autokouluopettaja on eri asia, kuin liikenneopettaja?

Känä-Jämä

# näin kerto openi, joka on ite valmistunut jostaki alan ammatillisesta korkeakoulusta!
Onks näin ja mikä se ero on?

35

10759

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Luulee

      Tietävänsä kaikki ja toinen luulee tieneensä kaiken liikenteestä yms.ta.

    • -ope

      Ei niillä mitään eroa ole.
      Autokouluopettaja on kansankielellä sama kuin liikenneopettaja.

      • tiedettä

        Varsin mielenkiintoista pönttötiedettä.

        Jos autokoulunopettajia on ollut 30-40 vuotta ja vasta 5-10 vuotta on ollut ns. "koulutettuja" liikenneopettajia, niin eikä silloin sen liikenneopettajan pitäisi olla "fiksumpia", kuin niiden erkki-einareitten, joiksi riitti, kun osasi opettaa ajamaan?


      • opettajia
        tiedettä kirjoitti:

        Varsin mielenkiintoista pönttötiedettä.

        Jos autokoulunopettajia on ollut 30-40 vuotta ja vasta 5-10 vuotta on ollut ns. "koulutettuja" liikenneopettajia, niin eikä silloin sen liikenneopettajan pitäisi olla "fiksumpia", kuin niiden erkki-einareitten, joiksi riitti, kun osasi opettaa ajamaan?

        on koulutettu jo 25-30 vuotta sillä nimikkeellä, eli ei siis ainoastaan 5-10 vuotta.
        Mielenkiintoista!!!?


      • on the road
        tiedettä kirjoitti:

        Varsin mielenkiintoista pönttötiedettä.

        Jos autokoulunopettajia on ollut 30-40 vuotta ja vasta 5-10 vuotta on ollut ns. "koulutettuja" liikenneopettajia, niin eikä silloin sen liikenneopettajan pitäisi olla "fiksumpia", kuin niiden erkki-einareitten, joiksi riitti, kun osasi opettaa ajamaan?

        01.07.1926 astui voimaan laki ja asetus, jotka määräsivät autokoulun opettajan pätevyydeksi kulkulaitosministeriössä järjestetyn kaksipäiväisen opettajatutkinnon, jonka otti vastaan kolmijäseninen tutkintolautakunta puheenjohtajanaan nuorempi hallitussihteeri varatuomari Eljas Kahra.
        Lautakunnan toinen jäsen oli diplomi-insinööri J E Tuokkola ja kolmannen jäsenen nimi ei ole säilynyt nykypolville.

        18.01.1929 astui voimaan asetus, joka määräsi opettajatutkintoon pääsyn edellytykseksi Ammattienedistämislaitoksessa (nyk. AEL) järjestetyn autokoulunopettajakurssin hyväksytyn suorittamisen. Ensimmäinen kurssi oli kaksiviikkoinen ja kolmas kurssi muuttui kolmiviikkoiseksi. Kurssit olivat kokopäiväopiskelua. Vaatimuksina oli todistus kansakoulun oppimäärästä, vähintään kaksi vuotta voimassa olleet ammattiajokortit sekä h- että k-autolle ja vähintään vuoden korjaamokokemus sekä hyväksytty pääsytutkinto.

        Autokoulunopettajakoulutusta muutettiin vuosien varrella useita kertoja samoin pääsyvaatimuksia muutettiin. Kurssien pituus on ollut myös 4, 5, 7 ja 9 viikkoa päätoimista opiskelua. Vuodesta 1960 alkaen pääsy- ja soveltuvuusokeet olivat kaksipäiväiset. Kurssin lopussa oli aina moniosainen opettajatutkinto.
        Toistuvat ja vakavt liikennerikkeet ovat aina olleet este koulutukseen pääsyyn.

        Vuonna 1971 aloitettiin liikenneopettajien koulutus Ammattienedistämislaitokseen perustetussa Liikenneopistossa.
        Kokeilukurssi oli 26 viikon mittainen. Keskikoulu tai vastaava oli pohjakoulutuksena. Pääsykoe oli kaksipäiväinen. Lopussa oli moniosainen opettajatutkinto ministeriön asettamalle asiantuntijalautakunnalle kuten nykyisinkin.
        Vuodesta 1972 alkaen kurssi oli 34 viikon mittainen. 1978 siihen liitettiin 10 viikon pedagoginen osuus.

        Vuodesta 1990 alkaen liikenneopettajat on koulutettu HAMK:n Ammatillisen opettajakorkeakoulunLiikenneopetuskeskuksessa (LOKE).
        Koulutus on puolitoistavuotinen kokopäiväopiskelu (100 op). Tunneilla on myös läsnäolopakko. Pohjakoulutuksena on ammatillinen toisen asteen tutkinto tai ylioppilastutkinto.
        Ensi vuodesta alkaen koulutus muuttuu kaksivuotiseksi erikoisammattitutkinnoksi.

        Käytännössä lähes kaikki autokouluissa opettavat ovat liikenneopettajakoulutuksen suorittaneita. Vanhan autokoulunopettajakoutuksen suorittaneet ovat pienenä vähemmistönä.


    • autokoulunopettaja

      Autokoulunopettaja nimitystä käytettiin ennen vanhaan. Silloin koulutus oli erillaista ja opettajan tehtävät olivat autokoulussa. Nykyään koulutus on kehittynyt huimasti sekä opettajan työtehtävät eivät aina ole autokoulussa. Liikenneopettaja voi toimia myös aikuiskoulutuksessa sekä suunnittelu- ja kehittämistehtävissä. Täten osuvampi nimike on liikenneopettaja.

      • 30 vuotta alalla

        Itse valmistuin liikenneopettjaksi v.1976.
        Virallinen nimitys oli nimenomaan liikenneopettaja.
        Myös lupakortissa ,jonka poliisi myönsi lukee LIIKENNEOPETTAJALUPA.
        Virallinen nimitys siis on LIIKENNEOPETTAJA ja puhekielessä usein puhutaan autokoulun maikoista , koska opetus pääsääntöisesti tapahtuu autokouluissa.
        Samaalla tavalla puhutaan " INSSIAJOSTA " ,vaikka kysymyksessä on tutkintoajo.
        Hyvää syksyä kaikille asianomaisille !
        T.AUTOKOULUNOPETTAJALIIKENNEPOETTAJA. HEH !


    • lue tästä!

      Jos kauppaoppilaitoksen merkonomilinja muuttui laajennuksen ja tason noston myötä tradenomikoulutukseksi, eli korkeakouluopinnoksi, ei nämä uudet opiskelijat enää valmistu merkonomeiksi, vaan tradenomiksi.
      Eivätkä ne vanhat merkonomit nyt voi alkaa kutsua itseään tradenomeiksi, kun MUUT ovat opiskellet lähes 2 vuotta pidempään ja vaativampia juttuja!
      Uuden vaativamman, pidemmän ja yo- tutkinnon suorittaneet tradenomit voivat. Ja vain he!

      Jatko-opinnolla se tosin onnistuu!

      Jos joku taasen on aikanaan suorittanut autokouluopettajille tarkoitetun kurssin, aikanaan vain 3-4 viikkoa iltaopiskelua, myöhemmin n. 12 kk kestävän ammattiopetustasoisen koulutuksen, ei hän ole TUTKINNOLTAAN suinkaan liikenneopettaja, mutta hän saa toimia toistaiseksi samoissa tehtävissä!

      Hän ei kuitenkaan ole liikenneopettaja, vaan sitä samaa työtä tekevä autokouluopettaja!
      Hän ei voi myöskään mennä esim. aikuiskoulutuskeskuksiin, toisen asteen oppilaitoksiin yms. opettajaksi.
      Liikenneopettajat voivat!
      Liikenneopettajat voivat myös siirtyä ajotutkintojen (inssiajot) vastaanottajiksi (muutos 1993)!

      En kuitenkaan väitä, ettei jatkokoulutuksen saanut autokouluope pitkällä kokemuksellaan olisi pätevä opettamaan autokoulussa! Tottakoi on pätevä!
      Usein enemmä kokemusta ja osaamista, kuin nuorella liikenneopettajalla!
      Onhan heilläkin rankka raskas- ja / tai ammattiajoliikennekokemus takanaan ja siihen, että autoalaan liittyvää muutakin koulutusta!
      Usein erilaisia muitakin soveltuvia tutkintoja!

      Kyllä taso on varsin hyvä ja tieto-taito laaja ja ajan tasalla!

      Uusi koulutus tuli alalle 1993 ja näin ollen ekat "oikeat" liikenneopettajat valmistuivat 65 ov:n kuluttua, eli nykyään n. 100 opintopisteen jälkeen!
      Muuttunee 160 opintoviikoksi päätoimista opiskelua!
      Ruotsinkieleiset valmistuvat Åbo Academista, yliopisto Turussa ja muut Ammatillisesta opettajakorkeakoulusta samalla ohjelmalla, josta valmistuu myös mm. luokanopettajat.
      Mm. kasvatustieteen pk:n opinnot oli meillä yhteiset heidän kanssaan!

      Käytännössä puhtaan autokouluissa olevista opettajista nimikkeellä liikenneopettaja!
      Työhön on aivan samaa!
      Tosin nämä 1993 jälkeen valmistuneet opettajat karkaavat alalta muutaman vuoden päästä pois ja hakautuvat vaativimpiin tehtäviin.
      Vaihtuvuus on siis kova ja se aiheuttaa sen, että keski-ikä autokoulujen opettajilla on melkoinen!

      Muistutan, että autokouluissa on aina ajan tasalla oleva säädös ym. tieto, hyvät opetusvälineet ja tasokas kalusto!

      Tervetuloa autokouluun!

      • Nyt mäkin!

        apuhoitajia ei enää kouluteta (?), eli jos uusi tutkinto on huomattavasti laajempana ja vaativampana n imeltään lähihoitajan tutkinto, ei muut, eli apuhoitajat saa esiintyä lähihoitajana.
        Sama juttu autokouluissa. Piste!


      • tosissasi

        kirjoittelet että, opettaja joka on suorittanut koulutuksen ennen vuotta 1993 ei ole liikenneopettaja?
        Kuka minulta sitten on vienyt ammattinimikkeen? Nimittäin kyllä kaikissa papereissani lukee liikenneopettajan tutkinto suoritettu jne.
        Eikait sitä tutkintoa jälkikäteen oteta pois, varsinkaan ilman minun tietämättä(kutsukoot sitten -93 jälkeen valmistuneet itseään miksi tahansa) ja kyllä sitä kasvatustiedettä on ennenkin luettu, jopa hyväksytyt todistuksetkin vielä löytyy.
        Ja mitä tulee tutkinnonvastaava työhön, niin kyllä minua ennen autokoulualalle tulleet kolleegat ovat niissä hommista.
        Kerrotko minulle kuka on ammattinimikkeeni vienyt niin alan tutkia asiaa, alkoi nimittäin kiinnostaa.


      • Hermione

        Tiedoksesi, että luokanope on vähän eri asia kuin Ammatillisesta opettajakorkeakoulusta valmistuneet opet!Luokanopettajat opettavat yleensä ala-asteen kouluissa.... Ammatillisessa opettajakorkeakoulussa koulutetaan ammatillisen toisen asteen, ammattikorkeakoulujen, ammatillisen aikuiskoulutuksen, autokoulujen sekä yritysten opettajia ja henkilöstöä. Liikenneopetuskeskus on osa Hämeen ammattikorkeakoulun yhteydessä toimivaa ammatillista opettajakorkeakoulua.

        Ammattiopettajaksi haluavalla on oltava ylempi korkeakoulututkinto tai ammattikorkeakoulututkinto (riippuu alasta) ja kolme vuotta opetettavan alan työkokemusta. Liikenneopettajilla ei tarvitse olla korkeakoulututkintoa!


