Kuinka ihminen pelastuu

Uskoontulo:
Uskoontulo tarkoittaa sitä, että sinun syntiinlankeemuksessa näivettynyt henkesi syntyy uudelleen (uudestisyntymä Joh 3:3), kun kaiken elämän lähde Jeesus Kristus asettuu elämään sinne Pyhän Henkensä välityksellä. Sinussa on tämän jälkeen ikään kuin kaksi persoonaa, uusi ja vanha ihmisesi, sekoittamatta ja erottamatta.

Miksi ihminen ei sellaisenaan pääse taivaaseen:
Syntiinlankeemuksessa Eevan ja Aatamin henget näivettyivät. Kaikki ihmiset ovat sen jälkeen syntyneet näivettynyt henki sisässään. Ihminen aistii tämän Hengen puutteen tyhjyytenä, jota hän yrittää täyttää harrastuksilla, aviopuolisolla, lapsilla, lastenlapsilla, omaisuudella, matkustelulla, opiskelulla, uraputkella, kavereilla eli kaikella sinänsä hyvällä, mutta myös pahalla eli huumeilla, viinalla, avioliiton ulkopuolisella seksillä, perversioilla, rikoksilla, erilaisilla pahoihin henkiin yhteyden ottamisilla kuten joogalla, saatananpalvonnalla jne. Jos mikään ei tunnu aukkoa täyttävän, voi epätoivoinen tehdä itsemurhan. Vaikka ihminen ei tekisi yhtään ainoaa syntiä, hän ei pääsisi taivaaseen, koska hänellä ei ole henkeä, sillä liha ja veri eivät voi periä Jumalan valtakuntaa (1Kor 15:50).

Lisäksi jokaisella ihmisellä on perisynti, joka on periytynyt polvesta polveen Aatamilta ja Eevalta. Jokainen ihminen on pohjimmiltaan paha ja tekee syntiä tieten ja tietämättäänkin, koska hänen motiivinsa ovat pahat (Room 3:23). Ihminen tietysti voi olla ”yhteiskunnallisesti vanhurskas” eli noudattaa lakia, olla kiltti kotona ja koulussa, ahkera työmies, olla ystävällinen ihmisille jne. Tästä hän saa hyötyä täällä maan päällä, mutta yhteiskunnallinen vanhurskaus ei pelasta taivaaseen. Myöskään Raamatun lukeminen, jokapäiväinen rukoilu, köyhien ja sairaiden auttaminen, Jumalan olemassaoloon uskominen, jonkun kristillisen yhteisön jäsenyys ja uskonnolliset harjoitukset eivät pelasta ihmistä. Omalla tavallaan uskominen ei pelasta, sillä Jumala vaatii, että on uskottava Hänen ilmoittamallaan tavalla (Matt 7:21).

Etsikkoaika:
Jumala laittaa Pyhän Henkensä ihmisen näivettyneeseen henkeen ja ihminen alkaa miettiä elämänsä tarkoitusta, Jumalaa, kuoleman jälkeistä kohtaloaan, helvettiä ja taivasta, syntisyyttään ja kaipaamaan parempaa. Ihminen on itsessään niin paha ja paatunut, että vain Jumalan antamana etsikkoaikana hän voi tulla uskoon.

Etsikkoajan surkea loppu:
Jos ihminen liukuu takaisin aikaisempiin rutiineihinsa tai päättää pontevasti palata niihin tai päättää muuttaa elämäänsä jollain muulla tavalla kuin uskoon tulemalla, hän luopuu etsikkoajastaan. Hän saattaa selitellä, että ahdistus synneistä ja helvetistä ja turhauttavasta, päämäärättömästä elämästä olikin vain jokin mielenterveydellinen ongelma, tietämättömyyttä, masennus tai kriisi.

Jos paadutat itsesi etsikkoaikana, Pyhä Henki lähtee sinusta. Tällöin otat riskin, ettei sinulle enää toiste tule etsikkoaikaa eli et enää voi tulla uskoon ja lopullinen iankaikkinen määränpääsi on helvetti.

Etsikkoajasta alkaa uusi elämä:
Toinen vaihtoehto on, ettet enää halua palata entiseen turhauttavaan elämääsi, et jaksa syntiesi taakkaa, et halua pelätä kuolemaa etkä sen jälkeistä helvettiä, näet itsesi inhottavana pahantekijänä, kaipaat Jumalaa, haluat päästä taivaaseen ja otat selvää miten uskoon tullaan. Teet uskon ratkaisun maksoi mitä maksoi ja päätät seurata Jeesusta. Saat syntisi anteeksi ja näivettynyt henkesi puhkeaa elämään, koska Pyhä Henki täyttää sen. Jos pysyt uskossa, määränpääsi on iankaikkinen elämä taivaassa.

Sinun on tunnustettava tosiasiat:
Itse et itseäsi voi pelastaa, vaan sinun on hyväksyttävä kohdallasi, että toinen on kuollut sinun pahojen tekojesi, ajatustesi ja motiiviesi takia. Tämä joku oli Jeesus Kristus Jumalan ainoa poika, täysi Jumala. Hän oli täysin synnitön (myös perisynnitön), joten häntä rangaistiin kidutuksella, ristinkuolemalla ja helvetillä vain sinun syntiesi takia. Kärsimys ei ollut Hänelle helppo, vaan tuskallinen, koska Hän oli myös täysi ihminen.

Maksoi mitä maksoi:
Raamatun mukaan ihmisen on tehtävä laskelma ennen kuin hän voi tehdä uskonratkaisun (Luuk 14:26-33). Jeesus ei luvannut seuraajilleen kissanpäiviä, tie on kaita. Punnitse nyt tarkkaan, mitä sinulle ”maksaa” uskoon tuleminen. Sukulaisesi, ystäväsi ym. saattavat suuttua, kun kuulevat, että olet uskossa. Sinun on myös oltava valmis evankelioimaan toisia eli osoittamaan heidän syntinsä ja kertomaan pelastuksesta Jeesuksessa. Vastaanotto ei aina ole positiivinen. Jotkut tulevat uskoon, mutta suurin osa ei. Sinun on oltava valmis menettämään ihan kaikki sinulle tärkeä: ihmiset, maine, tulevaisuuden suunnitelmasi, raha, omaisuus, ihan kaikki. Jopa henkesikin. Joka päivä uskovia kidutetaan kuoliaaksi uskonsa tähden ympäri maailmaa. En sano, että nämä kaikki menetät, mutta sinun on oltava siihen valmis, muuten et kestä koetusta, vaan luovut uskostasi. Ehdottomasti sinun on myös luovuttava synneistäsi, jos esimerkiksi asut avoliitossa, se ei voi jatkua uskoontulosi jälkeen.

Uskoon ei voi tulla, jos motiivit ovat: tulen uskoon, jos parannat syöpäni, jos annat lottopotin, jos annat tuon ihmisen puolisokseni tms. Uskoon ei myöskään voi tulla kenellekään ihmiselle mieliksi. Olen nähnyt ihmisiä, jotka houkuttelevat toisia uskoon ja nämä tekevät ”ratkaisun” päästäkseen kivaan joukkoon, päästäkseen naimisiin uskovan kanssa tms. Ei Jumalan Pyhä Henki yhdy tällaisiin inhimillisiin yrityksiin eikä uudestisynnytä ihmistä. Jeesus tulee kutsuttuna ja sellaisena kuin Hän on, ei sellaisena kuin haluaisit hänen olevan (Room 10:13). Hän ei suostu kanssahallitsijaksesi elämässäsi, vaan Hän tulee hallitsemaan sinua yksinvaltiaana. Jos et ole tähän valmis, et voi uudestisyntyä.

Ratkaisun tekeminen:
Sitten kun olet laskelmasi tehnyt ja toivottavasti päätynyt antamaan elämäsi Jeesukselle, toimi näin
1. Tunnusta olevasi syntinen ja ansainneesi helvetin ikuisen tulen (Matt 25:41, Joh. 3:36).
2. Päätä uskoa, että Jeesus on kärsinyt sinulle kuuluvan rangaistuksen ja sen takia sinä olet nyt vapaa huonosta omastatunnosta, synnistä ja tuomiosta (Joh 11:25-26).
3. Anna koko loppuelämäsi Jumalan käyttöön ehdoitta, maksoi mitä maksoi (Mark 8:34-38).

Voit tehdä ratkaisun yksin, tai hakeutua jonkun uskovaksi tietämäsi henkilön luo ratkaisua tekemään. Mitään tunteita ei pidä odottaa, vaan sinun pitää vain luottaa ja uskoa Jumalan Raamatussa esittämään lupaukseen ”Joka uskoo ja kastetaan, se pelastuu; mutta joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen” (Mark. 16:16). (Jos sinut on kastettu lapsena, se riittää, mutta jos olet kastamaton, sinun pitää mennä kasteelle.) Kun olet toiminut näin, olet uudestisyntynyt ja Pyhä Henki on tullut sisimpääsi. Sitten vain lähdet elämään Jumalan tahdon mukaan. Raamatussa on Hänen tahtonsa ilmaistu, mutta Hän johtaa sinua myös elämäsi valinnoissa henkilökohtaisesti. Vanha minäsi yrittää vietellä sinut synnintekoon ja pois Jumalasta, sitä kutsutaan kiusaukseksi, mutta kiusaus ei vielä ole synti, joten se pitää vain jättää. Jos sensijaan jatkat kiusauksen tuomaa ideaa ajatuksissasi tai jopa toimit sen mukaan, niin se on jo synti, josta pitää tehdä parannus eli tunnustaa synniksi, pyytää Jumalta anteeksi ja viedä ristille. Sen jälkeen on uskottava itsensä puhtaaksi, koska Jumala ei enää muista tuota syntiä (Heb 8:12). Kiusaukset voivat tulla myös toisten ihmisten kautta.

