Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

paras ja huonoin- Star Trek elokuva

Kirk

Omasta mielestäni paras: Nemesis (jossa Picardin geeni kaksoisveli). Huonoin taas on elokuva jonka nimeä en muista mutta jossa Kirk menee ajassa taaksepäin ja jossa kuunnellaan valaan ääniä???

34

3862

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Datalore

      Kaikkia en ole edes nähnyt, mutta näkemistäni elokuvista paras on ollut First Contact. Search for Spock oli aika turhanpäiväinen, tai ainakin se eloonheräämishomma oli aika syvältä.

      • Search For Spock

        Minulla juuri melkein toisin päin: Eli First Contact on huonoin ja Search For Spock paras. First Contact on mielestäni pelkkä action-leffaa muistuttava pätkä, missä ei ole Star Trekille ominaista fiilistä. Kauneus korvataan tylsällä pitkitetyllä lasersodalla ja geneerisellä pahiksella.

        Vaikka hidastempoinen ja ehkä hieman juoneton, Search For Spock sisältää monta unohtumatonta kohtausta sykähdyttävän musiikin kera. Juuri tämä on minulle syvintä Star Trekiä.


    • Kirk

      Star Trek IV: The Voyage Home (1986) (Aikamatka) Oli ilmeisesti se valas-episodi. Muistan pienenä katsoneeni ja kyllä aikasmoista skeidaa, jotenkin siinä 80-luvulle humpsahdettiin ja yritettiin kommunikoida valaiden kanssa.

      Star Trek: First Contact on kyllä minunkin mielestä Nemesiksen ohella paras. En tiedä mistä Star Trek elokuvien suuri tason vaihtelu johtuu..joku on joskus sanonut että joka toinen ST elokuva on huono ja joka toinen ihan ok/hyvä.

    • Trekker77

      Sanoisinpa että Kirkin aikaisista elokuvista yksi parhaimpia on mielestäni nimenomaan tuo Star Trek IV. Kannattaa katsoa se uudelleen, mikäli olet sen joskus lapsena nähnyt. Se on oikeasti hyvä leffa. Sitten uuden sukupolven miehistöllä varustetuista ST elokuvista Star Trek VII eli First Contact on paras ja Nemesis eli Star Trek X on myös loistava. Ei minulla ole mitään ongelmia katsoa Star Trek VII: generations:a tai Star Trek IX: Insurrection:iakaan. Kaikki leffat ovat vähintään hyviä mielestäni! Star Trek II: The Wrath Of Khan:ia en ole nähnyt aikoihin enkä omista sitä. Muut leffat omistan. Täytyy varmaan II käydä joskus hommaamassa. :)

      Trekker77

      • Kirk

        Tarkoitus myös hommata kaikki leffat..melkein kaikki kuitenkin jo olen katsonut. Joo makuasioista ei voi kiistellä ja onneksi kaikilla on eri maku :) Mua vain tympäisee kaikissa scifi sarjoissa ja leffoissa aikamatkailu menneisyyteen. ST sarjoissakin oli tympeää kun välillä oltiin planeetalla joka oli kuin Amerikan villi länsi ja välillä 30-50-luku. Sitten vielä Picardin virtuaali maailma ja salapoliisi hommat...kaikkea sitä pitikin kestää!! Star Trekit muuten loistavia mutta pysyisivät avaruudessa :) (tai matkustaisivat edes tulevaisuuteen)


    • dfgdfgdfg

      Paras on ST 4: Voyage Home
      Huonoin se uusin.

    • Ozzin poju

      ei näytä olevan hard-core-trekkareita..

      No juu, trekit ovat huonoimmillaan kyllä sellaista tv-sarjatasoa...mikä on oikeastaan aika kumma. Aiheesta kun saisi niin paljon irti..avaruus..tutkimaton..jne. Mutta sitten vaan soditaan klingoneiden kanssa tai jotain muuta poliittista soopaa...hohoi.

      paras on varmaankin First contact ja huonoin Khanin viha...en enää kunnolla edes muista mitä osissa 3 ja 4 tapahtui..

