Aorttaläppä

=o)

Manta syntyi viikoilla 36 2 suunnitellulla sectiolla isokokoisuuden takia (4830g ja 53cm). Minulla diabetes. Ennen sectiota minulta otettiin lasivesipunktio, jolla tarkastettiin vauvan keuhkojen kypsyys. Lääkäreiden mielestä oli täysin valmis syntymään. Äidinkin huoli vauvan keuhkoista hälveni leikkaussalissa nopeasta. Ääntä ainakin lähti!

Manta vietti ensimmäiset puolitoista viikkoa TAYSin lastenosastolla sokeritipassa ja kalkin puutteen takia. Siellä häneltä löytyi sydämestä myös pieni (2-3mm) reikä, jonka ei kuulemma pitäisi vaikuttaa elämään mitenkään. Reijän pitäisi sulkeutua pienuutensa takia 1v. mennessä.
Myös aorttaläppä on epämuodostunut. "Normaaleilla" ihmisillä läppä on jaettu kolmeen, Mantalla vain kahteen osaan.

Olisikin nyt hienoa jos joku, jonka lapsella on samanlainen aorttaläpänvika, voisi ottaa yhteyttä ja kertoa miten "vika" on vaikuuttanut elämään. Lääkärit kun ovat vielä tässä vaiheessa kovin harvasanaisia.

[email protected]

5

1686

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pollipop

      itselläni kuului lievä sivuääni sydämestä (olin 24v.silloin) makuuasennossa lääkärin kuunnellessa, tätä ennen ei oltu kuunneltu kuin istualtaan ja silloin ei kuulunut. lääkärin mielestä oli harmitonta ja että hyvin monilta ihmisiltä kuuluu harmittomia sivuääniä. menin kuitenkin uteliaisuuttani yksityiselle sydänlääkärille ultrattavaksi, ei tahtonut löytää syytä ääneen kaikki näytti hyvältä kunnes löysi ja tulos oli kaksipurjeinen aorttaläppä. sanoi että läppä toimii normaalisti ja kaikkin puolin kunnossa, on lähinnä kosmeettinen haitta. sille ei tarvitse mitään tehdä ja muutenkin saan jatkossakin elää normaalia elämää.

      mulla ei koskaan ole ollut mitään sydänongelmia, eikä paljon muitakaan.=O)kop,kop
      kilpaurheilua olen harrastanut nuorena tosissaan ja mitään haittaa ei ollut.nyt ikää 32 ja esikoista odotellaan.. ajattelin tällä pumpulla pärjätä vielä monia vuosikymmeniä!

      toivotaan että teilläkin on enemmänkin harmitonta laatua!

    • andre

      Joo minulla löytyi kakspurjeinen vahingossa 38 vuotiaana. Olen riski mies ja poltan tupakkaa ja juon viinaa, teen kolmivuorotyötä ja muutenkin elänyt ei niin puhdasta elämää. Eikä se kuulemma isommin ole kalkkeutunu vielä, eikä mitään oireita ole.

    • nim.

      Minulla todettu syntymässä kaksipurjeinen aorttaläppä, nyt 30v. kuvattu uudelleen ja aiheuttaa jonkin verran veren takaisinvirtausta ja nouseva aortta on laajentunut, n. 45mm. Vaatii seuraamista ja ehkä joskus tulevaisuudessa leikkaushoitoa jos aortan laajeneminen etenee. Minulla ei ole mitään oireita ja vietän ihan normaalia elämää. :) Urheilen normaalista ja käytän alkoholia kohtuudella. Tupakasta olen luopunut. Ole ihan huoleti, suurimmalla osalle kaksipurjeisista läpistä ei ole koko elämän aikana mitään huolta! Jos sivuääni kuuluu edelleen aikuisena kannattaa se kuvata ja lääkärit tietävät vaatiko seurantaa vai ei.

    • Äitivaan

      Minulla 22 vuotias poika jolla ko. vaiva. Lääkäri aikoinaan sanoi vain jotta kunhan ei suunnittele ammattiurheilijan uraa niin kaikki ok. On armeijan käynyt (reservin vänrikki). Kaikki hyvin eikä mitään rajoitteita liikunnan suhteen. Urheilee, opiskelee ja touhuaa niinkuin muutkin tuon ikäiset. Seuranta vasta usean vuoden päästä. Älä huoli.

    • Svua

      Minulla on kohta 10v poika, jolla on kolme synnynnäistä sydänvikaa, joista yksi on kaksiliuskainen aortaläppä. Kaksiliuskainen aorttaläppä on yleisin kaikista sydänvioista. Ennustetta on vaikea sanoa, sillä osa elää normaalia elämää koko elinikänsä, osalle joudutaan tekemään leikkaus ja osa siltä väliltä. Kasvun ja kehityksen myötä nähdään, kuinka aorttaläppä kestää kasvussa mukana.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      14
      1342
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1255
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      62
      1150
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1042
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      996
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      995
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      983
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      962
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      961
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      960
    Aihe