Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Kurkunpään tulehdus

Miten muilla?

Meidän eskarilaiselle tuppaa tulemaan aina flunssan yhteydessä kurkunpääntulehdus mikä on todella hermostuttavaa. Pelkään jo vähäistä nuhaa ja yöt menee enemmän ja vähemmän levottomasti kun sellaista huomaan, tarkkaillen milloin 'haukkuminen' ja hengenahdistus alkaa ja pitää lähteä päivystykseen. Yleensä olemme sinne menneet koska hengitys on ollut tosi vaikeaa. Viimeksi selvisimme pelkällä ulos menemisellä. Onko muilla ollut tällaista kurkkukierrettä ja mikä on ollut paras apu? Lääkärin mukaan pitäisi iän myötä helpottaa, mutta olisin jo odottanut tähän ikään mennessä että kohtauksia ei enää tulisi. Ihmettelen ettei tähän auttavaa lääkettä mitä päivystyksessä hengitytetään ole saatavilla kotiin!! Vai onko joku saanut sitä jostain lääkäristä?

12

9463

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jo pois

      Meilläkin oli tuttua tuo parivuotiaasta lähtien. Tai ehkä pienemmästäkin, mutta ei jotenkin osattu tajuta, miksi heräili öisin. Lapsella on taipumusta saada pitkää nuhaa ja lakkaamatonta kuivaa yskää, poskien iho kuivi talvisin. Käytiin lääkärissä, neuvolassakaan ei kukaan osannut muuta kuin lähettää eteenpäin, mitään neuvoja emme oikein saaneet. lastenlääkäri sanoi, että astmasta ei ole kyse.

      Sitten lopulta saimme uuden väestövastuulääkärin omalle alueellemme. Hänen omat lapsensa kärivät smasta ongelmasta. Hän määräsi n. 3-vuotiaalle astmapiiput. Oli avaava lääke ja tulehdusta rauhoittava lääke. Niitä piti isosta mötikästä hengitellä muistaakseni aamuin illoin. Ja olikohan niin että flunssan yhetydessä ja kovila pakkasilla kuureina.

      Kurkunpäätulehdukset rauhoittuivat. Olisko ollut eskarilainen, kun viimeksi puhallutettiin. Sen jälkeen ei ole vuosikausiin henkeä ahdistellut, eikä muitakaan allergiaoireita. Mutta Nasoli on meillä nuhaöinä käytössä, sen verran hirveitä muistoja kurkunpäätulehdukset arvatenkin jättivät lapseenkin.

      On henkeä salpaavaa itsellekin herätä öisin ja toivoa kylmiä öitä. Laitoimme myös korokkeita sängyn pääpuoleen, kaksi tyynyä pään alle, märkiä pyykkejä kuivumaan huoneeseen.

      Jälkeenpäin olen miettinyt, että oliko tuolloisessa kodissamme kenties jotain kosteusvaurioita vai menivätkö oireet muuten vaan ohi. Toivotan teille yhtä rohkeaa lääkäriä ja uskoa siihen, että kyllä ne ohi menevät!

      • alkup.

        Tuttua tuttua. En maininnut, mutta pojallamme on astma diagnosoitu, on ollut piippu käytössä kaksivuotiaasta saakka. Nykyisin pärjäämme että käytämme yhdistelmälääkettä jossa avaava ja kortisoni vain flunssan aikana. Mutta tällä lääkkeellä ei tunnu olevan vaikutusta tähän kurkunpään tulehdukseen - lääkäri kertoikin että nämä astmalääkkeet vaikuttavat keuhkoissa, kun taas kurkunpääntulehdusahdistus on ylempänä nimensä mukaisesti kunkun päässä, joka turpoaa. Märät rätit myös meillä siellä sun täällä aina välillä. On tää inhottavaa kun ei mitään kunnon lääkettä ole tähän!


    • Klikskliks

      Mulla oli toistuvia kurkunpää tulehduksia ja lopulta kehitti kurkkupaiseen. Leikattiin nielurisat ja kierre loppui siihen. Ilmeisesti virus tms. oli pesiytynyt jonnekkin kurkunkannen alle ja aina vilustuessa aktivoitui. Ei ollut flunssaa ilman kurkunpää tulehdusta ym. mutta loppuivat kuin seinään leikkauksen jälkeen.

      • s-u-v-i

        Hei, minulla on 18kk vanha poika ja 3 keuhkoputken tulehdusta ja nyt viimeksi todettu kurkunpään tulehdus antipiotilla hoituu hetkeksi ja palaa uudelleen. Nyt sitten kun kukaan ei tuntunut keksivän niin juolahti että etsitään jotain tietoa ja tässähän se tuli nielurisat. Kiitti,
        nyt tietää mitä seuraavaksi lekurille kertoa.

        Suvi


      • LL
        s-u-v-i kirjoitti:

        Hei, minulla on 18kk vanha poika ja 3 keuhkoputken tulehdusta ja nyt viimeksi todettu kurkunpään tulehdus antipiotilla hoituu hetkeksi ja palaa uudelleen. Nyt sitten kun kukaan ei tuntunut keksivän niin juolahti että etsitään jotain tietoa ja tässähän se tuli nielurisat. Kiitti,
        nyt tietää mitä seuraavaksi lekurille kertoa.

        Suvi

        Miksi kurkunpääntulehdukseen on annettu antibioottia? Laryngiitti on viruksen aiheuttama....