      • maltillinen

        tää on just sopivaa fanitusta :) muistellaan että mikähän senkin elokuvan nimi oli jne.. elokuvanautinto häviää kun aletaan liian fanaattiseksi faniksi.. suurennuslasilla zoomataan lavasteita. Mulla ainakin menee trekkien lisäksi yhtälailla babylonit ja tähtiportitkin.


    • anzzz

      Kyllä minusta st 5 final frontier on vaan mainio pätkä. Ei niin tosissaan tehty pätkä mutta silti tuntee Trekiksi. Paremmuusjärjestykseen laitettuna First Contact paras, sitten final frontier.. huonoin, noh, voyage home sekä insurrection.

      Siltikin kaikki ovat todella hyviä katsottavia pätkiä:)

      • dfgdfgd

        Taidatte olla aika nuoria vielä, jos Voyage Home ei kolahda, right?


      • eipäs olla
        dfgdfgd kirjoitti:

        Taidatte olla aika nuoria vielä, jos Voyage Home ei kolahda, right?

        Voyage Home:Greenpeacen rahoittama leffa? Tylsä.


      • Olettepas
        eipäs olla kirjoitti:

        Voyage Home:Greenpeacen rahoittama leffa? Tylsä.

        Kaikkea muuta, raikas tuulahdus vaihtelua muuten niin puutuneisiin kaavoihin.


      • star star
        Olettepas kirjoitti:

        Kaikkea muuta, raikas tuulahdus vaihtelua muuten niin puutuneisiin kaavoihin.

        Taistelut,erilaiset siviilisaatiot ja oudot planeetat ovat Star Trekin suola --- eli just ne puutuneet kaavat :)


      • *A*B*C*
        star star kirjoitti:

        Taistelut,erilaiset siviilisaatiot ja oudot planeetat ovat Star Trekin suola --- eli just ne puutuneet kaavat :)

        Ja vaihtelu ei virkistä, no sellaiset mielipiteet täällä maassa. :)


    • on paras

      oikein, mutta huonoimmat on motion picture, Wrath of khan ja search for spock, eli kolme ekaa elokuvaa. sen jälkeen leffat pääsivät vauhtiin ja ei se valas elokuva, eli suomenkielinen nimi "kotiinpaluu" ei ollut edes paskimmasta päästä vaan aika jees.

      • ensign doe

        trekkerit lienevät päinvastaista mieltä. vitonen on universaalisti huonoin. wrath of khan klassikko, joka tehdään ensikesäksi uudelleen.


    • vanha fani

      Parhaat: 8 - First Contact (4/5, paras star trek filmi, hyvä juoni) ja 4 - Voyage Home (4/5, sopivasti humoristinen) sekä 10 - Nemesis (3,5/5)

      Huonoimmat: 3 - Search for Spock (2/5, tylsä) ja 5 - Final Frontier (2/5, typerä idea)

    • star trekin kohdallahan on paljon puhuttu siitä, että parillisilla numeroilla varustetut trekit ovat parhaimmistoa. ja kokonaisuutta jos katsoo, niin olen itsekin aika lailla samoilla linjoilla. tosin trek-leffoista pistän kuitenkin ylimmäiseksi niistä ensimmäisen. itselleni se on tärkein niistä. mutta jos katsotaan tarinallisia arvoja, niin tällöin katson first contactin olevan rakenteeltaan ehyin. pähkähulluin ajatus on tietenkin se voyage homen ryhävalas-seikkailu. "tuolla se puhaltaa." mutta kun jos puhutaan star trek-ideologiasta, niin voyage home on uskollisin alkuperäiselle trek-ajatukselle. eli mennään vain enemmänkin tutkimaan asioita, ei taistelemaan. sääli vain että elokuvien tekijät eivät usko pitkälti muuhun kuin "vaiheiset kuolettavalle"-henkeen.
      heikoimpana trek-leffana pidän search for spockia siitä syystä, että tämän kyseisen leffan juoni on ilman kakkos- ja nelos-osaa aika huttua. search for spock on kuin jokin välinäytös. wrath of khan saattaa pintapuolisesta trekkerista tuntua hölmöltä, sen kirk-henkilökohtaisuuden vuoksi. wrath of khan ei ole tarpeeksi universaali aiheeltaan, vaan koska siinä liikutaan enemmän yksilötasolla, niin pohjustusta saattavat jotkut sen kohdalla toivoa.
      kolme suosikkiani trek-leffoista ovat:
      the motion picture
      the voyage home
      first contact
      loput ovat mielestäni keskenään tasavahvoja

