Livets Ord!

Onko livareita kuulolla?

Entisenä hellarina eksyin Livets Ordin raamattukouluun Uppsalaan, josta jäi melkoiset traumat: kaikken saman perheen sisällä piti ostaa omat oppikirjat vaikka koulumaksutkin tekivät yli tonnin kuussa (kruunua). Kaikki kirjat ja kasetit oli korkealle hinnoiteltuja, päälle tietty kymmenykset ja uhrit. Pukeutumiskoodi oli olemassa, vaikka sanaton sellainen. Kerran erhdyin verkkareissa raskaan työpäivän jälkeen iltakokoukseen, niin melkoisen halveksuvia katseita sain osakseni.

Loputtomia seminaareja ja iltaohjelmaa, viikonloppukokoussarjoja jne että meinasin läkähtyä. Menin niin hajalle kuin ihminen voi mennä. Kaikki vapaa-aika ja raha meni järjestön käyttöön. Eräänä päivänä kävelin viinakauppaan, ostin korillisen tuontikaljaa Suomesta ja viinapullon vaikka muita seurakuntalaisia kulki ohi ja mulkkas ihmeissään. Tuona päivänä vapauduin seurakunnan otteesta. Uskon vielä jollain tasolla, mutta moiseen pyöritykseen en enää koskaan alistu: kippis sille!

P.S. enenn kuin joku livari kuvittelee että tuhosin elämäni ja aloin juopoksi, mainitsen nyt vielä etten ole alkoholisti. Olen hyvässä akateemisessa ammatissa nykyään ja alkoholia en käytä kuin juhlissa.

55

7144

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Aloittaja

      Olen sittemmin käynyt hellareissa joskus ja ihan kiva ilmapiiri on ollut. Kuitenkin meni vuosia ennen kuin menin seurakuntaan edes käymään. Ihmettelen että vaikka ex-pastorini tiesi että olen tullut Suomeen, hän ei kertaakaan soittanut ja kysellyt kuulumisia, saatika pyytänyt kokoukseen! Olin niin hajalla etten jaksanut lähteä mihinkään seurakuntaan oma-aloitteisesti, mutta myöskään entiset seurakuntalaiset eivät ottaneet yhteyttä.

      Sitten kun menin seurakuntaan, kaikki ihmiset vain häipyivät koteihinsa kokouksen jälkeen, yhtään kyläilykutsua en saanut. Ajattelin ratkaista asian siten että pyysin meille kylään ihmisiä, mutta vaikeaa oli sekin. Oli kuin olisin aivan eri henkilö kuin ennen lähtöäni pois seurakunnasta. Ihmiset toki yrittävät olla ystävällisiä, mutta hyvin pian kahvipöytä kokouksen jälkeen täyttyy niin ettei minulle jää siihen tilaa. En sitten ole jaksanut kokouksissa käydäkään koska mielestäni seurakuntiin mennään tapaamaan ihmisiä ja nauttimaan samanuskoisten seurasta. Minulle tosin sanottiin että seurakunnassa kohdataan ennenkaikkea Jumala, mutta olen eri mieltä: Jumala on kaikkialla, ihmisiä tapaa vain seurakunnassa. Toki Jumalakin antaa asioita kokouksissa muiden kautta, mutta juuri ne muut IHMISET ovat avainasemassa.

      No, sittemmin olen aikas harvoin kokouksissa käynytkään, ja onneksi minulla on hyviä ei-uskovia kavereita, koska sosiaalisena ihmisenä en kestäisi pelkkää seinien tuijottelua.

    • en kerro 3

      olisin kiinnostunut juttelee koska ite k'ävin 8 kesää kesäkonfassa.mutta psyykkisesti menin aina hajalle...mikä näissä on vikana!!!!

      • kakefin

        LO on vahvojen ja onnistuneitten seurakunta jossa heikkoutta ja vajavuutta et saa tunnustaa. Heidän julistama kristityn uusi identiteetti on uudestisyntymässä saatu Kristuksen identiteetti, joka on täydellinen, ja synnitön. Sellaisten kanssa ahdistaa.
        Hengellinen ylpeys ja Kristus ilman ristiä, käärittynä ylistykseen on vaarallinen harha joka leviää ympäri maailmaa.
        Tutki Sanaa, oppia ihmisestä, lunastuksesta,Jeesuksen veren merkityksestä, sekä lue entisten LO:n opettajien paljastavat artikkelit ja kirjat ko liikkeen taustoista ja harhaopeista.
        Se kyllä on raskasta mutta välttämätöntä pysyäksesi selvillä vesillä, koska Jeesus usein sanoi viimeisistä ajoista puhuessaan että ... varokaa ettei kukaan teitä eksytä.