Sitten todista uskostasi muille ihmisille (Room 10:10). Älä säikähdä, vaikka saisit kokea pilkkaa ja vastustusta, äläkä laimenna ihmispelossa sanomaasi. Sinun tehtäväsi on saarnata lakia ja evankeliumia aloittaen lähipiiristäsi ja jatkaen läpi elämäsi, niin kuin Jumala johtaa. Sinun vastuullasi on puhua, se ottavatko ihmiset sanoman vastaan ja tulevat uskoon, on heidän päätöksensä eli heidän vastuualuettaan. Jos eivät ota vastaan, älä jää houkuttelemaan tai pakottamaan, teit jo osuutesi.

Itse asiassa Jeesus lupaa Raamatussa, että uskovat joutuvat Hänen nimensä takia vihattaviksi, joten uskovan ei pidä säikähtää vainoista, vaan siitä, jos hän on kaikkien suosiossa (Matt 10:22, Luuk 6:26). Jos taas toimit oman mielesi mukaan etkä Jumalan johdatuksen mukaan, on siitä seuraavat hankaluudet omaa syytäsi.

Sinun on myös luovuttava nopeasti kaikesta, minkä Raamattu osoittaa synniksi. Esimerkiksi huoruuden (avioliiton ulkopuolinen seksi) jatkaminen tappaa uskon elämän nopeasti, samoin katkeruus (Matt 6:15). Myös kaikki pullikoiminen Jumalan johdatusta vastaan on synti, josta on luovuttava. Leipurin työssä ei ole mitään pahaa, mutta jos jäät leipuriksi, kun Jumala on käskenyt sinun opiskella lähetystyöhön, niin leipurointi on silloin sinulle synti. Toisen taas Jumala on käskenyt leipuroida ja hänelle olisi synti lähteä opiskelemaan. Tai luet Raamattua, kun sinun pitäisi soittaa toiselle uskovalle ja kehottaa häntä tekemään parannusta jostain synnistään. Et voi valikoida, mitkä Jumalan sinulle antamat tehtävät tai parannukset teet ja milloin, vaan ne on tehtävä kaikki ajallaan. Jos jätit jonkun tekemättä eikä sen tekeminen sitten enää ole mahdollista (kehotettava ihminen vaikka kuoli), niin vie synti ristille ja päätä siitä lähin totella Jumalaa (eli tee parannus synnistäsi). Johdatuksessa kulkeminen on uskon elämän perusasioita. On opeteltava erottamaan Jumalan johdatus perkeleen ja oman lihansa antamasta johdatuksesta ja tämä käy välillä erehdysten ja rasittavien kokemusten kautta, mutta asenne on oltava ”minä seuraan ja opettelen seuraamaan Jumalan johdatusta”. Ei saa heittää pyyhettä kehiin ja sanoa, että hyvä on sitten, kun se on noin vaikeaa, elän uskonelämääni muuten vain, ilman johdatusta.

Tulet täydelliseksi vasta taivaassa, mutta niin kauan kuin vaellat täällä maan päällä, sinun on pysyttävä päämäärässäsi päättäväisesti, niin ettet anna minkään asian itseäsi houkutella pois kaidalta tieltä. Niin kauan kuin olet maan päällä, olet samaan aikaan sekä syntinen että vanhurskas. On myös hyvä olla yhteydessä toisiin uskoviin, mutta samalla sinun on muistettava arvostella kaikki (1Tes 5:21-22). Eivät kaikki ole uskossa, jotka niin sanovat (ovat saattaneet kyllä tulla uskoon, mutta sitten ovat luopuneet). Eivätkä kaikki uskonnolliset kirjat ja saarnat ole Jumalasta. Pidä aina mielessäsi, että et ole aloittanut suhdetta evankelistaan, johonkin uskovaan ihmiseen tai ihmisjoukkoon, vaan Jeesukseen. Jos itse tahdot vaalia jumalasuhdettasi, niin kestät Jumalan Hengen avulla lukuisia ympäristön virheitäkin. Jumala myös koettelee jokaisen uskon, mutta ketään ei koetella yli voimiensa (1Kor 10:13).

Raamattua lukemalla, rukoillen ja kahden kesken Jeesuksen kanssa aikaa viettämällä saat vastauksia kysymyksiisi, rauhaa ja iloa elämääsi. Voit kääntyä kaikissa asioissasi Jeesuksen puoleen, Hän haluaa osallistua sinun elämääsi ja auttaa ja johdattaa sinua. Uskoon tuloa verrataan Raamatussa kihlaukseen. Olet kihloissa Jeesuksen kanssa. Ajattele miten kihloissa oleva ihminen käyttäytyy; hän haluaa seurustella ja viettää aikaa kihlattunsa kanssa, hän haluaa miellyttää kihlattuaan, hän kertoo kaikille miten ihana tämä kihlattu on, hän kurkottautuu mielessään tulevaan avioliittoon. Raamatussa puhutaankin Karitsan (=Jeesus) häistä, joita uskovat juhlivat taivaassa yhdessä Jeesuksen kanssa.

52

5188

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ..............................

      olipa tyhjentävästi kirjoitettu.

      kun vain olisi se usko ja rohkeus elää niin kuin tuntuu oikealta, mutta jos en kestäkkään sitä.
      tai en pystykkään elämään synneistä erossa.

      mistä löytää niin paljon voimaa itselleen?

      • Olet ilmeisesti vielä ei-uskova, kun kyselet, mistä saa uskon.

        Eihän sitä oikeaa uskoa ihmisessä itsessään ole eikä sitä kukaan voi itselleen kehittää. Voit pyytää ja rukoilla Jumalaa, että Hän antaa sinulle uskon. Kun Hän sen antaa tulet etsikkoaikaan ja sitten katso, mitä yllä kirjoitin.


      • kuulija

        Se kaikki tulee ulkopuolelta,meidä herralta jeesuselta,hän on se auktoriteetti,hän antaa henkensä vaikuttaa niissä jotka sitä häneltä pyytävät,uskovissa on vanha ja uusi ihminen eli ne ovat toisiaan vastaan aina.Tarkoit oma minäämme ja pyhää henke joka meissä asuu kun olemme luopuneet kaikesta synnistä.
        Olemme saaneet ne jeesukselta anteeksi.


    • mitenkähänontäällä.

      Kyllähän tuo oli hyvä opittu liturkinen selitysteos,
      mutta missä se toteutuu?
      Kuka se pystyvä ehdoitta antautunut on tänään täällä? Taitaa jokaisen pivossa olla omat määreet, jotka ohjaa suuntaa aikapaljon.
      Tuossa luterilainen pappi kirjoitti lehteemme artikkelin, totesi (vapaasti kääntäen) nämä amerikkalaiset uskonnot kovin lakihenkiseksi ohjeuskonnoksi verrattaen kirkon oppiin.
      Tarkoitti niin helluntalaisia ym. samaan kastiin kuuluvat nimeltämainiten.

      • maanmaatonen

        Jos arvottelee kirkkokuntien taikka henkilöiden hengellistä opetusta ja sen laatua ei tule käyttää toisten ihmisten sanomisia arvostelun perusteena, vaan perusteet on kaivettava Raamatusta.

        Mitä hyötyä siitä on sanoessa että joku on jotain jossain sanonut, mitä siitä?

        Enemmän tulee totella Jumalaa kuin ihmistä. Ei ole ev.lut. kirkko vapaa erehdyksistä sen voi helpostikin Raamatun valossa havaita, mutta eipä ole helluntaiherätyskään. Samaa voi sanoa adventtikirkosta kuin metodistikirkostakin.

        Omat kokemukseni helluntaikirkon opetuksesta mitä tulee vanhurskauttamisoppiin ovat ihan sopusoinnussa Raamatun kanssa. Siellä on aika vahva opetus siitä ettei teoilla pelastuta, vaikka on kyllä eri asia ymmärtää tämä järjellä kuin elää se todeksi. Samaa voin sanoa adventtikirkosta, mutta metodistikirkko ja ev.lut. kirkko ovat tehneet sopimuksen vanhurskautusopista sopimuksen katolilaisen kirkon kanssa joka tunnetusti opettaa Raamatun vastaista hyvien tekojen kautta pelastumistietään.


      • Kuulostakoot miltä kuulostaa, mutta se on omassa ja lukuisten muiden ihmisten elämässä toimivaksi havaittu.


      • Tammi2

        Ei laintäyttämisestä,kun sitä ei kenkään ihminen voi täytää,joka sen on täyttänyt on Jeesus jumalanpoika.
        Laki herätti synnin tunnos
        Kuoleman pistin on synti, ja synnin voimana on laki. Mutta kiitos Jumalalle, joka antaa meille voiton meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta!


    • eräs arkasielu

      "Älä säikähdä, vaikka saisit kokea pilkkaa ja vastustusta, äläkä laimenna ihmispelossa sanomaasi. Sinun tehtäväsi on saarnata lakia ja evankeliumia aloittaen lähipiiristäsi ja jatkaen läpi elämäsi, niin kuin Jumala johtaa. Sinun vastuullasi on puhua"

      Tässä kohdassa ainakin minulla on vaikeuksia. Ei vaan tohdi tuoda ihmis pelossa sitä mitä uskossani ajattelen ja olen, ainakaan työpaikoilla. Tiedän että tulisi olla reilusti sitä mitä on. Sitä ihminen pelkää että suututtaa toiset ja saa vaikean työilmapiirin aikaiseksi.

      • maanmaatonen

        Itsekin asian kokeneena haluan rohkaista.