      vaikkakin kolmesta suosikistani kaksi on aikamatkustusteemaisia. niin yleisesti olen kyllä sitä mieltä että aikamatkustusidea, sellaisessa scifissa johon ei kyseinen idea yleensä kuulu, on yksinkertaisesti menoa sieltä missä aita on matalin. ja jokainen vähänkin kauempaa kestänyt scifi-sarja "sortuu" aikamatkustukseen jossain vaiheessa. se vain on yleensä liian helppo ratkaisu johonkin trekkiin, tms. ja usein se on myös kaikkein kömpelöiden käyetty ajatus. etenkin aikamatkustustarinat menneisyyteen kärsivät logiikkaongelmista. sekin voidaan elokuvan omassa maailmassa selittää onnistuneesti jos tahtoa riittää.

      ja nyt puidaan nyrkkiä "khan!"

    • _timonen_

      Kyllä se valashomma oli mielestäni aika hyvä. Huumoria oli mukana kohtalaisesti, muistaakseni Leonard Nimoyn ohjaama. (Tai no tossahan se dvd on hyllyssä, mutta ei jaksa tarkistaa). Hauskoja kohtauksia on mm. kun Scotty yrittää käyttää 80-luvun tietokonetta, tai kun Chekov kyselee jenkkipoliisilta, venäläisellä aksentillaan, mistä löytyisi plutoniumia (vai mitä se nyt olikin). Hyvä juoni, ei ole pilattu liialla taistelutoiminnalla tai erikoisefekteillä. Yleensäkin pidän ainoana oikeana Star Trekinä tätä kaikkein ensimmäisintä sukupolvea.

      Huonoimpia oli ehkä Star Trek V - final frontier. En nyt oikein muista muuta, kun niitä ei juuri tv:ssäkään näytetä.

    • YoB

      Kaikkihan noi menettelee ja löytyy omasta DVD-hyllystä, mutta jos jonkinlaista järjestystä pitäisi laittaa niin omat suosikkini ovat vanhimmasta päästä luetellen Wrath of Khan, Voyage Home, Undiscovered Country ja First Contact. Huonoimmat taas Final Frontier, Generations ja Nemesis. Uusin "viritys" on vielä näkemättä.

      • ddddddddddddd

        uusin on ollut mun mieleen, todella näyttävä elokuva


      • Worf5
        ddddddddddddd kirjoitti:

        uusin on ollut mun mieleen, todella näyttävä elokuva

        Paras Star Trek elokuva on mielestäni Star Trek 2:The wrath of Khan ja huonoin Star Trek:Motion Picture.


      • Worf5
        Worf5 kirjoitti:

        Paras Star Trek elokuva on mielestäni Star Trek 2:The wrath of Khan ja huonoin Star Trek:Motion Picture.

        Kuka on muuten teistä paras Star Trek-hahmo?Minusta paras on Worf.


    • jk

      ei kuunella

    • asevelihintaan

      1
      2
      8
      7
      11
      4
      9
      10
      3
      6
      5

    • TOS:ia kahlaava

      Uusin elokuva (Star Trek 2009)on paras nopean leikkauksen, loistavien tehosteiden sekä upean näyttelijätyön ansiosta, mutta se lähes vaatii jonkinlaisen Star Trek tuntemuksen jo ennestään. Toisena tulee Wrath Of Khan, ja hyvänä kolmosena tulee Voyage Home...

    • jk

      voi olla

    • m

      Aikamatka siis Voyage Home on mielestäni paras. Shatnerin ohjaama viitonen on aika tylsä samoin kuin ensimmäinen. Se on todella pitkäveteinen aika ajoin. Uudemmista paras on First Contact. Insurrection ja Nemesis menettelee. Uusimman olen kyllä kerran nähnyt, mutta en muista siitä juuri mitään. Kaikki elokuvat on kyllä hyllyssä.

