Suomi on narsistinen yhteiskunta

Slummi pummi

Katsokaa jotain vaikka Brasilian jalkapallojoukkuetta. Ne on täynnä slummeista olevia tähtiä Ronaldinhoista Romarioihin. Maailmalla kaikki ne ihan parhaimmat urheilijat tulevat slummeista, köyhistä oloista.

Mites se täällä Suomessa? Ei, täällä meillä Suomessa maajoukkueeseen ja yleensäkin mihinkään kelpuutetaan vain jotain rikkaiden perheiden ja muita akateemisia pullasorsia... on mun nimi vähän Forssel ja on mun faija vähän suuren kansainvälisen yhtiön pomo. Mä olin junnuna kova sana. Nyt mä pelaan ykkösdivarin vaihtopenkillä vähän taskibilistä.

Miksköhän se Suomen maajoukkue on niin paska. Milloinkohan ne sinne kisoihin oikein pääsee. Sinnehän on vaikka ties kuinka kauan haahuiltu ja unelmoitu.

Entäs tämä meidän niin paljon kehuttu koulutusjärjestelmämme? Koko koulutusjärjestelmä on niinku pelkkä vitsi. Koulutetaan me oikein 70% kansasta korkeakoulututkinnolla. Upeeta? Ollaan me nyt niin yhteiskunnallisesti arvostettuja. Pitäiskö kuiteski niitä töitäkin tehdä joskus? Nykyinen koulutusjärjestelmä on täysin tehoton ja aikansa elänyt. Ihmiset kuvittelee, että älykkääksi tullan hankkimalla joku titteli suunnilleen copy-pastaamalla jotain hienoja tekstejä.

Tää on niin hölmöläisten yhteiskunta. Ei tällaista ole niinku missään muualla. Täällä ihmiset niinku kategorioidaan johonkin luokkiin joidenkin titteleiden mukaan ja ne, jotka kategorioidaan ylimpiin luokkiin tekevät niinku kaikki asiat. Ne on pomoja firmoissa, kapteeneja armeijassa jne. Muualla maailmassa se menee enemminkin niin, että porukkaa tekee niinku lahjakkuutensa mukaan asioita. Jokaisella on lahjoja. Jokainen on jossain hyvä. Se on täysin varma. Täällä Suomessa tämä asennoituminen - ne ei tiedä elämästä yhtään mitään. Tämä Suomi on tämmöinen suojatyöpaikkojen ykkösmaa. Julkisella sektorilla ja näissä YLE:n tapaisissa firmoissa on pullolaan näitä työpaikkoja, joiden lopettaminen ei pienentäisi mitenkään kansantaloutta. Parhaimpana esimerkkinä presidenttimme. Olen täysin vakuuttunut, että työttömienkin joukosta löytyy useita presidenttiämme pätevämpää työntekijöitä.

-Köyhien asialla-

5

389

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • totuuden sanoja

      ikävä kyllä!presidentiksi kelpaa lähes kuka tahansa,löysempää virkaa ei ole.jos tarvitsee"itse" ottaa kantaa,siihen löytyy apu hyvinpalkatuilta neuvonantajilta.
      yksi syy miksi köyhillä on niin kurjat olot ns.hyvinvointi valtiossamme ettei "kansan"edustajilla ole varmasti yhtään köyhää ystävää..entiset missit,urheilijat,laulajat yms tuntevat vain kaltaisiaan,eivät alimman kastin kansalaisia.ehkä asiaan tulisi parannusta jos eduskunnassa istuisi muutama kymmen KANSAN edustaja

      • ilman tulevaisuutta

        Suomessa kansa on valinnut päättäjänsä oma syy jos menee päin persettä. Kyllä vielä menee hyvin kun on mistä repiä sikapalkkoja ja ansiottomia optioita. Mutta miten suu pannaan sitten kun eläkerahat on hukattu ja suomessa on vain työttömiä ja eläkeläisiä. Voi meitä kun annamme pilata hyvän yhtesiskunnan.


    • Ei Suomi onnistu

      Tuolla muualla maailmassa, kun maanosan maiden kesken mm-joukkueista karsitaan, on mahdollista saada vastaansa huonoja maita.. Toista on Euroopassa, jossa lähes kaikki ovat kovatasoisia. Suomella ei kaiketi voikaan olla sellaista arpaonnea, että mm-karsintapeleihin tulisi vastaan pelkkiä huonoja futismaita.. Suomi saa vastaansa pelkkiä italioita, ranskoja ja englanteja, joita vastaan ei ole mitään mahdollisuuksia... Joten eipä taida Suomi koskaan päästä mukaan jalkapallon MM-turnaukseen, vaikkei maan futiksen tasossa ja tähtien menestyksessä maailmalla ole mitään häpeämistä.

      Lohduttaahan sekin vähän, että me voitaisiin ottaa Italian, Ranskan tai Englannin jääkiekko-otteluhaasteet vastaan any place any time :)

    • Lippu korkealla

      Narsistinen yhteiskunta kasvattaa yksilöt itsekeskeisiksi, se on tämän päivän ongelma. Vanhempi ikäpolvi taas on jo pienestä pitäen kasvatettu nöyriksi, nöyryys on eri asia kuin nöyristely. Emme voi hallita kaikkea elämässämme. Pitäisi muistaa että elämään kuuluu myös ajoittaista ahdistusta, menetyksiä, rahapulaa. Niiden kohtaaminen ja eteenpäin selviäminen antaa voimavaroja ja luottamusta elämään. Panostetaan siihen,mitä meillä on tässä ja nyt, ollaan aidosti läsnä lähimmäisillemme.

    • yrittäjä nykyisin

      Jokaisella on johonkin lahjakkuutta ja myös hyviä luonteenpiirteitä mitä köyhyys on vain jalostanut, kuten sanoit.
      Valitettavasti suomalainen yhteiskunta ei peruskoulutuksen jälkeen osaa hyödyntää tätä "takarivien reserviä" vaan heittää pyyhkeen kehään jos nuorelle ei heti avaudu mielekästä jatkokoulutuspaikkaa tai työuraa. Kärsivällisyyttä tarvitaan ja myös taistelutahtoa kun omaa paikkaa yhteiskunnassa haetaan.
      Omasta kokemuksesta sanon että köyhän tie keskiluokkaan ei ole helppo mutta kovalla yrittämisellä se on minulla onnistunut.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1877
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1719
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1574
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1286
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1224
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1222
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1186
    8. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      9
      1170
    9. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1161
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      9
      1150
    Aihe