Merkkimyjän ammattitaito

-ymmällään-

Olin kaverin mukana kun kävi koeajamassa n.50 te hintaisen auton ja olis antanut vaihdossa n.25te arvoisen vaihdokin. Eihän siinä mitään mutta kun myyjä vakavissaan tarjoaa vaihtoa niin että hyvitys olisi 7-8te alhaisempi kuin vaihdokin käypä vaihtoarvo niin ei kai siinä oikein voi kuvitella kaupoille pääsevänsä. Eikö nykyään muka merkitse mitään se että myyjäliike saa siitä uuden kaupasta jo aika kivat katteet(tässäkin tapauksessa olisi ollut toistakymppiä varmaan), pitääkö vaihdossa tulleellakin tehdä kymppitonnin tili? Eikö merkkiautokauppias älyä että se kymppikin olisi enemmän kuin 0 egeä?

Toinen asia mitä ne eivät nykyään näytä älyävän on autojen hintataso, ammattimaisen näköisenä klikkailevat nettiauton tai autotallin sivuilta halvimman pari vuotta vanhemman reuhkan "vastaavaksi" kuin vaihdossa tarjottu ja vähentävät sen hinnasta muutaman tontun jota summaa sitten tarjoavat hyvitykseksi. Yleensä vertailuauto on yksitysellä myytävänä ja siinä on "suoran" kaupan hinta.

Jobbarit sentään osaavat arvioida vaihdokin ihan ulkosalla ja välirahatarjous heltiää "lonkalta", ei tarvitse odotella kun herra kraka kireällä leikkii selaimellaan ja tärkeänä tulostelee "tarjousta".

13

2389

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jeesmän

      Olet oikeassa, eivät osaa myydä, eivät tiedä vaihtoarvoa ja katetta kertyy tosiaankin vähintään n.20000€, koska 50000€ autossa on ilmaa n.80%. Sinulla sen sijaan näyttää homma olevan hallussa! Eikun autoja myymään ja me tullaan porukalla hyville ostoksille luoksesi! Pistähän yhteystietoja tänne kun aloitat uraasi.

    • pointti muuten

      Jobbarit ja häkkikauppiaat ovat selvästi ammattitaitoisempia tuossa suhteessa. Tarjous heti ja sana pitää. Ja hyvitykset parempia pienemmästä kulurakenteesta ja tulotavoitteesta johtuen. Raskain tuossa uhteessa on R-J siellä ei hyvitetä mistään mitään ja omat pyynnit yli tapin.

      • .....

        kyllä teitä hyväuskoisia riittää..

        Jobbasin itse muutaman vuoden autoja ja voin sinulle paljastaa miksi se vaihtotarjous tulee aina lonkalta.. Kun heittää välirahaksi sen verran mitä itse on reuhkasta maksanut niin ei tarvi paljon unettomia öitä viettää kun saa autosi ilmaiseksi, kaikki kaupanteon jälkeen on puhdasta tuloa ja kotioppäin.

        Jobbarit kerää noi kiulut merkkiliikkeistä mistä noita ei enää uskalleta eteenpäin laittaa, kun pitäisi lain mukaan vastailla korjauskuluistakin. Tavallinen kadunmies ei osaa edes kuvitella millä hintaa ne omistajaa vaihtavat tiettyyn aikaan kuusta, kun varasto on potkittava liikkeelle vaikka väkisin.

        Tuottoisaa hommaa tuo on kun kulut on olemattomat, mutta moraalisesti melko arveluttavaa ja kerran saadusta eurosta ei kukaan helposti halua luopua, eli takuu on usein mallia "takavalot näkyy". Itse pääsin onneksi "rehellisempiin" päivätöihin :)


    • ja ammattitaitoa

      tarjottu hyvityshinta kuvastaa sitä tasoa jolla liike uskoo saavansa vaihto-auton kaupaksi, lisättynä tietysti liikkeen katteella ja oheiskuluilla.

      nyt markkinoilla on paljon ylimääräistä riskiä, huono sesonki ja jos kyseessä on vielä huonosti myyvä malli ei vaihtohyvitys ole kummoinen.

      Jos auto vielä seisoo 6kk varastossa saa liike mahdollisesti 5 tonnia vähemmän kuin tänään.

      25t autosta (siis liikkeen todellinen myyntihinta) pyynti voi olla jopa 29t, saa yksityinen usein vain 23t. Auton hinta määräytyy hyvin tarkkaan markkinakysynnän mukaan.