      • up
        kakefin kirjoitti:

        LO on vahvojen ja onnistuneitten seurakunta jossa heikkoutta ja vajavuutta et saa tunnustaa. Heidän julistama kristityn uusi identiteetti on uudestisyntymässä saatu Kristuksen identiteetti, joka on täydellinen, ja synnitön. Sellaisten kanssa ahdistaa.
        Hengellinen ylpeys ja Kristus ilman ristiä, käärittynä ylistykseen on vaarallinen harha joka leviää ympäri maailmaa.
        Tutki Sanaa, oppia ihmisestä, lunastuksesta,Jeesuksen veren merkityksestä, sekä lue entisten LO:n opettajien paljastavat artikkelit ja kirjat ko liikkeen taustoista ja harhaopeista.
        Se kyllä on raskasta mutta välttämätöntä pysyäksesi selvillä vesillä, koska Jeesus usein sanoi viimeisistä ajoista puhuessaan että ... varokaa ettei kukaan teitä eksytä.

        up


      • Anonyymi

        Ne on vanhan liiton testamentin toorarulla oppia lähdetään pois ristiltä puhdistus kasteille ja mukaan tulee syyttäminen huijaaminen pilkkaaminen ja varastavat rahat tavarat sehän ei ole oikein. Älä himoitse mitään mikä on toisen omaa. Palauta. Tavaraa palvotaan niin sairaasti. Jeesus ajoi myyjät ulos.


    • ylösnoussut

      nosta katseesi Jeesukseen, sinussa ja muissa ei asu muuta kuin pettymyksiä katso Jeesukseen . seurakunta on pelastumispaikka kaikki katsoo Jeesusta ,palvo ja tanssi Jeesukselle ja ihaile häntä yhdessä muiden kanssa.

      • Anonyymi

        Saatana kiusasi Jeesusta psalmeilla.


    • keskustelu+rukous

      Livets Ord! En ole itse käynyt, mutta olen kuullut kehuttavan paljon. On lisäksi sanottu, että on rankka paikka kun joutuu työstämään omaa elämäänsä. Siis käsittelemään tunnetasolla kaikkea sitä kipua ja sisäisiä haavoittumisia mitä on elämänvarrella tapahtunut (on taatusti rankkaa). Me olemme kaikki haavoitettuja, mutta Jumala voi eheyttää ja parantaa kun me sallimme sen. Toiset ihmiset siellä ovat instrumentteja Jumalan kädessä. Joku ihminen tosin voi olla niin lukossa, että tarvitsee monia keskusteluja oman sielunhoitajan kanssa. Uskovatkin voisivat olla avoimempia ja auttaa toisiaan käsittelemään sielujensa vammoja.

      • Vapaa lintu

        Kiteytit paljolti asian ytimen. LO:ssa uushelluntalaisittain ei uskota siihen, että ihminen ja luomakunta on syntiinlankeemuksen jäljiltä auttamattomasti pahan vaikutuspiirissä (kaiketi siksi, että se sotisi heidän kasteopetuksen henkeä vastaan). Mielummin halutaan opetella hyvän ihmisen rooli, joka todellakin on vain pinnistelty rooli. He pyrkivät osoittamaan ulkokuorensa ihanina, positiivisina ja rakkaudellisina ihmisinä, mutta kuitenkin arkitodellisuus osoittaa saman masentavan raadollisen kuin kaikissa muissakin. Lisäksi pahuus ulkoistetaan demoniopeilla, jolloin teologinen viritelmä pysyy uskottavampana. Oppi vie vääjäämättä lain alle. Valitettavasti puhun kokemuksesta.


      • pelastus-diilerit

        keskustelu rukous:lle.

        Vanha ketju, mutta aihe aina ajankohtainen.

        Yllä olevassa viestissä kuvataan lyhykäisyydessään miten kehäpäättely ja siihen perustuva mielenhallinta ja mielten manipulointi toteutetaan, sekä miten henkilö saadaan sitä riippuvaiseksi.

        Se on kuin tarjoaisi ensin huumeita ja sitten henkilön koukkuun jäätyä huumetta hänelle diilataan, ensin henkilölle riippuvussuhde luotuaan.

        Näillä metodeilla yleensä rakennetaan myös uskontojen uhreja.