      • Villekalle

        Tarkistin juuri lompakostani,ettei vaan ole dementia iskenyt.Kyllä sieltä löytyi liikenneopettajalupa vuodelta 1982.Kysymys on vain kansankielestä. Tutumpi nimi on autokoulunopettaja, mutta virallisesti liikenneopettaja.

        Omakehu uudemmista koulutusmetodeista voidaan unohtaa, kun muistetaan, että ennen vaatimukset jo pääsykokeisiin edellyttivät kokemusta liikenteestä. Nykyisin työskentely Siwan kassalla riittää.


      • ne muut

        autokoulupet olivat nimikkeeltään myös liikenneopettajia joskus 1980 kukien valmistuneet, ei muut!
        Muutoin ok, kirjoitus, jos ei vaan yritetä sekaannusta ja piikittelyä!

        Äiskän pentu


      • Multakin paperit löytyy

        se teettää, niin kuin joku aikaisemmin totesi, että kaupan kassalta otetaan materiaali koulutukseen.
        Ja viedään samalla entisiltäkin opettajilta tittelit, ei voi muuta kun nauraa. Joo.. tervetuloa vaan autokouluun.
        Terv."väärä liikenneopettaja.


      • ei korkeakoulu
        ne muut kirjoitti:

        autokoulupet olivat nimikkeeltään myös liikenneopettajia joskus 1980 kukien valmistuneet, ei muut!
        Muutoin ok, kirjoitus, jos ei vaan yritetä sekaannusta ja piikittelyä!

        Äiskän pentu

        Eikös nuo ns. liikenneopettajat valmistu vain ammattikorkeakoulusta, eikä korkeakoulusta, jotka ovat kaksi eri asiaa.

        Nykyisin suomessa löytyy (muistaakseni) 21 yliopistoa ja vain yksi korkeakoulu. Muut ovat sitten jotain muita oppilaitoksia.

        Ammattikorkeakouluun pääsee kuka tahansa, mutta yliopistoon pääsee vain ylioppilaat.


      • amk-tutkinto
        ei korkeakoulu kirjoitti:

        Eikös nuo ns. liikenneopettajat valmistu vain ammattikorkeakoulusta, eikä korkeakoulusta, jotka ovat kaksi eri asiaa.

        Nykyisin suomessa löytyy (muistaakseni) 21 yliopistoa ja vain yksi korkeakoulu. Muut ovat sitten jotain muita oppilaitoksia.

        Ammattikorkeakouluun pääsee kuka tahansa, mutta yliopistoon pääsee vain ylioppilaat.

        Voi luoja..Mitäs ne ammattikorkeakoulut mielestäsi ovat jos ei korkeakouluja??? Tiedoksesi, että ammattikorkeakouluun, ihan samalla tavalla kuin yliopistoonkin vaaditaan ylioppilastutkinto tai toisen asteen ammatillinen tutkinto. Ihan näin mielenkiinnosta kysyn, että minkäs alan korkeakoulu tuo sinun käsityksesi mukainen Suomessa oleva ainut korkeakoulu on?

        Liikenneopettajan tutkinto ei ole ammattikorkeakoulututkinto, vaikka he opiskelevat Hamkin yhteydessä toimivasta liikenneopetuskeskuksesta.


      • no ei...
        ei korkeakoulu kirjoitti:

        Eikös nuo ns. liikenneopettajat valmistu vain ammattikorkeakoulusta, eikä korkeakoulusta, jotka ovat kaksi eri asiaa.

        Nykyisin suomessa löytyy (muistaakseni) 21 yliopistoa ja vain yksi korkeakoulu. Muut ovat sitten jotain muita oppilaitoksia.

        Ammattikorkeakouluun pääsee kuka tahansa, mutta yliopistoon pääsee vain ylioppilaat.

        "Ammattikorkeakouluun pääsee kuka tahansa, mutta yliopistoon pääsee vain ylioppilaat."

        Ei pidä paikkaansa. Yliopistoon pääsee ilman valkolakkiakin. Vaivalloisempaa ehkä, mutta täysin mahdollista. Kaikille aloille ei tosin taida olla pääsyä, mutta osaan kuitenkin. Eikä ammattikorkeaankaan pääse kuka tahansa.

        Juu, ei liittynyt aiheeseen. Kunhan nyt tartuin selvään virheeseen.


      • giggel

        Syntyessäni tähän maailman olin housuton. Saatuani housut jalkaan paskansin niihin ja niin minusta tuli paskahousu. Nykyään olen sitä ja paljon muutakin. Kokemuksella hallitsen hyvin oppimani asiat; tarvittaessa paskon vaikka siis hosuihini. Ei auta koulu, ei koulutus tässä...


      • sen vaativampi
        Nyt mäkin! kirjoitti:

        apuhoitajia ei enää kouluteta (?), eli jos uusi tutkinto on huomattavasti laajempana ja vaativampana n imeltään lähihoitajan tutkinto, ei muut, eli apuhoitajat saa esiintyä lähihoitajana.
        Sama juttu autokouluissa. Piste!

        ennen opiskeltiin vain kolmea terveydenhuolon osa-aluetta. Sisätaudit, kirurgia ja vanhustyö. Nyt opiskeluaikaa on pidennetty mutta opiskeltavia osa-alueita on ennenmän. Samalla opitouudistuksen myötä apuhoitajasta tuli perushoitaja ja palkkaus on korkeampi kuin lähihoitajalla. Lähihoitaja voi jatko-opiskella omalle erityis alalleen ja näin nostaa ansiotasoaan.


      • Kari-Einari
        ne muut kirjoitti:

        autokoulupet olivat nimikkeeltään myös liikenneopettajia joskus 1980 kukien valmistuneet, ei muut!
        Muutoin ok, kirjoitus, jos ei vaan yritetä sekaannusta ja piikittelyä!

        Äiskän pentu

        Vähän faktaa: Autokoulunopettajien tutkinto tuli pakolliseksi 01.07.1926 alkaen.

        Autokoulunopettajien koulutus tuli lakisääteiseksi 18.01.1929 alkaen.

        Liikenneopettajien koulutus alkoi vuonna 1971.

        Liikenneopettajien koulutus on annettu HAMK:n Ammatillisen opettajakorkeakoulun Liikenneopetuskeskuksessa vuodesta 1990 alkaen.


      • on the road
        ne muut kirjoitti:

        autokoulupet olivat nimikkeeltään myös liikenneopettajia joskus 1980 kukien valmistuneet, ei muut!
        Muutoin ok, kirjoitus, jos ei vaan yritetä sekaannusta ja piikittelyä!

        Äiskän pentu

        Vuonna 1971 aloitettiin liikenneopettajien koulutus (Ammattienedistämislaitokseen perustetussa Liikenneopistossa) ja samalla autokoulunopettajien vuonna 1929 alkanut koulutus lakkautettiin.

        AEL:n liikenneopettajakoulutukseen (34 viikkoa päätoimista opiskelua) liitettiin vuonna 1978 10 viikon pedagoginen jakso AHO:ssa H:linnassa.

        Liikenneopettajakoulutus siirrettiin kokonaan vuonna 1988 Ammattikoulujen opettajaopistoon (AHO) Hämeenlinnaan.

        Vuodesta 1990 alkaen liikenneopettajakoulutus on annettu HAMK:n Ammatillisen opettajakorkeakoulun Liikenneopetuskeskuksessa (LOKE).


      • on the road
        Multakin paperit löytyy kirjoitti:

        se teettää, niin kuin joku aikaisemmin totesi, että kaupan kassalta otetaan materiaali koulutukseen.
        Ja viedään samalla entisiltäkin opettajilta tittelit, ei voi muuta kun nauraa. Joo.. tervetuloa vaan autokouluun.
        Terv."väärä liikenneopettaja.

        Kyllä se niin on että valtaosalla liikenneopettajakokelaista on taustallaan liikennealan koulutus ja työkokemus. Esimerkiksi linja-autonkuljettaja on monen ammatti ennen koulutukseen hakeutumista.
        Asiakaspalvelutyöstä voi saada lisäpisteitä koulutukseen haettaessa.

        Minimivaatimuksilla on todella vaikea päästä koulutukseen, vaikka todettaisiin hakuvaiheessa liikenneopetusalalle soveltuvaksi ja saisi ajotestistä maksimipisteet. Esimerkkitapauksena minulla on eräs henkilö, joka ei päässyt koulutukseen, vaikka todettiin soveltuvaksi ja sai ajokokeesta loistopisteet. Lisäksi hänellä oli työkokemusta asiakaspalvelusta melko reippaasti.

        Esimerkiksi se tulee näkymään tämän vuoden oppilasvalinnassa kun hakijoita on noin 450 ja koulutukseen valitaan 80.


      • fakta homma

        Lukekaa nimimerkin On The Road kirjoitus 26.5.2009 niin saatte oikeaa tietoa. Se on opettajakoulutuksesta kertovasta vain faktatietoihin perustuvasta historiikista.
        Autokoulunopettajia ei ole koskaan koulutettu muutaman viikon iltakursseilla.
        Autokoulunopettajakoulutus muuttui sisällöltään ja kestoltaan liikenneopettajakoulutukseksi vuonna 1971. Autokoulunopettajatutkinto tuli pakolliseksi 1.7.1926 alkaen. autokoulunopettajakurssit tulivat pakollisiksi 18.1.1929 alkaen.


      • erivapaus
        fakta homma kirjoitti:

        Lukekaa nimimerkin On The Road kirjoitus 26.5.2009 niin saatte oikeaa tietoa. Se on opettajakoulutuksesta kertovasta vain faktatietoihin perustuvasta historiikista.
        Autokoulunopettajia ei ole koskaan koulutettu muutaman viikon iltakursseilla.
        Autokoulunopettajakoulutus muuttui sisällöltään ja kestoltaan liikenneopettajakoulutukseksi vuonna 1971. Autokoulunopettajatutkinto tuli pakolliseksi 1.7.1926 alkaen. autokoulunopettajakurssit tulivat pakollisiksi 18.1.1929 alkaen.

        Totta puhut.
        Kuitenkin on tosiasia, ettei kaikki autokouluissa toimivat opettajat ole koulutettuja autokoulun- tai liikenneopettajia.


      • Anonyymi

        Suomeen on tullut todella paljon turhaa pidempää koulutusta, sen tarkoituksena on saada näyttämään työttömyysluvut pienemmiltä.

        Opiskelija ei ole työtön.
        Opettaja ei ole enää niin usein työtön, koska opetustöitä on enemmän, kun oppilailla on pidempikestoiset koulutukset.

        Kai tällä sitten saavutetaan parempi yhteiskuntarauha, kun ei ole työttömiä kaduilla mellakoimassa.


      • Anonyymi
        on the road kirjoitti:

        Kyllä se niin on että valtaosalla liikenneopettajakokelaista on taustallaan liikennealan koulutus ja työkokemus. Esimerkiksi linja-autonkuljettaja on monen ammatti ennen koulutukseen hakeutumista.
        Asiakaspalvelutyöstä voi saada lisäpisteitä koulutukseen haettaessa.

        Minimivaatimuksilla on todella vaikea päästä koulutukseen, vaikka todettaisiin hakuvaiheessa liikenneopetusalalle soveltuvaksi ja saisi ajotestistä maksimipisteet. Esimerkkitapauksena minulla on eräs henkilö, joka ei päässyt koulutukseen, vaikka todettiin soveltuvaksi ja sai ajokokeesta loistopisteet. Lisäksi hänellä oli työkokemusta asiakaspalvelusta melko reippaasti.

        Esimerkiksi se tulee näkymään tämän vuoden oppilasvalinnassa kun hakijoita on noin 450 ja koulutukseen valitaan 80.

        Nykyään on kova pula työpaikoista, ja siksi monet laittavat toivonsa koulutuksen autuuteen.

