Utelu ..

Seija ...

Monenko maan kulttuurin olette pilanneet lähetystyöllänne?

Kuuluiko tähän pakkokäännytykset?

5

298

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Vakavasti vastaan

   Hyvin monissa maissa lähetystyöntekijät ovat olleet kehittämässä kansan kieltä kirjoitetuksi kieleksi, antaneet kansalle lukutaito-opetusta, terveydenhoitoa on edistetty, pyritty oikeudenmukaisuuteen. Jos tämä on kulttuurin pilaamista, niin voin myöntää, aika monen.
   Mitä tarkoitat pakkokäännytyksellä? Et usko siihen itsekään.

   • vastaan

    Ollako puolesta vai vastaan? Oletteko miettineet, mitä hyötyä tai haittaa lukutaidosta on? Onko se aina tarpeen? Meilläkin on lukutaidottomia henkilöitä, esim. osa kehitysvammaisista. Onko heidän elämä kurjaa ilman lukutaitoa? Jos elää ja haluaa elää paimentolaisena jossain Mongolian vuorilla koko ikänsä niin tarvitseeko lukutaitoa?

    Mielestäni lähetystyöntekijät tekevät hyvää työtä, jos opettavat ja auttavat kohdemaan kulttuurin ehdoilla eivätkä vie meidän kulttuuria sinne. Haluammehan me pitää omamme itse vai haluammeko?

    Saavat opettaa jatkossakin luku- ja kirjoitustaitoja ja auttaa niin paljon kuin jaksavat ja osaavat. Jos yksi kaivo saadaan heidän toimestaan kylään, niin tuskin siinä uskon pakkotuputtamista on. En ole työskennellyt lähettinä joten en tiedä heidän tapaansa toimia.


  • reija 55

   Muslimi -sekä afrikkalaiseen pakanakulttuuriin kuuluvaa naisten ympärileikkausta ei ole vielä pilattu täysin.
   Joten voit olla onnellinen nainen.

   • kädenvääntö

    Niin monta on uskojaa sen asian puolesta kuin vastaan. Yksi perustelu on kummallekin yhteinen eli terveys. Kuka siis on oikeassa? Mitäs sanot, häh


   • vs Raamattu
    kädenvääntö kirjoitti:

    Niin monta on uskojaa sen asian puolesta kuin vastaan. Yksi perustelu on kummallekin yhteinen eli terveys. Kuka siis on oikeassa? Mitäs sanot, häh

    Minulle on jäänyt epäselväksi se miten Raamattu suhtautuu tyttöjen ympärileikkauksiin, joista me useimmiten käytämme nimitystä silpominen. Koraanilla ympärileikkausta myös perustellaan eli jos toiset perustelevat Raamatulla niin onhan melkoinen työ, että asiasta saataisiin yksimielisyys joskus syntymään.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Takaisin ylös

  Luetuimmat keskustelut

  1. Pilaa sun tunteista

   Sitähän minä vaan teen täällä. Ootko tajunnut?
   Ikävä
   402
   2191
  2. Rakastuin mä kerran

   Rumaan ja läskiin naiseen. Unelmien nainen. 😗
   Ikävä
   56
   1151
  3. Ei se haittaa

   rakkaani. Parempi näin. Silti tiedän, että ammuin nuolen sun sydämeen 💘. Sellaisella tarkkuudella, että muut ei siihen (helpolla) kykene🎯. Taisin ol
   Ikävä
   88
   1091
  4. Sinä nainen

   kerro minun toinen/toiset etunimet, ja jos osuu, soitan sinulle jos niin haluat. Terkuin minä se vaan täältä korpikuusenkannon alta.
   Ikävä
   79
   897
  5. Eloranta Kiuruveden leuhkin

   Eloranta ökyautoineen ja lakeijoineen Kiuruveden Osapalvelussa, vain Villasen veljekset aikoinaan olivat pollevampia kun kusettivat Kiuruveden kunnanu
   Kiuruvesi
   37
   892
  6. Ei meistä mies tulis mitään

   oot liian vaikee ja minä en jaksa mennä sun pillin mukaan saamatta mitään takas.
   Ikävä
   61
   821
  7. Mies voi kohta mennä uimahallissa naisten saunaan

   Iltalehdessä oli laaja selvitys siitä voiko sukupuolensa miehestä naiseksi vaihtanut mennä naisten saunoihin. --Kyllä saa mennä, mutta vain julkisiin.
   Maailman menoa
   216
   783
  8. Kysyisin sinulta

   Nainen mitkä on meidän vuorosanat? Kun nähdään livenä, tiedustelee mies.
   Ikävä
   42
   725
  9. Hauskaa sunnuntaita

   Mahdollinen 2x🔥 :).
   Ikävä
   91
   691
  Aihe