Millaisia lupia yms. tarvitaan, jos alkaa tekemään viiniä myyntiin omista tuotteista, esim. marjoista? Onko raaka-aineella merkitystä sen suhteen, millaisia lupia tarvitaan? Tarkoitus ei ole tehdä pontikkaa eikä muitakaan vahvoja juomia, vaan muutamaprosenttista koti- / tilaviiniä. Millaiset prosenttirajat ovat, eli kuinka vahvaa saa tehdä suht' helposti saatavilla luvilla? Millaiset tilavaatimukset on asetettu?
Viininmyyntilupa?
11
5361
Vastaukset
- adf
Tuotevalvontakeskukseen: http://www.sttv.fi/
Sieltä voivat varmasti jeesata.- adf
Ja kerro tännekin kuinka homma etenee ja mitä lupia vaaditaan.
- poli
adf kirjoitti:
Ja kerro tännekin kuinka homma etenee ja mitä lupia vaaditaan.
Eikö alkolla ole monpoli kaikkiin 4.7%(?) vahvempiin juomiin?
- adf
poli kirjoitti:
Eikö alkolla ole monpoli kaikkiin 4.7%(?) vahvempiin juomiin?
Erityisasemassa ovat tilaviinien valmistajat, jotka saavat myydä omia viinejä omilta tiloiltaan. Mutta tietääkseni lupa koskee ainoastaan viinejä, ei esim. tilojen valmistamia liköörejä.
- Alkup. kysyjä
adf kirjoitti:
Erityisasemassa ovat tilaviinien valmistajat, jotka saavat myydä omia viinejä omilta tiloiltaan. Mutta tietääkseni lupa koskee ainoastaan viinejä, ei esim. tilojen valmistamia liköörejä.
Raaka-aineella ei ole merkitystä, ja saa valmistaa olutta, siideriä ja viinejä. Alkoholiprosentilla ei ole merkitystä, mutta tislaamiseen vaaditaan eri lupa.
Viinin tms. valmistukseen tarvitaan aikamoinen kasa lupia ja tarkastuksia, jotka maksavat n. 3000 euroa määrän mukaan kasvava maksu. Lisäksi joka litrasta menee 212 senttiä veroa. Tuotantotilojen pitää olla elintarviketiloiksi hyväksytty, ja valmistajan nuhteeton ja ammattitaitoinen. Ammattitaidon voi hankkia kurssimuotoisesti, osittain etäopiskeluna. Vastaajani sanoi, että käytännössä täytyy myydä ainakin 10 000 litraa, jotta homma kannattaa, ja esim. matkailutilan muun toiminnan ohessa tai jatkojalostaen omia tuotteitaan, esim. marjoja; muuten toiminnasta on vaikeaa saada edes omiaan pois. - adf
Alkup. kysyjä kirjoitti:
Raaka-aineella ei ole merkitystä, ja saa valmistaa olutta, siideriä ja viinejä. Alkoholiprosentilla ei ole merkitystä, mutta tislaamiseen vaaditaan eri lupa.
Viinin tms. valmistukseen tarvitaan aikamoinen kasa lupia ja tarkastuksia, jotka maksavat n. 3000 euroa määrän mukaan kasvava maksu. Lisäksi joka litrasta menee 212 senttiä veroa. Tuotantotilojen pitää olla elintarviketiloiksi hyväksytty, ja valmistajan nuhteeton ja ammattitaitoinen. Ammattitaidon voi hankkia kurssimuotoisesti, osittain etäopiskeluna. Vastaajani sanoi, että käytännössä täytyy myydä ainakin 10 000 litraa, jotta homma kannattaa, ja esim. matkailutilan muun toiminnan ohessa tai jatkojalostaen omia tuotteitaan, esim. marjoja; muuten toiminnasta on vaikeaa saada edes omiaan pois.Näinhän se on. Kyllä sille toiminnalle hintaa kertyy. Toisekseen epäilen että 10 000 pullon myyntiin vaaditaan kohtuullisen paljon aikaa, mikäli pullot on aikeessa myydä omasta myymälästä ulos. Siihen ei varmasti ihan muutama vuosi riitä.