        Nykyään käytetään paljon aikaa koulutukseen, jotta saadaan työttömyystilastot näyttämään vähemmän toivottomilta. Lisäksi opettajan paikkoja tarvitaan lisää.
        Ongelma onkin, kuka tämän lystin maksaa? Veroja pitää jatkuvasti korottaa.

        Turhan, laajan koulutuksen saaneet pääsevät sitten paukuttelemaan henkseleitä.
        Kuitenkin ihmisten ÄO ei oikeasti nouse, mutta jatkuvasti pukkaa tutkintoja, joista osan täytyy oikeasti olla vähemmän vaatimia.

        Ei voi olla niin, että puolella nuoremmista ikäluokista olisi ylempi yliopistotutkinto.
        Se on matemaattinen mahdottomuus. Se tarkoittaa sitä, että jo 100 ÄO:lla olevilla ihmisillä on ylempiä yliopistotutkintoja(maisteri), joilla sitten paukutetaan henkseliä.
        AMK-laiset korostavat sitten olevansa korkeakoulututkinnon suorittaneita.


      • Anonyymi

        Ketäs luulet aikoinaan Aikuiskoulutuskeskuksissa ja ammattikouluissa olleen kuljetusalan opettajina, kyllä he oli Autokoulu opettajan koulutuksen saaneita raskaan kaluston kokemusta omaavia "liikenneopettaja" ja opettivat ennen ammattipätevyyttä samat asiat teoriassa ja käytännössä. Itse valmistunut Lokesta liikenneopettajaksi ja raskaan kaluston kokemuksella mennyt aikkariin ja ammatillisiin oppilaitoksiin opettajaksi tosin pedat käynyt.


    • kullakin

      alalla! Harhaoppia jaossa näköjään! H.

    • Valmistuin liikenneopettajaksi v-82. Se oli siksi hyvä vuosi, että piti opetella vanha-ja uusi tieliikennelaki. Joista oli loppukokeet.

      Mut se siitä.
      Kinastelkaa rauhassa titteleistä.
      Jos verrataan "titteleitä" alalla kuin alalla, niin eiköhän se taito tehdä työtä ja työssä viihtyminen (joka motivoi)ole kuitenkin pääasia.

      Tässäpä teille Hämeenlinnassa opiskeluaikaan saamamme palaute ammattikouluun opiskelevilta opiskelijoilta:(jotka siis valmistuivat ammattikoulun opettajiksi).

      JOS OPETTAA MATIKKAA, NIIN PITÄÄ OLLA MATIKKAPÄÄ.
      JOS OPETTAA KIELIÄ, NIIN PITÄÄ OLLA KIELIPÄÄ.
      JOS OPETTAA LIIKENNETTÄ, NIIN PITÄÄ OLLA KAISTAPÄÄ.

      ET SILLAI...

    • Kiki  

      ei ketään kiinnostaa nää 2006 jutut

      • Kettulan Ville

        Niin ja sitte sää Kiki heräsit, sormi oli suussa, järki oli jäässä, nenä oli räässä, potta oli päässä... ja lattia lainehti!!!!!!!!!!!!!


    • Anonyymi

      Ei ole korkeakoulu... Ikinä ollutkaan. Nykyisin ammattikoulutasoinen erikoiammattitutkinto.

      • Anonyymi

        Ihan pellehommii. Kähmii pikkutyttöi ja -poikii. Vittuilee ja vemppaa samalla.

        Huh huh.


    • Anonyymi

      Oikean opettajan koulutus kestää 5v ei voi käyttää ko. nimikettä.

      • Anonyymi

        Näin on. Eikä freelancerina toimiva liikenneopettaja ole autokouluyrittäjä. Ellei ole kyseistä tutkinnonosaa suorittanut, verrattavissa taksi- tai tavaraliikenneyrittäjätutkintoon.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      152
      10934
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3073
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      210
      2912
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2157
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1908
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      18
      1729
    7. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1716
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1617
    9. 84
      1593
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1563
    Aihe