Onko alkoholi syntiä?

saunakalja

Suomessa väitellään uskovien kesken onko alkoholi syntiä vai pitäisikö uskovan olla absolutisti.
Toiset sanovat, että siemaus vaikkapa keskikaljapullosta on jo synti. Toiset sallisivat pienen tissuttelun kunhan vain ei tule juovuksiin.
Jotkus sallisivat vähän vaikka juopumistakin kunhan tilanne vain pysyy hallinnassa eikä mene isrtailuksi tai rähjäämiseksi.

Olisi kiva kuulla perusteluja puolesta ja vastaan, miten on mielipiteet nykyään Suomen Siionissa.

24 kommenttia

Äänestä

Vastaukset

 • mikään ulkopuolinen ei ole syntiä, se on syntiä mikä lähtee ihmisen sisältä ja saastuttaa hänet. Synti on orjuuttava voima, joka ikään kuin asuu jokaisessa(=perisynti) ennen kuin antaa Jeesuksen Kristuksen katkaista tuon kahleen.
  Mikään siis ulkoinen ei voi olla "synti"

  Autuas se mies, jolle Herra ei lue syntiä!(Room.4:8)

  Autuas se, jonka rikokset ovat anteeksi annetut, jonka synti on peitetty!(ps.23:1)

  • Raamattu kieltää hyvin selvästi juomingit.

   Mites sen selität. Siinähän on kyse suurista viina-/viinimääristä, jotka menevät ihmisen sisään.


  • muttaa kuiteskin kirjoitti:

   Raamattu kieltää hyvin selvästi juomingit.

   Mites sen selität. Siinähän on kyse suurista viina-/viinimääristä, jotka menevät ihmisen sisään.

   Oliko Jeesus suuri viinin ystävä, vai miksi hän teki niin? Halusiko sakin kuunteleen itseää jotta jutut menee paremmin läpi ihmisiin kun ne on pienessä hiprakassa. Lisäksi askarruttaa se että mikä on sitten promilleraja synnille jos alkoholin tissuttelu sitä on?


  • Noinhan se on sanottu.

   Ulkoinen SINÄNSÄ ei ole syntiä itsessään:
   Ruoka on ruokaa, puut ovat puita, linnut lintuja ja viina viinaa. Siis nestettä, joka sisältää sokeria.

   Mikä siis tekee viinan juomisesta synnin?
   Vastaus: se on himo (joka on meissä sisäisesti)

   Milloin alkoholinkäyttö tai ruoankäyttö muuttuu synniksi?
   Silloin kun se muuttuu himoksi. Ylenjuomiseksi ja ylensyömiseksi. Synnin palkka täydessä mitassaan on kuolema.
   Kuolet viinan haittoihin tai lihavuuden aiheuttamiin sairauksiin.


  • Nih meinaa kirjoitti:

   Oliko Jeesus suuri viinin ystävä, vai miksi hän teki niin? Halusiko sakin kuunteleen itseää jotta jutut menee paremmin läpi ihmisiin kun ne on pienessä hiprakassa. Lisäksi askarruttaa se että mikä on sitten promilleraja synnille jos alkoholin tissuttelu sitä on?

   En tiedä, enkä ole tuohon asiaan paljoa mieltäni laittanut, koska itse en juo. Mutta siitä mitä Jeesus teki.
   Tiedät omastakin kokemuksestasi, että jos laitat pulloon vettä, asetat sen sisään varjoon ja annat sen olla siinä hyvän aikaa. Vaikkapa viikon tai pari. Niin se ei ole enää hyvää juotavaksi.
   Mutta viini vain paranee vanhetessaa.
   Joten luulen, että tarkoituksena oli säästää ihmiset vaivoilta. MUTTA tätä en allekirjoita, enkä pysy tämän takana jos joku paremmin tietää.
   =D


 • jos niin haluaa uskoa. Kummallista etteivät uskovat näytä pääsevän yksimielisyyteen yhtään mistään oman uskonsa perusteosta, raamattua, koskevissa kysymyksissä. Koittakaapa nyt päättää.

  On mukavaa olla täysin synnitön :)

 • jeesus, puuseppä vuodelta 0000 joi viiniä aina kun siihen oli mahdollisuus. muutti jopa veden viiniksi, eipä siis alkoholin nauttiminen voi olla syntiä. ei ainakaan raamatun mukaan, tai varmaan sieltä löytyy jokin jae tämänkin kumoamiseen.

 • Minä itse en juo ja olen uskossa. Mutta en sitä ole sen takia päättänyt, minulla vai ei maistu=)
  Mutta mutta, minusta esimerkiksi ruuan kanssa viini tai keskiolut ei ole syntiä, se on ruokajuoma.
  Mutta taas viinan ja siiderin ja lonkun lasken niihin joita en itse suosittelisi juomaan ollenkaan. Viinä on senverran vahvaa, että sekoittaa pään helposti ja siideri ja lonkku taas juomia joita tulee naitittua helposti ihan nauttimisen innosta.
  Ja mikäli kokee himoa alkoholiin on syytä olla juomatta ollenkaan. Himo on syntiä.
  tai jos juo sen takia että siinä on promilleja, ei kannata juoda. Se on tavalla tai toidella humalahakuisuutta vaikka joisikin vain sen yhden.

