US-vaalit: kreationisteille tappio (?)

USAN merkittävät välivaalit oli eilen, myös paikallisesti äänestettiin. Jos puoliakaan ymmärsin enkkua niin tiede voitti (ja kreationismi hävisi) Ohiossa ja Kansasissa. Kuuluisa (Suomenkin tv:ssä dokumenttifilmissä kerran näkynyt) ID:täkin esiin nostanut Rick Santorum putosi. Ja demokraatit saivat alahuoneen murskavoitolla..

Scientific Americanin tuoreimmasta nrosta katsoin vanhempia gallup-tuloksia niin USAn republikaaneista kreationismi:evoluutio kannatussuhde oli 60%:11%. Demokraattien joukossa se oli 29%:44%. Selvästi sotahullummat republikaanit ovat evoluutio(teoria)n kieltäjiä. Selvästi myös monet Bushin hallituksen republ. johtoihmiset ilmaisivat tukensa ID:lle viime kesänä.

Miten tämä mahtuu kreationistien moraalia koskeviin väitteisiin (republikaanit hävisivät eettisistä syistä, sotkeutuivat korruptioon jne, sanoivat ovensuukyselyt)? Eikö kreationismin leviäminen pitänyt nostaaa moraalin tasoa ts. kreationisteille piti olla korkeampi moraali ?

21

1574

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jos kreationisti sanoo, että evoluutikoilla on alempi moraali, siinähän omakehu haisee. (En tarkoita, etteikö MrKAT voisi syyllistyä samankaltaiseen kehuskeluun ;-)

      Mutta evoluutikkojen moraali on monasti lainattu "ilmasta", ei heidän opistaan tms. Aito evoluutikkomoralisti voisi olla tämä kalastaja Pentti Linkola. Mitä olen hänestä lukenut, hänen hyvä ja paha johtuu evolutiivisista ja biologisista lähtökohdista, samoinkuin toimenpideohjeensakin. (Tosin viime aikoina häneltä on päässyt julki jotain pehmeämpääkin, mutta jätetään ne pois)

      • Ja moraali

        Miksi yrität vetää jotain yhteyttä tieteellisen teorian (niihin muuten ei uskota, vaan niistä vakuututaan todisteiden valossa) ja moraalin välillä?

        Onko gravitaatioteorialla vaikutusta moraaliin sinun mielestäsi?


      • Mr.K.A.T.

        Leisola itte on nimenomaan painottanut evoluution moraalia rappeuttavaa vaikutusta propaganda"luennoillaan" ja natsikortit suorastaan vilisee hihasta.(Joka normaalisti internetin foorumeissa tekee about tiltin).


      • joka toisinaan haastaa jopa uskislogiikan.

        "Aito evoluutikkomoralisti voisi olla tämä kalastaja Pentti Linkola. Mitä olen hänestä lukenut, hänen hyvä ja paha johtuu evolutiivisista ja biologisista lähtökohdista, samoinkuin toimenpideohjeensakin."

        Jos ajatellaan evoluution tuotosten, kuten ihmisen, pyrkivän lajin jatkuvuuteen ja toisaalta Linkolan, joka suosittelee ihmiskunnan itsemurhaa (vaikka hänellä ei ole munaa kompostoida itseään, elää kuten saarnaa, vaan kääkkä kerää hilloa luentopalkkioina), niin miten tuo korreloi?

        Tuttumieslogiikalla, on villi veikkaukseni.


    • ...

      2000-luvun uskontunnustus.

      • Jos uskoa on

        Tutkittu tieto on tunnetusti eri asia kuin sokea usko.

        Tiede ei kuitenkaan ole 2000-luvun ilmiö. Se on ilmiö missä ajassa tahansa, kunhan ihmiset vain haluavat elää paremmin ja tietää asioista. Tiede on ihmiselle ominaista. Niin on uskontokin, valitettavasti, mutta jos tiede on uskonto, se on ainoa, joka pystyy ihmeisiin. Oli miten oli, tiede kannattaa pitää ja uskonto jättää pimeälle keskiajalle.


