Paljonko voi ottaa, autolla?

Autolla

Paljonko voi juoda olutta ja lähteä autolla jatkamaan matkaa? (niin ettei saa sakkoja)riittääkö 20 min tauko ennen ajoa, jos juo pullon nelosta? Esim. 80 kg:inen mieshenkilö.

61

30859

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vanha rattijuoppo.

      Jos on ihan pakko ottaa alkoholia ennen autolla ajoa, niin suosittelisin hankkimaan alkometrin, ne on nykyisin ihan luotettavia.

      Pitää kuiteskin muistaa se, että jos tapahtuu onnettomuus, ja veressä on vaikka vain 0,10 prom. niin vakuutusyhtiön kanssa tulee ongelmia, vaikka poliisi ei sakkoa kirjottaisikaan.

      • Oikeastaan vakuutusyhtiöiden käyttämä "korvausraja" on 1,1 promillea. Tämä tieto löytyi kun luin uuden vakuutukseni "pienen präntin"


    • modis2

      Sakkoko on se suurin pelko. On siinä muutakin.

    • yhtään!

      Minkälainen juntti tätä edes kysyy.
      Siellä liikenteessä on muitakin ihmisiä kuin sinä; hyvällä omallatunnollako vaarannat muiden hengen?

      Kaheskytlukuista Raptoria lainaten:
      "Jos otat, et aja, ja toisinpäin. Eikös teeveenkin setä jo sanonut näin. Mikä v***u siinä on kun se ei mene jakeluun, kuka sulle löisi luun kurkkuun."

      • Kshd

        Lol vali vali uli uli kakara


    • sitä iloa

      minkä saat yhdestä olutpullollisesta verrattuna siihen ongelmaan minkä se aiheuttaa (itselle ja ehkä muille). Eli jos ajat, et ota ja jos otat et aja. Ihan yksinkertaista.

      • ...

        Minä en todellakaan ymmärrä näitä jotka vetää herneen nenään kun joku edes PUHUU ajamisesta yhden oluen jälkeen. Ei pienintäkään suhteellisuudentajua.

        Jokainen 80-kiloinen äijä joka on joskus elämässään kaksi kaljaa putkeen juonut, tietää aivan varmasti että ei sillä ole ajokykyykyyn paskan vertaa vaikutusta. (Sillähän tuo 0,5:n promillerajakin kai on valittu että siihen asti ajaminen on vielä täysin turvallista?).

        Verrattuna kahdenkin oluen nauttimiseen ennen ajoa, HUOMATTAVASTI vaarallisempaa on vaikkapa ajaa 15 tunnin valvomisen jälkeen, tai ajaa ilman aurinkolaseja aurinkoisella kelillä. Nämä ovat kuitenkin täysin sallittuja eivätkä edes yleisesti paheksuttuja asioita. Puhumattakaan että jos ajattelee omiaan ajaessaan tai näppäilee kännykkää/radiota. Jos haluaa olla 100% varma ettei aiheuta kenellekään vaaraa, niin ainoa vaihtoehto on jättää se auto talliin ja liikkua junalla.


    • tomPelo

      Noin 80kg painavan miehen maksa polttaa alkoholia n.8g/h.Neloskaljassa on viinaa n.14g.

    • july

      ..että yhden pullollisen palaminen kestäisi noin tunnin, sen jälkeen voi lähteä ajamaan. Mutta kaikkihan riippuu paljon ihmisestä, esim paino, sukupuoli yms.

      • jjkkll1

        mut nythän kysymys oli että kuinka paljon voi juoda ensin siihen sallittuun promillerajaan saakka jolloin vielä on oikeastikin kyllä turvallista ajaa, sit jos juo sen yli vielä pullollisen niin täytyy odottaa sen tunnin :) näin ammattilaisenkin silmin katsottuna :)


    • Oho!

