Kreationisti lahkoista

Bullape

Palstaa lukemalla näyttäisi että helluntalaiset ovat kiihkeimpiä kreationisteja. Mikä on kreationismin asema muissa lahkoissa mukaan lukien evlut?

Onko täällä ei helluntalaisia kreationisteja paikalla?

6

587

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pelkästään ovat lahopäitä

      Tiettävästi Suomessa ainoat lahopääkreationistit ovat hellareita ja vastaavia karismaattisten kirkkojen saarnaajien aivopestyjä. Vapaakirkkolaisia ynnä muita Jehovan todistajia saattaa olla myös. Ev. lut. kirkossa ei juurikaan fundamentalistista luomiskertomukseen uskomista esiinny, joten ei siellä varmaankaan paljon kreationisteja ole, ja ev. lut. kirkon nettisivuillakin evoluutio määritellään. Tiettävästi kanta on myönteinen.

      Seuraa samalla palstaa helluntaiherätys täällä, samat naamat siellä juttelee ketkä täällä puhuvat paskaa ja trollaavat.

      Internetin suomenkielisistä evoluution kieltävistä sivuista suurin osa on helluntailaisten ylläpitämiä, yksityisten ja seurakuntien. Mitenkähän saataisiin helluntailaiset lakaistua maton alle pilaamasta tieteen tosiasioista ja levittämästä harhaoppiaan. Helluntaisilla muutenkin kristillisiä harhaoppeja on lukemattomia, mokomat "tosikristityt".

    • absurdisti

      Jehovan todistajat ovat niitä kaikista perinteisempiä kreationisteja. Hellarit innostuivat jossain vaiheessa vartiotorni jutuista. Ev.Lut kirkon virallinen kanta on että kreationismi on pahaa harhaoppia, mutta on luterilaisissa siltikin kreationisteja.

    • "Luomisoppiin uskotaan herätyskristillisissä liikkeissä" on Kotimaa-lehden 1.9.2006 otsikko s.3 ja kokosivun artikkeli. Otteita:

      "Vallitsihan meillä esimerkiksi viidesläisessä herätysliikkeessä vielä 1970-luvulla käsitys, jonka mukaan evoluutio ja luomisoppi ovat toistensa vastaisia."

      "Kreationismi on edelleen voimissaan ainakin lestadiolaisessa herästysliikkeessä ja taustaltaan viidesläisessä Kansanlähetyksessä.
      - Lestadiolaisessa opetuksessa pidämme kiinni perinteisen luomisopin totuudesta, siitä että Jumala on luonut ihmisen omaksi kuvakseen, emmekä ole polveutuneet muista lajeista, Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistys ry:n pääsihteeri Aimo Hautamäki toteaa.

      Kansanlähetyksen nuorisotyön inspiraattori Jussi
      Miettinen toteaa, että luomisoppi on liikkeen opetuksen perusta.
      -Tosin tulkinnan kirjaimellisuuden aste saattaa vaihdella, mutta selkeästi voi todeta, että emme missään nimessä opeta nuorille Jumalan luomistyön mitätöivää evoluutioteoriaa.

      Kansanlähetys on käyttänyt nuorille suunnatussa opetuksessa luennoitsijana muun muassa lääkäri Pekka Reinikaista, joka puolustaa luomisopin näkemyksiä."

      (Huolestuttavaa tuo viimeinen, ei-teologi & ei-biologi puhumassa soopaa nuorille..)

      • Olin kuvitellut, että lestadiolaiset jotenkin ovat tässä asiassa perusluterilaisella kannalla, mutta näyttääpä olevan ihan epäevolutiivinen luomisnäkemys heillä. Kiitos välittämästäsi informaatiosta.


      • tosikovajätkä

        mistä vitusta se sinä tiedät, että ne puhuu
        soopaa,jospa saatana vieköön puhut sitä
        itte? ei ainakaan renu-homma menny putkeen.
        mulla on se vielä myymäti,ostakaa helvetissä
        poijes


      • tuttumies kirjoitti:

        Olin kuvitellut, että lestadiolaiset jotenkin ovat tässä asiassa perusluterilaisella kannalla, mutta näyttääpä olevan ihan epäevolutiivinen luomisnäkemys heillä. Kiitos välittämästäsi informaatiosta.

        Nimittäin seuraavaa..
        "Huom. suom. vanh. lestadiolaisten lehdessä Päivämies on ollut evoluutiota kannattavan vanh.lestadiolaisen biol. opettajan artikkeli, yleensä ottaen evoluutio-kiista on heille vähäpätöinen)."

        ..lukee mulla nettisivullani koska lestadiolainen otti yhteyttä emailitse aikoinaan korjatakseen minun "lestadiolaiset kreationisteja" väitteitäni.

        Eli taitaa riippua hiukan keltä kysyy..?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      143
      2202
    2. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      172
      1304
    3. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      72
      1157
    4. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      168
      1047
    5. Rita syyttää muita "virheistään"

      Taas Donnasta lasu ilmoitus ja kaiken maailman kriisejä Akin virheen takia. Aki teki vakavan rikoksen, turha sitä on mui
      Kotimaiset julkkisjuorut
      70
      990
    6. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      95
      982
    7. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      77
      967
    8. Jos saisit nainen vielä pudotettua 20 kiloa?

      Niin voitaisiin katsella uudestaan.
      Ikävä
      47
      892
    9. Niiiiin pihkassa

      Hänen ihanan vuoksi minulla on pikkarit märät koko ajan. Säikähdin vähän, näetköhän kaiken minusta? Yritän pitää perusil
      Ikävä
      39
      860
    10. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

      Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
      Maailman menoa
      59
      753
    Aihe