  =)=)

  • ..samaa mieltä =)


 • Kyllä siinä mielessä, että ennen kristinuskon tuloa Suomeen alkoholi oli "epäjumalanpalvelusväline" ... alkoholia nauttimalla päästiin "vahvan hengen" (=spiritus fortis) voimavaikutusten alle. Tästä kai se johtuu, kun nykyisin luetaan lehdistä: "alkoholilla oli osuutta..." ja se, että uskoontultuaan monet ovat absolutisteja suhteessa alkoon.

  Mutta eihän näin ole joka kulttuurissa: Nooa oli viinintarhuri - moitittavaa oli vain hänen juopumus.

  Alkoholi eli humala ei saa olla uskovan jumala, vaan Herra Jeesus - mutta jotkut meistä ikävä kyllä ovat "heikkoja" suhteessa alkoholiin ja silloin ne, jotka ovat "vahvoja", heiltä vaaditaan erityistä viisautta... (vrt. epäjumalille uhrattu liha)

  • Paljon ennen alkoholia nautittiin kärpässienten voimasta. Varmaan muitakin taikasieniä nautiskelivat shamaanit sekä muut asiaan vihkiytyneet.


 • Kielletään humaltuminen, ei alkoholin juominen.

  Tietysti helposti jos antaa pirulle pikkusormen ....

 • Jeesuskin muistaakseni joi viiniä. Miksei mekin? Kuvitelkaa, yhtenä iltana punaviiniä parhaitten kavereitten kanssa, seuraavana roikut ristillä. Ei Jesuuksen kohtalo niin paha ollut, aamu krapula on vielä karmeampaa.

 • miten sitä käyttää. Kohtuullinen määrä on OK mutta juoppus ei. Kas siinä sulle raamatun kanta.

  • Pitääkin tuoda tähän uusi näkökulma. Jumala loi ihmisen tietynlaiseksi. Martti on martti, mutta kun martti nappaa alkoholilla terästettyä juomaa, hänen peroonallisuutensa muuttuu. Tällöin martti ei enää ole martti.

   Siitä olen samaa mieltä, että raamatussa todella lukee "älkää juopuko viinistä" tai vastaavaa ja se tarkoittaa sitä, että sitä alkoholia saa juoda, mutta kunhan juo niin, ettei oma persoonallisuus muutu.

   Itse olen absolutisti, mutta en uskoni takia vaan aivan muista syistä.


 • joku sanoi joskus viisaasti, että on asioita jotka ei sinällään ole syntiä, vaan riippuu siitä MITEN SITÄ KÄYTETÄÄN ja esimerkkinä oli puukko:sillä voi tappaa--mutta myös leikata leipää nälkäiselle.

  hedelmistä kai puu tunnetaan.eli kohtuullinen juominen ei liene syntiä, mutta jos juomisen seuraukset vahingoittaa itseä tai lähimmäistä, se tulee synniksi.

  minä en usko "älkää juopuko viinistä" tarkoittavan ettei saa tulla humalaan.lausehan jatkuu "vaan täyttykää Pyhällä Hengellä" jolloin tarkoitus on varmaan osoittaa, että juomista PAREMPAA ja tärkeämpää(ainoa TODELLA tärkeä) on etsiä Jumalaa ja yhteyttä Häneen ja viihtyä hengellisissä `harrastuksissa` eikä liikaa kiintyä maallisiin iloihin.

  • Hyvä vois siis tulla parhaan edelle, joten kannattaa aina valita se paras vaihtoehto...


  • Pyhällä hengellä täyttyminen kuvannee mielen sairautta tai yrttejä sekä sieniä, joita nauttimalla todellakin näkee enemmän.


 • Onnellisempi olen ollut ilman alkoholia kuin että käytän
  Kaikin puolin onnellisempi terveempi
  Aina seuraavana päivänä alkoholin käytöstä on tullut kauhee tuska ja ahdistus
  Raamatussa sanotaan selvästi et tuska ja ahdistus niille jotka väärin tekevät ja nämä kaksi asiaa ovat kyllä seuraavana päivänä alkoholin käytön jälkeen ollut läsnä hyvin voimallisesti.
  Jopa useamman päivänkin

 • Syntiä on kaikki, mikä saa ihmisen hylkäämään Jumalan. Alkoholi ei ole syntiä, jos sen vuoksi ei hylkää Jumalaa. Ihmisen kannalta olisi parempi, ettei alkoholi hallitse.

 • Alkoholi hallitsee kyllä varmasti sitä joka sitä käyttää
  Kukaan ei käyttäydy normaalisti kun on siemaissut sitä ja tämä on totuus absoluuttinen totuus👌

  • Vihan tunteet ja ilon tunteet hallitsevat ilman alkoholia.


  • Alkoholi ei vapauta
   Jeesus vapauttaa👍


 • Sananlaskuissa on monta varoitusta juopumisesta.

  Alkoholin vaikutuksen alaisena moni tekee monia syntejä, joten jos luetaan kaikki mitä alkoholi tekee ihmisille, tappoja, murhia, raiskauksia, väkivaltaa, masennusta, itsetuhoa, petoksia, varkauksia, syrjähyppyjä, avioeroja, syrjäytymistä, asunnottomia, elämänhallinnan menettämistä jne. jne

  miksi uskovan pitäisi käyttämisellä olla loukkaukseksi Jumalalle, uskomattomille ja toisille uskoville

Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.