Suomi on narsistinen yhteiskunta

Slummi pummi

Katsokaa jotain vaikka Brasilian jalkapallojoukkuetta. Ne on täynnä slummeista olevia tähtiä Ronaldinhoista Romarioihin. Maailmalla kaikki ne ihan parhaimmat urheilijat tulevat slummeista, köyhistä oloista.

Mites se täällä Suomessa? Ei, täällä meillä Suomessa maajoukkueeseen ja yleensäkin mihinkään kelpuutetaan vain jotain rikkaiden perheiden ja muita akateemisia pullasorsia... on mun nimi vähän Forssel ja on mun faija vähän suuren kansainvälisen yhtiön pomo. Mä olin junnuna kova sana. Nyt mä pelaan ykkösdivarin vaihtopenkillä vähän taskibilistä.

Miksköhän se Suomen maajoukkue on niin paska. Milloinkohan ne sinne kisoihin oikein pääsee. Sinnehän on vaikka ties kuinka kauan haahuiltu ja unelmoitu.

Entäs tämä meidän niin paljon kehuttu koulutusjärjestelmämme? Koko koulutusjärjestelmä on niinku pelkkä vitsi. Koulutetaan me oikein 70% kansasta korkeakoulututkinnolla. Upeeta? Ollaan me nyt niin yhteiskunnallisesti arvostettuja. Pitäiskö kuiteski niitä töitäkin tehdä joskus? Nykyinen koulutusjärjestelmä on täysin tehoton ja aikansa elänyt. Ihmiset kuvittelee, että älykkääksi tullan hankkimalla joku titteli suunnilleen copy-pastaamalla jotain hienoja tekstejä.

Tää on niin hölmöläisten yhteiskunta. Ei tällaista ole niinku missään muualla. Täällä ihmiset niinku kategorioidaan johonkin luokkiin joidenkin titteleiden mukaan ja ne, jotka kategorioidaan ylimpiin luokkiin tekevät niinku kaikki asiat. Ne on pomoja firmoissa, kapteeneja armeijassa jne. Muualla maailmassa se menee enemminkin niin, että porukkaa tekee niinku lahjakkuutensa mukaan asioita. Jokaisella on lahjoja. Jokainen on jossain hyvä. Se on täysin varma. Täällä Suomessa tämä asennoituminen - ne ei tiedä elämästä yhtään mitään. Tämä Suomi on tämmöinen suojatyöpaikkojen ykkösmaa. Julkisella sektorilla ja näissä YLE:n tapaisissa firmoissa on pullolaan näitä työpaikkoja, joiden lopettaminen ei pienentäisi mitenkään kansantaloutta. Parhaimpana esimerkkinä presidenttimme. Olen täysin vakuuttunut, että työttömienkin joukosta löytyy useita presidenttiämme pätevämpää työntekijöitä.

-Köyhien asialla-

5

399

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • totuuden sanoja

      ikävä kyllä!presidentiksi kelpaa lähes kuka tahansa,löysempää virkaa ei ole.jos tarvitsee"itse" ottaa kantaa,siihen löytyy apu hyvinpalkatuilta neuvonantajilta.
      yksi syy miksi köyhillä on niin kurjat olot ns.hyvinvointi valtiossamme ettei "kansan"edustajilla ole varmasti yhtään köyhää ystävää..entiset missit,urheilijat,laulajat yms tuntevat vain kaltaisiaan,eivät alimman kastin kansalaisia.ehkä asiaan tulisi parannusta jos eduskunnassa istuisi muutama kymmen KANSAN edustaja

      • ilman tulevaisuutta

        Suomessa kansa on valinnut päättäjänsä oma syy jos menee päin persettä. Kyllä vielä menee hyvin kun on mistä repiä sikapalkkoja ja ansiottomia optioita. Mutta miten suu pannaan sitten kun eläkerahat on hukattu ja suomessa on vain työttömiä ja eläkeläisiä. Voi meitä kun annamme pilata hyvän yhtesiskunnan.


    • Ei Suomi onnistu

      Tuolla muualla maailmassa, kun maanosan maiden kesken mm-joukkueista karsitaan, on mahdollista saada vastaansa huonoja maita.. Toista on Euroopassa, jossa lähes kaikki ovat kovatasoisia. Suomella ei kaiketi voikaan olla sellaista arpaonnea, että mm-karsintapeleihin tulisi vastaan pelkkiä huonoja futismaita.. Suomi saa vastaansa pelkkiä italioita, ranskoja ja englanteja, joita vastaan ei ole mitään mahdollisuuksia... Joten eipä taida Suomi koskaan päästä mukaan jalkapallon MM-turnaukseen, vaikkei maan futiksen tasossa ja tähtien menestyksessä maailmalla ole mitään häpeämistä.

      Lohduttaahan sekin vähän, että me voitaisiin ottaa Italian, Ranskan tai Englannin jääkiekko-otteluhaasteet vastaan any place any time :)

    • Lippu korkealla

      Narsistinen yhteiskunta kasvattaa yksilöt itsekeskeisiksi, se on tämän päivän ongelma. Vanhempi ikäpolvi taas on jo pienestä pitäen kasvatettu nöyriksi, nöyryys on eri asia kuin nöyristely. Emme voi hallita kaikkea elämässämme. Pitäisi muistaa että elämään kuuluu myös ajoittaista ahdistusta, menetyksiä, rahapulaa. Niiden kohtaaminen ja eteenpäin selviäminen antaa voimavaroja ja luottamusta elämään. Panostetaan siihen,mitä meillä on tässä ja nyt, ollaan aidosti läsnä lähimmäisillemme.

    • yrittäjä nykyisin

      Jokaisella on johonkin lahjakkuutta ja myös hyviä luonteenpiirteitä mitä köyhyys on vain jalostanut, kuten sanoit.
      Valitettavasti suomalainen yhteiskunta ei peruskoulutuksen jälkeen osaa hyödyntää tätä "takarivien reserviä" vaan heittää pyyhkeen kehään jos nuorelle ei heti avaudu mielekästä jatkokoulutuspaikkaa tai työuraa. Kärsivällisyyttä tarvitaan ja myös taistelutahtoa kun omaa paikkaa yhteiskunnassa haetaan.
      Omasta kokemuksesta sanon että köyhän tie keskiluokkaan ei ole helppo mutta kovalla yrittämisellä se on minulla onnistunut.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      119
      2681
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      256
      1155
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      91
      1129
    4. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      8
      1084
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1011
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      940
    7. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      933
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      906
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      41
      842
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      37
      809
    Aihe