      Puskurissakin kokeiltiin pienen III-olutpullollisen vaikutusta naishenkilön ajoon ja todettiin että vain skarppaaminen lisääntyi ja juominen ei vaikuttanut lainkaan negatiivisesti ajosuoritteeseen oleellisissa asioissa. Todettiinpa myös että tutkimusten mukaan tuommonen nippa nappa sallitun alittava humala ei yleensä vaikuta negatiivisesti ajosuoritteeseen oleellisissa asioissa vaan ainoastaan skarppaaminen lisääntyy. Juurikin tämän faktan vuoksi todelliset asiantuntijat ovat promillerajan laskemista vastaan.

      Eli ota vaan vaikka parikin pulloa III-olutta koska ei se ole minkäänlainen turvallisuusriski. Alkoholin vaikutukset ovat tietenkin yksilöllisiä eli arvioi rehellisesti ajokuntoasi.

      • Apselikko

        Ei se ihan noinkaan mene. Pointti onkin siinä, että skarppasi ja oli siis paljon normaalia varovaisempi. Tuo on testitilanne. Oikeassa elämässä ihmiset, jotka noin tekevät, tuskin erikseen skarppaavat.


    • jos otat et aja

      Et tarvitse mitään mittaria tai kelloa, jos otat et aja ja sillä selvä, ajat vain selvänä niin homma pelaa.

      • Anonyymi

        No vittu noinko vaan tiiät et oot selvänä just nyt


    • sdgdfghdfh

      sun kokoisen miehen kärsii juoda 2 pulloa olutta, puhaltaisit 0,4 promillea, jos ne tunnisa juot.

      • Nollatoleranssi4

        No siinäpä vasta ohje! Tuo paino kun ei ole ainoa mittari, jolla alkoholin vaikutusta voi mitata. Tunnempa erään reilusti yli 80 kg miehen, joka on 2 olutpullon jälkeen ihan huomattavasti hieman hiprakassa. Huono viinapää sanotaan, tiedä sitten mistä todellisuudessa johtuu. Ylipäätään, jos on autolla liikenteessä niin miksi juoda yhtäkään olutta? Alkoholitonta en edes mainosta, koska eihän se samalle maistu. Jätä auto himaan, ja lähde oluelle, vaikka parillekin!


      • Selvinpäin

        Rattijuoppohan sinä olet en tule sinun kyyttiin.


    • Kalja

      Itse olen juonut 5 kaljaa ja käynyt noin tunnin päästä siitä puhalluttamassa niin näytti 0,3 ja lähin ajamaan. Eli aika paljon saa siihen 0,5:een juoda. Tosin kyllä siks päkki alkaa jo ajamiseen vaikuttaa, vaikka promillet näyttäisivät vasta 0,4.

      • melkonen--

        läski, vähintään 200 kilonen jos tuo pitää paikkansa. tai sitten joit ne 5 kaljaa jotain kymmenessä tunnissa. nopeasti (esim tunnissa) juotuna 3 olutta tekee 80 kilosella äijällä jo 0,6 promillea.


      • Selvinpäin

        Umpikänninen rattijuoppo en tule sinun kyytiisi. Olet jo vaarallinen liikkenteessä muille kulkijoille upiluu rattijuoppo tumpelo. Örveltäjä!


    • ja juon olutta

      tai konjakkia tai viskiä tai mitä vaan alkoholipitoista ja menen ajelemaan koska alkoholia otettua on sellainen fiilis, että on kiva ajella.

      Määrät vaihtelevat, ihan vitun sama jäänkö johonkin vitun haaviin vai nen, pokka ainakaan ei petä, olen muutamat kerrat ajellut haavien läpi kun en tupakoi ja autoni on uusi ja aika kallis, ajelen 500 rajan bemulla ja jostain syystä annetaan mennä. Ajelen ilman alkon maisteluita enimmän osan ja oon muutaman kerran haaviin ajanut ja on testattu, joka kerta päästetty kun sillä kertaa en ole nautiskellut.

      En tiedä meneekö vielä hyvän tuurin puolelle kun maistelen vaan kerran kuussa ja silloin myös tulee lähdettyä ajelemaan huvikseen vaikkei muuten tulis muuta kuin himassa oltua pleikkaria pelaillen tai kirjaa lukien tai telkkuu tölläten.

      Hallitsen auton aina moitteettomasti, niin kännissä en ajamaan mene jos olisi pienikin epäily, että nyt en tilannetta hallitse.