      • ...
        Jos uskoa on kirjoitti:

        Tutkittu tieto on tunnetusti eri asia kuin sokea usko.

        Tiede ei kuitenkaan ole 2000-luvun ilmiö. Se on ilmiö missä ajassa tahansa, kunhan ihmiset vain haluavat elää paremmin ja tietää asioista. Tiede on ihmiselle ominaista. Niin on uskontokin, valitettavasti, mutta jos tiede on uskonto, se on ainoa, joka pystyy ihmeisiin. Oli miten oli, tiede kannattaa pitää ja uskonto jättää pimeälle keskiajalle.

        tieteelliset totuudet vaihtelevat. Maa ei ole litteä niin kuin ennen luultiin. Seuraavaksi menee kehitysoppi.


      • Mr.K.A.T.
        ... kirjoitti:

        tieteelliset totuudet vaihtelevat. Maa ei ole litteä niin kuin ennen luultiin. Seuraavaksi menee kehitysoppi.

        Ei Newtonkaan häivy vaikka Einstein päihitti sen.
        Newtonin 200v vanhoja lakeja opetellaan kiltisti yhä vaan koulussa..


    • Rakkauden koskettama

      Määrittelen tässä henkilön, joka mielestäni ansaitsee tulla kutsutuksi tosiuskovaksi. Neljä ehtoa on täytyttävä.

      *Pitää olla karismaattinen. Pitää siis olla usein rukousyhteydessä yläkertaan, uskoa todella puhuvansa Jumalan kanssa ja pitää pyytää Jumalalta rukousvastauksia mm. ohjeena elämänvalinnoissa, erilaisten vaivojen paranemisena, käännytettävän tuttavan uskoontulona jne. Kaikenkaikkiaan pitää pyytää ja väittää kokevansa erilaisia Jumalan konkreettisia merkkejä. Voi alkaa rukoilla ääneen itsekseen vaikka bussissa vieraiden ihmisten nähden. Muutenkin yliluonnollisen maailman hänen mielestään on konkreettisesti läsnä ihmisten elämässä ja uskottomille tämä tarkoittaa mm. demonien kiusauksen alla olemista, vaikka he eivät sitä itse tajua(esim. uskottoman viinanhimo voi johtua demonin painostuksesta ja "korvaan kuiskuttamista" kiusauksista).

      *Pitää olla evoluutiovastainen. Pitää olla sitä mieltä, että evoluutio ei kertakaikkiaan sovi Raamatun kokonaiskuvaan, vaan kuolema tuli maailmaan vasta ihmisen syntiinlankeemuksen kautta. (esim. jos syntiinlankeemusta ei kirjaimellisesti tapahtunut, niin mistä on peräisin ihmiskunnan syntisyys ja oliko Jeesuksen ristinkuolema siis turha) Pitää olla sitä mieltä että evoluutioteoria on tieteellisestikin epäkelpo ja tiedeyhteisö ei halua myöntää tätä, koska se ei halua myöntää itsensä ja ihmiskunnan syntisyyttä ja vastuuta. Pitää kertoa luomisen tieteellisistä todisteista myös muille. Mielellään oltava vielä nuorimaa-kreationisti, mutta tämä ei ihan välttämätön.

      *Pitää olla tiukat moraalivaatimukset. Ei esiaviollista seksiä, ei päihteitä, homous on synti,..., jne. Lisäksi vielä tällaista:iei mielellään televisiostakaan muita kuin korkeintaan tarkoin rajattuja asiaohjelmia, ei mitään okkultisimia ihannoivaa musiikkia, pelejä, kirjallisuutta(fantasia tai mm. Harry Potter), ei myöskään seksi/paljasta_pintaa-pitoisia ohjelmia tai musiikkiakaan, jossa esiintyjät tai sanoitukset tällaisia. Ja kaikkea tällaista. Tällaisista saa vähän tinkiä(esim. sallia rajoitetusti maallisen popin kuuntelua ja joitakin viihdeohjelmia), mutta ei paljon.

