Vaasankatu asuinpaikkana?

Nököniina

Tällä palstalla usein käsitelty Kalliota asuinpaikkana ja lueskellut olenkin keskusteluja,mutta nyt tahtoisin ihan mielipiteitä Vaasankadusta asuinpaikkana. Olen luultavasti muuttamassa sinne ainakin vähäksi aikaa ja asunto sinällään on siisti ja rempattu, mutta eiköstä juuri tuo Vaasankadun alue ole ainakin ollut niitä hurjimpia alueita Kalliossa? Haluaisin nyt ihan asiallisia kommentteja, kannattaako nuorehkon naisihmisen edes harkita kämppää ko. alueelta ja onko siellä turvallista liikkua esim.illalla ja yöllä? Toki joka paikassa Stadia kaikenlaisia hörhöjä liikkuu, mutta onhan Vaasankadun maine ollut melkoisen hurja....

17

12996

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Joskus asunut

   Vaasankadun paha maine on niiltä vuosilta kun sinne keskittyi Helsingin lestinheitto- ja huorabisnes. Kun Vasis ja Aleksis Kiven katu siivottiin, meno on rauhoittunut selvästi, eikä nuorille naisille ehdotella enää kaikenlaista. Strippipaikkoja, pornokauppoja ja halpoja räkälöitä riittää toki edelleenkin, juoppoja ja hulluja hortoilee kadulla aamusta yöhön ja huumeita ei ole vaikeaa saada. Jos sietää tuollaista ympäristöä niin mikäs siinä. Monet nuoret viihtyvät, mutta harva perheellinen. Sinänsä Vaasankatu ei varmaan ole naiselle erityisen vaarallinen paikka, koska siellä liikkuu porukkaa koko ajan. Jos hörhö hyökkää, apukin on lähellä.

   • Vaasankatu on

    tosiaan muuttunut entisiltä ajoilta. Ja pareempaan, ihan hyvin pärjäät siellä.


  • Mielummin Töölö-Meilahti-Mu...

   En kyllä suosittelisi Vaasankatua. Aina kun sielläpäin liikkuu, niin pistää silmään juopot yms. hörhöt mitä siellä notkuu. Muutenkin vaikuttaa epäsiistiltä alueelta. Varsinkin iltaisin/öisin turvatonta seutua - toisaalta niin se taitaa nykyään olla joka puolella Helsinkiä.

   • slash30

    että en muuttas vaikka maksettas....


   • Mets Senden

    Mistä päin olet itse? Yleensä kaupungin ulkopuolella asuvilla on jostain syystä sellainen kuva, että Kallio kauhee slummi. Itse olen Kalliossa asunut jo pidempään ja en ole koskaan kokenut oloani uhatuksi. Muualla kaupungissa olen tuntenut oloni uhatuksi useasti. Vaasankatu ei ole kaikista rauhallisimpia katuja Kalliossa, mutta on se minusta silti paljon parempi kuin monet lähiöt Helsingissä. Niissä saa pelätä, Kalliossa pärjää hyvin kun on Kalliolainen.


   • Vaasis

    Nykyään Vaasankatu on oikein kiva asuinkatu. Mahtavia kahviloita, joogapaikka, ruokakauppa...kaikki nämä ja muukin elämä löytyy lähietäisyydeltä. Vaikka baarejakin löytyy, en yöllä heräile meluun. Nyt olen tosin muuttamassa kauemmas, koska on luontoa ikävä.


  • luigi

   vuasankatu on alppiharjua, näin meille alkoholinkäyttöön taipuvainen legostiina (o.s. raninen) opetti ylämyllyn peruskoulussa jojensuussa.
   mutta sinänsä kivaa seutua, ratikka kulkee läheltä ja metrokin on kivenheiton päässä. ja kolme kaisaa!!!

   • hk-i98y

    Hyvää perustietoa Alppiharjusta, mutta Pohjois-Karjalan tuntemisesi on hataraa. Ylämylly on kuulunut ja kuuluu yhä Liperin kuntaan.

    Sinänsä näin pohjoiskarjalaisena on ollut kiva havaita, että akselilla Kallio-Alppiharju on paljon entisiä lupsakoita pohjoiskarjalaisia.


  • Harjukatu

   Olet varmaa itsekkin jo hieman miettinyt kadun hyviä ja ns huonoja puolia ?

   Listaan hyviä puolia

   # hyvät kulkuyhteydet

   # kaupunki´mainen tunnelma

   # paljon nuoria

   # hyviä juhlia

   # aina saa seuraa

   # toisille se ainut koti

   # opit tuntemaan muualta muuttaneita

   # voit myöhemmin kertoa asuneesi

   ja bonus

   # ollut monessa kotimaisessa elokuvassa

  • ex-kalliolainen

   Hei, muutin alkusyksyllä pois ihan Vaasankadun kulmilta. Eipä alue minua liiemmin säikäyttänyt, vaikka olinkin tottunut aiemmin rauhallisten pikkukaupunkin eloon. Sijainti on kulkuyhteyksien puolesta loistava ja tosiaan mitään kauheuksia ei oikein voi tapahtua, kun koko ajan on silminnäkijöitä (myös niitä ns. tavan ihmisiä). Itse sain liikkua ihan rauhassa aina niin päivällä kuin yöllä, eikä mitään edes lähelläpititilanteita sattunut, vaikka olenkin myös nuori naisihminen. Joten muuta vaan rauhassa! Ei ne pikkuputiikit ja monenkirjavat kulkijat liiemmin ohikulkijoita häiritse - hyvähän se on nähdä vähän elämää. Jos kaupunkimainen asuinympäristö sopii sinulle ja kämppä on hyvä, niin varmasti siellä ei ole hassumpaa asua - mistään maineesta huolimatta.

  • Kallio is Rock

   Vaasankatu on kuin Suomen Rock Roll !

   Se on monelle ensimmäinen koti Helsingissä, mutta siten antaa hyvät mahdollisuudet selvityä koko Stadissa.

   Monet ystävyyssuhteet auttavat löytämään uusia ihmisiä sekä asuntoja !

   • slummin elämää

  • Leppoisia hörhöjä

   Jos opiskelee tai käy töissä, niin huomaa että ala-kerroksiin kuuluu öisin meteliä. Muuten on moni tykännyt. Parempi vaihtoehto kuin kurvin kadut.

  • Kesäfiilis on hieno!

   Vaikeuksia kyllä tulee jos hakemalla hakee,Kallio on mainettaan paljon parempi mistä puhutaan.
   Tunnen naispuolisia ihmisiä useitakin jotka asuvat tai työnsä puolesta liikkuvat hyvin myöhäänkin kaupunginosassa enkä tiedä yhdellekään tapahtuneen mitään.
   Tunnen oloni Kalliossa paljon turvallisemmaksi kuin esim keskustassa tai itiksessä muista lähiöistä puhumattakaan.
   Tee kierroksia Kalliossa katsellen menoa ennen päätöstäsi.
   Piritorille menoa en suosittele yöaikaan,muuta kerrottavaa ei tällä kertaa.

  • ostako nappei myynti

   Eikös jää hinkaamot anna asukasalennusta?

   Alueen saisi RAUHOTTUMAAN, jos siellä olis niit sinikettuja valot vilkkumassa. NYT EI OO RAHAA horottelu sujuu hyvin ilman ongelmia.

   EI tarttis montaa maijaa olla passissa ja muutama jalkapartio, muuttas hinkkaamot nopeesti POIS. Asukasyhdistykset vois toki ITSE HOITAA VALVONTAA, mut kun osa asukkaista käyttää palveluita ja sehän ei kävis, et shainatar muuttaa pidemmälle. Onhan näit ongelmii ennenkin maassa hoidettu.

   EN silti muuttas, paska ilmanlaatu, meteliä. Muutama hassu kauppa, jonne KAUEMPAA TULEVA pääsee nopeemmin. Mää käyn junalla sitys nopeemmin, kun paikalliset, jotka joutuu menee jollain tuleeko se nyt vai raiskataanko mut ensin.

   Jos muualta ei kämppää saa, on valinta sillon helppo.

   Hesa on pikku kylä vielä!

  • kuularuisku

   Kadulla on ikävä asua ,ainakin talvella.

  • Anonyymi

   HYVÄ LEFFAKAUPPA AINAKI VOISIN HYVIN KUVITELLA ASUVANI TUOLLA

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Huumekohussa marinoitu Redrama Vain elämää -kuvauksista: "...valehtelevan, jos sanoo, ettei..."

   Juhannuksen jälkeen Redrama oli aiheuttanut lähipiirissään huolta kuukauden mittaisella katoamistempullaan. Vain elämää -leiri pidettiin toukokuun lop
   Suomalaiset julkkikset
   11
   3655
  2. Mikä hän on ammatiltaan?

   Mitäs sun ikävän kohde tekee työkseen?
   Ikävä
   170
   3104
  3. Ohhoh! Michele Murphy-Kaulanen hämmentää vauvauutisella - Totuus on hieman toisenlainen!

   No nyt on aikamoinen "vauva"! Michele Minttu Murphy-Kaulanen on jakanut Instassa "iloisen perhetapahtuman". Lue juttu ja katso kuvat: https://www.su
   Kotimaiset julkkisjuorut
   7
   2327
  4. Kiira Korpi ja wanha Pekka

   Järjenvastainen suhde, ei mitään tolkkua.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   59
   1394
  5. Kuu kaipaa tähtiään...

   mutta nalle kaipaa tähtisilmäänsä vielä enemmän. Runoa ei täksi illaksi viel ole, mut toivottavasti pidät tästä laulusta :) olen vähä epävarma onko tä
   Ikävä
   190
   1159
  6. Kerran vielä...

   Minä tiedän ja sinä tiedät...Anteeks omasta puolesta🤗... toivon oikeasti sulle kaikkea hyvää, vaikka viisaasti et toiminutkaan, mutta mä alan olla ta
   Ikävä
   53
   1045
  7. Sanna on aivan sekaisin Venäjästä, auringonpistosko?

   Sannan mielestä tavallinen venäläinen ei saisi matkustaa Euroopassa ja käydä katsomassa nähtävyyksiä. Tällä hetkellä hävettää olla suomalainen, niin t
   Maailman menoa
   274
   1044
  8. Miksei Martinaa kutsuttu Leppilampi en häihin

   Pelättiin varmasti että jos käyttää siellä "äidillisiä otteita" muihin vieraisiin tai nuolee jonkun miehen korvaa.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   66
   1027
  9. Mies, kudoin sulle villahaalarin

   Sellasen kirjavan, jossa on huppu ja avattava lappu takalistossa. Laitathan sitten joka päivä sen töihin. ☺️
   Ikävä
   125
   852
  Aihe