      • kansakoulun

        äidinkielen,lukemisen ja kirjoittamisen tunnit , tais tulla nekin pinnattua,,,,,jäljestä päätellen,, HiiiiiiiHaaaaaaaaaaahhhaaaaaaa,,,


      • poika ensin parta

        ja kerro satuja sen jälkeen. Taidat olla vielä ammattikoulussa tuunaamassa tatsuneita, että oiken konjakkia.....heh heh.


    • on niin että

      Riippuu siitä lihasmassasta, läski kun ei laimenna promilleja.

      Mutta olen itse noin 93kg ja maksani polttaa yhden keskioluen tunnissa joten tähän astiseen elämääni olen pärjännyt sillä että yhden pitkän kaljan voin juoda ja lähteä heti. Jos juon kaksi odotan tunnin. Nelosta on turha juoda, itse asiassa pilsu on yllättävän hyvä vaihtoehto.

      Viiniä voi ottaa puolilasia koska vaan, lasillisen jälkeen vois tunnin odotella.

      Puolikas viskikään ei ajokuntoa vie (2cl).

      Olen joskus juonut aterian yhteydessä 3 lasia viiniä ja lähtenyt siitä kutakuinkin 2-3 tunnin päästä ajamaan puhallutuksessa promillet jäi alle 0,5, tarkkaa lukemaa vallesmanni ei kertonut, kysyi vaan että onkos tullut maisteltua ja milloin lähdin liikkeelle...

    • Kraan

      Kyllä se riittää. Mutta enempää ei missään tapauksessa.

    • Kaljaukko

      Eikö yksi paukku/olut tuo vajaat 0,2 promillea vereen normaalipainoisella ihmisellä. Kolme gepardia, niin voi olla että jää alle 0,5 promillen (Onko se vielä rattijuopumuksen raja vai onko laskenut? Itse en ajele nauttineena).

    • et aja

      eikö se siinä sitten ole...

    • havainto

      Painoni on 87 kiloa ja pituus 183 cm.Saksan poliisin alkometrin mukaan minulla oli veressä 0,2 promillea alkoholia kahden 0,33 litran oluen jälkeen,joiden vahvuus oli 4,8 %,joita käytin ruokajuomana.Nämä oluet nautittiin puolentoista tunnin sisällä.

    • Tyhmä juo ja ajaa

      Jos otat et aja täällä rattijuopon uhri!

      • jjkkkll2

        jos promillet jää alle 0,5 ei ole rattijuoppo vaan ihan laillisesti ajava kuski


      • Selvinpäin
        jjkkkll2 kirjoitti:

        jos promillet jää alle 0,5 ei ole rattijuoppo vaan ihan laillisesti ajava kuski

        Senkin rattijuoppo en tule sinun kyyttin.


    • idiootit valittaa

      Yhden oluen ottaminen ei tee kenestäkään rattijuoppoa.

      • Selvinpäin

        Senkin rattijuoppo en tule sinun kyytiin.


    • kokemusta3

      Kyllä nyt muutaman lll olueen voi ottaa, ei se ajoon vaikuta...

      • Selvinpäin

        En tule sun kyyttin senkin rattijuoppo.


    • reatyt

      Joroisissa Etelä-Savossa kaksi miestä loukkaantui eilen alkuillasta, kun henkilöauto suistui ojaan. Myöhemmin illalla Raahessa valtatie 8:lla sattuneessa ulosajossa loukkaantui neljä ihmistä. Autoa kuljettanutta miestä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta.
      Poliisin haaviin on jäänyt juhannusliikenteessä lukuisia rattijuoppoja. Liikkuvan poliisin mukaan menoliikenne alkaa jo hiljentyä.
      STT

      • selväparas

        Kännissä kuin käki. Varoitteluista huolimatta lähti autoneen liikenteeseen ja poks!
        Viaton sivullinen joutui rattijuopon uhriksi. Siinä tulos. Kun holtittomuus ja alkoholi oli mukana. No kuka sen silloin 2013 korvasi onnettomuuden osapuolelle tulleet menetykset ja jopa aiheutti kuollon kolarin.