    • se ammattilainen

      ..on, joka ostaa halvalla ja myy kallilla. Autoliike ei ole sossun luukku.

      • -ymmällään-

        Niin olisi ammattilainen jos ostaisi ja myisi, mutta kun ei tuolla tyylillä taida juuri kalusto pihassa vaihtua. Ammattilaisen luulisi tietävän eri automallien hintatason sen verran tarkkaan ettei tarvitsisi nettiautosta apua hakea. Kummallista, tietotekniikan pitäisi helpottaa elämää mutta nyhräämiseksi toi on ainakin merkkiliikeillä mennyt nettiyhteydn myötä.


    • bisnestä

      bisnestä... pitää olla tarkka ei kait sitä nyt tappiolla toimi erkkikään. johan selvä on

    • jjgf

      Ensinnäkin sinulla on niin naurettavan huono käsitys autojen katteista, että olisi parempi kun et olisi ollenkaan avannut suutasi. Todistit vain oman tyhmyytesti. Muuten, kuka sinä olet sanomaan, mikä vaihtoautosi "käypä arvo" on??? Ettet vaan ole klikkaillut netissä liikaa ja vetänyt omia johtopäätöksiäsi? Ei voi taas muuta sanoa kuin, että mistä näitä hönöjä aina riittääkin?

      Koko kirjoituksesi perustui vain sinun omiin käsityksiisi ja oletuksiisi, joilla ei ole mitään faktapohjaa. Joten olisit vaan ihan hiljaa.

      • Laila M

        Ketjun avaajalla oli asiallinen sisältö kommentissaan. Miksi pitää vastata noin typerin argumentein?


      • oaks
        Laila M kirjoitti:

        Ketjun avaajalla oli asiallinen sisältö kommentissaan. Miksi pitää vastata noin typerin argumentein?

        No sinähän voisitkin sitten selventää minulle mitä "asiallista" aloittajan kommenteissa oli? Kaikki faktat olivat väärin, kuten jo mainitsinkin. Ilmeisesti sinäkään et ymmärrä näistä asioista mitään. Olen todella pahoillani jos sinulle tuli paha mieli.


    • Sorry vaan

      käsitykset autosi arvosta. Koita ensin myydä suoraan parin viikon ajan autoasi eri kanavien kautta ja huomaat karun totuuden.

    • Hanhi

      Voisitko kertoa mikä oli tuo mielestäsi n.25te arvoinen vaihdokki? Otan tähän tarinaasi kantaa sen jälkeen.
      Nimittäin, aika usein nimenomaan vaihdokin tarjoajalla on täysin epärealistinen kuva vaihdokkinsa arvosta.

      Jos se oikeasti on 25te arvoinen, niin kaverisihan helposti myy autonsa siihen hintaan itse, ja saa sitten vielä reilun käteisalennuksen suorassa ostossa uudesta autosta.

    • Mistä tulee tuo "noin 25.000 euron arvo" siihen vaihdokkiin?

      Nettiauto.comin pyyntihinnoista?

      Eihän autoa sisään osteta samalla hinnalla, kuin se ulos myydään. Pitkän päälle ei kaupanteko kannata. Pyyntihinnassa on kaiken lisäksi ilmaa jonkin verran, kun jokainen ostaja haluaa hyvän mielen saatuaan tingittyä hieman.

      Eli, se noin 25000 euron hinta on Nettiauton korkeimpia pyyntejä? Keskihinta varmaan 22500. Siinä tinkivaraa 10% ja katetta 10%, jolloin nettohinta voisi olla vaikka 18200, joka liikkeen siitä kannattaa enintään maksaa.

      Jotkut ottavat hintaan vielä huomioon jonkin sopivan 500 euron riskilisän, koska aina noita joutuu takuuseen korjailemaan.

      Näin sain hyvityshinnaksi 17700 euroa. Ja hintalappuun siis voidaan lätkäistä pyyntihinnaksi 24900. Katetta ei tosin jää, kuin ehkä 2000 euroa, kuten yllä osoitin.

      Mikä siis olikaan kysymys?


      Master Eq

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      298
      3219
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      234
      1743
    3. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      91
      1275
    4. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1253
    5. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      78
      1159
    6. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1148
    7. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      46
      1045
    8. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      36
      964
    9. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      46
      906
    10. Etkö ymmärrä että olen turhautunut

      kun ei etene. Auttaisit rakas vai onko kaikki vain kuvitelmiani omassa päässäni?
      Ikävä
      64
      821
    Aihe