        Kyllä Jumala tuo sopivia tilaisuuksia jos niitä pyytää, mutta kyllä se silti kysyy hieman itsensä voittamista totutun välttelyn sijaan sanoo niin kuin sydän sanoja haluaa esille tuoda.

        Kysymys on uskossa kasvamisesta. Jos minä syön ja juon minä elän ja kasvan jos minulla on yhteys elämän lähteeseen. Raamattu on ruoka ja juoma ja Kristus on puu johon meidät on oksastettu. Yhteys Kristukseen on sekä Sanan että rukouksen kautta.

        Usko on luottamusta Jumalaan. Millainen Jumala kuva meillä on sellainen on uskomme laatu. On hyvä ymmärtää Jumalan olevan kaikkivaltias ja että Hän rakastaa meitä.

        Jumalalle on kaikki mahdollista ja Jumalan rakkaus meitä kohtaan vapauttaa meidät liiaksi riippumasta toisten ihmisten hyväksynnässä. On mahdotonta miellyttää kaikkia, ja on totuuden mukaista olla totuudenmukainen.

        Jos Jumala hyväksyy minut, en minä välttämättä tarvitse toisen ihmisen ihailua ja suosiota vaan voin riskeerata rakkauden nimessä.
        Rakkaus pysyy ja iloitsee totuuden kanssa.(1Kor13:6)

        On silti, vaikka loukkaakin, rakkauden mukaista että Kristuksen evankeliumi tulisi esille.

        Luota Jumalaan, Hän antaa pyytävälle. Eikä Hänen meille antama ies ole liian raskas, vaan sovelias ja kevyt. Hän antaa sinulle sopivasti, niin että siitä voi iloita, tilaisuuksia todistaa ja kertoa uskostasi Kristukseen.


      • Niin kauan kuin täällä maan päällä vaelletaan on uskovilla sekä oma lihansa (ruumis ja sielu) että henki. Kaiket päivät on lihaa kuoletettava ja pidettävä kuolleena, sillä aina se pyrkii hallitsemaan ihmistä ja valtaamaan tilaa hengeltä. Jos lihan päästää jylläämään johdossa pitkiä aikoja on tuloksena Pyhän Hengen murehtuminen, jolloin se poistuu ja ihmisestä tulee helvettiin matkalla oleva luopio.

        Ihmispelko kuuluu lihan alueeseen, joten jos olet uskossa, niin alapa toteuttaa lähetyskäskyä ja evankelioida tuota lähipiiriäsi. Voi olla että suuttuvat, voi olla että eivät. Voi olla, että joku tulee uskoonkin ja pääsee taivaaseen! Lopputuloksesta viis, pääasia, että alat tehdä Jumalan tahdon.


      • zdr

        Tuo edelläkirjoittanut ketjun aloittaja ei ole itsekään päässyt "ovesta sisälle".
        Ei kenelläkään ole velvoitetta opettaa ilman selkeää tietoa asioista.
        Eikä Totuus ole tuota, jota tuo kirjoittaja sinulle esitteli.
        Naisen (tuon) kautta ei tule Totuuden oppia.


    • tuhlaajapojan veli

      entä ne jotka ovat AINA uskoneet Jeesukseen- siis pienestä lapsesta alkaen-uskovan kodin lapsena.

      Koska niiden "pitää tulla uskoon" ?

      Sellasia aina uskoneita on noin 1/3 seurakuntien aktiiveista uskovista.

      Koska siis tuhlaajapojan veli teki "ratkaisun" ja tuli uskoon ja syntyi uudesti ylhäältä?

      • Raamatun vertauksissa on aina jokin ydin, joka sopii jokaiselle, mutta muuten niitä ei sellaisenaan voi soveltaa joka ihmiseen.

        Tuossa vertauksessahan tuhlaajapojan veli on se huono tyyppi. Haluatko sinä nyt sitten olla huono tyyppi ja kiukutella Jumalalle.

        Aikuinen ei pelastu lapsen uskolla, vaan hänen on tehtävä tietoinen ratkaisu. Varmasti tuollaisia aikuisia on seurakuntien aktiivijäsenissä, mutta heitä kutsutaan nimikristityiksi eikä uskoviksi.

        Ilmeisesti olet aikuinen, joten sinun on turha yrittää löytää korvasyyhyysi mitään ikärajoja, sillä sinä et enää lastenuskolla pelastu, vaan sinun on tultava uskoon.


      • mielipiteeni.
        uskova_1 kirjoitti:

        Raamatun vertauksissa on aina jokin ydin, joka sopii jokaiselle, mutta muuten niitä ei sellaisenaan voi soveltaa joka ihmiseen.

        Tuossa vertauksessahan tuhlaajapojan veli on se huono tyyppi. Haluatko sinä nyt sitten olla huono tyyppi ja kiukutella Jumalalle.

        Aikuinen ei pelastu lapsen uskolla, vaan hänen on tehtävä tietoinen ratkaisu. Varmasti tuollaisia aikuisia on seurakuntien aktiivijäsenissä, mutta heitä kutsutaan nimikristityiksi eikä uskoviksi.

        Ilmeisesti olet aikuinen, joten sinun on turha yrittää löytää korvasyyhyysi mitään ikärajoja, sillä sinä et enää lastenuskolla pelastu, vaan sinun on tultava uskoon.

        Nyt löit kirveesi kiveen, kun kyseenalaistat ihmisten uskon.
        Jos pienestäpitäen vaikkapa helluntalaisten kokouksessa juossut ihminen joka kokee olevansa uskossa, [kasvanut uskoon], ei ole sinun mielestäsi uskossa, kun ja jos ei ole erikseen mallisi mukaan tekoilmaisua uskontielle lähdöstä ole kiviin hakattua päivää. Tämähän se viestisi on tältäosin tulkittu.
        Asetat ihmisen hirvittävän epäuskon ja syytöksen kohtaan näin ajatellen. Sielunvihollinen sydämen syyttäjä tarttuu helposti näihin sanoihin jonkun sydämessä--..
        Tarkentaisit hieman sanavalintoja tässäkohden. Vai onko ihminen aina pystyttävä ilmoittamaan uskoontulonsa hetken, silloin ja silloin, sillä ja sillä kellolyömällä?
        Mikä sinun sanasi mukaan on tietoinen ratkaisu?
        Ymmärrät kait mitä tarkoitan?!


      • mielipiteeni. kirjoitti:

        Nyt löit kirveesi kiveen, kun kyseenalaistat ihmisten uskon.
        Jos pienestäpitäen vaikkapa helluntalaisten kokouksessa juossut ihminen joka kokee olevansa uskossa, [kasvanut uskoon], ei ole sinun mielestäsi uskossa, kun ja jos ei ole erikseen mallisi mukaan tekoilmaisua uskontielle lähdöstä ole kiviin hakattua päivää. Tämähän se viestisi on tältäosin tulkittu.
        Asetat ihmisen hirvittävän epäuskon ja syytöksen kohtaan näin ajatellen. Sielunvihollinen sydämen syyttäjä tarttuu helposti näihin sanoihin jonkun sydämessä--..
        Tarkentaisit hieman sanavalintoja tässäkohden. Vai onko ihminen aina pystyttävä ilmoittamaan uskoontulonsa hetken, silloin ja silloin, sillä ja sillä kellolyömällä?
        Mikä sinun sanasi mukaan on tietoinen ratkaisu?
        Ymmärrät kait mitä tarkoitan?!

        Istumalla tai vanhempien uskolla ei ihminen pelastu. Jos tuo mainitsemasi helluntailainen on uskossa eli jos hänessä näkyy hengen hedelmiä, niin kyllä hän silloin jossain vaiheessa on tehnyt tietoisen ratkaisun.

        Ei kukaan ihminen voi liukua huomaamattaan uskoon vain istumalla. Etsikkoaika voi olla lyhyt tai pitkä ja jos hän on tehnyt ratkaisun yksin mielessään, niin tarkka ajankohta voi olla unohtunut. Pietarikaan ei sanonut pällistelkää nyt siinä vaan ja liu´utte huomaamattanne taivastielle, vaan hän käski antaa pelastaa itsensä.

        "Ja monilla muillakin sanoilla hän vakaasti todisti; ja hän kehoitti heitä sanoen: "Antakaa pelastaa itsenne tästä nurjasta sukupolvesta." (Apt 2:40)


      • mielipiteeni
        uskova_1 kirjoitti:

        Istumalla tai vanhempien uskolla ei ihminen pelastu. Jos tuo mainitsemasi helluntailainen on uskossa eli jos hänessä näkyy hengen hedelmiä, niin kyllä hän silloin jossain vaiheessa on tehnyt tietoisen ratkaisun.

        Ei kukaan ihminen voi liukua huomaamattaan uskoon vain istumalla. Etsikkoaika voi olla lyhyt tai pitkä ja jos hän on tehnyt ratkaisun yksin mielessään, niin tarkka ajankohta voi olla unohtunut. Pietarikaan ei sanonut pällistelkää nyt siinä vaan ja liu´utte huomaamattanne taivastielle, vaan hän käski antaa pelastaa itsensä.

