itsemurha eri uskontojen näkökulmasta

clodia

onko tietoa mistä voisi löytää eri maailmanuskontojen näkökulmia ja mielipiteitä itsemurhasta? esim. nettiosoitteet, kirjat ym.. myös jos joku tietää itse aiheesta enemmänkin niin kaikki tieto otetaan vastaan :)

13

10547

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • A.R.K.
    • A.R.K.
      • .......

        "Japanin samurai-kulttuurissa itsemurha oli kunnioitettu ja arvostettu asia."

        Kyllä mutta vain, jos se tehtiin oikeista syistä ja toteutettiin oikein. Esim. uskollisuuden osoitus sotaherralleen hänen kaaduttuaan taistelussa (puukko mahaan hyvin rituaalisesti).
        Vääriä perusteita itsemurhalle oli esim köyhyys yms. Häpeä oli tietysti ihan eri asia ja pahasti itsensä häpäisseen ihmisen oletettiinkin tekevän itsemurhan sillä puukkoa mahaan tekniikalla.


      • hemulihömelö

        hei olen hömelö, minun oikea nimi on hemuli, olen syntynyt 1.12.2000


    • A.R.K.

      Juutalaisuus, ainakin nämä kaksi tapausta:

      (1) Samuelin kirja: kuningas Saulin itsemurha:

      31:3 Ja kun taistelu kiihtyi ankaraksi Saulia vastaan ja jousimiehet keksivät hänet, joutui hän suureen hätään jousimiesten ahdistaessa.

      31:4 Ja Saul sanoi aseenkantajallensa: "Paljasta miekkasi ja lävistä sillä minut, etteivät nuo ympärileikkaamattomat tulisi lävistämään minua ja pitämään minua pilkkanaan". Mutta hänen aseenkantajansa ei tahtonut, sillä hän pelkäsi kovin. Niin Saul itse otti miekan ja heittäytyi siihen.

      31:5 Mutta kun hänen aseenkantajansa näki, että Saul oli kuollut, heittäytyi hänkin miekkaansa ja kuoli hänen kanssansa.

      31:6 Niin kuolivat sinä päivänä yhdessä Saul, hänen kolme poikaansa ja hänen aseenkantajansa ynnä kaikki hänen miehensä."


      (2) Masada-vuoren joukkoitsemurha roomalaispiirityksen aikana vuonna 70 jkr:


      Masada - viimeinen linnoitus

      Muutamia vuosikymmeniä Jeesuksen ristiinnaulitsemisen ja ylösnousemuksen jälkeen juutalaiset nousivat kapinaan Jerusalemia vastaan. Kaikki Jeesuksen ennustukset toteutuivat v. 70, kun kaupunki hävitettiin ja juutalaiset menettivät valtiolliset itsenäisyytensä. Sitkeimmät vapaustaistelijat jatkoivat jo hävittyä sotaa viimeiseen asti. Eleasar- nimisen selootin johtamina he vetäytyivät Masada-nimiseen linnoitukseen.

      Juutalaisen historioitsija Josefoksen mukaan Herodes Suuri - siis Beetlehemin lastenmurhaaja - rakennutti Masadan tunteakseen olonsa turvalliseksi. Vedettömän autiomaan keskellä Masadan vuorenhuippu oli valloittamaton linnoitus: Vedestä ei ollut puutetta ja viljavarastot olivat valtavat. Herodes oli rakennuttanut myös upeat palatsit itselleen. Nämä kaikki tulivat esiin modernin arkeologian tutkimuksissa. Täällä viimeiset selootit olivat vaimoineen ja lapsineen valmiina taistelemaan viimeiseen asti.

      Roomalaiset olivat tottuneita piirittäjiä eikä edes Masada ollut heille mahdoton valloittaa. He rakensivat valtavan liuskan kukkulan harjalle päästäkseen käsiksi muureihin. Lopulta heidän onnistui suotuisan tuulen avulla sytyttää palamaan muuri. Roomalaiset vetäytyivät ja valmistautuivat palaamaan seuraavana päivänä ja ratkaisemaan taistelun.

      Selootit pitivät yöllä kokousta toivottomassa tilanteessaan. Edessä oli katkera loppu: Taistelussa eloonjääneitä odotti kidutuskuolema, naisia raiskaus ja lapsia orjuus. Ennemmin kuin kokea kaiken tämän he päättivät tappaa toisensa. Arvalla valittiin 10 miestä, jotka surmasivat toiset. He arpoivat taas keskuudestaan yhden, joka surmasi yhdeksän muuta ja lopuksi itsensä. Näin Josefuksen mukaan 960 seloottia, naiset ja lapset mukaan lukien, saivat surmansa keskellä yötä. Roomalaiset eivät seuraavana päivänä yllätyksekseen kohdanneetkaan vastustusta. He löysivät vain valtavan määrän kuolleita juutalaisia. Vain vanha nainen ja viisi lasta olivat kätkeytyneet ja säästyneet kuolemalta.

      Monet pitivät Josefoksen kertomusta taruna ja ihmettelivät, miksi hänen piti keksiä tuollainen tarina. Käsitykset muuttivat, kun Yigael Yadin löysi saviruukun sirpaleita, joissa oli heprealaisia nimiä. Näin olivat löytyneet sirpaleet, joiden avulla selootit suorittivat kauhean arpomisensa."

    • vesipeto

      Neal Donald Walschin kirjaa Keskusteluja Jumalan kanssa. Löytyy varsin "aikuinen" ja kaunis tapa suhtautua asiaan.

    • Buddhisti
      • shakalaka

        itsemurha on aina itsekästä, ajatellaan että sitten minun ei tarvitse kärsiä, eikä ajatella mitä läheiset ja ystävät joutuvat kokemaan. aina on joku joka välittää kuitenkin.


      • hiipee
        shakalaka kirjoitti:

        itsemurha on aina itsekästä, ajatellaan että sitten minun ei tarvitse kärsiä, eikä ajatella mitä läheiset ja ystävät joutuvat kokemaan. aina on joku joka välittää kuitenkin.

        Itsekästä on vaatia toista kärsimään jos tämä ei halua. En voi käsittää miten joku voi sanoa itsemurhan tehneen olleen itsekäs. Läheisethän siinä ovat itsekkäitä kun vaativat että pitäisi HEIDÄN takiaan elää, etteivät HE joutuisi kärsimään.


      • Jacop

        Kyllä minunkin mielestä vain ihmisellä itsellään on oikeus päättää siitä tappako hän itsensä taika ei. Minun serkuistani yksi tappoi itsensä ja vaimonsa ja häneltä jäi seitsemän alaikäistä lasta. Ei ihminen enää ajattele omaisiaan ja velvollisuuksiaan kun hän itsemurha päätöksen tekee. Tässä tapauksessa syynä oli vaimon huoraaminen ja hän hylkäsi laillisen miehensä. Mielestäni mies teki ihan oikein.


    • pimppa1

      ootte ihan tyhmiä kaikki.

    • Itsemurhaa ei voi tehdä tappamalla oman viattoman ruumiinsa
      itsen luomien syiden takia.
      Tuossa tapahtumassa ruumis kuolee, mutta itse jää kärsimyksineen ja tuskineen, ja silloin niistä on myöhäistä päästä eroon

      ITSE voi kullla vain ns, psykologisessa kuolemassa, jossa itsemurhan syyt ymmärretään, siten, että miksi ja miten tuo itse on syntynyt ja ja miksi se seuraa meitä perimänä, perisyntinä sukupolvesta toiseen

      Kun tuo kaikki on ymmärretty, niin itse tarpeettomana ja kaiikien kärsimysten sekä pelon ja väkivaltaisuuden aihettaja tarpeettoma häviää kun sen elinvoima päättyy.
      Seurauksena on kärsimyksistä ja tuskista vapaa elämä

      Tuo tapahtuma olisi syytä kaikkien ihmisten tehdä niin päättyisivät ihmisten ongelmat ja sen seurauksena kaikki sodat ja väkivaltaisuudet.

      Monet ovat jo tuon tehneet, mutta vaikeutena sen yleistymiselle
      ovat uskonnot ja aatteet jotka pitävät ihmismieltä hallinnassaan
      sillä ne elävät ihmisen kärsimyksestäja tuskasta

      Tieto näistä asioista on verellä ja miekalla kukistettu, ettei tavallinen kansa saisi siitä mitään tietää

      Kun tuo vanha tieto päivitetään nykypäivään niin se on aivan muuta kuin mitä uskonnot ja aatteet tarjoavat

    • perse32

      penikseni on kovana kun luen tätä viestiäsi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      246
      2399
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      173
      1529
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      58
      1376
    4. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      74
      1095
    5. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      3
      1089
    6. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      78
      980
    7. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      218
      967
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      45
      875
    9. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      700
    10. Kohta me ei enää nähdä :(

      En pääse enää uppoutumaan silmiisi enkä kuunnella ihanaa ääntäsi. Elämä on pstä.
      Ikävä
      39
      699
    Aihe