        >> Siis käsittelemään tunnetasolla kaikkea sitä kipua ja sisäisiä haavoittumisia mitä on elämänvarrella tapahtunut (on taatusti rankkaa). Me olemme kaikki haavoitettuja, mutta Jumala voi eheyttää ja parantaa kun me sallimme sen.

        Sama toimintamalli kuin Chaplinin leffassa "The Kids" jossa ensin viskataan kivi ikkunaan ja sitten tullaan tarjoamaan siihen ratkaisua.

        Raamatullisesti ajatellen ensimmäiseltä ihmisparilta perisynnin, eli epätäydellisyyden perineet ihmiset eivät edes voi olla "parantuneita" jolla vitattaneen jonkin asteiseen synnittömyteen ja eheyteen ja sen ansiosta kelvollisuuteen Jumalalle.

        Toisekseen eivät ensimmäisen ihmisparin jälkeläiset ole vastuussa perimästään epätäydellisyydestä.

        Uskonnot ja varsinkin fundamentaliset uskonliikkeet toki hyvin hanakasti tarttuvat tuohon "huumeeseen" koettaen ihmisiä peritystä epätäydellisyydestään syylistää.

        Sitten lääkkeeksi tarjotaan uskonliikkeen ihmisvetoisia dogmeja ja niille alistumista pelastumisen ja Jumalalle kelvollisuuden ehtona. Kierre on valmis ja sitten uskonliikkeen otetta yksilöstä ja elämästään vain kiristetään.

        >> Joku ihminen tosin voi olla niin lukossa, että tarvitsee monia keskusteluja oman sielunhoitajan kanssa. Uskovatkin voisivat olla avoimempia ja auttaa toisiaan käsittelemään sielujensa vammoja.

        _Sielunhoito_ on aivan erityisen _vaarallista puoskarointia_, jossa uskon-dogmi kuru alkaa manipuloida henkilöä tavalla jossa epätäydellisille ihmisille aivan normaalitkin ihmisen ongelmat ulkoistetaan ne demonisoimalla ja sitten tarjotaan uskonlahkon alistavia dogmeja lääkkeeksi.

        Erityisen vaarallista on se, että nuo mahdolliset tai suorastaan esiin kaivetut ja korostetut / provosoidut ongelmat syyllistäen liitetään yksilön Jumalalle kelpoissuuteen. Ellei hän alistu dogmi-gurun puoskaroinnille, niin hänet luokitellaan epäkelvoksi itse Jumalalle.

        Vastaavia metodeja liittyy dokumenttiohjelmien mukaan myös manipuloivaan scientologiaan.

        Mikäli henkilöllä on elämää liiaksi raskauttavia henkisiä taakkoja tai traumoja, niin oikea ratkaisu on etsiä hyvämainen psykologi-terapeutti ja tavitaessa käydä tapaamassa useampaakin kunnes oikea henkilö löytyy, jonka kanssa syntyy ymmärtävä ja luottamuksellinen vuorovaikutus.

        Ammattietiikka myöskin edellyttää kerrotujen asioiden luottamuksellisena pysymisen, joka on aivan erityisen tärkeää.

        Ihmisen henkiseen hyvinvointiin ei todellakaan kuulu yksityisyytensä ruotiminen minkään asteisena pyyntönä tai vaatimuksena joidenkin "sielunhoitaja-uskon-puoskaeden" edessä ja vaatimuksena voidakseen olla "ehjä" ja kelvollinen Jumalansa edessä. Lisäksi noita yksitysisä asioita useinkin levitelään muillekin asiaan kuulumattomille.

        Viranomaisten tulisi puuttua erittäin tiukalla kädellä, kontrolilla ja kieltää nuo sielunhoitopuoskaroinnit joilla useinkin revitään ihmisiä henkisesti aivan hajalle.

        Henkinen ja psykologinen teveydenhoito kuuluu alan todellisille ammattilaisille ja siihen ei tule sekoittaa minkään ideologian tai uskonliikkeen dogmeja.


    • Tyhmä kysyjä

      Suokaa anteeksi sivullisen tyhmä kysymykseni!

      Mihin näitä helluntailaisuuksia ja LO:ta tarvitaan?

      • ei mihinkään

        Ei mihinkään! Täyttä huijausta koko juttu ja ihmiset, ketkä ei muualla elämässään ole päässeet esille ja hirveä pyrky tulla "joksikin" menevät hellarisaarnaajiksi tai sortuvat lahkoon ja yrittävät muka uskon avulla tulla joksikin. Itsepetosta ja pettureita nämä heidän saarnaajat ja opettajat. Ihmisiä jotka eivät uskalla olla ketä ovat.


      • Anonyymi
        ei mihinkään kirjoitti:

        Ei mihinkään! Täyttä huijausta koko juttu ja ihmiset, ketkä ei muualla elämässään ole päässeet esille ja hirveä pyrky tulla "joksikin" menevät hellarisaarnaajiksi tai sortuvat lahkoon ja yrittävät muka uskon avulla tulla joksikin. Itsepetosta ja pettureita nämä heidän saarnaajat ja opettajat. Ihmisiä jotka eivät uskalla olla ketä ovat.

        Ne yrittää itse selittää kirjoituksia ja myydä sitä rahasta .


    • Saarnaaja 3. 11

      Miksi sinun piti ruveta läkitsemään elämääsi alkoholin voimalla? Etkö ole onnellinen?
      Olen ollut uskossa yli neljäkymmnetä vuotta: olen hellari mutta hyvin yheiskritillinen ja teen evankelioimistytötä eri piieihin kuuluvien uskovien kanssa. Onko elämässi jokin ongelma, kun et löydä paikkaasi uskovien joukosta ja jos ei sieltäkään niin sitten pitää etsiä lohtua kemianllisen aineen kautta? Toisaalta väität olevasi juoppo ja toisaalta käytät alkoholia vian juhlissa. Onko noitá ksteita juhlia sitten paljonkin, jos juoppo olet. Ei akateemisuus välttämättä elämästä ongelmia poista. Taitaa olla sinulle jonkinlainen itsetunnon kohoke kun asianta mainitset.
      Menee sinulla ehkä aikansa noinkin ..... ihmisen aika on rajallinen, pian huomaat kaipaavasi jälleen jotakin?

      • Pellervo Himanka Jr.

        Saarnaaja 3. 11:

        Opettele kirjoittamaan. Ei anna kovin fiksua kuvaa sinusta.
        Ensiksikin aloittaja sanoi, ettei käytä paljoakaan alkoholia, muutoin kuin juhlissa.

        Livet´s ordissa minä ainakin jouduin aikamoisiin suorituspaineisiin. Piti olla yhtä hymyä aina. Ylistää vaikka siltä ei tuntunut blaa blaa blaa...


      • tuli vaan mieleen

        Sinulla kirjoitustyylistäsi päätellen on mennyt viinaa vähän runsaamminkin. Juotko salaa?


    • Joskus...
    • Unen näkijä-67
    • Menikö näin?

      Johanna ja Julia Tukiaisen vanhemmat ovat Livets Ordissa ja Johannastahan tuli tasapainoinen yhteiskunnan jäsen.

      • Anonyymi

        Tietysti tuli sisaret kuoli ja muslimi kävi kiinni.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tietysti tuli sisaret kuoli ja muslimi kävi kiinni.

        Ja nyt otetaan Benzo Barbien lapsi huostaan, tosi tasapainoinen tämä Johanna Tukiainen.


    • Livets Ord!

      Hei! Olen löytänyt mahtavan seurakuntayhteyden paikkakuntani vapaaseurakunnasta. Viimeisten kahden vuoden aikana olen oikeastaan oppinut kaiken uudestaan, kuten sen, että olen syntinen armon kerjäläinen elämäni loppuun saakka, eikä minussa asu mitään hyvää. Halleluja! Jeesuksen veri kuitenkin riittää! Jeesuksen veri riittää ja kelpaan Jumalalle tällaisena kuin olen, jos nöyrryn ja myönnän syyllisyyteni sekä, että tarvitsen Jeesuksen verta aina vaan uudestaan ja uudestaan. Tämä liha ei pyhity, mutta polku muuttuu kirkkaammaksi ja kirkkaammaksi loppuun saakka.

      Turvatkaa Jeesukseen, rukoilkaa Isää Jeesuksen nimessä, anokaa että löydätte totuuden. Jokainen anova saa! Lukekaa Raamattua ilman eriskummallisia ja vaikeita tulkintoja. Lukekaa mitä Raamattu sanoo, sitä luetaan sellaisena kuin se on kirjoitettu ilman pitkälle vietyjä tulkintoja! Jo alkaa Sana aukeamaan!

      Terveisin aloittaja.

      • Anonyymi

        Jeesus oli kerta uhri mutta voi olla lohikäärme jogabudhan henki manalasta


    • Livets Ord

      Aloitin tämän ketjun, kun olin maailmassa, eli menettänyt uskoni Jumalaan. Nyt olen löytänyt uskon uudelleen Jumalan armosta. Koen olevani kuin Raamatun tuhlaajapoika.

