Lääkkeiden hyödyt

cheetah.grrr

Kun tänne taas on alkanut ilmestyä tietoa lääkkeiden "haitoista", niin aloitampa tähän ketjun, johon toivoisin paljon kokemuksia adhd-lääkkeiden hyödyistä.

Aloitan meidän 5 vuotiaasta, jonka suloinen persoona on säilynyt, mutta itsetunto kohentunut. Riski jäädä auton alle on pienentynyt huomattavasti. Häntä ei tarvitse koko ajan komentaa vaan hän kuulee melkein kerrasta, mitä äitillä on asiaa! Hän pystyy syömään pari ateriaa päivässä nuosematta sata kertaa tuolilta. Hän näkee ympärillään paljon asioita, mitä ei aikaisemmin ole ehtinyt nähdä. Hän haluaa ottaa joka aamu lääkkeensä. Silti hänestä huomaa selvästi kuka tahansa, että hänellä on tarkaavaisuus- ja impulsiivisuushäiriö. Mutta lääkkeen avulla eläminen on hänelle itselleen paljon antoisampaa.

Nyt toivoisin, että tähän ketjuun ei kukaan kirjoita lääkkeen "vaarallisista vaikutuksista". Päätös lääkityksen aloittamisesta on muutenkin vanhemmille vaikeaa. Kenenkään muun ei tarvitse ymmärtää sitä päätöstä. Riittää, että vanhemmat itse lääkärin kanssa ovat päätöksensä tehneet. Muiden ei kuulu arvostella. Mutta päätöksessä auttaa muiden kokemukset.

11

1204

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hyödyt

      käytöksessä yes, mutta entä terveydessä.

      Käytöksen hyödyt menevät terveyden edelle niin että kolina käy, kiitos hiljaisuutta ja kuria vaativan koulun ja yhteiskunnan...

      • cheetah.grrr

        ..lapsi syö lääkettä itsensä takia, ei yhteiskunnan. Ja lääke vaikuttaa myös positiivisesti terveyteen, kun tapaturmariski on huomattavasti pienentynyt. Lisäksi lääkäri kontrolloi säännöllisesti, ettei tule terveyshaittoja. Tuossa toisessa ketjussa mainittiin myös itsemurhariskin vähäntymisestä sekä päihteiden väärinkäytön riskin pienentymisestä. Sääli, jos jotkut vanhemmat ajattelevat, että lääkkeitä syödään vain koulun takia. Kyse on paljon isommista asioista pitemmällä tähtäimellä.


    • moninaisia

      meidän 12-vuotiaan reissuvihkoon oli ope laittanut, että on tainnut lääke unohtua kun lapsi on niin kaoottinen ja hortoileva.

      Nukkumaanmenoajat ovat meillä hanskassa ja silti lapsi on kuin unissakävelijä.

      Kesä oltiin rennommin kun ei tarvinnut tsempata mihinkään mutta nyt täytyy taas lääke ottaa käyttöön. Kyllä tuo 12v. osaa jo itsekin tarkkailla tuntemuksiaan.
      Hän siis on myöntänyt lääkkeestä olevan hyötyä. Kun vaan muistaisi sen ottaa aamuhässäkässä.

      • kirjoitukseeni

        kyllä tämä meidän poika itse häiriintyy äänekkäistä lapsista. Eli tässä tapauksessa lääke myös kautta rantain auttaa häntä sietämään möliseviä oppilaita sen sijaan, että käy mottaamassa heti välittömästi kuonoon.

        Tuo erityisluokkakin on vähän kaksiteräinen miekka niille, jotka eivät itse mölise vaan häiriintyvät siitä. Toisaalta ei pysty myöskään isossa ryhmässä työskentelemään.
        Meitä on niin moneksi.


    • suuri apu.

      Osaan hyvin englantia, mutta en ole koskaan jaksanut lukea noita englanninkielisiä tekstejä kolmea sanaa pidemmälle. Sitäpaitsi tiedän jo vanhastaan T....n (joka tässä taas lienee kirjoittajana) jutut. Maaninen kausi on näköjään taas menossa...

      No, hän on saanut/saa paljon hallaa aikaan pelottelemalla suotta vanhempia lääkkeistä. Kannattaa aina kysyä lääkäriltä neuvoa, hän on se asiantuntija.

      Asiaan, meillä siis lääkitys aloitettiin vähän ennen eskarin alkua ja kaikki on mennyt todella hienosti. Lapsi on sanonut lääkärilleen että lääke auttaa ja on helpompi olla. Myös nukahtamiseen hän on saanut melatoniinia, koska hänen on aina ollut vaikea nukahtaa. Nyt hän nukkuu kunnon yöunen ja sitä kautta jaksaa ihan erilailla kuin väsyneenä. Se on osaltaan varmasti auttanut jopa samanverran kuin Conserta.

      • tosiaankin

        tuolla ulkomailla, kun ovat ottaneet järjen käteensä. Täällähän se ei passaa, mutta jokainen taaplaa tyylillään.


      • olla totta...

        "Osaan hyvin englantia, mutta en ole koskaan jaksanut lukea noita englanninkielisiä tekstejä kolmea sanaa pidemmälle."

        Huonolla kielitaidollapa sitä kolmen sanan lukemisen perusteella leimataan ja näytellään tietäväistä, mutta tohtoroi siitä vain, jos se omaa maniaasi helpottaa.


      • kokemukset

        täälläkin!!Poika 11v. ja käyttää Concertaa päivällä ja illalla ottaa melatoniinin nukahtamisen avuksi.Kyllä on mahtavaa seurata pojan kehitystä ja rauhoittunutta elämää näiden lääkkeiden ansiosta.=o)
        Vanhemmat jotka kieltävät lapseltaan lääkeavun ovat mielestäni typeriä.Käyttäväthän sydänsairaat lapsetkin lääkkeitä!!


      • ja muuta
        tosiaankin kirjoitti:

        tuolla ulkomailla, kun ovat ottaneet järjen käteensä. Täällähän se ei passaa, mutta jokainen taaplaa tyylillään.

        sinne ulkomaille, täällä sinun on turha leikkiä lääkäriä.


      • riittää
        olla totta... kirjoitti:

        "Osaan hyvin englantia, mutta en ole koskaan jaksanut lukea noita englanninkielisiä tekstejä kolmea sanaa pidemmälle."

        Huonolla kielitaidollapa sitä kolmen sanan lukemisen perusteella leimataan ja näytellään tietäväistä, mutta tohtoroi siitä vain, jos se omaa maniaasi helpottaa.

        minulle. Jo kahdesta ensimmäisestä huomasin kuka noiden viestien takana on =).

        Minä en näyttele tietäväistä, vaan TIEDÄN, enkä tohtoroi vaan sitä varten meillä on lääkäri. Älä tohtoroi sinäkään, vaan jos asia sinua kiinnostaa, niin kysy ihan suomalaiselta lääkäriltä lääkkeen sivuvaikutuksista. Ei niitä tarvitse mistään englanninkielisiltä sivuilta hakea.


    • äitinen

      Meillä myös Conserta ollut käytössä 3 vuotta, lisänä Anafranil jonkin aikaa. Muitakin tukitoimia pojalla ollut runsaasti jo ennen kouluikää, myöhemmin lääkityksen rinnalla. Lääkitys aloitettiin varovaisesti osastolla ja kontrollit pelaa.

      Ilman lääkitystä poika olisi jo tuhonnut itsensä hengiltä, ja ikää vasta 12v! nyt ollut hieman helpompaa, silti itse pelkään edelleen pojan tulevaisuuden puolesta. Joka päivä toivoo että ikä auttaa - tiedäppä sitten sitäkään auttaako vai tuoko vaan keinot lopulliseen tuhoon.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      75
      5454
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      17
      2416
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1947
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      47
      1658
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1581
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1378
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1287
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      9
      1259
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1229
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1183
    Aihe