Jälkeenjäänyt lapsi

mieheni siskolla

Mieheni siskolla on seitsemän vuotta täyttävä tyttö, joka on jäänyt kolme vuotiaan tasolle. Lääkärit ja psykiatrit suosittelevat hormoonihoitoa mutta eivät suostu antamaan, ovat muka kaikki lääkärit väärässä! He tajuavat, ettei lapsi ole normaali, mutta eivät todellakaan tajua tilanteen vakavuutta! Ei viittis sekaantua asiaan ja sanoa että uskokaa nyt perhana niitä lääkäreitä ihan sen lapsen parhaaksi! Tyttö ei päässyt edes eskariin, saatikka että aloittamaan koulua ensi syksynä tai sitä seuraavanakaan. Ei ollut neuvolassa vuositarkastuksessa käydessään kasvanut vuoteen senttiäkään... säälittää kun pilaavat lapsensa elämän kun eivät kuuntele lääkäreiden neuvoja

4

2039

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kasvussa?

      Ei kai kasvussa jälkeen jääminen vaikuta eskariin menoon mitään? Jas jälkeenjääminen taas on henkistä, niin ei siihen hormoneilla voi vaikuttaa mitenkään!

    • kuulostaa hiukan oudolta

      Nimittäin kyööä eskariin pääsyä ei täällä ainakaan kielletä, se tarvittaessa tuplataan vaan sitten. Meillä eskari järjestettiin erityisryhmässä, josta siirtyi sitten erityisopetukseen ihan ajallaan. Ei koulun aloitusta lykätä missään montaa vuotta. Kyseeseen voisi tulla jopa pidennetty oppivelvollisuus, ja en tiedä pystyykö siitä millään lailla luistamaan, josskin vaiheessa joku muu päättää asioista, jos eivät vanhemmat sitä ymmärrä tehdä.

      Teksti oli hiukan sekava, jos käsitin oikein, on lapsi pienikasvuinen, mutta myös henkisesti jälkeenjäänyt. Toisaalta kirjoitus oli toisen käden tietoa. Ehkä siksikin oli vaikeaa saada siitä selvää. Onko lapsi henkisesti kolmevuotiaan tasolla vai pelkästää fyysisesti kolmevuotiaan kokoinen?

      • hännnn

        Lapsi on sekä fyysisesti että henkisesti kolmevuotiaan tasolla oleva kuusivuotias. Hormonia lääkärit suosittelivat kasvuhäiriöihin, psykologi taas koittaa selvittää, missä vika kun henkisesti ei lapsi kehity. Vanhemmat eivät välitä lääkäreiden neuvoista, eivät treenaa lasta kotona ohjeiden mukaan tms. Anteeksi jos kirjoitus oli niin sekava, huolestuttaa vain lapsen tulevaisuus tuollaisten vanhempien takia.


    • ???

      Voi aiheuttaa henkistä ja fyysistä jälkeenjäämistä. Kirjastosta lastensairauksien kirjoista löytää lisää tietoa. Hoito on elinikäinen tablettihoito ja hormonin tasoa seurataan verikokein. On myös hyvin turvallinen hoito.
      Voiskohan kyse olla tuosta.
      Uskoisin, että ehkä vanhemmat tietävät enemmän kuin ovat shokkitilassa valmiita kertomaan...

      Perheen sisäiset asiat halutaan joskus pitää näin ja hyvääkin tarkoittava puuttuminen koetaan häiritseväksi. Jos et tarkkaan tiedä, mistä on kyse, eikä sinulle haluta kertoa, et voi paljon apuakaan antaa.

      Syitähän voi olla monia, myös geneettisiä ym.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      86
      6183
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2576
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      28
      2083
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      63
      1827
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1631
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1428
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1337
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1331
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1269
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1223
    Aihe