      Kadun kuitenkin sitä, että kirjoitin Livets Ordia arvostelevan aloitukseni. Siellä oli aitoja Jeesukseen uskovia kristittyjä. Teologia joiltakin osilta ei ihan Raamatun mukaan mennyt, mutta ei se missään mene täydellisesti siten kuinJumala on suunnitellut.

      Jaak. 3: 1 Veljeni, älkööt aivan monet teistä pyrkikö opettajiksi, sillä te tiedätte, että me saamme sitä kovemman tuomion.
      2 Sillä monessa kohden me kaikki hairahdumme. Jos joku ei hairahdu puheessa, niin hän on täydellinen mies ja kykenee hillitsemään myös koko ruumiinsa.

      Livets Ordissa on monessa kohdin hairahduttu, mutta niin on varmasti myös nykyisessä vapaaseurakunnassani.

      Jumala odottaa meiltä armollisuutta ja laupeutta kaikkia ihmisiä kohtaan. Meidän tulee siunata eikä kirota.

      En voi tuomita Livets Ordin pastoreita, päinvastoin siunaan heitä ja toivon, että he saisivat enemmän viisautta ja ilmestystä Jumalan tuntemisessa. Jumala tahtoo, että kaikki ihmiset pelastuisivat ja tulisivat tuntemaan totuuden. Kyllä Livets Ordissakin voi pelastua ja kasvaa uskossa.

      Jokaisella uskovalla tulisi olla oma, henkilökohtainen suhde Jeesukseen, silloin ei voi eksyä ja Hän johdattaa varmasti pois sieltä, missä Hän ei ole läsnä. Meidän ihmisten tehtävä ei ole arvostella muita eikä tuomita. Me vain siunaamme, Jumala tuomitsee tai jättää tuomitsematta tahtonsa mukaan.

      Teen tässä ja nyt parannuksen Jumalan edessä, jos olen kirjoituksellani estänyt jonkun ihmisen uskonratkaisun tekemisen tai muuten haitannut Jumalan tekemää työtä. Se ei ollut tarkoitukseni. Jeesuksen sovintoveri puhdistakoon tämän syntini.

      Siunausta kaikille, jotka tämän lukevat.

      -Aloittaja

      • sola gratia

        Älä turhaan tunne syyllisyyttä aloituksestasi. Uskon, että se on voinut auttaa ja lohduttaa monia, jotka kokevat epäonnistuneensa kristittyinä, kun eivät osoittautuneet "riittävän hyviksi" Elämän Sana-seurakunnan kriteerein mitattuna. Kristinuskon ydin on armossa, siinä, että kelpaa Jumalalle sellaisenaan, ilman omia suorituksia. Elämän Sana on valitettavasti etääntynyt aika kauas alkuperäisestä opista. Allaolevasta linkistä voi lukea, millainen teologinen pohja Elämän Sanalla (Livets Ord) on.

        http://fi.wikipedia.org/wiki/Menestysteologia

        Mukavaa, että koet nyt löytäneesi oman paikkasi.


    • TuppuTuppu

      Olin itse raamattukoulussa 2 vuotta. En saanut henkisiä traumoja, oli pari vuotta parasta aikaa elämästäni. Tottakai opetus oli radikaalia. Mutta mielestäni jokaisella on oikeus ja velvollisuus tulkita asioita, eikä sokeasti ottaa kaikkea vastaan. Mielestäni tämä on tervettä kristillisyyttä.

      Jokaisesta paikasta löytyy jotain negatiivista. Omat kokemukseni ovat ihme kyllä erittäin positiivisia. Olen käynyt raamattukoulun yli 10 vuotta sitten ja voin suositella paikkaa.

      Aika jännä että on näin erilaisia kokemuksia. Toki asiat ovat syvävaikutteisia, kun puhutaan isoista elämänarvoista. Tietenkin toiset pitää ja toiset ei. Näinhän se aina on.

      Itse en ole sitä mieltä että LO on vain vahvojen seurakunta. Kyllä esim. Ulf Ekman pitää huolta seurakuntalaisista jolla menee heikosti. Mutta jokaisella on mielipiteensä. Kannattaa mielestäni ottaa selvää ja muodostaa oma mielipide. Minä olin ainakin siinä alkukäsityksessä puheistä päätellen, että LO on ihan sairas paikka. Otin itse selvää ja näin itse koen asian. Eli käy paikan päällä. :)

    • LO:ssa käynyt

      Itse voin sanoa, että kun itse olen käynyt Livets Ordissa tämän vuoden kesällä. Uudesti synnyin uskossani, kaikki oli hyvin, muutaman päivän jälkeen. Kyllä LO:ssa on voiteleva sana.