    • mä vaan

      Mulla alkoi tytöllä sama kierre kun hän sairasti 1 1/2 vuotiaana keuhkokuumeen.Jokaisen flunssan kuumeennousuvaiheessa saa pelätä pahinta,vieläkin.Kun hän oli pieni,menimme heti "hinkumisen "alettua ulos- otettuamme ensin Sir Ephedrin yskänlääkkeen,minkä lääkäri on joskus määrännyt ja minkä reseptin pidän aina uusittuna...Mutta erittäin monta kertaa on ajettu 20km lääkäriin.Se on niin pelottavaa,ei uskalla jättää vain seurattavaksi,kun tuntuu,että hän tukehtuu siihen paikkaan.
      No,nyt on jo alkanut harventua nämä kohtaukset,mutta jouduimme 1.kerran ihan siihen spiiraan hangittelemään nyt kun hän on 12v.!!!! Yksi flunssa vain alkoi niin vaikeasti,että niin siinä vain kävi.Voimia sinulle.Toivottavasti sulla on lääkäri lähempänä kuin meillä.

      • samaa

        ongelmaa, mutta keksin sellaisen keinon, että laitoin ikkunan auki, peittoja lapselle hyvin ja vedenkeittim,en lapsen sängyn viereen. En antanu se laueta pois päältä, vaan pakkokäytin sitä pidempiä aikoja vieressä vahtien. Tuli sellainen viileä, kostea ilma huoneeseen ja se helpotti. Sitten huomasin sen, että tytöltä piti aina heti suihkun jälkeen kuivata kuivurilla hiukset. Jos oli märin hiuksin, se heti altisti kurkunpään tulehdukselle.


    • kovan ruinauksen jälkeen

      Terveyskeskuksesta jotain kortisooni pohjaista lääkettä jota voipi antaa kurkunpään tulehduksen iskiessä. He asuvat myös noin 30 km:n päässä lähimmästä sairaalasta ja kolme lasta jolla kaikilla tapana sairaustua kurkunpääntulehdukseen. Mutta ei sitä pakkausta annettu kun ehkä 20 :n kerran jälkeen kottin kun oli sairaalaan ajettu yöllä. Että ainaskin sellaista on tarjolla , kovan ruinaamisen jälkeen.. Eiköhän siinä ole ajateltu kortisoonin olevan kuitenkin aikamoista myrkkyä lapsen elimistölle niin sen olevan se viimeinen vaihtoehto.. en tiedä ,mutta kantsii kuiteskin kysyä omalta lääkäriltä..

      • Alkup.

        Tuota kortisonia nestemäisenä olenkin ihmetellyt eivätkö voisi antaa, mutta eivät kuulemma. Eli yleensähän ensin annetaan päivystyksessä sitä spiiraa ja vielä ruikeella suuhun kortisonia. Spiirahan se nopeampi apu tietysti on ,mutta ehkä se kortisoni sinälläänkin auttaisi. Pitänee koittaa vielä anella seuraavalla lääkärikäynnillä. Eihän sitä turhaan antaisi, en ainakaan minä ilman pakkoja myrkkyjä lapselleni syöttäisi.

        Meiltä on kymmenisen kilometriä päivystykseen, ei kuitnekaan onneksi sen pidempi, mutta sekin matka tuntuu tosi pitkältä ja hitaalta kun lapsi istuu henki pihisten vieressä :(


    • äitee +4

      lääkettä on saatavilla kotiinkin, mutta tehokain tapa antaa vaatii erikoislaitteet ja siksi sitä ei yleensä kotiin saa. Jos tilanteita tulee usein on varmaan perusteltua saada laitteet ja lääkkeet kotiinkin, mutta on kiinni jo paikkakunnasta jälleen kerran ja sen käytännöistä.

      Vähän isommilla tosin oireet helpottuvat jo kotioloihin sopivillakin lääkkeillä joten niitä kannattaa kysellä lääkäriltä. Olisihan se kaikkien etu, että tilanne laukeaa jo kotona eikä sairaalaan tarvitse mennä ehkä ollenkaan.

    • Tytöltä leikattiin kitarisa 4-vuotiaana, siihen loppuivat korva- ja kurkunpäätulehdukset.

    • paras ja nopein apu

      Olen saanut hätäkeskuksesta lapsellemme aikanaan ohjeen että viileän ilman hengittäminen auttaa nopeammin kuin esim kuuman höyryn hengittäminen.

      Meillä lapsella kans astma ja yksi vaikea laryngniittikohtaus takana. Astmalääkkeet eivät tietenkään auttaneet, koska kurkun limakalvoon ne eivät suoranaisesti vaikuta, vaan keuhkojen limakalvoon. Vein ensin lapsen filttiin käärittynä parvekkeen ovelle hengittämään kylmähköä yöilmaa. Se auttoi heti ja myös rauhoitti lasta. Sen jälkeen vein hänet kuuman suihkun höyryä hengittämään, en siis kastellut vaan istui suihkuhuoneessa tuolilla veden loristessa itsekseen viemäriin. Se auttoi lisää ja lopulta lapsi pystyi vetämään keuhkoihin avaavaa lääkettä.

      Pienen lapsen on vaikea pukea sanoiksi sitä jos hänen on vaikea hengittää. Usein alkava astma ilmeneekin yöllisenä levottomuutena ja univaikeuksina, jota vanhempien on vaikea tunnistaa juuri hengenahdistukseksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      71
      2328
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2113
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1728
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      42
      1537
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1536
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1467
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1429
    8. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      52
      1298
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      73
      1254
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1209
    Aihe