ja sama toisessa päässä eli muutama pysäkki aiemmin.
      Näin minä olen häneltä kuulut.

      Mukavaa!!

    • ultrix

      Kaukojunissa ei käytännössä voi matkustaa pummilla (poikkeuksena IC2-junat rataosuuksilla Toijalasta Tampereelle ja Riihimäeltä Helsinkiin, IC2-junissa on yksi konduktööri). Konduktööri tarkistaa kaikkien matkustajien matkaliput, jos ei ole, hän myy sellaisen. Jos ei ole rahaa, saa 66 e tarkistusmaksun laskun matkalipusta.

      En suosittele edes pummilla matkustamisen yrittämistä, onnistuessasikin olet tehnyt Suomen joukkoliikenteelle - meidän kaikkien yhteiselle asiallemme hallaa.

      • herh

        Ostat lipun riihimäelle ja matkustat ouluun. Ei sitä lippua sulta kukaan tuu kysymään riihimäen jälkeen.


      • Hepuli hei...
        herh kirjoitti:

        Ostat lipun riihimäelle ja matkustat ouluun. Ei sitä lippua sulta kukaan tuu kysymään riihimäen jälkeen.

        Ai ei vai kysy? Kyllä multa vaan on kysytty, kun en ostanut ja toisella kerralla jouduin maksamaan tarkastusmaksunkin.


      • Anonyymi

        Istun parasta aikaa kaukojunassa Oulusta Helsinkiin. Samassa vaunussa on henkilö joka meni vessaan juuri ennen konnarin tuloa . Oli siihen saakka, että konnari poistui vaunusta. Huvittavaa on ollut seurata tämän neitokaisen ilmeitä asemien jälkeen kun kauhusta kankeana istuu konnarin kävellessä ohi.


    • Kedu

      Eilen tuli just mentyä Kouvolasta Lappeenrantaan ja takasin pummilla. Ei mitään ongelmaa jos sen homman taitaa.

    • Wenster

      Olen matkustanu junalla pummilla Kokkolasta Tampereelle. Ostettiin asemalta liput ihan normaalisti, mutta ei leimattu niitä konnarilla ollenkaan. Mentiin sitten vaan kaverin kanssa rennosti ravintola vaunuun ja tilattiin kaljat ja ainako konnari tuli niin juteltiin vaan niitä näitä. Sitten vaan Tampereella vaihettiin uuteen lippuun.

    • Jos uskaltaa

      Olen matkustanu pummilla melkein joka päivä ja aina työhin menoa. Mutta pääsi pakoo tarkastaja aina, koska olen tiesin missä kohtaa tarkastaja tulee asemalta tai joskus ei tulee. Tänä vuonna on lisäntynee pummi matkustaja 11-60 voutias, koska Hinta on kallistunee sen takia monet ei maksaa.

      • Anonyymi

        Mamu


    • 20+2

      Kyllä pummilla matkustaminen onnistuu satunnaisesti, mutta ei ole mitään erityistä keinoa millä se onnistuisi aina. Sanotaanko näin että pummilla matkustamiseen vaikuttaa eniten se kuka on konduktöörinä. Mä ainakin haistan pummin jo melko kaukaa. Jos on pienikin epäily että nyt ei joku näyttänyt lippuaan niin isken täystarkastuksen käyntiin. Joten en suosittele. Ite viskaan pummin/opiskelijakortin väärentäjät heti seuraavalla asemalla pihalle. Ja joo, pendonkin saa näppärästi pysähtymään vaikka Lempäälässä tätä toimenpidettä varten.

      • 20+2

        Ja opiskelijakorttihan jää konduktöörin omaan rintataskuun ja menee siitä seuraavalle taholle :)


    • ffdsff

      Aina kun olen ollut esim vessassa ja konnari on tullut vastaan ja kysynyt lippua niin olen vain sanonut, että olen tullut junaan jo aiemmalta pysäkiltä. Myös jos olen vain istunut tai mahdollisesti muka nukkunut niin konduktööri ei ole kysynyt mitään.

      Lähes aina minulla on ollut lippu, mutta jos olen menossa seuraavalle pysäkille niin en aina osta lippua varsinkaan yöjunassa.