        "Ja monilla muillakin sanoilla hän vakaasti todisti; ja hän kehoitti heitä sanoen: "Antakaa pelastaa itsenne tästä nurjasta sukupolvesta." (Apt 2:40)

        Puoliskoni on pienestä pitäen ollut mukana helluntalaisten kokouksessa ja todella nuorena uskonut Jeesukseen, mutta kaltaisesi saarnaaja astui kerran puhujakorokkeelle ja saarnasi ja jylisi, ettei ihminen ole uskossa, ellei hänellä ole sanoa, koska ja missähetkessä on tullut uskoon. [aika ja paikka].
        Siinä alkoi tyttöselle syyttäjä ja rienaaja syyttämään, että siinäpä näet, sinä et tiedä hetkeä, milloin olet tehnyt uskonratkaisusi. Tämä kesti aikansa, eikä kovin lyhenkään aikaa, katsos rienaaja osaa ja taitaa.
        Nyt tämä jo yli 60 vuotias tyttönen viereltäni huomauttaa myös sinulle, että uskon asioihin ei voi noinvain asettaa viivoja sinne sun tänne.
        Tämä taivaan elopellolla ikänsä tehnyt Herrantyötä
        ehkäpä jotain osaa sanoakin sinullekin.
        Jollekin herkällekin mielelle se voi tehdä ikävän loven elämänkirjoon.
        Katsos uskova1. siellä vaikkapa sinunkin seurakunnassa voi olla Herran työtätekevä kuorolainen, tahi muu sellainen saarnamies, hän ei ehkä välttämättä voi sanoa, että millainen se minun ratkaisun hetki on. Usko on usko, se voi tulla myös kuulemalla, ajankanssa. Usko Herraan Jeesukseen niin sinä pelastut. ja piste.
        Pikkuisen itsekin protestoin esittämääsi ajatukseen tuosta poikki ja tuohon jengat-oppiin, ikä on sen opettanut, näinkin vanhalle ukolle.
        Se voi mennä sanoisinko sellaiseksi lakihenkiseksi opiksi.
        Tietysti, voihan seurakunnissa olla mukana olevia jäseniä, jotka ovat kasvaneet toiseen suuntaan, kuin esim. puujalka, eli tekojäsen, jossa ei ole elämää, eli siihen tekojäsenyyteen voi kasvaa sellainen, joka sanoo tehneensä uskonratkaisun kesäkuun 8 päivä 1964, aivan kuuluvalla äänellä. Että silleen. -varovaisuutta sanoihin, koska aina on astian makua mukana, jopa itselläsikin.


      • mieltä kanssasi
        mielipiteeni kirjoitti:

        Puoliskoni on pienestä pitäen ollut mukana helluntalaisten kokouksessa ja todella nuorena uskonut Jeesukseen, mutta kaltaisesi saarnaaja astui kerran puhujakorokkeelle ja saarnasi ja jylisi, ettei ihminen ole uskossa, ellei hänellä ole sanoa, koska ja missähetkessä on tullut uskoon. [aika ja paikka].
        Siinä alkoi tyttöselle syyttäjä ja rienaaja syyttämään, että siinäpä näet, sinä et tiedä hetkeä, milloin olet tehnyt uskonratkaisusi. Tämä kesti aikansa, eikä kovin lyhenkään aikaa, katsos rienaaja osaa ja taitaa.
        Nyt tämä jo yli 60 vuotias tyttönen viereltäni huomauttaa myös sinulle, että uskon asioihin ei voi noinvain asettaa viivoja sinne sun tänne.
        Tämä taivaan elopellolla ikänsä tehnyt Herrantyötä
        ehkäpä jotain osaa sanoakin sinullekin.
        Jollekin herkällekin mielelle se voi tehdä ikävän loven elämänkirjoon.
        Katsos uskova1. siellä vaikkapa sinunkin seurakunnassa voi olla Herran työtätekevä kuorolainen, tahi muu sellainen saarnamies, hän ei ehkä välttämättä voi sanoa, että millainen se minun ratkaisun hetki on. Usko on usko, se voi tulla myös kuulemalla, ajankanssa. Usko Herraan Jeesukseen niin sinä pelastut. ja piste.
        Pikkuisen itsekin protestoin esittämääsi ajatukseen tuosta poikki ja tuohon jengat-oppiin, ikä on sen opettanut, näinkin vanhalle ukolle.
        Se voi mennä sanoisinko sellaiseksi lakihenkiseksi opiksi.
        Tietysti, voihan seurakunnissa olla mukana olevia jäseniä, jotka ovat kasvaneet toiseen suuntaan, kuin esim. puujalka, eli tekojäsen, jossa ei ole elämää, eli siihen tekojäsenyyteen voi kasvaa sellainen, joka sanoo tehneensä uskonratkaisun kesäkuun 8 päivä 1964, aivan kuuluvalla äänellä. Että silleen. -varovaisuutta sanoihin, koska aina on astian makua mukana, jopa itselläsikin.

        Olen kanssasi samaa mieltä.

        Uskova_1 on kovin herkästi tuomitsemassa muiden uskoa, usein vailla todellisia perusteita. Toisaalta hän on oikeassa siinä, että pelkkä kaste ei pelasta. Henkilökohtainen usko Jeesukseen ja Hänen sovitustyöhönsä tarvitaan.

        Mutta se miten ihminen on tullut uskoon vaihtelee. Joku tulee uskoon pikkuhiljaa, "kasvamalla uskoon" esim. uskovassa kodissa. Toinen tulee "räväkästi" uskoon vailla minkäänlaista hengellistä taustaa, ehkäpä "pohjamutien" kautta kulkeneena.

        Jokaista meitä Herra on kutsunut aivan omalla, persoonallisella tavalla, vetänyt puoleensa ja niin usko on voinut syntyä. Nämä eivät ole mitään "liukuhihna"-asioita.

        Usko on kuitenkin aina Jumalan lahja ja Pyhän Hengen työtä meissä. Emme pysty puristamaan uskoa itsestämme. Uskon syntymiseen tarvitaan myös evankeliumin, Jumalan sanan kuuleminen.

        Olen taannoin vääntänyt Uskova_1:n kanssa kättä juuri tästä samasta asiasta. Katso halutessasi viestiketju alla olevasta linkistä.
        http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=1000000000000003&conference=1500000000000013&posting=22000000017418826


      • edelliseen
        mieltä kanssasi kirjoitti:

        Olen kanssasi samaa mieltä.

        Uskova_1 on kovin herkästi tuomitsemassa muiden uskoa, usein vailla todellisia perusteita. Toisaalta hän on oikeassa siinä, että pelkkä kaste ei pelasta. Henkilökohtainen usko Jeesukseen ja Hänen sovitustyöhönsä tarvitaan.

        Mutta se miten ihminen on tullut uskoon vaihtelee. Joku tulee uskoon pikkuhiljaa, "kasvamalla uskoon" esim. uskovassa kodissa. Toinen tulee "räväkästi" uskoon vailla minkäänlaista hengellistä taustaa, ehkäpä "pohjamutien" kautta kulkeneena.

        Jokaista meitä Herra on kutsunut aivan omalla, persoonallisella tavalla, vetänyt puoleensa ja niin usko on voinut syntyä. Nämä eivät ole mitään "liukuhihna"-asioita.

        Usko on kuitenkin aina Jumalan lahja ja Pyhän Hengen työtä meissä. Emme pysty puristamaan uskoa itsestämme. Uskon syntymiseen tarvitaan myös evankeliumin, Jumalan sanan kuuleminen.

        Olen taannoin vääntänyt Uskova_1:n kanssa kättä juuri tästä samasta asiasta. Katso halutessasi viestiketju alla olevasta linkistä.
        http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=1000000000000003&conference=1500000000000013&posting=22000000017418826

        Unohdin sanoa sen, että Uskova_1:n aloitus oli kyllä hyvä ja perusteellinen selvitys.

        Hänen ongelmansa lienee lähinnä se, että hänen käsityksensä mukaan kaikkien uskovien uskon ilmenemisen ja mielipiteiden tulisi olla juuri samat kuin hänellä itsellään. Uskon hänen vilpittömästi tarkoittavan hyvää ja toimivan parhaan ymmärryksensä mukaan "ojentaessaan" muita, mutta hän ei näytä ottavan huomioon sitä että myös hän itse on erehtyvä ja joskus väärässä.


      • jakeet Luuk:15:31 ja 32

        huomaa, että veljelläkin on mahdollisuus edelleen uskoa. Jos hän uskoo Isän sanat: Poikani, sinä olet aina minun tykönäni, hänellä ei ole mitään hätää. Jos hän taas antaa katkeruuden juuren vahingoittaa itseään ja samalla muita, hän ei olekaan enää uskovainen, vaan luopunut siitä, mikä hänellä jo oli.

        Jos hän uskoo Isän sanat, hän ymmärtää iloita veljensä onnesta, eikä kadehdi häntä noista harhapolkujen kokemuksista ja omaisuuden menetyksestä, vaan huomaa, kuinka onnellisen aseman hän itse on valinnut.


      • kasi
        uskova_1 kirjoitti:

        Raamatun vertauksissa on aina jokin ydin, joka sopii jokaiselle, mutta muuten niitä ei sellaisenaan voi soveltaa joka ihmiseen.

        Tuossa vertauksessahan tuhlaajapojan veli on se huono tyyppi. Haluatko sinä nyt sitten olla huono tyyppi ja kiukutella Jumalalle.

        Aikuinen ei pelastu lapsen uskolla, vaan hänen on tehtävä tietoinen ratkaisu. Varmasti tuollaisia aikuisia on seurakuntien aktiivijäsenissä, mutta heitä kutsutaan nimikristityiksi eikä uskoviksi.

        Ilmeisesti olet aikuinen, joten sinun on turha yrittää löytää korvasyyhyysi mitään ikärajoja, sillä sinä et enää lastenuskolla pelastu, vaan sinun on tultava uskoon.

        (miksi?) uskova_1 unohti mitä isä vastasi vanhemmalle (KAUAN USKOLLISENA PYSYNEELLE) pojalleen:

        Luukas 15:
        31 Isä vastasi hänelle: 'Poikani, sinä olet aina minun luonani, ja KAIKKI , MIKÄ ON MINUN, ON SINUN.

        32 Mutta olihan nyt täysi syy iloita ja riemuita. Sinun veljesi oli KUOLLUT mutta heräsi ELOON, hän oli KADOKSISSA mutta on nyt LÖYTYNYT.'"


      • edelliseen kirjoitti:

        Unohdin sanoa sen, että Uskova_1:n aloitus oli kyllä hyvä ja perusteellinen selvitys.

        Hänen ongelmansa lienee lähinnä se, että hänen käsityksensä mukaan kaikkien uskovien uskon ilmenemisen ja mielipiteiden tulisi olla juuri samat kuin hänellä itsellään. Uskon hänen vilpittömästi tarkoittavan hyvää ja toimivan parhaan ymmärryksensä mukaan "ojentaessaan" muita, mutta hän ei näytä ottavan huomioon sitä että myös hän itse on erehtyvä ja joskus väärässä.

        Täällähän on oikein pahain joukko yhteishengessä, vaan ei Pyhässä Hengessä, kokoontuneena vänkäämässä, kuinka heidän ei tarvitse tulla uskoon ja kuka milläkin keppihevosella on muka taivaaseen matkalla.


      • kirjoitettu on
        uskova_1 kirjoitti:

        Täällähän on oikein pahain joukko yhteishengessä, vaan ei Pyhässä Hengessä, kokoontuneena vänkäämässä, kuinka heidän ei tarvitse tulla uskoon ja kuka milläkin keppihevosella on muka taivaaseen matkalla.

        Sinä voisit mennä itseesi ja tutkia oletko uskossa muuhun kuin "ellenin lukemiseen" ja "jesuiittain oppien" esille tuomiseen.

        Adventistit uskovat enemmän kuitenkin Raamattua, profeettoja ja uskonpuhdistajia kuin sinun pakanallisia jesuiittain oppeja paavillisista lähteistä! Olet vastauskonpuhdistuksen pauloissa ja Pyhän Hengen tavoittamattomissa siihen asti kunnes nöyrryt ja luovut pakanuudestasi.


      • ????????????
        uskova_1 kirjoitti:

        Täällähän on oikein pahain joukko yhteishengessä, vaan ei Pyhässä Hengessä, kokoontuneena vänkäämässä, kuinka heidän ei tarvitse tulla uskoon ja kuka milläkin keppihevosella on muka taivaaseen matkalla.

        tuon tuhlaajapoika vertauksenkin.. koska se ei sopinut sinun "pelastus uskosi mukaiseen heräämiseen ja omakohtaiseen kokemukseesi" että vain äkkirysäyksellä pelastutaan. Yritä nyt ymmärtää että eivät kaikki palastu siten ... toiset ovat jo taloon syntyneet lapsuudesta alkaen.. olet omintakeisesti ottanut tuomarin viran tällä palstalla ja se voi osoittautua että et ole oikeutettu toisten tuomariksi ..

        Isä vastasi hänelle:'Poikani, sinä olet aina minun luonani, ja kaikki, mikä on minun, on sinun.


      • näin todennut, elämäntyöstään.
        kirjoitettu on kirjoitti:

        Sinä voisit mennä itseesi ja tutkia oletko uskossa muuhun kuin "ellenin lukemiseen" ja "jesuiittain oppien" esille tuomiseen.

        Adventistit uskovat enemmän kuitenkin Raamattua, profeettoja ja uskonpuhdistajia kuin sinun pakanallisia jesuiittain oppeja paavillisista lähteistä! Olet vastauskonpuhdistuksen pauloissa ja Pyhän Hengen tavoittamattomissa siihen asti kunnes nöyrryt ja luovut pakanuudestasi.

        uskova1 on paneutunut pohjamutia myöten todennäköisesti kytin kanssa vääntämään adventismin asioita ja siksi hän on niin aktiivi tässä asiassa, eikä niin jouda muuhun. Kullakin on oma elämäntyö josta saa oman kiitoksensa joltakin, mutta keltä?
        Henki "varmaankin" ohjaa häntä kristittynä, sitähän jokainen uskova123456789 tekee, kaivelee malkaa toisten silmästä ja näin raamatullinen rakkaus elää.


      • miksi joku vastustaa
        kasi kirjoitti:

        (miksi?) uskova_1 unohti mitä isä vastasi vanhemmalle (KAUAN USKOLLISENA PYSYNEELLE) pojalleen:

        Luukas 15:
        31 Isä vastasi hänelle: 'Poikani, sinä olet aina minun luonani, ja KAIKKI , MIKÄ ON MINUN, ON SINUN.

        32 Mutta olihan nyt täysi syy iloita ja riemuita. Sinun veljesi oli KUOLLUT mutta heräsi ELOON, hän oli KADOKSISSA mutta on nyt LÖYTYNYT.'"

        Jos joku ei ole tehnyt selkeää ratkaisua ja siten ottanut vastaan Jumalan
        armoa, niin sellainen ei todellakaan ole Jumalan lapsi. 2 Kor.6:1-2.

        Jos Sinä et ole vielä ottanut vastaan Jumalan armoa, niin tee se
        nyt. Ota vastaan pelastuksen evankeliumi. Anna Jeesuksen veren nyt
        puhdistaa sydämesi.
        Tänään saattaa olla Sinun kohdallasi uudestisyntymisen päivä.
        Voit kirjoittaa tämän päivämäärän Raamattusi etusivulle. Ja tästä
        lähtien aina jonkun kysyessä Sinulta uskoon tulosi päivämäärää, niin
        voit sen ilmaista selvästi.
        Voit kertoa, miten olit tähän päivämäärään asti epävarma uskonnollisuuden
        harrastelija.
        Älä anna kenenkään eksyttää isteäsi vakuuttamalla Sinulle, ettet muka tarvitse
        ratkaisua!

        Älä myöskään anna kenenkään eksyttää itseäsi tulemasta raamatulliselle
        upotuskasteelle Jeesuksen Nimeen.

        ´


      • jakeet Luuk:15:31 ja 32 kirjoitti:

        huomaa, että veljelläkin on mahdollisuus edelleen uskoa. Jos hän uskoo Isän sanat: Poikani, sinä olet aina minun tykönäni, hänellä ei ole mitään hätää. Jos hän taas antaa katkeruuden juuren vahingoittaa itseään ja samalla muita, hän ei olekaan enää uskovainen, vaan luopunut siitä, mikä hänellä jo oli.

        Jos hän uskoo Isän sanat, hän ymmärtää iloita veljensä onnesta, eikä kadehdi häntä noista harhapolkujen kokemuksista ja omaisuuden menetyksestä, vaan huomaa, kuinka onnellisen aseman hän itse on valinnut.

        Kuka lienetkin, olet ymmärtänyt syvästi ja monipuolisesti tuhlaajapoika-vertauksen
        opetukset!

        Ja taivaallinen Isämme on oikeastaan Tuhlaaja-Isä.
        Hänellä on mitä tuhlata, jotta lapset saisivat
        opetusta vaikkapa kantapään kautta.
        Kun on loppu hyvin, niin kaikki hyvin; siihen
        Hän tähtää ja tähyää.

        Mutta todellakin aina kotona olleen ja palkkalaisen tai orjan tai kehuja kaipaavan
        tavoin eläneellä oli vaikeammin käsiteltävä
        tilanne kuin selkeästi tuhlaavaisella.

        Sydänparka oli kaukana isästä, vaikka aina
        kotona olikin ollut.

        Siunausta!


      • mn-bv
        mielipiteeni. kirjoitti:

        Nyt löit kirveesi kiveen, kun kyseenalaistat ihmisten uskon.
        Jos pienestäpitäen vaikkapa helluntalaisten kokouksessa juossut ihminen joka kokee olevansa uskossa, [kasvanut uskoon], ei ole sinun mielestäsi uskossa, kun ja jos ei ole erikseen mallisi mukaan tekoilmaisua uskontielle lähdöstä ole kiviin hakattua päivää. Tämähän se viestisi on tältäosin tulkittu.
        Asetat ihmisen hirvittävän epäuskon ja syytöksen kohtaan näin ajatellen. Sielunvihollinen sydämen syyttäjä tarttuu helposti näihin sanoihin jonkun sydämessä--..
        Tarkentaisit hieman sanavalintoja tässäkohden. Vai onko ihminen aina pystyttävä ilmoittamaan uskoontulonsa hetken, silloin ja silloin, sillä ja sillä kellolyömällä?
        Mikä sinun sanasi mukaan on tietoinen ratkaisu?
        Ymmärrät kait mitä tarkoitan?!

        Hänen oppinsa ei perustu Raamattun tietämykseen vaan lahkolaisten tulkintoihin.
        Jeesus sovitti täydellisesti koko ihmiskunnan, eikä sitä voi yksi uskova_1 tehdä mitättömäksi.

        1.Timoteuksen kirje:
        2:1 Minä kehoitan siis ennen kaikkea anomaan, rukoilemaan, pitämään esirukouksia ja kiittämään kaikkien ihmisten puolesta,
        4:10 Sillä siksi me vaivaa näemme ja kilvoittelemme, että olemme panneet toivomme elävään Jumalaan, joka on kaikkien ihmisten vapahtaja, varsinkin uskovien.

        Nämä tekokristityt sanoutuvat irti Jumalan täydellisestä teosta ja yrittävät omalla teennäiselllä vanhurskaudellaan päästä pelastukseen.
        Pelastus on valmis, mutta sen voi kyllä menettää!


    • mutta!

      "Joka uskoo ja kastetaan, se pelastuu." Mk.16:16.

      Jeesus siis opettaa, että jokaisen tulee ottaa kaste uskoon tulonsa jälkeen.
      Se on aina ollut Jumalan tahto.
      Alkuseurakunnassa ei tunnettu lapsikastetta.

      "Ottakoon KUKIN TEISTÄ kasteen" (Apt.2:38). Apt.22:16.

      Lapsikasteen varaan jäävä on kastamaton.

      Uskova1. kirjoitus olisi erittäinkin hyvä ilman tuota kirouksen
      evankeliumiin kuuluvaa lapsikasteen harhan hyväksymistä. Gal.1:8,9.

      Samoin Raamatulle vieras asia on etsikkoaikaoppi.
      Raamattu opettaa
      kyllä etsikkoajasta. Sellainen on silloin, kun uskossa oleva
      esittää kutsun ottaa vastaan Jumalan armo. Katso mm. 2 Kor.5:19-21 ja 6:1-2.

    • jakomielitaudiksi,

      eli persoonallisuuden jakautumiseksi. Kyllä minä ainakin koin TÄYDELLISEN MUUTTUMISEN uudestisyntymässä, enkä vain persoonallisuuden kahtia jakautumista, jossa toinen puoli jää kiini kaikkeen syntiin ja vääryyteen ja toinen puoli vetää pelastukseen! EI, totisesti EI! Jeesus tahtoo sinut KOKONAAN, tai ei sitten ollenkaan. Mitään komromisseja EI OLE! Itse päätät, että oletko valmis TÄYTEEN muutokseen, vai haluatko jatkaa syntielämääsi? Että silleen!

      • Opetat Ellen Whiten harhaoppeja eli möykkyoppia ja luonteenkehitysoppia.

        Et ole ymmärtänyt kristinuskon perusasioita!

        Olet vielä täysin eksyneenä väärän profeetan Ellen Whiten ja sitä myötä adventistien epäraamatullisiin harhaoppeihin.

        Aluksi pahat henget näyttivät Ellenille, ettei Jumalakaan ollut kolmiyhteinen, sitten ettei ihminen ollut ruumis, sielu ja henki, vaan vain yksi möykky.

        Ellen Whiten möykkyoppi eli että ihminen on vain yksi hetkeksi luotu ja loppunsa kuolemassa saava möykky, johtaa ruumiillisten toimintojen hengellistämiseen.

        Raamatussa ei tuota Ellenin möykkyoppia ole, vaan Raamatun mukaan ihminen koostuu kolmesta: ruumiista (soma), sielusta (psuche) ja hengestä (pneuma) (1 Tess 5:23, Heb 4:12). Näistä ruumis maatuu, mutta nostetaan sitten haudasta ja muuttuu ei-materiaaliseksi eli hengelliseen ulottuvuuteen kuuluvaksi, sielu on iankaikkinen ja henki on kuollut ja näivettynyt, mutta herää eloon Pyhän Hengen voimasta ihmisen tullessa uskoon eli uudestisyntyessä (Joh 3:6-7).

        "Älkääkä peljätkö niitä, jotka tappavat ruumiin, mutta eivät voi tappaa sielua; vaan ennemmin peljätkää häntä, joka voi sekä sielun että ruumiin hukuttaa helvettiin." (Matt 10:28)

        Ajatus, että ihmisessä ei olisi erillistä ruumista ja sielua on täysin väärä, Raamatussa on monia kohtia, joissa kuollut on herätetty henkiin ja tällöin mainittu, että sielu/henki palaa ruumiiseen ja että ruumis ilman sielua on kuollut (1Kun 17:21-22, Luke 8:54-55, Jaak 2:26). Jeesus myös selkeästi toi esiin sielun ja ruumiin erillisyyden ja molempien helvettiin heittämisen (Matt 10:28). Samoin Paavali halusi jättää ruumiin ja mennä kotiin Jumalan luo, koska ruumiissa ollessaan uskovat ovat poissa Herrasta (2 Kor 5:6-8). Sieluista myös kerrotaan, kuinka ne ovat erillään ruumiista taivaassa ja täydessä ymmärryksessä (Ilm 6:9-11) eivät siis minään henkäyksinä. Tempauksen yhteydessä sanotaan kuinka ruumiit katoamattomiksi muuttuneina nousevat taivaaseen (1 Kor 15:51-52) ja kuinka taivaalliset ruumiit ovat erilaisia kuin maalliset ruumiit (1 Kor 15:40, 53-58). Stefanus näki taivaaseen ennen marttyyrikuolemaansa ja pyysi ottamaan henkensä taivaaseen (Apt 7: 55-60) tottahan hänen ruumiinsa jäi kivitettynä makaamaan, vaikka henki ja sielu lähti taivaaseen.

        Tuosta adventistien möykkyopista olen kirjottanut monesti. Luepa siitä esim. täältä:

        http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=1000000000000003&conference=4500000000001692&posting=22000000028481217#22000000028481217

        Tuo Ellen Whiten ja adventistien luonteenkehitysoppi on täysin Raamatun vastainen, sillä Jumala sanoo Raamatussa: "Jos sanomme, ettei meillä ole syntiä, niin me eksytämme itsemme, ja totuus ei ole meissä." (1 Joh 1:8) Aika moinen tuomio tulee Jumalalta sinun eksytyksillesi.


      • toisin kuin sinä,
        uskova_1 kirjoitti:

        Opetat Ellen Whiten harhaoppeja eli möykkyoppia ja luonteenkehitysoppia.

        Et ole ymmärtänyt kristinuskon perusasioita!

        Olet vielä täysin eksyneenä väärän profeetan Ellen Whiten ja sitä myötä adventistien epäraamatullisiin harhaoppeihin.

        Aluksi pahat henget näyttivät Ellenille, ettei Jumalakaan ollut kolmiyhteinen, sitten ettei ihminen ollut ruumis, sielu ja henki, vaan vain yksi möykky.

        Ellen Whiten möykkyoppi eli että ihminen on vain yksi hetkeksi luotu ja loppunsa kuolemassa saava möykky, johtaa ruumiillisten toimintojen hengellistämiseen.

        Raamatussa ei tuota Ellenin möykkyoppia ole, vaan Raamatun mukaan ihminen koostuu kolmesta: ruumiista (soma), sielusta (psuche) ja hengestä (pneuma) (1 Tess 5:23, Heb 4:12). Näistä ruumis maatuu, mutta nostetaan sitten haudasta ja muuttuu ei-materiaaliseksi eli hengelliseen ulottuvuuteen kuuluvaksi, sielu on iankaikkinen ja henki on kuollut ja näivettynyt, mutta herää eloon Pyhän Hengen voimasta ihmisen tullessa uskoon eli uudestisyntyessä (Joh 3:6-7).

        "Älkääkä peljätkö niitä, jotka tappavat ruumiin, mutta eivät voi tappaa sielua; vaan ennemmin peljätkää häntä, joka voi sekä sielun että ruumiin hukuttaa helvettiin." (Matt 10:28)

        Ajatus, että ihmisessä ei olisi erillistä ruumista ja sielua on täysin väärä, Raamatussa on monia kohtia, joissa kuollut on herätetty henkiin ja tällöin mainittu, että sielu/henki palaa ruumiiseen ja että ruumis ilman sielua on kuollut (1Kun 17:21-22, Luke 8:54-55, Jaak 2:26). Jeesus myös selkeästi toi esiin sielun ja ruumiin erillisyyden ja molempien helvettiin heittämisen (Matt 10:28). Samoin Paavali halusi jättää ruumiin ja mennä kotiin Jumalan luo, koska ruumiissa ollessaan uskovat ovat poissa Herrasta (2 Kor 5:6-8). Sieluista myös kerrotaan, kuinka ne ovat erillään ruumiista taivaassa ja täydessä ymmärryksessä (Ilm 6:9-11) eivät siis minään henkäyksinä. Tempauksen yhteydessä sanotaan kuinka ruumiit katoamattomiksi muuttuneina nousevat taivaaseen (1 Kor 15:51-52) ja kuinka taivaalliset ruumiit ovat erilaisia kuin maalliset ruumiit (1 Kor 15:40, 53-58). Stefanus näki taivaaseen ennen marttyyrikuolemaansa ja pyysi ottamaan henkensä taivaaseen (Apt 7: 55-60) tottahan hänen ruumiinsa jäi kivitettynä makaamaan, vaikka henki ja sielu lähti taivaaseen.

        Tuosta adventistien möykkyopista olen kirjottanut monesti. Luepa siitä esim. täältä:

        http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=1000000000000003&conference=4500000000001692&posting=22000000028481217#22000000028481217

        Tuo Ellen Whiten ja adventistien luonteenkehitysoppi on täysin Raamatun vastainen, sillä Jumala sanoo Raamatussa: "Jos sanomme, ettei meillä ole syntiä, niin me eksytämme itsemme, ja totuus ei ole meissä." (1 Joh 1:8) Aika moinen tuomio tulee Jumalalta sinun eksytyksillesi.

        ethän sinä juuri muusta puhukkaan! Minulle riittää Jeesus Kristus, minun EI TARVITSE etsiä tukea MISTÄÄN MUUALTA. Raamattu riittää MINULLE OPPIKIRJAKSI, toisin kuin sinulle , joka valehtelet ja vääntelet kaiken oman korvasyyhysi mukaan. Et sinä ole uskossa ollenkaan, saati sitten uudestisyntynyt. Omaa keksintöäsi koko juttu! Häpeä ja tee parannus!


      • Ihmettelijä.
        toisin kuin sinä, kirjoitti:

        ethän sinä juuri muusta puhukkaan! Minulle riittää Jeesus Kristus, minun EI TARVITSE etsiä tukea MISTÄÄN MUUALTA. Raamattu riittää MINULLE OPPIKIRJAKSI, toisin kuin sinulle , joka valehtelet ja vääntelet kaiken oman korvasyyhysi mukaan. Et sinä ole uskossa ollenkaan, saati sitten uudestisyntynyt. Omaa keksintöäsi koko juttu! Häpeä ja tee parannus!

        Olet saatanapalvoja kirjoitustyylistäsi päätellen!


      • Itsehän olet kertonut
        Ihmettelijä. kirjoitti:

        Olet saatanapalvoja kirjoitustyylistäsi päätellen!

        sekoilleesi rikinkatkuisen s-tanankin kanssa. Ja tuosta jatkuvasta oman paremmuutesi julistamisesta ja toisten jatkuvasta syylistämisestä päätellen olet vieläkin hänen palkkalistoillaan. Siksi vakava sana sinulle:"Tee parannus ja anna KOKONAAN itsesi Jeesukselle!"


      • mies ite
        Itsehän olet kertonut kirjoitti:

        sekoilleesi rikinkatkuisen s-tanankin kanssa. Ja tuosta jatkuvasta oman paremmuutesi julistamisesta ja toisten jatkuvasta syylistämisestä päätellen olet vieläkin hänen palkkalistoillaan. Siksi vakava sana sinulle:"Tee parannus ja anna KOKONAAN itsesi Jeesukselle!"

        mun mielest uskiksii ei saa pilkata ku Jumala rankasee
        rankasee myös sinnuu


      • uskova kova
        Ihmettelijä. kirjoitti:

        Olet saatanapalvoja kirjoitustyylistäsi päätellen!

        no can do
        Kirjoittanut: mies ite 25.10.2007 klo 14.02

           mun mielest uskiksii ei saa pilkata ku Jumala rankasee
        rankasee myös sinnuu    


      • aika kuolla itselle
        Itsehän olet kertonut kirjoitti:

        sekoilleesi rikinkatkuisen s-tanankin kanssa. Ja tuosta jatkuvasta oman paremmuutesi julistamisesta ja toisten jatkuvasta syylistämisestä päätellen olet vieläkin hänen palkkalistoillaan. Siksi vakava sana sinulle:"Tee parannus ja anna KOKONAAN itsesi Jeesukselle!"

        Kuole itsellesi, elä Jeesukselle.


      • aika kuolla itselle
        mies ite kirjoitti:

        mun mielest uskiksii ei saa pilkata ku Jumala rankasee
        rankasee myös sinnuu

        hän kurittaa jokaista jota rakastaa


    • Uskomatonta että aikuinen ihminen on häyrähtänyt noin pahasti.

      Olen ikäni katsellut naapurissa uskovaisia ihmisiä jotka ovat parempia uskonsa ansiosta kun me muut. Mutta kun seuraa heitä niin samat virheet tekevät kun me muutkin normaalit ihmiset, ja huomaamattaan. Kun sitten menen heiltä kysymään moista "virhettä" mitä eivät meidän ns. tavallisten ihmisten suvaitse tekevän, he vastaavat ettei sitä asiaa muutoin voinut tehdä.

      Eli tullaan siihen ettei meidän ns. tavallisten ihmisten suvaita tekevän jotain heidän mielestään sopimatonta mutta kun heillä tilanne välttämätön niin se oikeus on että tämä asia voidaankin tehdä uskon turvin. Hassua eikö totta !!! ??

      Mielenkiinnolla odotan vastinetta mitä kaikkea uskonto antaa mahdollisuuksia.

      T. Olli

      • ??++

        oletko ateisti?


      • yks toinen totta

        totta mutta asiaa. siihen mitään lisäämättä ja mitään pois jättämätt


      • jaajaN

        Toi on totta mitä nää kirjoitit.


    • halitai

      Kaikkeen sitä immeinen hairahtuuki, uskonto on osotus ihmisten tyhmyyrestä ja tiätämättömyydestä

      • vae mitä

        hä? Ootko sammoo mielpuolta, vae ihan er puolta, mitä hä?


    • Kiitos, Uskova_1, minä luin eka kertaa sen.
      Kyllä henkilökohtaiset todistukset ovat
      tärkeitä apuvälineitä, kun koetetaan saada
      ihmisiä uskomaan - henkilökohtaiseen
      suhteeseen meidän Herramme ja Vapahtajamme
      kanssa. Jo ensimmäisessä kappaleessa kuvasit
      asian ydintä.

      >> Uskoontulo:
      Uskoontulo tarkoittaa sitä, että sinun syntiinlankeemuksessa näivettynyt henkesi syntyy uudelleen (uudestisyntymä Joh 3:3), kun kaiken elämän lähde Jeesus Kristus asettuu elämään sinne Pyhän Henkensä välityksellä. Sinussa on tämän jälkeen ikään kuin kaksi persoonaa, uusi ja vanha ihmisesi, sekoittamatta ja erottamatta. >>

      2. Kor. 5:11 (v.-92 käännös)
      Kun siis tiedämme, mitä Herran pelko on, me koetamme saavuttaa ihmisten luottamuksen. Jumala kyllä näkee, millaisia me olemme, ja toivon teidänkin sisimmässänne näkevän sen. [2. Kor. 4:2]

      2. Kor. 5:11 (v.-38 käännös)
      Kun siis tiedämme, mitä Herran pelko on, niin me koetamme saada ihmisiä uskomaan, mutta Jumala kyllä meidät tuntee; ja minä toivon, että tekin omissatunnoissanne meidät tunnette.

      Kirjoituksesi on kaikin puolin terve, raitis!

      Siunausta!

    • Nostetaanpa tämä luettavaksi, jos joku vaikka juhannuksena tulisi herätykseen ja haluaisi ottaa Jeesuksen antaman pelastuksen vastaan.

      • alex-kasi

        uskova_1 sanoo että Jumala pelastaa ja niinhän se on Jumala ihmisen pelastaa - ja Hän tekee sen Poikansa Jeesuksen Kristuksen kautta. Mutta mistä Jumala ihmisen pelastaa ja mihin ... siitä ollaankin uskova_1:den kanssa aika tavalla erimieltä.

        uskova_1 uskoo, että jos ei ihminen pelastu hän joutuu ikuisesti kitumaan helvetin tulimeressä - jossa ei madotkaan kuole, eikä tuli sammu ja että siis siitä kohtalosta Jeesus meidät pelastaa jos palastaa.

        Minä uskon että Jumala pelastaa ihmisen synnin tekemisen seurauksesta joka Raamatun mukaan on kuolema - siis elämän loppuminen. Minä uskon että iankaikkinen elämä on ylipäätään mahdollista vain Jumalan tahdossa elettäessä, että ainoastaan Jumalalla on kuolemattomuus.

        Miksi? uskon että vain Jumalalla on kuolemattomuus? Koska Raamattu sanoo niin ja koska vain Jumalalla on sellaiset ominaisuudet itsessään jotka voivat säilyä ikuisesti. Jumala on synnitön täydellinen elämä - kaikki mikä on täydellistä on Jumalan ja Jumalassa. Siitä juuri Raamatun kiista on - onko Jumala ainoa jolla on kuolemattomuus vai ei.

        Minä uskon että iankaikkista elämää voi olla vain Jumalan rakkaudessa ja Jumalan oikeudenmukaisuudessa. Ei muualla. Vain elämällä Jumalan tahdossa..

        Siksi minä en usko että olisin kuolematon elämä ILMAN Jumalaa - ja sekin jo sanoo minulle että mitään ikuista helvettiä ei ole.

        En luonnollisesti voi uskoa muutenkaan että Jumala kiduttaisi luotujaan (tai sallisi heidän ylipäätään kituvan ikuisesti). Koska Jumalan tahto on rakkaus ja oikeudenmukaisuus (joka siis on jopa välttämätön iankaikkiselle elämälle ja Jumala On iankaikkinen elämä) Kiduttajan ominaisuus ei se sovi oikeudenmukaisen Jumalan olemukseen ollenkaan tai edes se että Hän loisi elämää ikuisesti kärsimään ja kaikkein vähiten jossain tulisessa järvessä.

        Raamattu sanoo minulle että synnin palkka on kuolema ja tuhoutuminen ja siihen minä uskon. Synti on Raamatun mukaan sellaista tekemistä mikä tuhoaa elämää ja siksi sen palkkakin on kuolema.

        Minulle Raamautun pelastus sanoma on seuraava:

        Vain Jumalan tahdossa on synnittömyys ja siksi iankaikkinen elämä - Ihminen kadotti iankaikkisen elämänsä alkaessaan tekemään epätäydellisiä tekoja - siis valitsi oman tiensä Jumalan tahdossa elämisen sijaan.
        Koska ihminen on kykenemätön elämään ilman syntiä on hän kuoleman oma ja siitähän Jumala häntä varoittikin.

        Jumala oli Jeesuksessa kun Jeesus teki tehtävänsä maan päällä - Jeesuksessa siis voimme nähdä sen Jumalan kirkkauden missä iankaikkinen elämä ainoastaan voi olla.

        Jeesus on synnitön - ja siis täydellisesti Jumalan tahdossa ja siksi ei kuolemaa ansainnut.. ja siksi Jumala hänet kuolemasta herättikin ja siksi hänen kuolemansa voi meidät pelastaakin. Mutta ei ikuisesta piinasta ... vaan ikuisesta kuolemasta - elämämme tuhoutumisesta..

        OLEN OPPINUT MUUTAKIN.

        Se on Jumala joka sanoi että ihminen kuolisi jos lankeaisi ja se oli saatana joka sanoi että ette te kuole.

        Nyt jos uskon saatanaa ja uskon että olen kuolematon elämä - niin helposti uskon myös että ikuinen piinakin on olemassa, mutta jos uskon Jumalan varoituksen toden peräisyyteen että syntiin lankeaminen veisi minut kuolemaan - en voi myöskään uskoa ikuiseen piinaan - se on mahdottomuus koska mitään iankaikkista elämää ei ole kuolemassa - koska vain Jumalan täydellisyydessä voi olla iankaikkista elämää siis en voi uskoa että Jumala olisi väärässä ja Jumalan täydellisyydessä ei ole piinaa.. Se on varma ..

        Siis minun uskoni on että pelastus todella on Jumalan Pojassa, mutta se takoittaa pelastumista kuolemasta > elämään / ei ikuisesta piinasta > taivaaseen.

        alex


      • alex-kasi kirjoitti:

        uskova_1 sanoo että Jumala pelastaa ja niinhän se on Jumala ihmisen pelastaa - ja Hän tekee sen Poikansa Jeesuksen Kristuksen kautta. Mutta mistä Jumala ihmisen pelastaa ja mihin ... siitä ollaankin uskova_1:den kanssa aika tavalla erimieltä.

        uskova_1 uskoo, että jos ei ihminen pelastu hän joutuu ikuisesti kitumaan helvetin tulimeressä - jossa ei madotkaan kuole, eikä tuli sammu ja että siis siitä kohtalosta Jeesus meidät pelastaa jos palastaa.

        Minä uskon että Jumala pelastaa ihmisen synnin tekemisen seurauksesta joka Raamatun mukaan on kuolema - siis elämän loppuminen. Minä uskon että iankaikkinen elämä on ylipäätään mahdollista vain Jumalan tahdossa elettäessä, että ainoastaan Jumalalla on kuolemattomuus.

        Miksi? uskon että vain Jumalalla on kuolemattomuus? Koska Raamattu sanoo niin ja koska vain Jumalalla on sellaiset ominaisuudet itsessään jotka voivat säilyä ikuisesti. Jumala on synnitön täydellinen elämä - kaikki mikä on täydellistä on Jumalan ja Jumalassa. Siitä juuri Raamatun kiista on - onko Jumala ainoa jolla on kuolemattomuus vai ei.

        Minä uskon että iankaikkista elämää voi olla vain Jumalan rakkaudessa ja Jumalan oikeudenmukaisuudessa. Ei muualla. Vain elämällä Jumalan tahdossa..

        Siksi minä en usko että olisin kuolematon elämä ILMAN Jumalaa - ja sekin jo sanoo minulle että mitään ikuista helvettiä ei ole.

        En luonnollisesti voi uskoa muutenkaan että Jumala kiduttaisi luotujaan (tai sallisi heidän ylipäätään kituvan ikuisesti). Koska Jumalan tahto on rakkaus ja oikeudenmukaisuus (joka siis on jopa välttämätön iankaikkiselle elämälle ja Jumala On iankaikkinen elämä) Kiduttajan ominaisuus ei se sovi oikeudenmukaisen Jumalan olemukseen ollenkaan tai edes se että Hän loisi elämää ikuisesti kärsimään ja kaikkein vähiten jossain tulisessa järvessä.

        Raamattu sanoo minulle että synnin palkka on kuolema ja tuhoutuminen ja siihen minä uskon. Synti on Raamatun mukaan sellaista tekemistä mikä tuhoaa elämää ja siksi sen palkkakin on kuolema.

        Minulle Raamautun pelastus sanoma on seuraava:

        Vain Jumalan tahdossa on synnittömyys ja siksi iankaikkinen elämä - Ihminen kadotti iankaikkisen elämänsä alkaessaan tekemään epätäydellisiä tekoja - siis valitsi oman tiensä Jumalan tahdossa elämisen sijaan.
        Koska ihminen on kykenemätön elämään ilman syntiä on hän kuoleman oma ja siitähän Jumala häntä varoittikin.

        Jumala oli Jeesuksessa kun Jeesus teki tehtävänsä maan päällä - Jeesuksessa siis voimme nähdä sen Jumalan kirkkauden missä iankaikkinen elämä ainoastaan voi olla.

        Jeesus on synnitön - ja siis täydellisesti Jumalan tahdossa ja siksi ei kuolemaa ansainnut.. ja siksi Jumala hänet kuolemasta herättikin ja siksi hänen kuolemansa voi meidät pelastaakin. Mutta ei ikuisesta piinasta ... vaan ikuisesta kuolemasta - elämämme tuhoutumisesta..

        OLEN OPPINUT MUUTAKIN.

        Se on Jumala joka sanoi että ihminen kuolisi jos lankeaisi ja se oli saatana joka sanoi että ette te kuole.

        Nyt jos uskon saatanaa ja uskon että olen kuolematon elämä - niin helposti uskon myös että ikuinen piinakin on olemassa, mutta jos uskon Jumalan varoituksen toden peräisyyteen että syntiin lankeaminen veisi minut kuolemaan - en voi myöskään uskoa ikuiseen piinaan - se on mahdottomuus koska mitään iankaikkista elämää ei ole kuolemassa - koska vain Jumalan täydellisyydessä voi olla iankaikkista elämää siis en voi uskoa että Jumala olisi väärässä ja Jumalan täydellisyydessä ei ole piinaa.. Se on varma ..

        Siis minun uskoni on että pelastus todella on Jumalan Pojassa, mutta se takoittaa pelastumista kuolemasta > elämään / ei ikuisesta piinasta > taivaaseen.

        alex

        Siinä näyte taas ihmisestä, joka ei halunnut etsikkoaikanaan tulla uskoon, vaan jäi uskonnolliseksi uskovia vainoavaksi sepittelijäksi.

        Toivottavasti kukaan pelastusta janoava ei eksy sinun kelkkaasi.


    • Alpo Ahola

      Kukaan syntiturmeltunut ihminen (siis ei kukaan) ei kykene täyttämään Jumalan lakia, joka on hengellinen - ihminen on lihallinen ja siten jo Adamin lankeemuksessa myyty synnin, kuoleman ja helvetin vallan alaisuuteen.

      Pelastus on yksin Jumalassa, kuten Joh.3:16 osoittaa. Siis Jeesus on täyttänyt lain ja kärsinyt puolestamme sen rangaistuksen, joka meille kuului. Nyt kun olemme Kristuksen työssä lunastetut, niin tuo Kristuksen teko edestämme on uskon kohde ja siinä on iankaikkinen pelastuksemme. Pelastumme siis uskon kautta Jeesukseen Kristuksen, emmekä tule vanhurskaaksi lain tekojen kautta, sillä lain kautta tulee synnintunto. Raamatun todistuksen mukaan kasteessa olemme tulleet osalliseksi Jeesuksen vanhurskaudesta, kuolemasta ja ylösnousemuksesta.

    • eikö?

      Joulu on sopiva ajankohta miettiä näitä asioita.

    • aika kuolla itselle

      Se joka sydämessää uskoo ja suullansa tunnustaa se pelastuu.

      • uskova toinen

        Sitä minäkin. Turhan monimutkaisen tuo Uskova_1 tuntuu uskoontulosta tekevän. Paljon siinä täytyy näköjään ihmisen itsensä pinnistää uskoontulonsa kanssa. Kyllä se loppu hoituu itsestään, kun sanoo Herralle: "Tässä olen, tule sydämeeni".


    • Herättäjä_1

      Mistä ja minne?
      Raamattu sanoo kuolemasta elämään.
      Tämä uskova_1 sanoo helvetistä taivaaseen.

      Jos uskotaan mitä Raamatussa on niin palastutaan elämään ja mitään helvettiä ei edes ole.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin olet viimeksi nähnyt

      Kaivattusi ja missä? Onko ikävä vastaa rehellisesti.
      Ikävä
      135
      2222
    2. Pimahdan kohta ihan kunnolla

      Entä, jos otan sitten yhteyttä sinuun? 🫨🫥🥴
      Ikävä
      27
      1715
    3. Onpas punavihreät taas ärhäkkäinä

      😺 Ihan tuntuu kuin syyttäisitte meikäläisiä/meikäläistä Oulun puukotuksesta. Tapaus on hyvin ikävä ja tuomittava. En
      Luterilaisuus
      379
      1682
    4. Hauskaakin jopa...

      Että moni nainen olettaa, että kyse on vaan siitä kaanustinloukusta, kun mies jotain ehdottaa. 😄 Ja miettiikö monikaan
      Sinkut
      227
      1206
    5. Nainen, minkä kappaleen laittaisit nyt miehelle

      kuunneltavaksi tietäen, että hän ikävöi sinua ja kipuilee päästäkseen yhteyteen kanssasi. Jotain, joka kertoo...
      Ikävä
      109
      1049
    6. Toivottavasti vielä kohdataan mies

      Ja aloitetaan juttelu. Nyt olisin valmis.
      Ikävä
      97
      1035
    7. Koen, että minua tavallaan vainotaan

      Kyllä minä vain satun tietämään, että täälläkin on joitain serkun kaiman kummeja jotka kiusaavat minua. Lisäksi sairas n
      Ikävä
      125
      1014
    8. Vanhemmalle naiselle

      Aikataulu muutos. Ensi viikolla pistetään asia vireille. Ei juhannukseen asti aikaa. Kannatti valehdella!
      Ikävä
      56
      1003
    9. Herätänkö minä sinut itkullani nainen

      Kysyn tässä kun kaipuun aallot lyövät ylitseni ja ihmettelen missä olet toivoessani, että olisit tässä vierelläni. On va
      Ikävä
      25
      888
    10. Jos et kaipaakaan minua täällä

      Niin miksi sinua ehkä häiritsee se, että minä kaipaan sinua? Miehelle.
      Ikävä
      11
      867
    Aihe