Aorttaläppä

=o)

Manta syntyi viikoilla 36 2 suunnitellulla sectiolla isokokoisuuden takia (4830g ja 53cm). Minulla diabetes. Ennen sectiota minulta otettiin lasivesipunktio, jolla tarkastettiin vauvan keuhkojen kypsyys. Lääkäreiden mielestä oli täysin valmis syntymään. Äidinkin huoli vauvan keuhkoista hälveni leikkaussalissa nopeasta. Ääntä ainakin lähti!

Manta vietti ensimmäiset puolitoista viikkoa TAYSin lastenosastolla sokeritipassa ja kalkin puutteen takia. Siellä häneltä löytyi sydämestä myös pieni (2-3mm) reikä, jonka ei kuulemma pitäisi vaikuttaa elämään mitenkään. Reijän pitäisi sulkeutua pienuutensa takia 1v. mennessä.
Myös aorttaläppä on epämuodostunut. "Normaaleilla" ihmisillä läppä on jaettu kolmeen, Mantalla vain kahteen osaan.

Olisikin nyt hienoa jos joku, jonka lapsella on samanlainen aorttaläpänvika, voisi ottaa yhteyttä ja kertoa miten "vika" on vaikuuttanut elämään. Lääkärit kun ovat vielä tässä vaiheessa kovin harvasanaisia.

[email protected]

5

1699

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • pollipop

   itselläni kuului lievä sivuääni sydämestä (olin 24v.silloin) makuuasennossa lääkärin kuunnellessa, tätä ennen ei oltu kuunneltu kuin istualtaan ja silloin ei kuulunut. lääkärin mielestä oli harmitonta ja että hyvin monilta ihmisiltä kuuluu harmittomia sivuääniä. menin kuitenkin uteliaisuuttani yksityiselle sydänlääkärille ultrattavaksi, ei tahtonut löytää syytä ääneen kaikki näytti hyvältä kunnes löysi ja tulos oli kaksipurjeinen aorttaläppä. sanoi että läppä toimii normaalisti ja kaikkin puolin kunnossa, on lähinnä kosmeettinen haitta. sille ei tarvitse mitään tehdä ja muutenkin saan jatkossakin elää normaalia elämää.

   mulla ei koskaan ole ollut mitään sydänongelmia, eikä paljon muitakaan.=O)kop,kop
   kilpaurheilua olen harrastanut nuorena tosissaan ja mitään haittaa ei ollut.nyt ikää 32 ja esikoista odotellaan.. ajattelin tällä pumpulla pärjätä vielä monia vuosikymmeniä!

   toivotaan että teilläkin on enemmänkin harmitonta laatua!

  • andre

   Joo minulla löytyi kakspurjeinen vahingossa 38 vuotiaana. Olen riski mies ja poltan tupakkaa ja juon viinaa, teen kolmivuorotyötä ja muutenkin elänyt ei niin puhdasta elämää. Eikä se kuulemma isommin ole kalkkeutunu vielä, eikä mitään oireita ole.

  • nim.

   Minulla todettu syntymässä kaksipurjeinen aorttaläppä, nyt 30v. kuvattu uudelleen ja aiheuttaa jonkin verran veren takaisinvirtausta ja nouseva aortta on laajentunut, n. 45mm. Vaatii seuraamista ja ehkä joskus tulevaisuudessa leikkaushoitoa jos aortan laajeneminen etenee. Minulla ei ole mitään oireita ja vietän ihan normaalia elämää. :) Urheilen normaalista ja käytän alkoholia kohtuudella. Tupakasta olen luopunut. Ole ihan huoleti, suurimmalla osalle kaksipurjeisista läpistä ei ole koko elämän aikana mitään huolta! Jos sivuääni kuuluu edelleen aikuisena kannattaa se kuvata ja lääkärit tietävät vaatiko seurantaa vai ei.

  • Äitivaan

   Minulla 22 vuotias poika jolla ko. vaiva. Lääkäri aikoinaan sanoi vain jotta kunhan ei suunnittele ammattiurheilijan uraa niin kaikki ok. On armeijan käynyt (reservin vänrikki). Kaikki hyvin eikä mitään rajoitteita liikunnan suhteen. Urheilee, opiskelee ja touhuaa niinkuin muutkin tuon ikäiset. Seuranta vasta usean vuoden päästä. Älä huoli.

  • Svua

   Minulla on kohta 10v poika, jolla on kolme synnynnäistä sydänvikaa, joista yksi on kaksiliuskainen aortaläppä. Kaksiliuskainen aorttaläppä on yleisin kaikista sydänvioista. Ennustetta on vaikea sanoa, sillä osa elää normaalia elämää koko elinikänsä, osalle joudutaan tekemään leikkaus ja osa siltä väliltä. Kasvun ja kehityksen myötä nähdään, kuinka aorttaläppä kestää kasvussa mukana.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

   Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
   Maailman menoa
   387
   3717
  2. Vernu Vasunta

   On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
   Suomussalmi
   129
   2609
  3. En kelpaa sinulle

   Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
   Ikävä
   128
   1845
  4. Taidat vanhempi nainen

   Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
   Ikävä
   73
   1290
  5. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

   Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
   Ikävä
   72
   1157
  6. Voi nainen...

   Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
   Ikävä
   51
   1152
  7. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

   Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
   Maailman menoa
   166
   1152
  8. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

   Miehelle kysymys :)
   Ikävä
   63
   1104
  9. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

   Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
   Maailman menoa
   291
   930
  10. Naiselle kysymys

   Mitä oikein näet minussa?
   Ikävä
   50
   912
  Aihe