Oliko Jeesus Jumala?

Tuomas Lossiperältä

Olen kesällä lueskellut Raamattua ja Koraania. Islam on selkeä yksijumalainen uskonto. Kristinoppi on outo sekoitus juutalaisuutta ja kreikkalaista monijumalaisuutta. On itse Jumalaa, Jeesusta ja sitten vielä kaupun päälle Pyhää henkeä. Jeesuksen sanotaan syntyneen kun Jumala pani Mariaa. Tuloksena oli siis itse Jumala jos nyt opin oikein ymmärrän. Eli äiti synnytti isän.
Kyllä kreikkalaistenkin jumalan maallisia naisia pani mutta ei siitä syntynyt mitään jumalaa itseään vaan selviä apärälapsia.
Outoja juttuja esitetään uskonnon nimissä.
Ainakin minun on helpompi uskoa Islamin jumalaan kuin kristittyjen. Olen kyllä seurakunnan jäsen mutta mietin voiko tavallinen suomalainen liittyä islamiin.

19

654

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • siilityttö55

      Jumala oli Jeesuksessa ja sovitti maailman synnit.
      Huomaa oli.

    • Yksinkertaista!

      Ihmisillä on vaan kova taipumus päästä jumaloimaan ihan ketä hyvänsä. Elvis on "King" ja Bruce "Pomo" ja niin edelleen.

      Kai se johtuu huonosta itsetunnosta. Tunnetaan itsemme niin paskaksi että pitää joku ihmehyypiö nostaa oksalle ylimmälle kaikkien yläpuolelle. Pitäisi olla itsestään selvää ettei kukaan ihminen jolla on sitäpaitsi vaan yksi ainoa sukupuoli voi mitenkään olla itsensä Jumala. Jos Jumala olisi mies, mitä naisten sitten pitäisi tehdä ja tuntea? Kokea olevansa jotain ali-ihmisiä vai?

    • *--*

      Jeesus ei ole Jumala,mutta hänen kauttaan pelastumme.
      JESAJA 11
      1. Mutta Iisain kannosta puhkeaa virpi, ja vesa versoo hänen
      juuristansa.
      Ilm;11;
      4. Nämä ovat ne kaksi öljypuuta ja ne kaksi lampunjalkaa, jotka seisovat maan Herran edessä.

      • täsmentäjä

        oli Jumalan poika joka siksi pyhästä hengestä Marialle.


    • OLIKO JEESUS IHMINEN VAI JUMALA? JEESUKSEN JUMALUUS?
      Kristus pukeutui ihmisluontoon tavoittaakseen ihmiskunnan paremmin. Maailman pelastaminen tarvitsi jumaluutta, ihmisyyttä ja inhimillisyyttä. Jumalan Poika tuli ihmiseksi toimiakseen välittäjänä Jumalan ja ihmisen välillä.

      Jeesus oli olemassa jo ennen aikojen alkua. Johannes sanoo (Joh 1:1-14) "Alussa oli sana. Sana oli Jumalan luona, ja sana oli Jumala. (Kol 1: 17, Miik 5: 1) Jumala nimitti Jeesuksesta pojakseen (Matt 3: 17) sekä Jumalaksi. (Hepr 1 :4-8) Poika on perillinen ja Pojan välityksellä Hän on luonut maailmat. (Jae 2-3, Joh 1 :2-3, Kol 1: 16) Profeetta Jesaja ennusti tulevasta lapsesta: "Hänen nimensä on Ihmeellinen Neuvontuoja, Väkevä Jumala, Iankaikkinen Isä, Rauhan Ruhtinas." (Jes 9:5)

      - Enkelit kumartavat Jeesusta (Hepr 1 :4-6)

      - Enkeleillekään ei saanut osoittaa jumalallista kunnioitusta, mutta Jeesus hyväksyi tällaisen kunnioituksen itseään kohtaan. (Matt 28: 17-18), Ilm 19:10)

      - Jeesuksen yksi nimistä "Immanuel" merkitsee "Jumala on kanssamme." (Matt 1 :23)

      - UT:ssä Häntä kutsutaan kuten Jumalaa "Herraksi." (Matt 3:3)

      - Tuomas joka epäili, tunnusti "Minun Herrani ja Jumalani." (Joh 20:28)

      - Jeesuksella on kaikki valta taivaassa ja maan päällä (Matt 28:18)

      - Kaikki ihmiset ovat Hänen vallassaan ja Hän voi antaa ikuisen elämän (Joh 17:2)