Mutta "harrastuksena" varmaan ihan mukava... - adf
adf kirjoitti:
Näinhän se on. Kyllä sille toiminnalle hintaa kertyy. Toisekseen epäilen että 10 000 pullon myyntiin vaaditaan kohtuullisen paljon aikaa, mikäli pullot on aikeessa myydä omasta myymälästä ulos. Siihen ei varmasti ihan muutama vuosi riitä.
Mutta "harrastuksena" varmaan ihan mukava...10 000 pulloa, piti olla 10 000 l --> 13 300 pulloa.
- Alkup.
adf kirjoitti:
10 000 pulloa, piti olla 10 000 l --> 13 300 pulloa.
Noinhan se on, että aikaa kuluu ja rahaa palaa, että saa tuollaisen määrän myytyä. Kaiketi juuri siksi(kin) ko. mies, jolta asiaa kysyin, sanoi olevan likipitäen pakko myydä tuotetta esim. maatilamajoitus- tms. muun toiminnan ohessa. Lisäksi on jännä juttu, että voidakseen saada myyntiluvan, on oltava myös valmistuslupa; kysyin näet, voiko viedä raaka-aineet osaajalle, jolla on lupa, ja sitten vaan myydä, mutta se ei käy.
- poli
adf kirjoitti:
Erityisasemassa ovat tilaviinien valmistajat, jotka saavat myydä omia viinejä omilta tiloiltaan. Mutta tietääkseni lupa koskee ainoastaan viinejä, ei esim. tilojen valmistamia liköörejä.
Miksi muuten noissa kotisiideri/-olut paketeissa sanotaan että Suomessa suurin sallittu sokeri määrä on niin ja niin paljon. Siis tarvitaanko sen jälkeen jokin lupa vai miten se menee?
- asdadasdas
poli kirjoitti:
Miksi muuten noissa kotisiideri/-olut paketeissa sanotaan että Suomessa suurin sallittu sokeri määrä on niin ja niin paljon. Siis tarvitaanko sen jälkeen jokin lupa vai miten se menee?
omaan käyttöön kun tekee niin mikään ei ole kiellettyä. Vai kuka muka tulee tarkistamaan? Oma maha siitä kärsii jos tulee myrkkyä.
- Anonyymi
Jos perustan suljettuun pihapiiriin (terassi) esim tapaksia myyvän toimipisteen , saanko miten esim viinin myyntiluvan 3kk ajan kylkiäisenä.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Suomen kansa haluaa Antti Lindtmanista pääministerin
Lindtman on miltei tuplasti suositumpi kuin etunimikaimansa Kaikkonen. Näin kertoo porvarimedian teettämä kysely. http2664654Vain 21% kannattaa Lindtmania pääministeriksi
se on selvästi vähemmän kuin puolueen kannatus, mites nyt noin?1333019Miten löydän sinut
Ja saan sanottua kaiken mitä haluan sinulle kertoa? Ja kuinka kuuntelisit minua sen hetken? Kuinka voin ilmaista sen mit442847Miksei Björn Wahlroos jaa rahaa köyhille?
Esimerkiksi Nordean tiloissa? Vai tuovatko ne köyhät hiekkaa marmorilattioille ja siksi ei pysty mursunviiksi pystyyn k232590Yöllinen autolla kaahari Heinolan seudulla
Asukkaita häiriköivän nuoren herran autokaahaus keskustelu poistettu, onko jokin hyvävelijärjestelmä käytössä ?761791Vaikea tilanne
Hieman kolkuttaa omatuntoa, kun on osoittanut kiinnostusta väärää naista kohtaan. En ymmärrä miten toinen on voinut te1061644Jouluksi miettimistä: kuka tai mikä valmistaa rahan?
Nyt kun on ollut vääntöä rahasta ja eritoten sen vähyydestä, niin olisi syytä uida rahan alkulähteille, eli mistä se syn281511- 591400
- 951282
- 471169