      Olen monesti miettinyt, että liputta matkustaminen pidempiäkin matkoja olisi todella helppoa jos junassa on tilaa. Kuitenkin jos juna sattuu tulemaan täydeksi yhtäkkiä ja joutuu luovuttamaan paikkansa eikä vapaita paikkoja meinaa löytyä niin lippua todennäköisesti kysytään. Toki tällöin voi sanoa tulleensa viime pysäkiltä ja ostaa lipun.

      Aika helppoa tuo pummilla matkustaminen jos vain pokkaa riittää valehteluun. Toisaalta taas silloin on jännitys jos konnari kävelee ohi. Eikä tarvitse myöskään siirtyä pois paikalta kun on varannut paikan itselleen.

      • 4+13

        urheilua sano


      • ei millään pahalla

        matkustin 19.6. kuopiosta tampereelle, lievestuoreelta nousi junaan tyyppi, jolla ei ilmeisesti ollut junalippua, istui vaan kassin kanssa pokkana alas. Lippuja alettiin kysellä vasta lähempänä Jyväskylää, jolloin ensimmäinen ohikulkeva naiskonduktööri ei edes kysynyt ko. tyypiltä lippua. Sama toistui seuraavien asemien jälkeen. Ilmeisesti naiskonnari oletti mieskollegansa tarkastaneen liput koska ei reagoinut mitenkään uusiin matkustajiin. Eli pokkana kandee istua, lukea tms tehdä ja relata kun konnari tulee kohdalle ja kysyy tyyliin "x.x:stä tulleiden matkaliput". näin sivusta seuranneena näytti liian helpolta matkustaa pummilla tampereelle asti.


    • HAHAHA

      Itse olen matkustanut monta kertaa kouvolasta lahteen pummilla ja kouvolasta lappeenrantaan en ikinä ole jäänyt kiinni, meneevain IC junalla ja osaa kikat.

    • jepjep

      Ostaa vaan lipun seuraavalle asemalle eikä jää pois siinä kohtaa. Eilen kokeilin, toimi hyvin, tosin jouduin pari kertaa vaihtamaan paikkaa. ostin helsingistä lahteen lipun ja jäin vasta pieksämäellä pois.

    • 1345re

      Helppoa kuin heinänteko.

      Otetaan esimerkkinä Helsinki-Oulu.

      Ensin paikallisjunalla Riksuun, sieltä hyppää pikajunaan. Riksun jälkeen ei tarkisteta kaikilta enää matkalippuja.

      Äkkiä takki pois ja ravintolavaunuun tilamaan olutta. Sitten vaan hörppii sitä kun konnari kysyy, että Riihimäeltä junaan tulleiden matkaliput.

      Pitää muistaa vaan, ettei hyppää junaan siitä ovesta, missä konnari on.

      Nopeus on valttia.

    • Pohjanmaalla

      3 vuotta sitten sattui huvittava tilanne kun olin naispuolisen kaverin kanssa matkustamalla pummilla Ylivieskaan. Konnari tuli hakkaamaan vessan ovea ja oltiin ihan hiljaa ja se avas oven avaimella ja tempas heti oven kiinnin kun näki et nainen otti multa poskeen! :D

    • mieluummin ostan lipun

      Olen köyhä opiskelija eikä minulla olisi varaa maksaa junalla matkustamisesta. Tämä on pakollista siis koska opiskelen Pieksämäellä, mutta asun vielä kotona kuopiossa. Kerran olen onnistuneesti mennyt pieksämäeltä Kuopioon pummilla. Silloin tuijottelin ikkunasta ulos ja säädin hiustenpidennyksiäni päähän. Ei kysellyt mitään. Toisen kerran yritin mennä 2 viikkoa sitten pummilla, mutta ei onnistunut. Esitin nukkuvaa kuulokkeet päässä, siinä sitten konnari tuli äärettömän tympeästi ja tuohtuneena koputtelemaan olkaapäähän. Siinä sitten esitin unista ja pyytelin anteeksi kun en hänen tuloaan huomannut, ja ostin lipun häneltä. Kyseessä IC- juna. Ei vittu kannata yhtään pidemmän matkan junissa yrittää moista.

    • kontrollia lisää

      Eestiläiset pummit ajelee metrolla pummilla täältä vuosaaresta!