      - Häneltä kaikki viisaus (Kol 2:3)

      - Jeesus Kristus on ikuinen (Hepr 13:8)

      - Jeesus on Jumalan Pyhä ( Mark 1 :24, Luuk 1 :35)

      - Hänen on valta ja rauha loputon valtakunnassaan. (Jes 9:6)

      - Jeesus pitää kaiken koossa (Kol 1: 17)

      - Jeesuksella on oikeus antaa synnit anteeksi. (Matt 9:6, Mark 2:5-7)

      - Hän joka herättää kuolleista on Jeesus Kristus. (Joh 5:28-29, I1m 1:17-18)

      Raamatussa kerrotaan Jeesuksesta Sananlaskujen 8:22-36 luomistöiden esikoisena Jumalan "luotuna." Onko Jeesus siten luotu?

      Emme voi täsmällisesti tietää miten Jeesus syntyi Isästä, mutta on huomattava että Snl (8:22) ei käytetä samaa sanaa luomisesta kuin mitä käytetään luomiskertomuksen yhteydessä. Raamatun käännöksissä onkin puhuttu usein "asettamisesta" ja "omistamisesta" luomisen sijaan. Hebrean "baaraa" tarkoittaa luomista, mutta sitä Snl 8:22 ei käytä.

      Tämä kuvaus Jeesuksesta on siten kuvainnollinen esitys, eikä Häntä mainita tässä nimeltä. Siksi onkin perustettava muille selvemmille Raamatun kohdille mm. mitä edellä on esitetty.

      Jos kissa synnyttää pennun, on se kissa. Samoin käy koiranpennun kanssa. Jos ihminen synnyttää lapsen, tulee siitäkin ihminen. Samoin luonnollisesti voimme ajatella että Jumalan Poika on tietysti Jumala.

      Pyhän Hengen vaikutuksesta ihminen tunnustaa "Jeesus Kristus on Herra." Kaikkien on polvistuttava. Jeesukselle Kristukselle kuuluu jumalallinen kunnioitus. (Fil 2:9-11, 2 Tim 4:18, Hepr 13:21)

      Ylistetty olkoon Isä Kaikkivaltias ja Jeesus Kristus, Herra.

      Lisää aiheen läheltä:

      http://www.netikka.net/jarinraamattuhotelli

      - “Onko kolminaisuusopille Raamatulliset perusteet?” Osasto 1.
      - “Pyhä Henki” Os. 1
      - “Onko Pyhä Henki persoonaton voima?” Os.1
      - “Pyhän Hengen lahjat ja toiminta. “Henkikaste” Os. 1.
      - “Mitä on Pyhän Hengen pilkka?” Os. 1.
      - “Jeesus, totta vai tarua?” Os 1.
      - “Jumalan nimi Raamatussa” Os.1.
      - “Hyvät ja pahat enkelit” Os 1.
      - “Vapahtajamme Jeesus. Puolustajamme tuomiolla” Os. 3.
      - “Jeesuksen tulo, Herran päivä, toinen adventti” Os. 9.
      - “Ylipappimme Jeesus Kristus. Johdanto aikaprofetian 2300 vuotta ymmärtämisen.” Os. 10
      - “Hyvien ja pahojen voimien taistelu” Os. 10.

      Siunausta
      jari laurila

    • kjhkylfgj

      Eikä varmaan ollut Jumala. Älä nyt hulluja puhu. Olisiko kaikkitietävä antanut itsensä tappajien käsiin. Eihän Jumala ole kuollut, vain Jeesus niminen heppu kuoli. Hänkin tekee viimeisenä päivänä tiliä tekosistaan maan päällä, niin hyvistä kuin huonoista.

      • jalsca

        Uskon, että Jeesuksen päätehtävä oli olla SIJAISKÄRSIJÄ ja sellaisena tulla tuomituksi ja kuolla (vapaaehtoisesti). Eli heille, jotka uskovat, että hän sovitti kaikki maailman synnit (myös sinun ja minun), niiden synnit ovat sovitetut. Kerralla välit kuntoon. Jos ja kun kuitenkin teemme jatkuvasti syntiä, niin uskon kilvoittelu onkin sitä, että jaksaa "uudetkin synnit" uskoa anteeksi saaneensa. Jeesus on HERRA ja Raamatun mukaan hänelle on annettu KAIKKI VALTA taivaassa ja maan päällä. Voiko sellainen valta olla kenelläkään muulla kuin JUMALALLA?


