seurusteluviiniksi

jaana.

Voisiko joku suositella seurusteluviiniä, jossa ei olisi kamalasti tanniinia. Kyläileen on tulossa sellaisia, jotka viineistä jotain tietävätkin. En haluasi mokata ja tarjota jotain ihan huonoa.. Hinta voisi olla jotain 15-20..

6

1375

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • botrytis

      Aivan ehdoton ja alle 15 egeä on Nugan Durif. Se on
      aussi, ja kypsynyt hienoon vaiheeseen. Samoin Australiasta
      ja ehdotointa huippua alle 20:lla on kännykkämiesten
      lemppari GSM, jonka nimi tosin tulee kolmesta rypälelajista.

      Vain puusydäminen ranskalaisviinifanaatikko ei pitäisi
      näistä.

      • Viinit on jees

        Edellisen mainitsema Australialainen Rosemount GSM on huippu valinta joka on himpun alle 20e. Ranskalaisista suosittelen Chateau Fonbelia ja Héritage de Le Boscqia. Oma suosikkini on italialainen Zenato Ripassa Valpolicella Superiore. Ja vielä viimeisenä kolmas ranskalainen Châteauneuf-du-Pape Domaine du Vieux Lazaret, jossa on samat rypäleet kuin tuossa ensin mainitussa Rousemountissa.


    • pitää valita?

      Hintaluokassa 9-13€ saa todella hyviä viinejä ja siinä meneekin jonkinmoinen kipuraja hinta/laatusuhteessa. Tokin GSM ym. dyyrimmät ovat hyviä, mutta kahdella kympillä saa kaksi todella hyvää viiniä yhden sijaan. "Eli miksi maksaa mersusta, kun Audillakin pääsee yhtä laadukkaasti liikkumaan :)"

      Mitä sitten on tarjolla kympin luokassa: Chilen Montes Lim.. Pinot Noir mikä sopii erinomaisesti seurusteluun kuten myös samasta rypäleestä tehty Cono Sur:n tuote, missä on erinomainen hinta/laatusuhde(7.74€). Tarapaca La Cuesta, tuhti ja paksu ja Castillo de Molina Pinot noir.

      Argentiinasta löytyy myös monta hyvää ja hinta/laatu on kohdallaa Trivento Reserve Malbec tuotteessa ja Alamos Malbec:ssa... Tai KWW:n shiraz. Varma valinta.

      Onhan näitä vaikka kuinka paljon, mutta kannattaa kiinnittää ensiksi huomiota rypäleeseen, sillä eri rypäleistä valmistetut viinit ovat aivan eri tyyppisiä. Esimerksi Chilessä viljelty Carmene-rypäle on todella hyvä ja sopii "ei paksuksi" viiniksi erittäin hyvin, kuten ympäri maailmaa levinnyt Pinot Noir:kin.

      • Viinit on jees

        Tapahtuma oli sen kaltainen, että kylään oli tulossa viineistä tuntevia vieraita niin minusta tällöin hieman "nimekkäämmän" viinin valinta on perusteltua vaikkin se ei olisi "parempi" kuin joku mainitsemista hyvistä viineistä. Tällaisen arvostetumman viinin avaaminen lisää illallisen juhlallisuutta ja saa vieraat tuntemaan itsensä huomioiduksi. Tietysti tulee huomioida onko kylään tulossa vieraita, jotka käyvät joka viikko vai ovatko he jotain sukulaisia joita tavataan vain kerran viikkossa.

        Tarkoitukseni on vain tuoda esille syitä miksi mielestäni arvokkaamman viinin valinta tässä kyseissä tapahtumassa oli mielestäni aiheellinen. Kuten aiemmin sanoin nuo sinun viinisi ovat hyviä, mutta tietyllä tavalla "tavanomaisia" ja siten eivät ole välttämättä niitä parhaita valintoja juhlatilaisuuksiin.


    • Mazz

      Kokeile roseviiniä. Santa Digma on parasta, mitä Alko myy.

      • Nimetön

        Hyvistä viinivinkeistä. Muutamia olenkin noista jo maistellut ja mieleisiä ovat olleet. Illanistujaisetkin sujuivat hienosti :) Jaana


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      100
      2886
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2440
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2220
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      18
      2029
    5. 171
      1852
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1846
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1797
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1746
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      133
      1539
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1314
    Aihe