    • juon 1 ja ajan

      mutta ei yhden oluen ottaminen tee kenestäkään rattijuoppoa

      • Kunajtetota

        0.0Promillea.


    • 0.0%Promilleaveressä

      Ei yhtään on minun vastaus. 0.0% alkoholia veressä. Kun jäät poliisin haaviin ja puhallat räikeän 4.3% on jo kaatokänni. Menee ajokortti sekä rekkari autostasi lähtee myös kilvet.

      • hengetön

        4.3% humalassa ei kyllä kukaan puhalla enää yhtään mitään, vaan on ollut hengettömänä jo tovin aikaa. Ja se alkoholikaan ei ole siinä kohtaa enää suun kautta nautittua, vaan suoraan vereen ruutattua.

        Eikö todella ole olemassa mitään nollan ja 43:n promillen välillä???


      • Kankkunen

        Tiedoksi! Ennenkuin kirjoitta/kommentoi jotain pitäisi käsitteet olla selvinä. Alkoholipitoisuus veressä mitataan promilleina tai grammoina(kymmennessosana).


    • Selvinpäin

      Rattijuoppohan sinä olet sinä vaarannat muut liikkenteessä kännipäissäsi ajaessasi autolla. Joopa Joo. Jos ajat niin et ota. Jos otat niin et aja. 0.0% Promillea veressä. Onko upiluu selvä vai pitääkö sangtiota rustailla.

    • JJ.

      miksi se on niin vaikeaa idiooteille ymmärtää että JOS OTAT ET AJA!

      ja tarkoittaa ihan sitä että silloin kun otetaan niin ei ajeta. olipa 1 tai 2 kaljaa.

      itse kun juon, en aja kun vasta seuraavana päivänä.

      • laillinen kuski

        Sehän on puhtaasti sinun ongelmasi, jos parin oluen jälkeen joudut seuraavaan päivään odottelemaan.

        Lain mukaan voi kuika tahansa lähteä välittömästi ajelemaan jos on yhden pullon A-olutta juonut. Jos haluat odottaa, että promillemittari näyttää puhdasta nollaa sen oluen juonnin jälkeen, niin ei sitäkään tarvi odottaa kuin pari tuntia ja sen jälkeen olet vesiselvä.


    • Lassi9

      Oikein hyvin voi 80-kiloinen mies ottaa yhden pullollisen A-olutta ruoan kanssa ja lähteä ajelemaan hetken kuluttua. Siinä ei mitään laitonta pääse tapahtumaan. Veren alkoholi käy noin 0,25 promillessa, josta lähtee laskemaan. Eli ihan turvallisesti voi auton rattiin mennä, kun ei sitten mitään muita %-juomia aterialla nauti tai ole pohjia ennestään.

    • Noproopleemps

      Jos ajaa, ite pidän yhtä lasia viiniä ruuan kanssa tai yhtä kolmostuoppia rajana.

      • selvipäinliikenteessä

        Hovetin rattijuoppo umpiluu peräkylän bemaristi. Jos et selviä selvinpäin autones´, niin mä ehdotan että sää et aja vaan kalpit seuraavan päin. Vatutus on kova. Mansennut koska korttis lähti hyllylle. Etkä saa sitä poliisilta vaikka kuinka anelet. Uusit kuitenkin rattijuopumuksen. Rireenit ulisten poliisit jahtais´ sua taas. Saman asian perässä rattijuoppo on aian rattijuoppo joka juo ja ajaa. Mä en viitis´,
        Tehdä tuollaista typerää.
        Selvinpäin on paras autoilija ja vaihti rajotusten mukaan. Suojatiellä siihen ei saa ajaa jolle jalkakulkia on astunut yhdelläkin jalalla. Sokko tulee kun poliisi näkee virheesi.