      • siilityttö55
        jalsca kirjoitti:

        Uskon, että Jeesuksen päätehtävä oli olla SIJAISKÄRSIJÄ ja sellaisena tulla tuomituksi ja kuolla (vapaaehtoisesti). Eli heille, jotka uskovat, että hän sovitti kaikki maailman synnit (myös sinun ja minun), niiden synnit ovat sovitetut. Kerralla välit kuntoon. Jos ja kun kuitenkin teemme jatkuvasti syntiä, niin uskon kilvoittelu onkin sitä, että jaksaa "uudetkin synnit" uskoa anteeksi saaneensa. Jeesus on HERRA ja Raamatun mukaan hänelle on annettu KAIKKI VALTA taivaassa ja maan päällä. Voiko sellainen valta olla kenelläkään muulla kuin JUMALALLA?

        Lopun-ajalla;

        Eksytystä jotta valitutkin eksyisivät.

        Paholainen pukeutuu valkeuden enkeliksi.

        Mutta miten se tapahtuu?

        Mistä tämä valkeuden enkeli, tulee miten se syntyy?


      • ViimeinenVipunen
        siilityttö55 kirjoitti:

        Lopun-ajalla;

        Eksytystä jotta valitutkin eksyisivät.

        Paholainen pukeutuu valkeuden enkeliksi.

        Mutta miten se tapahtuu?

        Mistä tämä valkeuden enkeli, tulee miten se syntyy?

        Pahuus ottaa sellaisen hahmon, joka näyttäisi pelastavan ja auttavan ihmiskuntaa. Ilmestyskirja puhuu seitsenpäisestä pedosta, joka nousee merestä kruunut päissään.


    • kjhkylfgj

      Montako viitettä löydätte vt:n tai evankeliumien puolelta tueksenne? Väittikö Jeesus olevansa Jumala tai Jumalan veroinen. Luuliko Jumalaa lähellä oleva mies olevansa "savenvalajan" veroinen? Umpihullu väite. Kyllä Jumala ottaa hänelle kuuluvan kuninkaan paikan. Lukemani peruteella, Jeesus tuli palvelemaan muita, EI kuninkaaksi.

    • historiafriikki

      Meillä ei ole mitään suoraa ja varmaa tietoa Jeesuksen toiminnasta ja puheista. Kaikki välittynyttä perinnetietoa. Evankeliumit kirjoitettiin huomattavasti myöhemmin. Uusitestamentti on paljon myöhemmin hyväksytty tekstikokoelma. Sen alkuperäisintä antia lienee Paavalin kirjeet. Kristinuskon perustajana onkin pidettävä häntä.
      Paavalin oppi on juutalaisuutta tulkittuna kreikkalaisen kulttuurin läpi. Tuon ajan ajatteluun kuului pitää kaikkia merkkihenkilöitä jumalina. Jumalin pidettiin esim. rooman keisareita. Ilman muuta merkittävät uskonnolliset henkilöt olivat myös jumalia. Jeesuksestakin sellainen tehtiin jonkin kirkolliskokouksen päätöksellä. Joidenkin lähteiden mukaan päätös oli jopa erimielinen.
      Nyt tarvittaisiin uutta uskonpuhdistusta jossa Jeesus tulkittaisiin nykyihmiselle ymmärrettävällä tavalla. Islamin tapaan puhe profeetasta voisi olla sopiva tapa. Joka tapauksessa Jeesus uudisti merkittävällä tavalla kapeata juutalaista lakiuskontoa.
      Pelkään että jos kristinuskoa ei kyetä uusimaan siitä tulee joukko fundamentalistisia kulttioppeja ja jotakin oleellista samalla menetetään.
      Jumala olkoon suuri ja ihmisen ajatuksilla tavoittamaton. Jumalalle kuuluvat määreet ikuinen ja ääretön. Me ihmiset elämme vain rajallisessa kolmiulotteisessa todellisuudessa. Tähän todellisuuden osaa hän vaikuttaa luomiensa luonnonlakien kautta. Niistäkin me ilmeisesti ymmärrämme vain murusia. Pannaan pois Jumala oikukkaana äijänkuvatuksena ja luotetaan Jumalan käsittämättömyyteen ja suuruuteen. Hänen kauttaan me olemme osallisena jossakin mistä emme mitään itse ymmärrä. Meille riittää kunhan yritämme elää kunnon ihmisen elämää.

      • Qadesha

        ...ja tulikin mieleen että voisiko olla että siitä Jeesuksesta haluttiin jumala nimenomaan sen vuoksi että nämä keisarit sun muut kuninkaatkin sitä katsoivat olevansa... Eihän innokas Jeesuksen fanijoukko voinut jättää idoliaan huonompaan asemaan kuin kaikenlaiset kunkut ovat.

        Olen kuullut teorian että Maria Magdaleena, Jeesuksen puoliso tai rakastaja, olisi kirjoittanut Johanneksen evankeliumina tunnetun kirjan. Silloin tämän kirjan Jeesusta jumaloiva olemus olisi ymmärrettävä. Tai sitten ko. kirja on voimakkaasti gnostilainen ja kirjan Jeesus on hahmo jonka on tarkoitus kuvastaa kenen tahansa ihmisen kuolematonta henkeä.


    • pakana

      "On itse Jumalaa, Jeesusta ja sitten vielä kaupun päälle Pyhää henkeä."

      Joka on kopioitu suoraan pakanauskonnoista, joissa on neito, äiti ja vanha nainen (kolme kuun/Jumalattaren muotoa)

      "Jeesuksen sanotaan syntyneen kun Jumala pani Mariaa. Tuloksena oli siis itse Jumala jos nyt opin oikein ymmärrän. Eli äiti synnytti isän."

      Tämäkin pakanauskonnoista kopioitu.. (vuodenaikojen kierto, Isä Jumala, Jumalattaren rakastaja ja poika = aurinko, joka heikkenee ja vahvistuu taas) Samallalailla kun kaikki juhlatkin ovat pakanoilta kopsatut. Jeesushan jonkun teorian mukaan syntyi kesäkuussa. :)

    • marsa45

      Niimpä ... miksi haet sitä niin kaukaa,
      johan sussa se on, siis halu hyvyyteen ?
      Katso siis kerran viellä peilistä itseäsi,
      siinä vastaus.

    • RaamatunSanaOnTotta

      Kirkon eksyttäjäpukarit ovat taas asialla! Jumala korotti Jeesuksen kaikkea ylimmäksi, oikealle puolelleen ja Hän on sieltä tuleva tuomitsemaaan maailman. Jeesus oli Jumala ja Hän syntyi ihmiseksi tänne maailmaan syntisiä pelastamaan. Hän täytti lain ja oli kuuliainen ihmisenä täällä maailmassa sekä suostui myös ristinkuolemaan pelastaakseen ne jotka uskovat Häneen. Kaiken kuuliaisuuden tähden Jumala korotti Jeesuksen. Jeesus ei ollut lihasta syntynyt vaikka Marian palvojat niin väittävät.

      • Sallitko ajatella että hänenkin kehonsa oli lihaa ja verta eli maasta. Sen sijaan hän mielensä avulla valitsi joka hetki oikein eli Jumaluuden.
        Mieli ja keho ovat eri asia
        Ei astia tiedä, eikä tarvitse tietää, sisältönsä mieltä. Näinollen jokainen meistä on Jumala tehdessään omia valintojaan. Niin paljon kuin meissä on Rakkauden/Jumaluuden valintoja sen verran ilmennetään meissä olevaa jumaluutta lopulta aivan kuten Nasaretilainen jokainen meistä pääty anteeksiantoon ja rakkauteen. Se on Jumalan eli jokaisen oikea tahto. Jokainen lopulta ymmärtää oman tahtonsa


    • öiyffff

      Periaatteessa Jeesus oli ja on Jumala tai osa Jumalaa kuten me kaikki ollaan.

      Muinoin Kreikassa ja osassa muuta maailmaa taivaalta laskeutuneita muukalaisia pidettiin Jumalina heidän ylivertaisen teknologiansa ja tietämyksensä ansiosta.

    • Lopulta jokainen liittyy siihen Yhteen ainoaan eli totuuteen=Rakkauteen
      rakasta itseäsi, niin kuin lähimmäistäsi,

    • MEläjä

      Voisiko sanoa, hieman 'valistuneempi' Jumala, elikä Jeesuksella oli sellaista tietoa ja näkemystä, jota ei keskiverto maan matkaajalla vielä ole.
      'Oliko Jeesus Jumala' on samalla kategorialla 'olemmeko Jumalia'?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1408
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1261
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1205
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1155
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      28
      1147
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1067
    7. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      13
      1053
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1043
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      33
      1038
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1032
    Aihe