Vaasankatu asuinpaikkana?

Nököniina

Tällä palstalla usein käsitelty Kalliota asuinpaikkana ja lueskellut olenkin keskusteluja,mutta nyt tahtoisin ihan mielipiteitä Vaasankadusta asuinpaikkana. Olen luultavasti muuttamassa sinne ainakin vähäksi aikaa ja asunto sinällään on siisti ja rempattu, mutta eiköstä juuri tuo Vaasankadun alue ole ainakin ollut niitä hurjimpia alueita Kalliossa? Haluaisin nyt ihan asiallisia kommentteja, kannattaako nuorehkon naisihmisen edes harkita kämppää ko. alueelta ja onko siellä turvallista liikkua esim.illalla ja yöllä? Toki joka paikassa Stadia kaikenlaisia hörhöjä liikkuu, mutta onhan Vaasankadun maine ollut melkoisen hurja....

19

17749

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Joskus asunut

      Vaasankadun paha maine on niiltä vuosilta kun sinne keskittyi Helsingin lestinheitto- ja huorabisnes. Kun Vasis ja Aleksis Kiven katu siivottiin, meno on rauhoittunut selvästi, eikä nuorille naisille ehdotella enää kaikenlaista. Strippipaikkoja, pornokauppoja ja halpoja räkälöitä riittää toki edelleenkin, juoppoja ja hulluja hortoilee kadulla aamusta yöhön ja huumeita ei ole vaikeaa saada. Jos sietää tuollaista ympäristöä niin mikäs siinä. Monet nuoret viihtyvät, mutta harva perheellinen. Sinänsä Vaasankatu ei varmaan ole naiselle erityisen vaarallinen paikka, koska siellä liikkuu porukkaa koko ajan. Jos hörhö hyökkää, apukin on lähellä.

      • Vaasankatu on

        tosiaan muuttunut entisiltä ajoilta. Ja pareempaan, ihan hyvin pärjäät siellä.


    • Mielummin Töölö-Meilahti-Mu...

      En kyllä suosittelisi Vaasankatua. Aina kun sielläpäin liikkuu, niin pistää silmään juopot yms. hörhöt mitä siellä notkuu. Muutenkin vaikuttaa epäsiistiltä alueelta. Varsinkin iltaisin/öisin turvatonta seutua - toisaalta niin se taitaa nykyään olla joka puolella Helsinkiä.

      • slash30

        että en muuttas vaikka maksettas....


      • Mets Senden

        Mistä päin olet itse? Yleensä kaupungin ulkopuolella asuvilla on jostain syystä sellainen kuva, että Kallio kauhee slummi. Itse olen Kalliossa asunut jo pidempään ja en ole koskaan kokenut oloani uhatuksi. Muualla kaupungissa olen tuntenut oloni uhatuksi useasti. Vaasankatu ei ole kaikista rauhallisimpia katuja Kalliossa, mutta on se minusta silti paljon parempi kuin monet lähiöt Helsingissä. Niissä saa pelätä, Kalliossa pärjää hyvin kun on Kalliolainen.


      • Vaasis

        Nykyään Vaasankatu on oikein kiva asuinkatu. Mahtavia kahviloita, joogapaikka, ruokakauppa...kaikki nämä ja muukin elämä löytyy lähietäisyydeltä. Vaikka baarejakin löytyy, en yöllä heräile meluun. Nyt olen tosin muuttamassa kauemmas, koska on luontoa ikävä.


      • Anonyymi
        Mets Senden kirjoitti:

        Mistä päin olet itse? Yleensä kaupungin ulkopuolella asuvilla on jostain syystä sellainen kuva, että Kallio kauhee slummi. Itse olen Kalliossa asunut jo pidempään ja en ole koskaan kokenut oloani uhatuksi. Muualla kaupungissa olen tuntenut oloni uhatuksi useasti. Vaasankatu ei ole kaikista rauhallisimpia katuja Kalliossa, mutta on se minusta silti paljon parempi kuin monet lähiöt Helsingissä. Niissä saa pelätä, Kalliossa pärjää hyvin kun on Kalliolainen.

        v.2023 . Vastaan.Nimenomaan luullaan kuvitelaan Kalio tai itäHelsinki on pahuuden kehto.Asumatta elämättä kumassakaan. Luetan löpit, joku tuttu kertoo jonkun tarinan ja uksotaan siihen kuin jumalaan.Missä väestöä paljon,siellä tapahtuu väestön mukaan enemmän.Eikö Helsinki eniten asu väestöä? Vai onko Rovaniemi isompi väestöltä kuin Helsinki? Kallio tai itäHelsinki? Kaiki negativinen kirjoitus kaupungeista ta alueista pitäisi suhteutaa prosentuallisesti asukaslukuun.Kalio on hieno mesta kuin Vaasan katu. Sanon minä itä Helsingiläisenä. 1 kerta viikossa käyn Kylässä Vaasankadulla. Lisäksi kävelmme paljon kesät silloin kalliossa. Vanhoina naisina nyt. Pelot lulot kuvitelmat ihmisten oma pää.Teke mörköjä ei alueet.


    • luigi

      vuasankatu on alppiharjua, näin meille alkoholinkäyttöön taipuvainen legostiina (o.s. raninen) opetti ylämyllyn peruskoulussa jojensuussa.
      mutta sinänsä kivaa seutua, ratikka kulkee läheltä ja metrokin on kivenheiton päässä. ja kolme kaisaa!!!

      • hk-i98y

        Hyvää perustietoa Alppiharjusta, mutta Pohjois-Karjalan tuntemisesi on hataraa. Ylämylly on kuulunut ja kuuluu yhä Liperin kuntaan.

        Sinänsä näin pohjoiskarjalaisena on ollut kiva havaita, että akselilla Kallio-Alppiharju on paljon entisiä lupsakoita pohjoiskarjalaisia.


    • Harjukatu

      Olet varmaa itsekkin jo hieman miettinyt kadun hyviä ja ns huonoja puolia ?

      Listaan hyviä puolia

      # hyvät kulkuyhteydet

      # kaupunki´mainen tunnelma

      # paljon nuoria

      # hyviä juhlia

      # aina saa seuraa

      # toisille se ainut koti

      # opit tuntemaan muualta muuttaneita

      # voit myöhemmin kertoa asuneesi

      ja bonus

      # ollut monessa kotimaisessa elokuvassa

    • ex-kalliolainen

      Hei, muutin alkusyksyllä pois ihan Vaasankadun kulmilta. Eipä alue minua liiemmin säikäyttänyt, vaikka olinkin tottunut aiemmin rauhallisten pikkukaupunkin eloon. Sijainti on kulkuyhteyksien puolesta loistava ja tosiaan mitään kauheuksia ei oikein voi tapahtua, kun koko ajan on silminnäkijöitä (myös niitä ns. tavan ihmisiä). Itse sain liikkua ihan rauhassa aina niin päivällä kuin yöllä, eikä mitään edes lähelläpititilanteita sattunut, vaikka olenkin myös nuori naisihminen. Joten muuta vaan rauhassa! Ei ne pikkuputiikit ja monenkirjavat kulkijat liiemmin ohikulkijoita häiritse - hyvähän se on nähdä vähän elämää. Jos kaupunkimainen asuinympäristö sopii sinulle ja kämppä on hyvä, niin varmasti siellä ei ole hassumpaa asua - mistään maineesta huolimatta.

    • Kallio is Rock

      Vaasankatu on kuin Suomen Rock Roll !

      Se on monelle ensimmäinen koti Helsingissä, mutta siten antaa hyvät mahdollisuudet selvityä koko Stadissa.

      Monet ystävyyssuhteet auttavat löytämään uusia ihmisiä sekä asuntoja !

      • slummin elämää

    • Leppoisia hörhöjä

      Jos opiskelee tai käy töissä, niin huomaa että ala-kerroksiin kuuluu öisin meteliä. Muuten on moni tykännyt. Parempi vaihtoehto kuin kurvin kadut.

    • Kesäfiilis on hieno!

      Vaikeuksia kyllä tulee jos hakemalla hakee,Kallio on mainettaan paljon parempi mistä puhutaan.
      Tunnen naispuolisia ihmisiä useitakin jotka asuvat tai työnsä puolesta liikkuvat hyvin myöhäänkin kaupunginosassa enkä tiedä yhdellekään tapahtuneen mitään.
      Tunnen oloni Kalliossa paljon turvallisemmaksi kuin esim keskustassa tai itiksessä muista lähiöistä puhumattakaan.
      Tee kierroksia Kalliossa katsellen menoa ennen päätöstäsi.
      Piritorille menoa en suosittele yöaikaan,muuta kerrottavaa ei tällä kertaa.

    • ostako nappei myynti

      Eikös jää hinkaamot anna asukasalennusta?

      Alueen saisi RAUHOTTUMAAN, jos siellä olis niit sinikettuja valot vilkkumassa. NYT EI OO RAHAA horottelu sujuu hyvin ilman ongelmia.

      EI tarttis montaa maijaa olla passissa ja muutama jalkapartio, muuttas hinkkaamot nopeesti POIS. Asukasyhdistykset vois toki ITSE HOITAA VALVONTAA, mut kun osa asukkaista käyttää palveluita ja sehän ei kävis, et shainatar muuttaa pidemmälle. Onhan näit ongelmii ennenkin maassa hoidettu.

      EN silti muuttas, paska ilmanlaatu, meteliä. Muutama hassu kauppa, jonne KAUEMPAA TULEVA pääsee nopeemmin. Mää käyn junalla sitys nopeemmin, kun paikalliset, jotka joutuu menee jollain tuleeko se nyt vai raiskataanko mut ensin.

      Jos muualta ei kämppää saa, on valinta sillon helppo.

      Hesa on pikku kylä vielä!

    • kuularuisku

      Kadulla on ikävä asua ,ainakin talvella.

    • Anonyymi

      HYVÄ LEFFAKAUPPA AINAKI VOISIN HYVIN KUVITELLA ASUVANI TUOLLA

    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      154
      2646
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1996
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      1991
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1786
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1540
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1306
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1198
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe