Jari Tervo katuu sivariuttaan!

SK 31/2006 siv. 54

"Tervon ukki, Unto Abram Tervo taisteli Karhumäessä, isä Alpo oli sodan aikana evakossa Ruotsissa. Kotona ei puhuttu sodasta. Tervosta tuli siviilipalvelusmies. Hän suoritti palveluksensa Vankeinhoidon koulutuskeskuksessa.

-Kadun sitä, hän sanoo ilmeenkään värähtämättä.
-Se oli virhe ammatillisesti, koska armeijasta saa suurenmoista tietoa suomalaisen miehen elämästä ja ryhmän toiminnan lainalaisuuksista. Toiseksi oli romanttista höpötystä kuvitella, että aseista kieltäytyminen edistäisi rauhaa. Se oli samaa kapinaa kuin tupakanpoltto ja viinan juonti. Kaikki mahdollinen huono käytös oikeutettiin sillä, että tämä on kritiikkiä vallitsevia oloja vastaan.

Oliko Tervo vasemmistolainen?
- Jonkin sortin.
Hän osallistui vanhempiensa mukana viisi kertaa Rovaniemellä vappumarsseille, viimeisen kerran 11-vuotiaana. Vanhemmat, maalausalan yrittäjä ja kaupan myyjä, marssivat SKDL:n riveissä. Nyt Tervo väittää, ettei tiedä, mitä puoluetta äänestää seuraavissa vaaleissa."

(Suomen kuvalehti, 31/2006, sivu 54.)

17

2810

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • arvostan edelleen

      Tervo oli Suurin suomalainen-äänestyksessä Arvo Ylpön puolestapuhuja. Kun Mannerheimin puolestapuhuja Riitta Uosukainen oli vieraana, Tervo totesi suunnilleen näin: Ylppö pelasti ihmisiä, kun taas Mannerheim lähetti heitä kuolemaan.

      Eli kyllä Tervo on pohjimmiltaan tervejärkinen mies, ja perusteleehan hän katumustaankin ammatillisilla syillä eikä sotaintoilulla.

    • Paskahousu..

      Nuoleskelee vaan armeijan käyneitä lukijoitaan. Armeijaa käymättömiltä sylettää tommonen "tein virheen, menisin nyt armeijaan" bulsshitti, jolla yritetään vaan kerjätä hyväksyntää...

      • Anonyymi

        Joo, tyypillistä läskin puhetta kun on lusmuiltu koko nuoruus.


    • sitä, että

      menin armeijaan. Kaikilta löytyy jotain katumuksia. Kiinnostaa varmaan kiviäkin.

      Jari Tervokin on sentään sellainen kansallissankari, että oksat pois -saa rahaa siitä että istuu telkkarissa väkisinnauramassa puujalkavitseille ja välillä käy nostamassa jotain taiteilija-apurahoja.

      "armeijasta saa suurenmoista tietoa suomalaisen miehen elämästä ja ryhmän toiminnan lainalaisuuksista"

      Mistäköhän Jari Tervo tuonkin sitten tietää, kun ei kerran siellä armeijassa ole ollut...

      "Kaikki mahdollinen huono käytös oikeutettiin sillä, että tämä on kritiikkiä vallitsevia oloja vastaan."

      Kenenköhän suuhun Tervo tuossa koittaa laittaa sanoja? Kaikkien sivareiden vai vaan joidenkin nuoruusaikaisten ryyppykaveriensa tjsp.? Ei varmaan olisi kirjailijalle ylivoimaista käyttää sitä 1. persoonaa, jos kerran omasta elämästään puhuu...

      • regrhgrtrdh

        J.Tervon huumorin ainoa pointti on tuo "MINÄ kyseenalaista kaiken" hölynpöly. Pikku vika-askel niin Tervostakin saisi oivan neurootikin; sallaisen uuden Woody Allenin ......


    • RauhanPuolesta

      Miksi katua sellaista asiaa mikä on pelkästään hieno asia eli kieltäytyä armeijasta ja tappamisesta. Itse en ainakaan kadu päätöstäni lainkaan että jätin armeijan käymättä, eniten kadun sitä että olen syntynyt maahan jossa aseistakieltäytyjiä vihataan ja syrjitään joka asiassa.

      Onkohan Tervokin niitä miehiä jotka haluavat miellyttää puheillaan vaan niitä miehiä jotka ovat armeijan suorittaneet. Itselle ei ainakaan kuulu tapoihin vaihtaa mielipiteitäni ja elämänarvojani. Tiedän että tein oikein enkä halua miellyttää ketään puhumalla positiiviseen sävyyn armeijasta ja pakkoasevelvollisuudesta olen sivari lopun elämääni jos se ei joitain miellytä niin ei sitten. Onneksi ulkomailla ei tarvitse koko asiasta edes keskustella.

      • Sitä minäkin ihmettelen, mitä ihmeen katumista siinä oikein on, jos päättää kieltäytyä armeijasta ja tappamisen opettelusta. En ole minäkään katunut kertaakaan sitä asiaa, kun valitsin sivarin armeijan sijasta. Mielestäni on väärin pakottaa miehiä armeijaan vain heidän kansalaisuutensa takia, sillä valitettavasti kukaan ihminen ei voi vaikuttaa itse kansalaisuuteensa/syntyperäänsä. Olisin kyllä paljon mieluummin jonkun sellaisen valtion kansalainen, jossa ei ole käytössä tätä epäoikeudenmukaista ja sortavaa asevelvollisuusjärjestelmää. Ei tarvitse edes kovin kaukaa hakea tämänlaista unelmavaltiota, sillä Ruotsi on tuossa ihan rajan takana. Tämän vuoksi Viro olisi myös monin tavoin paljon mieluisampi ja mukavampi asuinpaikka kun militaristinen suomen maa.

        Ehkä Tervo ei välttämättä uskalla sanoa omia mielipiteitään niin suorasanaisesti kun toiset uskaltavat, sillä aseistakieltäytyjien asema ei todellakaan ole mikään helppo täällä armeijamyönteisessä suomen maassa, jossa ihmisten on edelleenkin äärimmäisen vaikea hyväksyä mitään kritiikkiä armeijasta ja tästä epäoikeudenmukaisesta asevelvollisuusjärjestelmästä.

        Itse olen aina ollut niin suorasanainen henkilö, etten todellakaan suostu vaihtamaan omia mielipiteitäni ja elämänarvoja toisten miellyttämisen takia. Tulen varmasti lopun ikäni kritisoimaan suomen armeijaa ja tätä sortavaa asevelvollisuusjärjestelmää, vaikka suomalaiset olisivat tästä mitä mieltä tahansa. Muissa Euroopan maissa onkin parasta juuri se asia, että siellä ketään ei kiinnosta tämä armeijan suorittaminen tai sen suorittamatta jättäminen.

        Haluan antaa vinkkinä tuleville sivareille sen, että kulttuurialan siviilipalveluspaikoilla se ilmapiiri on paljon suvaitsevaisempi ja vapaamielisempi kun jossain toisissa sivaripaikoissa, joten kannattaa melkein hakeutua suorittamaan sivaria johonkin kulttuurialalle, kirjastoon, museoon ym. vastaavaan paikkaan.


      • KJKS

        Tokihan Tervo itse osaa parhaiten arvioida omassa elämässään tekemiään ratkaisuja ja sitä, mitä noista ratkaisuista kenties katuu. Sama pätee jokaiseen muuhunkin ihmiseen. Eivät nuo Tervon pohdinnat ainakaan minusta tuntuneet mitenkään ärsyttäviltä (btw, jos sillä nyt tässä merkitystä on, niin olen itsekin aikoinani käynyt sivarin ja samoin tekisin, jos minun pitäisi tehdä valinta nyt).


      • Sinä olet fasisti, rasisti ja väkivaltainen hullu. Perheesi vihaa sinua ja ystäväsi ovat vieraantuneet sinusta. Olet kiihkoileva fasistinatsi, joka ei koskaan tee kenellekään mitään hyvää.

        Sinä et mene ulkomaille, sillä sinä olet typerä fasisti.


      • minäkin sitä
        Lukkijurpo kirjoitti:

        Sinä olet fasisti, rasisti ja väkivaltainen hullu. Perheesi vihaa sinua ja ystäväsi ovat vieraantuneet sinusta. Olet kiihkoileva fasistinatsi, joka ei koskaan tee kenellekään mitään hyvää.

        Sinä et mene ulkomaille, sillä sinä olet typerä fasisti.

        että tiedän kuka on Jari Tervo.


      • Anonyymi

        Halveksittava valinta. Raukkamaista olla puolustamatta heikompia.


    • Anonyymi

      JARI TERVO ON PERVO HOMOAHDISTELIJA KOMMUNISTI!

    • Anonyymi

      Sodassa ei kaivata avutonta tykinruokaa.

    • Anonyymi

      Tervon ukki on maannu syvällä montussa ja ampunu pilviä rahikaisen lailla.

    • Anonyymi

      Onko tervo kääntynyt homoksi?

    • Anonyymi

      Eikö Tervon kirjat myy enää? Enpä ihmettele.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6043
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3821
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      245
      2151
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1850
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1299
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1266
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      303
      1065
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1010
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      939
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      888
    Aihe