      • Säynätsalo
        selvipäinliikenteessä kirjoitti:

        Hovetin rattijuoppo umpiluu peräkylän bemaristi. Jos et selviä selvinpäin autones´, niin mä ehdotan että sää et aja vaan kalpit seuraavan päin. Vatutus on kova. Mansennut koska korttis lähti hyllylle. Etkä saa sitä poliisilta vaikka kuinka anelet. Uusit kuitenkin rattijuopumuksen. Rireenit ulisten poliisit jahtais´ sua taas. Saman asian perässä rattijuoppo on aian rattijuoppo joka juo ja ajaa. Mä en viitis´,
        Tehdä tuollaista typerää.
        Selvinpäin on paras autoilija ja vaihti rajotusten mukaan. Suojatiellä siihen ei saa ajaa jolle jalkakulkia on astunut yhdelläkin jalalla. Sokko tulee kun poliisi näkee virheesi.

        Et sä ainakaan o,o tota tekstiäs selvinpäin kirjottanut.


    • kalalla79

      76 kg mies, 3 keskikaljaa "nopeasti" juotuna nosti promillet 0.53%.. Nopeasti myös palaa.. Se on varmaan aika yksilöllistä..

    • MaailmaaNähnyt

      Miksi vitussa joisit olutta? Oletko kehitysvammainen?

    • KohtalonSormiOsoittaa

      Älä sitten itke jälkikäteen, kun saat sakot tms.

    • 6knukk

      Itse juon 12 ennenkuin edes haluan ajella.. siinä sitten viinaa samalla ja 90 pop täysillä. Hv homot kuolkaaa kun ajan päälle

    • EnOlePiripiää

      Itse vedän Finlandia viinaa pari pulloa, Alkoholi
      Heroiini
      Crack-kokaiini
      Metamfetamiini
      Tupakka
      Kokaiini
      Amfetamiini
      GHB (gamma)
      Kannabis
      Metadoni
      Bentsodiatsepiinit
      Ketamiini
      Mefedroni
      Butaani
      Anaboliset steroidit
      Ekstaasi (MDMA)
      Khat
      Buprenorfiini (Subutex)
      LSD
      Psilosybiinisienet, sammun ja kehoni lähtee itekseen ajelemaan.

    • NauraaKuollakseen

      Ei yhtään. Oletko nuori vai vain tyhmä? Vai vielä pahempaa: Toimittaja.

    • jälkisydämmessä

      Jos sinä, tai joku läheisistäsi kuolee tai pahimmassa tapauksessa vammautuu loppuiäkseen, niin tuskin olet sitä mieltä, että pölyssä ajaminen on ihan hyvä juttu.
      Jos tuntuu sille, niin hyppää vaikka 10 metrisen talon katolta, niin tiedät, tai sitten et enää tiedä, miltä sen jälkeen tuntuu.

    • Alcoholfree

      Ei yhtään. Eikö voi ottaa ajamisen jälkeen?

    • Anonyymi

      Testasin joskus 80-luvulla, kun olin kavereilla kuskina kapakassa ja paikallinen poliisi oli vielä paikallinen tuttu poliisi. Join noin kuuden tunnin kapakkareissussun aikana puolitoista isoa kolmostuoppia tunnissa, yhteensä yhdeksän. Kävin jokaisen tunnin jälkeen aina puhaltamassa, poliisiasema oli nurkan takana. Kertaakaan ei promillet nousseet yli 0,3:n. Olin tuolloin 186/100kg. Nykyään 185/125kg

    • Anonyymi

      Juon periaatteen vuoksi kaksi KOFFIA ennen ajamista.

      • Anonyymi

        Vanha nyrkkisääntö on 2 h / ns. ravintola-annos ja lisäksi yksi annos voi jäädä polttamatta.

        Tarkoittaisi, että yhden jälkeen voisi heti hypätä rattiin ja että vaikkapa 4 tunnin illanvieton aikana voisi ottaa 3. Noin keskimäärin ja vaan sakkorajalla ajatellen. Suorituskyky alkaa heiketä jo yhdestä.


    • Anonyymi

      kannattaa ottaa kunnon kännl, että uskaltaa ajella hullujen seassa.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      89
      4174
    2. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      43
      4062
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      609
      3884
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      19
      2697
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      78
      2465
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      340
      2064
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      127
      2062
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      190
      1930
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      28
      1599
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1422
    Aihe