    • fdgdfh

      Itsellä on jonku sortin Borg-fetissi eikä noita leffoja juuri muita näytä olevan kuin First Contact, joten.

      Sarjapuolella en oikeen tajua DS9:n suurta hehkutusta, itse koitin katsoa mutta ei jessus. Ainakin puolet jaksoista piti skipata kun yksinkertaisesti niin tylsää lässytystä ja jotain ferengi"komediaa". Ja sentään kattonu kaikki muut sarjat melkeen joka jakson, tää DS9 on selkeesti joillekki kaunarifaneille ja muijille.

    • n00b2

      Osaisko joku kertoa, miten "Live long and prosper" on suomennettu? Jostain löysin semmosen käännöksen ku "Pitkää ikää ja vaurautta", onko läheskään oikein?

      • Trekker1977

        Toi on just oikea käännös. Jos tässä nyt kääntäis sana kerrallaan:

        Live (Elä), Long (pitkään), And (Ja), Prosper (Vaurastu).


    • DATALORE

      Kaksi miun mielestä parasta Star Trek leffaa on ehdottomasti First Contact ja Nemesis.. vaikka hyvin tiedän, että Data kuolee Nemesis elokuvassa tai siis no uhrautuu on parempi sana... ja luulin ettei suomesta eikeesti löytyis varmaan yhtään ihmistä joka edes jollai tavalla tietäs Star Trekin olemassa olon x''D

      Ihmettelen sitä et miten jotkut Star Trek fanit sanoo et Nemesis on ihan perseestä O_O Haluisin saada hyvän selityksen miksi näin on O/_\O koska omasta mielestäni se on yksi parhaista :D .... itelläni tällä hetkellä löytyy hyllystä ---> First Contact, Nemesis, insurrection, The Best Of Both Words, The Next Generation tk. 1,2 ja 3 ja pari action figuuria ;) ... Ihan vaan tiedoksi et kolme parasta hahmoo ovat ---> Picard, Data ja Worf .... Worf on kyll paras jos ootte kattonu gag reeleja esim. The Next Generationist :D saa aina nauraa ku kattoo niit pilalle meinneitä otoksia :D ... Data taas nyt osaa "omalla tavallaan" olla "järkevä idiootti" joskus x''D ja Picard on muuten vaan niin mahti jätkä :D

    • RealTrekNotJJtrek.

      Nemesis on ylättävän suosittu suomalaisten parissa, ulkomailla se on vähiten pidetty Star Trek elokuva. Original Star Trek elokuvista (1-10) Nemesis on minunkin mielestä huonoin, ei se enään tuntunut trek elokuvalta. Mutta voittaa kuitenkin molemmat jjtrek elokuvat. Paras on mielestäni Wrath of Khan, todella hienosti tehty, ja Khan laittaa Kirkin todella ahtaalle.

    • Biggus Dickus

      Heh, TNG-leffoista en kunnolla muista, mikä niistä oli mikä, joten keskitynpä kuuteen ensimmäiseen. Näiden kanssa ainakin pätee se, että parillinen on hyvä ja pariton huono. Wrath of Khan on ehdottomasti paras. Mahtava henkilökohtainen juoni joka on "jatkoa" TV-sarjan jaksolle, Ricardo Montalban rulettaa, Moby-Dick-lainauksia. http://www.youtube.com/watch?v=gsYT8YHL-R0

      Undiscovered Country on vähän väsynyt, mutta silti hyvä. Voyage Home on hyvää "kala kuivalla maalla" aikamatkailumeininkiä.

      Huonoista Search for Spock on vähiten huono. Se ei ole juurikaan aktiivisesti huono, vaan enemmänkin "ei hyvä". TMP on aika omituinen. Ehkä yrittivät tehdä jotain 2001: Avaruusseikkailun tyylistä ja epäonnistuivat pahasti. The Final Frontier onkin sitten huonoudessaan omaa luokkaansa.

      Niin joo, kyllä nämä J. J. Abramsinkin Trekit jotenkin muistan. Kyllähän ne menettelevät.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2485
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2173
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      83
      1829
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1621
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1586
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1565
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1528
    8. 60
      1396
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      89
      1319
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1254
    Aihe