Veikkola

Koskentorille jotakin

Että saataisiin koskentorin vapaisiin tontteihin jotakin palvejuja tuottavia yrityksiä, koska kylällämme ei palveluja liiemmin ole. Esimerkiksi pieniä putiikkeja voisi tulla kyläämme piakkoin, ne kun puuttuvat oikeastaan kokonaan kylältämme. Ja siisti ravintola puuttuu kylältämme kokonaan, nykyiset kun ovat melkoisia extreem paikkoja kaikki. Liekkö milloinka tarkoitus seon tontti saada siistiksi, varsinkin seon ympärystö on päässäyt huonoon kuntoon. Kumminkin veikkolaan tulee koko ajan lisää väkeä, ja tämän myötä luonnollisesti potentiaalisia asiakkaita on myös enemmän. Ei liene mahdoton ajatus, että viiden vuoden mariginaalilla veikkolan väkiluku ylittää jo 10000 asukkaan rajan. Muutoin veikkolan toivoisi kasvavan veikkolasta pois päin, ettei keskusta tule liian tiiviiseen rakennettua. Jos jollakin kirkkonummi haluaa säästöjä aikaisiksi, olisi viisasta siirtää nykyinen luistinrata seon takana olevaan montuun missä jalkapallokenttä nyt on. Tällä siirrolla säästyisi valojen kautta sähkömenoissa melkoinen summa vuositasolla, muutenkin ihmetyttää kun seon takana olevassa montussa on valot päällä myös keskellä yötä. Kun luistinradan siirtäisi seon takaiseen monttuun, vapautuisi nykyinen tontti palveluja tuottaville yrityksille tai muulle vastaavalle. Omalla tavallaan mietityttää, onko kirkkonummen kunta pohtinut veikkolan nuorison asioita tarpeeksi, toimintaa kun nuoriso kaipaa taatusti. Ettei toimettomuus vaan purkaudu tihutöiden muodossa, tämä vaara on jos asijoita ei mietitä ajoissa. Omalla tavallaan toivoisi junarata suunnitelman toteutuvan pikaisessa aikataulussa, mitä jossakin vaiheessa vilautettiin otsikoissa. Se on vaan niin, että kylämme asukkaat haluavat kylämme kehittyvän positiiviseen suuntaan ja näihin kuuluu myös nykyaikaiset palvelut. Kylämme ravintoloiden toivoisi tosiaan siistiytyvän remontoimisen kautta, ovat melkoisen huonossa kunnossa kaikki. Koskentorin suhteen olisi kivaa jos kesäisin olisi toritoimintaa jokaisena päivänä, siinä kun on kiva istua ja nauttia kupillinen kahveeta. Se myös olisi toivottavaa että kylällemme tulisi kilpaileva huoltoasema palveluineen, kun nykyinen huoltsikka pitää suomen korkeinta bensan hintaa(ja palvelun taso nykyisellä nesteen huoltoasemalla ei mikään kaksinen ole). Eikä se ole myöskään auki yöaikaan kahvilan osalla.

6

2901

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vanhaltatieltä kommentti

      Olen samaa mieltä että palveluiden monipuolistaminen kylällämme on paikallaan. Koska ei kaikilla kylämme asukkailla ole autoa, jolla mennä aina joko nummelaan,helsinkiin,espooseen,lohjalle saadakseen haluamaansa. Seon tontin tosiaankin toivoisi siistiytyvän ja testamenttitien alussa oleva omakotitalon tontti, mikä romukauppiaan pihalta näyttää nykyisin toivoisi siistiytyvän. Se on todellakin realismia, että lapsia veikkolaan on tullut lisää. Ja jos ajatellaan että nuorisolla ei ole kiinnostavaa toimintaa, on itsestään selvää että tihutöinähän se purkautuu. Se on toivottavaa ettei veikkolaan koskaan rakenneta kerrostaloja, niitä ei varmaan kukaan kylämme asukas toivo. Nykyiset yritykset mitä kylällämme on saisivat hieman tarkistaa hintapolitiikkaa alaspäin, siksi kilpailevia yrityksiä toivoisi pikaisella aikataululla tulevan todellakin lisää laidasta laitaan. Sirpan vintti kun pitää melkoisen korkeita hintoja, sen olen huomannut vuosien varrella. Ei tuo 10000 asukkaan raja veikkolassa ole mikään mahdottomuus, mutta laittaisin kyllä siihen muutaman vuoden lisää ajallisesti mitä aiempi kirjoittaja ennusti. Muutoin mielestäni kylältämme puuttuu puisto istutuksineen, siihen tarkoitukseen sopisi päiväkodin ja s marketin välinen tontti. Yrityksien käyttöön sopisi kuoulun ja teollisuus alueen välinen vapaa tontti mainiosti. Slummina en veikkolaa todellakaan pidä, eikä sitä sellaiseksi pidäkkään rakentaa. Kun vaan saadaan säilytettyä luonnonläheinen vaikutelma kylällämme, siitä tykkää varmaan kaikki kylämme asukkaat. Muuten asuntojen kaavoituksen toivoisi olevan veikkolasta poispäin, ettei keskusta tule liian tiiviiksi jossa ei ole puistomaista fiilistä.

    • slummi

      Veikkola oli vielä vuoituhannen vaihteeseen saakka mukava paikka - nyt se on slummi.