    • 8+19

      Jos on luottotiedot jo menneet ja velkaakin on niin paljon ettei voi/halua maksaa niin siitä vain pummilla, ne tarkastusmaksulaput voi repiä vaikka lipuntarkastajien silmien edessä.

      Eikä joku muutama tarkastusmaksu tunnu enää missään jos velkaa on jo sanotaanko vaikka kymmeniä tuhansia.

      • aosdpgkpg

        Asenne kohdillaan.


    • 57755536266277272

      Pummil on just helppo matkustaa ku menee semmosen pöyän välii joka aukee siitä penkistä

      • Pnbbbbbb

        Totta tuo toimii


      • Looool
        Pnbbbbbb kirjoitti:

        Totta tuo toimii

        LOL pentu vastasi omaan kommentiinsa minuutin jälkeen alkuperäsestä kommentista ;DD


      • Innokahko

        Jos epäilen, että junassa on pummi, niin ilmiannan hänet konduktöörille. Samoin jos tiedän, että kaveri matkustaa pummilla, niin ilmoitan poliisille.


    • junasurffaus
    • Haxer

      Kerronpa tarinan matkustin kerran pummilla ja kun tarkastaja tuli sanoin että lippu on kadonnut sitten se sano että osta uus sitte mul ei ollu edes rahaa sanoin vaa et ok ostan sitten katto vieres ja en laittanu nii se alko ragee ja heitti mut junasta ulos lensin juna raiteille juna oli just tulos mut ehin menna melkeen pois jalat jäi junan alle ja siitä asti ei ole kun pyörätuolilla matkusteltu

      • Anonyymi

        Mitä ihmettä eihän noi saa tehä


    • Valtioonhomo

      Pystyykö vielä matkustamaan paikallisjunilla pummilla?

    • Kulkija.vaan

      Tositapaus kesältä 2015.
      Oli pidetty antoisa kansainvälinen kokous Vilppulan Katajamäessä. Talon emäntä kyyditsi minut sekä helsinkiläisen naisen koiran aikaisin aamulla asemalle. Hän oli käynyt siellä ennenkin, mutta nyt ei enää löytynyt mistään lippuautomaattia. Olisi tietysti ostettu liput konnarilta, mutta kun sellaista henkilöä ei näkynyt eikä kuulunut, niin ajeltiinpa sitten valtion kyydillä Tampereelle asti! Tattis vaan VR:lle! :)
      Sitten vielä käytiin julkisessa sanassa kiivasta polemiikkia Keuruu-Tampere- junavuorojen kohtalosta, että pitääkö jatkaa vai lakkauttaa. Kyllä se juna oli muistaakseni ainakin puolillaan, varmaan suurin osa menossa töihin Tampereelle. En tiedä tämän päivän tilannetta , mutta jos meininki on vieläkin noin lepsua, niin pitäisiköhän VR:ssä vähän huipulla tuulettaa?

    • Ninjapummi

      Itse oon mennyt monesti pummilla, sekä junassa, metrossa että sporassa enkä ole jäänyt koskaan melkein kiinni. Jos olenkin, oon vain selittänyt jotain ja olen päässyt kuin koira veräjästä. 🌚

      Joskus on ollut lippu vaan muodon vuoksi mutta kukaan ei oo tullut tarkastamaan vaan on saanut istua rauhassa! Todennut vaan että rahaa meni taas hukkaan. Viimeksi istuin pummina IC:ssä Extraluokassa juomassa ilmaista kahvia ja teetä! Ninjat pääsee mihin vaan ;)

    • pummit-ulos

      Tampereelta matkustaa kätevästi pummilla vaikka Kemijärvelle asti, kun Tampereelta lähtiesssä ei kysytä lippuja kaikilta, vaan vain niiltä, jotka sen rehellisinä viitsivät näyttää.

      Parkanosta kyytiin nousseista tuskin kukaan on ostanut lippua mentäessä joko etelään tai pohjoiseen päin, vain 50-60-vuotiaat miehet ovat ainoita, jotka lipun säännöllisiä lipun näyttäjiä.

      Samankaltainen on Seinäjoen tilanne lipun oston suhteen. Lähes varmasti voi sanoa, että yksikään alle 25-vuotias seinäjokelainen ei ole lippua ostanut, kun junaan nousee.

      Eli jos Tampereelta etelään tai pohjoiseen lähdettäessä vaivauduttaisiin tarkistamaan liput kaikilta matkustajilta, niin lipputulovirta kasvaisi vuoden aikana merkittävästi.
      Tarkistus voitaisiin toteuttaa helposti myös automaattisilla lukulaitteila hyvinkin tehokkaasti. Parempi ennakovalvonta olisi myös helppo ja halpa toteuttaa.
      Näin myös turvallisuus paranisi, sillä pummilla matkustavat ovat muutenkin sitä epäsosiaalisempaa paskasakkia, jota ei ole ollut vaikea huomata vuosien saatossa junissa matkusteltuani.

    • johto-ei-osaa

      Me muut sen lipunhinnassa maksamme, kun pummi matkustaa ilman ongelmia Tampereelta Rovaniemelle ilman lipuntarkastuksen tarkastusta koko välillä.

      Pitäisikö siellä VR:n johtotasolla osata ja kyetä tehdä asiallle jotain. Eikä se "tehdä jotain" ole edes vaikeaa hahmottaa.

      • Anonyymi

        No eihän se ny viddu enempää maksa ajaa se juna tyhjänä tai täytenä Ouluun


    • Kahdet_portaat_vaunussa

      Kikka toimii intercityssä kun on vain 1 konnari: Kun konnari tulee vaunuun ja nousee portaat ylös, niin olet toisissa portaissa odottamassa ja kierrät konnarin taakse alakautta. Sitten kun konnari on käynyt yläkerran läpi, niin istut vain johonkin paikalle missä on tyhjää.

    • Innokahko

      Jos epäilen, että junassa on pummi, niin ilmiannan hänet konduktöörille. Samoin jos tiedän, että kaveri matkustaa jossain junassa pummina, niin ilmoitan poliisille.

    • TUOMARIPYÖVELI

      Pummit pitää teloittaa. Ylipäänsä Suomen rikoslaissa pitäisi olla vain yksi rangaistus, kuolemantuomio. Se langetettaisiin kaikista rikoksista ilman ikä, sukupuoli ym kriteereitä. Eli aivan sama näpistätkö 10centin nallekarkin, matkustatko pummilla junassa vai, teetkö murhan. Tuomio aina kuolemantuomio joka pantaisi aina välittömästi täytäntöön.

    • Anonyymi

      Menkää vaa itkee ettette osannu ostaa lippua ja et voiko mennä tän matkan toimii ainaki ala-astelaisil

    • Anonyymi

      Istuu vaan paikallaan ja selaa puhelinta niin ei minulta ole mitään kysytty

    • Anonyymi

      NO NIIN JA ALOITETAAN. VOI JEESUS SUOMEN JULKISIN VAROIN YLLÄ PITÄMÄÄ VR, RAUTAPYÖRÄ LIIKENNETTÄ. PITÄÄ HIUKKA SITEERATA JO HIIPPAKUNNAN VAIHTANUTTA LAULAJAA : juna kulkee vaan. ELLEI JUNA AJASSA NE PASILAN PAJASSA JA VAUNU UNOHTUU TOOKISTA JNS - HKI PERKELE HAAMU VEI VAUNUN. TOSI ASIA : asiakas kysy KONNARILTA onko vaunussa tilaa takana. KONNARI : on tilaa takana mutta siellä ei ole vaunuja. HAH HAH SAA NAURAA VR : lle. JUNA KULKEE VAAN.

    • Anonyymi

      JATKUU : kuunnelkaa ihmiset ISMO LEIKOLA VR : lle TARKOTETTU BIISI BENDOLIINO. KUUNNELKAA IHMEESSÄ LÖYTYY NETISTÄ. VR SUOMEN ERITTÄIN EPÄ LUOTETTAVIN KYYTI MATKUSTAA. KÄYTTÄKÄÄ OMAA POLTTOMOOTTORI AUTOA UPUEA ILMASTO MUUTOS TEKO.

      • Anonyymi

        MEE HOITOON


    • Anonyymi

      Mun mielestä pummilla matkustaminen ei ole kovin suuri rikos ja VR ei siitä mitään köyhdy, ainoa mikä mua ärsyttää on se että jotkut ottaa riskejä kun matkustavat junan katolla, ajolangoissa ja junan virroittimessa on niin suuret virrat kyseessä että valokaari voi hypätä langasta tai virroittimessa jopa 3 metrin päästä!!
      YouTubessa parhaita videoita tekee "Shiey"!
      Hän haluaa vaan matkustella ja enimmäkseen käyttää tavarajunien vaunuja eikä leiki kuolematonta ottamalla riskejä.
      Käy myös tehtaissa yms mutta ei riko mitään, ei varasta jne.

    • Anonyymi

      Rangaistukset kovemmiksi vaan ,jos ei nyt ihan kuolemanrangaistusta, niin ainakin kunnon sakko 1000 e. Ja sama roskaamisesta , kiinan malliin. Ja hkl: lle tiedoksi, Helsingin ratikassa ja metrossa on naurettavan helppoa mennä pummilla, ja te ette välitä yhtään, maksetun lipun näyttö metroon mennessä pitäisi olla jo ennen asemia.

    • Anonyymi

      Lähijunissa menee vain ineksee ja istuu alas. Jos sattuu lipuntarkastaja kohdalle niin annat vain väärät tiedot hänelle niin sakko menee suoraan lokeille. Itse kuljen JOKA päivä kouluun ja takaisin enkä osta lippua. Ikinä tullut sakkoa. Käyttäkää myös menosuuntaan katsottuna viimeistä vaunua.

    • Anonyymi

      .ldlfn

    • Anonyymi

      Virossa on monet bussilinjat tehty ilmaiseksi, että siinä voi matkustaa pummilla pelkämätä mitään tarkastusmaksua. Ja virossa on sellainen ilmaisu, että "matkustan jänistä", ja on yleinen että liputtomia matkustajia kutsutaan "jäniksiksi".

    • Anonyymi

      Nyt matkusta para aikaa yöjunsaassa ilman lippua Tikkurila kokkola. Juna on pian kokkolassa

    • Anonyymi

      Itse tällä hetkellä vessassa pummilla👀

      • Anonyymi

        Aika hankalaa kun joutuu odottelemaan pitkään että konduktööri kyllästyy odottelemaan oven takana tarkistaakseen lippusi. Jos on oikein v***mäinen konnari, niin avaa oven ulkopuolelta.


    • Anonyymi

      Kiva lukea näitä kommentteja samalla ku istun turku - helsinki junan vessassa ja kuumotan jokaista kolahdusta ulkopuolelta. Nyt kymmenes kerta pummilla. Kerran joku on käräyttänyt konduktöörille ja silloinkin pääsin kuin koira veräjästä kun oli akku loppu puhelimesta.

    • Anonyymi

      Toimi hemmetin hyvin kun ajattelet niin että haluat esim. Tampereelle.
      Hyppäät Oulun junaan ja oot piilossa Riihimäelle asti.
      Sitten oho ja hups pääsetkin Tampereella ulos junasta.
      Ja olet perillä

    • Anonyymi

      Jos aikoo matkustaa esim. Joutsenosta Helsinkiin, nii kannattaa ostaa lippu Lappeenrannasta Tikkurilaan niin säästää muutaman euron :)

    • Anonyymi

      Juuri istuin pummilla pasilasta rovaniemelle, ostin liput pasila-oulu ja loppu matkan ramppasin vessan ja ravintolavaunun väliä, istuskelin juomassa kahvia ja vessassa kolistemassa, tavarat jätin omalla paikalle minkä olin ouluun ostanut. Ei se mitään rakettitiedettä ole.

    • Anonyymi

      VR:n konnarit on kyllä niuhoja ja käyttävät väärin "valtaansa", kun voivat poistaa junasta jopa jollekkin syrjäkylän asemalle jos ei ole lippua tai ei halua ostaa. Siinä mielessä bussilla on parempi matkustaa liputta kun yleensä kuskit ei jaksa alkaa vänkäämään ja antavat yleensä olla kun eivät halua polttaa taukoansa poliisien odotteluun yms jäädä aikataulusta myöhään

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      2501
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1980
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1958
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1766
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1530
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1296
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1188
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe