palkka?

auttaja.

kuinka paljon lähetystyöntekijälle maksetaan palkkaa? harkinnassa jonkinlainen kehitysyhteistyö...

11

8298

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • todé

   lähestysjärjestöt, kuten esimerkiksi lähetysseura ja fida, kaksi suurinta mainitakseni, pyrkivät maksamaan läheteilleen "palkkaa" kohdemaan kalleuden mukaan.
   esimerkiksi japani on verrattain kallis maa asustella ja siellä työskentelevät lähetit saavat niinolleen "palkkaa" enemmän.

   oletko kiinnostunut jostakin erityistehtävästä tai -maasta tai -järjestöstä?

   • auttaja.

    mitenköhän paljon se "palkkaus" sitten voisi esimerkiksi olla? monenkaan järjestön sivulla siitä ei ole mitään mainintaa. tokihan palkka ei ole se syy miksi tehdä sitä työtä, mutta kiinnostaisi tietää kuitenkin.

    ei järjestöllä ole väliä, tehtävä työ sen määrittää. minua kiinnostaa esim. lapsityö (katu-, orpolapsityö, opetus), perhetyö, huumetyö. luulen että kehitysmaat voisivat olla se minun paikkani, en ole kiinnostunut esim. japanista. sydän on lähellä lähi-itää, mutta ehkei se ole niin turvallista enää työskennellä länsimaalaisena siellä..


   • Autosähkömies
    auttaja. kirjoitti:

    mitenköhän paljon se "palkkaus" sitten voisi esimerkiksi olla? monenkaan järjestön sivulla siitä ei ole mitään mainintaa. tokihan palkka ei ole se syy miksi tehdä sitä työtä, mutta kiinnostaisi tietää kuitenkin.

    ei järjestöllä ole väliä, tehtävä työ sen määrittää. minua kiinnostaa esim. lapsityö (katu-, orpolapsityö, opetus), perhetyö, huumetyö. luulen että kehitysmaat voisivat olla se minun paikkani, en ole kiinnostunut esim. japanista. sydän on lähellä lähi-itää, mutta ehkei se ole niin turvallista enää työskennellä länsimaalaisena siellä..

    Palkkaus riippuu koulutuksesta /työnkuvasta / kohdemaasta. Akateeminen saa lähetysjärjestöltä reilut 2000€/kk, pappi lähemmäs 2500€/kk.

    Em. palkan saisi, jos olisi Suomessa töissä, mutta Japanissa palkka kerrotaan n. 1,9:llä ja monissa Afrikan maissa palkka kerrotaan 0,5 - 0,7. Tai ei se laskukaava aivan näin yksinkertainen ole.

    Pienet lähetysjärjestöt maksavat yleensä vähemmän.

    Kehitysyhteistyöhommista palkkaa saa sitten reilusti enemmän. Esim ulkoministeriön hommista.

    Mutta kyllä noilla palkoilla hengissä pysyy.


  • elisapetti

   Lähetysseura tekee työtä yhteistyökirkkojen kanssa, jotka pyytävät ihmisiä tiettyyn tehtävään. Peruspalkka on samaa luokkaa kuin Suomessa, maakertoimet ja verotus vaikuttavat käteenjäävään summaan. Lähetystyöntekijä otetaan töihin ulkomaille, siis päivärahoja ei makseta. Lähetysseura on kristillinen järjestö, jonka perusajatus on levittää sanomaa Kristuksesta myöskin niissä työtehtävissä, joihin saadaan kehitysyhteistyövaroja.

  • auttaja.

   miten mahtaa vaikuttaa se, että olen yksinhuoltaja? tiedän, että lapsia voi ottaa mukaan, mutta puhutaan aina perheestä (aviomies, -vaimo ja lapset), mutta tahtomattani tilanteeni on tällainen.
   jos työskentelee esim. afrikassa, missä lapset silloin ovat? kulkevat työn mukana vai miten? eihän siellä ole päiväkoteja...

   • arvelevainen

    Tuollaisessa tapauksessa varmaan kannattaa ottaa
    lastenhoitaja mukaan, arvelisin, että lähetysjärjestö
    tms. maksaa.
    Mutta oikeasti kannattaa mennä kyselemään
    lähetysjärjestöjen lähetysjohtajilta yms.,
    tietävät kertoa paremmin.


  • elisapetti

   Lähetysjärjestöt järjestävät lähetystyöstä kiinnostuneille kursseja, Lähetysseurassa ns. esikoulutuskursseja. Niissä voi miettiä paikkaansa lähetystyössä. Ota yhteyttä lähetysjärjestön esikoulutuksesta vastaavaan.
   Järjestöt edellyttävät lähtijältä kristillistä vakaumusta. Lapsi ei ole este, hidaste saattaa olla. Riippuu maasta ja paikasta, miten lastenhoito järjestyy.

  • miettikää

   No ainakin pastorit saavat palkkansa lisäksi lisämaitetta!
   Tosin mielestäni on kyseenalaista toimintaa jos Jumalan ja Jeesuksen antaman Lain, "älä tapa" valossa asiaa katsotaan:

   http://fi.wikipedia.org/wiki/Noitavainot
   Noitavainot nykyaikana
   Vielä nykyään joissakin vahvasti taikauskoisissa ja perinteisiin nojaavissa yhteisöissä harjoitetaan noitavainoja. Nykyajan vainot vaativat tuhansia ihmishenkiä vuosittain.[14] Etelä-Afrikan pohjoisosassa jopa satojen noidiksi epäiltyjen ihmisten uskotaan saaneen surmansa noitavainoissa 1990-luvulla.[15] Kamerunissa järjestetään noitaoikeudenkäyntejä, joissa syytetty voi saada tuomion noitatohtorina esiintymisestä. Lynkkausjoukot ovat polttaneet elävältä tuhansia ihmisiä Tansaniassa, Keniassa ja Zimbabwessa 1990-luvulla. Noitavainot ovat jatkuneet myös vuosituhannen vaihteen jälkeen. Länsi-Keniassa väkijoukot polttivat 11 noidiksi epäiltyä miestä ja naista toukokuussa 2008. [16] Nigeriassa noin 5000 lasta on hylätty kymmenessä vuodessa vanhempien karkottaessa heidät noitina. Lapsia on syytetty avioeroista, sairauksista, onnettomuuksista tai työn menetyksestä.[17] Afrikan noitavainojen syyt ovat usein myös poliittiset, sillä vaikutusvaltaiset noidat ja noitatohtorit ovat yleensä uudistusten jarruina. Pastorit saavat myös lisämainetta paljastaessaan uusia "noitia." Vuonna 2010 Haitilla tapettiin 45, joita syytettiin koleran levittämisestä voodoon avulla.[18]

   http://www.huffingtonpost.com/huff-wires/20091018/af-nigeria-child-witches/

  • Uba

   Baa

   • asd moi leo

    asdasdasdasdasdasdasdasdasdasdasdasdasdasdasdasdasd


  • Anonyymi

   Jos et ole lestadiolainen, niin elä edes kuvittele pääseväsi mihinkään.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Linnanjuhlat: Tiina Kaukasen asu aivan kauhea lankaviritelmä

   Ja loukkaus arvokkaita juhlia, maata, veteraaneja, Salea ja muita juhlijoita kohtaan. Siis miten joku kehtaa alittaa riman niin pahasti, koska voisi t
   Maailman menoa
   236
   2112
  2. Oho! Dannyyn liitetty Helmi Loukasmäki poseeraa sensuellissa pitsiasussa! Some kuumana: "Merenneito"

   Onko tämä sitten Suomineito vai merenneito? Helmi Loukasmäki tuli julkisuuteen Dannyn assistenttina. Nuori nainen on totuttu näkemään somessa varsin
   Kotimaiset julkkisjuorut
   46
   1708
  3. Olet mielenkiintonen ja kiehtova. Erikoinen epänormaali ihminen

   Siksi kiinnostava. Hyvää yötä. Saan kai sanoa ystäväni? Saanhan ?
   Ikävä
   51
   1460
  4. Mikä nyt on

   Ihmisiä katoaa, ruumiita löytyy. Suntista löytynyt ruumis...
   Kokkola
   84
   1335
  5. Nyt mies ryhdistäydytään

   molemmat IRL. Jos molemmilla on tunteita. Ei heitetä niitä roskiin. Hyvää yötä.
   Ikävä
   125
   1220
  6. Haapaveden hiippari

   Jokos sen kylillä pyörivät hiipparin henkilöllisyys on selvinny joka tuijottelee ikkunoista ja tulee yöllä taloihin sisälle?
   Haapavesi
   33
   1184
  7. Nyt on irvokas kuva Sannasta

   Sanna Marinille lämmin vastaan­otto Albaniassa suomen itsenäisyyspäivänä https://is.mediadelivery.fi/img/658/c0b897a1f79adf3fb623b0485bdec65f.jpg.web
   Maailman menoa
   272
   1177
  8. Ano Turtiaisen kättely huipentaa Linnan juhlat!

   Koska kaikki kansanedustajat on aina kutsuttu Linnan juhlin, siellä tulee pian näkymään myös Ano Turtiaisen mahtava urheilijanvartalo! Ei ole epäilys
   Maailman menoa
   118
   992
  9. Mulle kyllä riittäisi

   🥰 kun ekaksi vaan pitäisit kädestä kiinni 🤝 ja katselisit silmiin. 👀
   Ikävä
   64
   944
  10. Pitäisikö metsänomistajien siirtyä tuottamaan polttopuuta?

   Metsänomistajat saavat tätä nykyä kuitupuusta niin vähäisen hinnan että verrattuna polttopuuhun he tiensivat paremmin. Onhan polttopuulla talvella jo
   Maailman menoa
   81
   883
  Aihe