    • Palveluista kommentti

      Olen täysin samaa mieltä että kaikilla veikkolassa asuvilla ei ole autoa käytössään, siksi olisikin toivottavaa että saisismme monipuolistettua yritys maailma mikä nyt veikkolassa on. Näin syntyy tervettä kilpailua, se myös nostaa palvelun tasoa. Jos joku väittää veikkolaa slummiksi, erehtyy kyllä väittäjä arviossaan(tai sitten on järki karannut jonnekkin ihan muualle). Kunnon pitseeria pitäisi saada kylällemme, kun nykyisessä pitseeriassa on huono laatuiset pitsat(samaan paikkaan voisi tulla nettikahvila meininki). Kotipitsa ketjun ja videofirma Makuunin toivottaisin veikkolaan heti tervetulleeksi. Eikä sirpan vintin kilailiakaan olisi hullumpi tulija kylällemme. Väkiluku tosiaan nousee koko ajan kylällämme, mutta tuo 10000 asukkaan ennuste ei kyllä ole tuulesta temmattu ajatus. Mielenkiintoista nähdä mitä yrityksiä kylällemme lähi tulevaisuudessa oiken tulee, mutta jotakin toivoisi tulevan.

    • Pitkään asunut

      Veikkola on yksi Suomen parhaista asuinpaikoista. Edellisten kirjoittajien mielikuva on jotenkin rajoittunut - sen näkee jo kirjoitustyylistä.

      Veikkolassa on ollut pitkään hyvä ravintola Torppa. Se valitettavasti häädetään toimitiloistaan - tästä voi kiittää Suomen Mielenterveysseuraa. Seuran kovaotteiset hallitsijanaiset hassuttivat Topran yrittäjän tekemään ison remontin. Kun remontin sovitun korvasajan minimi oli käsillä, irtisanottiin vuokrasopimus...

      Uutta yritystoimintaa toki tarvitaan. Esimerkiksi ravintolayrittäjälle tarvitaan tiloja. Uusi koulu on sekin ahdas - ja lähimmät lukiot kaukana. S-Market voisi tehostaa palvelujaan esimerkiksi lihatiskin muodossa. Eli palveluiden ja toimintojen kehitykselle on sijaa.

      Mutta tulossa on uusi liikuntakeskus ja myös kilpailua huoltamoyrittäjälle - kunhan hiljakkoin kylään muuttaneiden aktiivisten tätien valituskierre asiasta saadaan käsiteltyä loppuun.

      Veikkola on hyvien ihmisten kylä. Siellä on ollut upea talkoohenki jo vuosia. Turhan valittajia ei ole ollut esillä. Nyt kun moni on löytänyt tiensä Veikkolaan, on valittajia ilmaantunut - mutta se on asia, jonka kanssa fiksujen pitkään asuneiden on vain opittava elämään.

    • Yrittäjiä lisää

      Olen samaa mieltä että veikkola on ihana paikka asua. Tietenin ei ole pahitteeksi jos saisimme lisää yrityksiä kyläämme. Onhan vapaita tontteja koskentorin läheisyydessä monia vaihto-ehtoja tarjolla, kunhan vaan kaavoitus toteutuu myönteisellä tavalla. Ei olisi hassumpi ajatus jos s-markettiin tulisi vanhanajan lihatiski. Melkoinen rakentamis tahti kylällämme on, lisää asiakkaita tätä myöten tulee enemmin.

    • Anonyymi

      Hei

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Metsäkoneen kuljettaja huuteli tutkijalle

      "voisit kyllä ottaa rintaliivit pois ennen kuin tulet minulle juttelemaan, hän sanoo." https://yle.fi/a/74-20106446 On
      Suomussalmi
      704
      9059
    2. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      385
      3750
    3. Sano vain suoraan, että nyt riittää

      ettei kiinnosta. Sano, että lopeta! En ihmettelisi, jos olet saanut tarpeeksesi ja toivot minun ymmärtävän lopettaa. Eh
      Ikävä
      43
      2785
    4. Kaikki ei vieläkään usko luontokatoon.

      Suomussalmen Hukkajoella foliohattu metsäkoneen kuljettaja tuhosi tuhansia harvinaisia jokihelmisimpukoita eli raakkuja
      Kajaani
      86
      2635
    5. Mari Rantanen asettaa sairaan lapsen edun oman uransa edelle - (tekikö Marin samaa)

      Noin toimii kunnon vastuuntuntoinen äiti, mutta siitäkin nämä mt-ongelmaiset vasemmistolaiset häntä täällä haukkuvat. "
      Maailman menoa
      175
      2485
    6. Ohhoh! Ex-pääministeri Sanna Marinin Joni-rakas paljasti ilouutisen: "Tässä kuussa..."

      Sanna Marin on ollut naimisissa Markus Räikkösen kanssa. Nyt hänen seurassaan on usein julkkishiusmuotoilija Joni Willb
      Kotimaiset julkkisjuorut
      55
      2484
    7. Mitä ajattelet aina

      Kun hän tulee näköpiiriin?
      Ikävä
      151
      1767
    8. Luokatonta toimintaa

      Tyrmistyttävää toimintaa Stora Enson korjuu yrittäjältä Hukkajoella. Täyttä piittaamattomuutta laeista ja luontoarvoista
      Suomussalmi
      68
      1592
    9. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      14
      1550
    10. Maailmankuulu homopingviini on kuollut

      Minä niin toivoin että pariskunta olisi saatu kunniavieraiksi ensi kesän Prideen. 💔 "Maailmankuulu homopingviini on k
      Lapua
      6
      1393
    Aihe