    • sola gratia

      Allaolevassa dokumentissa käsitellään näkemyksiä, joihin menestysteologia pohjautuu. Dokumentti käsittelee Uskon Sana-liikettä, joka on hyvin lähellä Elämän Sanaa:

      http://www.youtube.com/watch?v=WV0jH1bkHbw

    • puistattaa oikeen

      Hirveetä skeidaa.Ei aitoa oikeaa uskoa ole kukaan perustanut vaan se on ollut aina

    • HUMALIKKOKO ?

      Joka päiväkin on juhlaa , että jatkappa lutraamistas vaan .

    • Ihmeet ja Merkit

      mitä Jeesus sanoi, kootaan kaikki muistot Jeesuksen sanomisista ja ... "nääs, tilaa aitovierillä ... nääs tilaa, sanoi .... Isänsä tykönä on ... Työmiestensä .... ajallaan ... kysyä Herra? .... Osaltani tunnustautuen ... kun Jeesus sanoo .... "Minä kysyisin Jeesus, mitä enää tässä?"

    • ...

      Ei kannata sekaantua livets ord-seurakuntaan, ennenkuin huomaat on omaisuutesi siirtynyt livets ordin johtajien omistukseen.

      Ruotsalainen laulaja Carola Häggqvistkin havahtui jossain vaiheeseen siihen faktaan että 90% hänen tienisteistään siirtyi livets ordin johtoryhmälle.

      Muistaakseni Johanna Tukiaisen vanhemmatkin ovat Livets Ordilaisia.

      • Anonyymi

        Oliko muslimeja nekin. Niillä on ympärileikattu .


    • kanapiika

      Kyllä menestysteologia on 100 prosenntisesti Raamatun Sanan vastaista

      opetusta ja harhaa. Miksi sitä EI JO ymmärretä!9

      • Anonyymi

        Myy rahasta Jeesuksen .


    • Teltassa ollut

      Menin joskus jonnekkin telttaan jossa joku pastori piti jotain palvontatilaisuutta. Heti ovella joku hampaaton keski-ikäinen nainen nyki hihasta ja sammalsi että kiinostaako pikapuikko. Kysyin ihmisrauniolta mitä tarkoittaa pikapuikko? Nainen vastasi että nopeaa rakastelua. Kieltäydyin mutta takanani tullut erittäin hartaan näköinen mies vastasi naiselle että kyllä kiitos ja he poistuivatkin teltasta läheiseen pusikkoon. Seuraavaksi minua puhutteli haureellisen näköinen ja ruokomattomaan takintapaiseen loimeen pukeutunut mies tiedustellen haluisinko ostaa piraattipokeja. En taaskaan ymmärtänyt mitä mies yritti toimittaa ja pyysin selventämään mitä on piraattipoket. Mies kertoikin auliisiti että ne ovat laittomia pornofilmejä. Sanoin että ei kiitos kun takaani kuului pusikkoon menneen miehen ääni joka ilmoitti että hän ottaisi ainakin pari kasettia. Miehet jäivät hieromaan kauppaa ja minä suuntasin syvemmälle telttaan. Olin jo aloittamassa palvonnan kun eteeni hyppäsi mustalaismies puukko kädessä. Mies heilutteli moraa ja supisi suupielestään että rahat tai henki. Minä olin jo niin palvonnan aloittamisen tunnelmissa että kysyin tarkoittaako mustalaismies Pyhää Henkeä. Tästä mies suuttui ja karjaisi että olen syyllistynyt romanien pilkkaamiseen ja saisin nyt viillon puukosta. Onnekseni hartaan näköinen mies oli saanut kasettikaupat tehtyä ja kuuli väärin luullen mustalaismiehen sanoneen minulle jotain viinapullosta vaikka kyse oli viillon suorittamisesta puukolla. Harrasmies töytäisi eteeni heilutellen seteleitä ja huikaten että hän ottaisi pari pulloa kirkasta. Mustalaismies oli kuitenkin jo aloittanut laajakaarisen puukotusliikkeen joka päätyi hartaannäköisenmiehen kaulaan josta purskahtikin verta ympäriinsä. Vetäydyin sivumalle koska en halunnut sotkea postimyynnistä hankkimaani uutta kesäpukua. Etenin kohti teltan keskikohtaa jonne oli rakennettu näyttävä palvonta-alttari koristeenaan erittäin hieno 3 metrinen styroksiristi ja vanha rautahetekka. Pian pastori saapuikin. Paikalle nousten hetekalle puhumaan. Puoli minuuttia puhuttuaan pastori sanoi että nyt suoritetaan kolehtinkeruu ja samassa nappasi minua raiveleista kiinni haroen povitaskussa olevaa lompakkoani. Hämmennyin tilanteesta enkä voinut kuin katsella miten pastori tyhjensi lompakkoni taskuihinsa ja laittoi tilalle suuren nipun maksamattomia laskuja. Pastori antoi rahamassini takaisin ja kertoi nähneensä profetian että maksaisin kyseiset laskut. Sitten pastori kaivoi kaapunsa helmasta jousipampun ja löi minut tajuttomaksi. Heräsin puun juurelta seuraavana päivänä kärpässieni suussa. Teltta oli kadonnut mutta lompakossani oli erillaisia pornolehtien ja muiden ruokottomien julkaisujen tilauslaskuja lahvit pullollaan. Seuraavalla viikolla maksoin laskut mutta herätysteltoissa en ole sen jälkeen käynyt. Ikinä minulle ei selvinnyt kenen teltta metsässä oli ollut ja miksi pastori oli saanut profetiansa. Ehkä Herran tiet ovat siksi jjuri tutkimattomat.

      • mikkojuhax

        Minulle kävi hieman samalla tavalla. Olin sienestämässä, ja tietenkin eteen tuli myös kärpässienipehko. Muistot Lontoon Camdenista palauttivat mieleen sienikauppiaan, jonka hinnat ylittivät moninkertaisesti Tammelantorin hinnat. Hän oli kiinnostunut kärpässienistä, joita kerroin synnyinmaassani olevan runsaasti tarjolla.

        Hankintasopimus jäi tekemättä, mutta mieleen jäi idea hyvästä sienestä. Nyt niitä olisi tarjolla, ei muuta kuin helttaa huuleen. Siitä syntyikin melkoinen trippi. Saman tyylinen kuin "Teltassa olleelle". Siitä päätellen uskonnolliset kokemukset liittyvät jollain tavoin aivojen häiriötilaan.


      • Olikokeuruulla

        Missä päin tää teltta oli?


      • Telttajeesus

        Onko tänään teltta kokousta?


    • Liisa2221

      Tämän ruotsalaisen liikken johtajahan tunnusti ettei se ole oikein, eikä henki siinä ole oikea ja liittyi katolilaiseen kirkkoon. Pyhä Henki tekee terveeksi ja virvoittaa kaikenlaisesta masennuksesta yms asioista, joita väärät henget näissä väärissä liikkeissä eiheuttavat. Tässä linkissä vaikuttaa yllättävän vahva raitis Pyhän Hengen vaikutus, vaikka se on urheilutapahtuman avajaiset ja sen saa aikaan tosi uskovaisten rukoukset ja se taas tuo herätyksen, kun jumalattomat tulee synnin tuntoon. http://areena.yle.fi/1-3908460?autoplay=true

    • onnähtyseurauksia

      Ihmettelen, ensinnäkin mikä on se vimma joka vetää ihmisiä tähän joukkoon?
      toiseksi, miksi ei tehdä SELVÄKSI SUURELLA ÄÄNELLÄ, että kyseessä on harhaoppi,
      joka on kaukana RAAMATUN uskosta.

    • kartettaviin

      Mikäs sen livets ord-pastori oli nimeltään, joka matkusti luxus-luokissa ja seurakunta maksoi kaiken. TV:ssä oli ohjelma. Pastori perheineen kävi köyhissä maissa ja rahasti "kärsiville veljille" Ruotsiin päin ja Ruotsista samoin muualle.
      Sitten kääntyi katolisismiin ja sanoi että hell.-Usko on bluffia!
      Vuosikymmeniä keräsi tililleen rahaa petkuttaen :-D

    • WhoKnows

      Onko kellään tietoa mitä tämä Livet's Ord on tänä päivänä? Läheiseni on käynyt tätä koulua vuosia sitten. Oli tyytyväinen elämäänsä tuolla. Hän ei vain kestä minkäänlaista kritiikkiä menestysteologisia oppeja kohtaan. Heti lähtee liikkeelle valtava riita. Välillä tuntuu, kuin osa jutusta olisi kulissia. Ulospäin esitetään hymyilevää ja auttavaista ihmistä. Todellisuus on toinen. Näinhän se toki on monilla meistä.

      • Anonyymi

        Mulla on samantyyppinen tilanne, vaimo kyseessä. Tuntuu, että Livetsiä ei saa millään lailla arvostella. Parempi kun ei ota puheeksi.


    • 55tyh
    • hgjgjfgytf

      Mauno Mattilan puheista löytyy ihan hyvää tietoa tuosta lahkosta. Älkää rakkaat ihmiset eksykö tuollaisiin.

    • Anonyymi

      mauna mattila?! hahaha. apua.

      • Anonyymi

        helluntai - eliitti, menee aina vaan pöyhkeämmäksi, - itse kävin 1970 - luvulla, ja epäilin, koko ajan !
        Todeksi, ne mun epäilyt osoittautui.
        Mua hirvittää, kuinka paljon, aina uusia ja uusia, uskonnonuhreja syntyy, sukupolvilta toisille !
        no, eihän siihen kai kukaan puuttua voi, kun Suomessa on se, uskonnonvapaus. . .
        hellarithan pillastuis , taas kerran: "kun heitä vainotaan". . .
        niistä "vainoista" ne puhu, jo -1970 luvulla, - epäilen että niitten saarnatkin on melko samat, kuin menneinä vuosikymmeninä, - kopioivat vanhoja saarnoja, - vähän uudella höystettynä.
        itselläni, melkoinen joukko tuttavia, jotka kaikki sittemmin ymmärtäneet lähteä. sairaalloisesta opetuksista, jatkuvaa "pelonilmapiiriä" saarnoissaan, jne.
        sen verran seurannut, että touhu siellä mennyt aina vaan "sairaammaksi", - ovat ihan niin kuin raamatussa lukee: "paisuneet pöyhkeiksi", - ja paljon muuta, jne.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        helluntai - eliitti, menee aina vaan pöyhkeämmäksi, - itse kävin 1970 - luvulla, ja epäilin, koko ajan !
        Todeksi, ne mun epäilyt osoittautui.
        Mua hirvittää, kuinka paljon, aina uusia ja uusia, uskonnonuhreja syntyy, sukupolvilta toisille !
        no, eihän siihen kai kukaan puuttua voi, kun Suomessa on se, uskonnonvapaus. . .
        hellarithan pillastuis , taas kerran: "kun heitä vainotaan". . .
        niistä "vainoista" ne puhu, jo -1970 luvulla, - epäilen että niitten saarnatkin on melko samat, kuin menneinä vuosikymmeninä, - kopioivat vanhoja saarnoja, - vähän uudella höystettynä.
        itselläni, melkoinen joukko tuttavia, jotka kaikki sittemmin ymmärtäneet lähteä. sairaalloisesta opetuksista, jatkuvaa "pelonilmapiiriä" saarnoissaan, jne.
        sen verran seurannut, että touhu siellä mennyt aina vaan "sairaammaksi", - ovat ihan niin kuin raamatussa lukee: "paisuneet pöyhkeiksi", - ja paljon muuta, jne.

        "menestysteologia"
        saavatko "uskosta" mitään ? kun on jotenkin pönkitettävä, vaikkapa varallisuudella, jos ei "usko riitä" ??

        Jeesus kuitenkin raamatussa kehottaa: "kokoamaan aarteita taivaisiin", että ei ainakaan Evankeliumeissa kehoteta, - "maallista mammonaa"
        no, kenelle tahansa, kelpaisi kylläkin se "maallinen hyvä", sitähän "tämä maailma" arvostaa. . .
        siis, nimenomaan, se: "tämän maailman herra"


      • Anonyymi

        Kommenttisi perusteella taidat tosiaan olla avun tarpeessa..


    • Ei yleiseen levitykseen https: //www.youtube.com /watch?v=gzssfbxkJMg
      "Jos suomesta löytyy tänään 10 taivaaseen menijää, syön hatullisen pashaa"

    • Anonyymi

      Rahan lypsäminen on kyllä ahneutta vailla vertaa

    • Anonyymi

      Juudakset myy rahasta sanaa kuten Jeesuksen . Se on niiden pilkkaavat edelleen syntiä.

    • Anonyymi

      Mä tykkäsin tosi paljon Livarista ja oli mun kaksi parasta vuotta! Aivan mahtavat vuodet. Kaikkialla on ihmisiä ja ihmiset ovat vajavaisia. Mut mä tykkäsin todella paljon.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      149
      2339
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1958
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1928
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1730
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1520
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1296
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1190
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1183
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1178
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe