Millaisia lupia yms. tarvitaan, jos alkaa tekemään viiniä myyntiin omista tuotteista, esim. marjoista? Onko raaka-aineella merkitystä sen suhteen, millaisia lupia tarvitaan? Tarkoitus ei ole tehdä pontikkaa eikä muitakaan vahvoja juomia, vaan muutamaprosenttista koti- / tilaviiniä. Millaiset prosenttirajat ovat, eli kuinka vahvaa saa tehdä suht' helposti saatavilla luvilla? Millaiset tilavaatimukset on asetettu?
Viininmyyntilupa?
11
5326
Vastaukset
- adf
Tuotevalvontakeskukseen: http://www.sttv.fi/
Sieltä voivat varmasti jeesata.- adf
Ja kerro tännekin kuinka homma etenee ja mitä lupia vaaditaan.
- poli
adf kirjoitti:
Ja kerro tännekin kuinka homma etenee ja mitä lupia vaaditaan.
Eikö alkolla ole monpoli kaikkiin 4.7%(?) vahvempiin juomiin?
- adf
poli kirjoitti:
Eikö alkolla ole monpoli kaikkiin 4.7%(?) vahvempiin juomiin?
Erityisasemassa ovat tilaviinien valmistajat, jotka saavat myydä omia viinejä omilta tiloiltaan. Mutta tietääkseni lupa koskee ainoastaan viinejä, ei esim. tilojen valmistamia liköörejä.
- Alkup. kysyjä
adf kirjoitti:
Erityisasemassa ovat tilaviinien valmistajat, jotka saavat myydä omia viinejä omilta tiloiltaan. Mutta tietääkseni lupa koskee ainoastaan viinejä, ei esim. tilojen valmistamia liköörejä.
Raaka-aineella ei ole merkitystä, ja saa valmistaa olutta, siideriä ja viinejä. Alkoholiprosentilla ei ole merkitystä, mutta tislaamiseen vaaditaan eri lupa.
Viinin tms. valmistukseen tarvitaan aikamoinen kasa lupia ja tarkastuksia, jotka maksavat n. 3000 euroa määrän mukaan kasvava maksu. Lisäksi joka litrasta menee 212 senttiä veroa. Tuotantotilojen pitää olla elintarviketiloiksi hyväksytty, ja valmistajan nuhteeton ja ammattitaitoinen. Ammattitaidon voi hankkia kurssimuotoisesti, osittain etäopiskeluna. Vastaajani sanoi, että käytännössä täytyy myydä ainakin 10 000 litraa, jotta homma kannattaa, ja esim. matkailutilan muun toiminnan ohessa tai jatkojalostaen omia tuotteitaan, esim. marjoja; muuten toiminnasta on vaikeaa saada edes omiaan pois. - adf
Alkup. kysyjä kirjoitti:
Raaka-aineella ei ole merkitystä, ja saa valmistaa olutta, siideriä ja viinejä. Alkoholiprosentilla ei ole merkitystä, mutta tislaamiseen vaaditaan eri lupa.
Viinin tms. valmistukseen tarvitaan aikamoinen kasa lupia ja tarkastuksia, jotka maksavat n. 3000 euroa määrän mukaan kasvava maksu. Lisäksi joka litrasta menee 212 senttiä veroa. Tuotantotilojen pitää olla elintarviketiloiksi hyväksytty, ja valmistajan nuhteeton ja ammattitaitoinen. Ammattitaidon voi hankkia kurssimuotoisesti, osittain etäopiskeluna. Vastaajani sanoi, että käytännössä täytyy myydä ainakin 10 000 litraa, jotta homma kannattaa, ja esim. matkailutilan muun toiminnan ohessa tai jatkojalostaen omia tuotteitaan, esim. marjoja; muuten toiminnasta on vaikeaa saada edes omiaan pois.Näinhän se on. Kyllä sille toiminnalle hintaa kertyy. Toisekseen epäilen että 10 000 pullon myyntiin vaaditaan kohtuullisen paljon aikaa, mikäli pullot on aikeessa myydä omasta myymälästä ulos. Siihen ei varmasti ihan muutama vuosi riitä.
Mutta "harrastuksena" varmaan ihan mukava... - adf
adf kirjoitti:
Näinhän se on. Kyllä sille toiminnalle hintaa kertyy. Toisekseen epäilen että 10 000 pullon myyntiin vaaditaan kohtuullisen paljon aikaa, mikäli pullot on aikeessa myydä omasta myymälästä ulos. Siihen ei varmasti ihan muutama vuosi riitä.
Mutta "harrastuksena" varmaan ihan mukava...10 000 pulloa, piti olla 10 000 l --> 13 300 pulloa.
- Alkup.
adf kirjoitti:
10 000 pulloa, piti olla 10 000 l --> 13 300 pulloa.
Noinhan se on, että aikaa kuluu ja rahaa palaa, että saa tuollaisen määrän myytyä. Kaiketi juuri siksi(kin) ko. mies, jolta asiaa kysyin, sanoi olevan likipitäen pakko myydä tuotetta esim. maatilamajoitus- tms. muun toiminnan ohessa. Lisäksi on jännä juttu, että voidakseen saada myyntiluvan, on oltava myös valmistuslupa; kysyin näet, voiko viedä raaka-aineet osaajalle, jolla on lupa, ja sitten vaan myydä, mutta se ei käy.
- poli
adf kirjoitti:
Erityisasemassa ovat tilaviinien valmistajat, jotka saavat myydä omia viinejä omilta tiloiltaan. Mutta tietääkseni lupa koskee ainoastaan viinejä, ei esim. tilojen valmistamia liköörejä.
Miksi muuten noissa kotisiideri/-olut paketeissa sanotaan että Suomessa suurin sallittu sokeri määrä on niin ja niin paljon. Siis tarvitaanko sen jälkeen jokin lupa vai miten se menee?
- asdadasdas
poli kirjoitti:
Miksi muuten noissa kotisiideri/-olut paketeissa sanotaan että Suomessa suurin sallittu sokeri määrä on niin ja niin paljon. Siis tarvitaanko sen jälkeen jokin lupa vai miten se menee?
omaan käyttöön kun tekee niin mikään ei ole kiellettyä. Vai kuka muka tulee tarkistamaan? Oma maha siitä kärsii jos tulee myrkkyä.
- Anonyymi
Jos perustan suljettuun pihapiiriin (terassi) esim tapaksia myyvän toimipisteen , saanko miten esim viinin myyntiluvan 3kk ajan kylkiäisenä.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Ruotsalaisuuden Päivän virallinen liputuspäivä poistettava VÄLITTÖMÄSTI!
Suomen valtion ja suomalaisuuden kannalta ei ole minkäänlaisia perusteita liputtaa virallisesti ruotsalaisuuden päivää,1055731Mikaela Nylander: Jos pakkoruotsi poistetaan, niin ruotsin kielen asema romahtaa
(Nylander on vanha RKP:nen) Mutta niin heikossa vedossa muumiruotsi siis on Suomessa, että vain tekohengityksellä se pys652572Nainen aion pilata elämäsi täysin, opetus sulle, että pelasit väärän ihmisen sydämellä.
Empatiani sua kohtaan katosi siinä kohtaan, kun teit tietoisen valinnan leikkiä mun sydämellä. Luulet olevas joku älykäs2411585- 941380
- 1241097
6 vkoa kulunut ilman sua
…ihme että olen vielä hengissä. 😔 Kyynelillä pessyt lattioita. Rakastan ja odotan sua ikuisesti❤️Projekti jäi kesken jo8901- 65882
- 66857
- 75798
Salailu jatkuu, poliisi tutkii
Nykyään Pienimäki toimii Ylitornion kaupunginjohtajana. HS tavoitti hänet puhelimitse. Pienimäki korosti, ettei ole enää17741