      *Pitää olla julistava. Pitää yrittää evankelioida vanhoja kavereitaan, tuttuja, työtovereita, ja käydä evankeliointitapahtumissa porukalla evankelioimassa ventovieraitakin. Ei tämä ihan tarkoita että bussissa istuessa tai kaupassa pitäisi alkaa evankelioida ventovieraita, mutta kuitenkin sitä, että vähänkään sopivan tilaisuuden tullen johdattelee puheen "elämän suuriin kysymyksiin" ja alkaa siinä vihjailla, että Jeesus olisi niissä oikea vastaus. Moni vähemmän hihhulinen tuntee evankelioinnin rasittavaksi velvoitteeksi, josta hän yrittää luistaa sillä tekosyisellä kuvitelmalla, että muka kunnioittaisin toista ihmistä ja hänen vakaumustaan, kun en ala julistamaan hänelle omaa totuuttani. Kunnon hihhuli ajattelee evankelioinnin velvollisuudekseen ja ilokseen, kun saa rakastaa toisia ihmisiä edes murto-osalla siitä mitä Jeesus on häntä rakastanut. Ja se hihhulin mielestä vasta toisten ihmisten rakastamista onkin, kun kertoo heille kadotukselta pelastavan totuuden Jeesuksesta, vaikka toiset eivät haluaisikaan ainakaan heti kuulla. Hihhuli ajattelee:aluksi he eivät halua kuulla ja haukkuvat minua, mutta kun pyydän Herralta apua ja jatkan, niin Sana menee joidenkin sydämiin ja tuottaa satoa, vaikka kaikki eivät käännykään ja kaikkia ei Sana edes kosketa, vaan osa on paaduttanut sydämensä.

      Tunnen tällaisia ihmisiä ja voin sanoa, että he ovat todella jaloja persoonia, joiden ilo ja hyvyys säteilee ympäristöön ja on pelastanut monta ihmistä alkoholistista akateemiseen itsetuholta.

      Heidän mielestään evoluutioteoria on niin moraalinen kuin älyllinenkin katastrofi.

      • ...

        oli tosiuskovainen, hänelle Jeesus sanoi: "tänä päivänä sinä tulet olemaan kanssani paratiisissa".


      • Mr.K.A.T.

        Lukekaapa uusin Apu ja miten fundie-uskovat toverit puukotti Kuustosen Mikkoa selkään kun 8 vuottta gospelia alkoi lopulta haukottamaan.
        Se hylkäys-puukotus oli lähes tappavaa.

        Tosi ystävä ei hylkää uskonsa väljähtänyttä tai
        uskonsa hylännyttä. Eikä tyrkytä.


      • Rakkauden Koskettama
        Mr.K.A.T. kirjoitti:

        Lukekaapa uusin Apu ja miten fundie-uskovat toverit puukotti Kuustosen Mikkoa selkään kun 8 vuottta gospelia alkoi lopulta haukottamaan.
        Se hylkäys-puukotus oli lähes tappavaa.

        Tosi ystävä ei hylkää uskonsa väljähtänyttä tai
        uskonsa hylännyttä. Eikä tyrkytä.

        Eikö se ole muka rakkautta, kun kertoo toisille pelastavan sanoman Jeesuksesta, vaikka he aluksi haukkuisivat. Se on moneen kertaan nähty, että monen raivostuminen johtuu vain siitä, että sanoma Jeesuksesta on koskettanut heidän sydäntään ja osa heistä haluaisi tulla uskoon, mutta suuri osa ihmistä on vielä Saatanan vallassa ja tästä puolesta lähtee se suunnaton raivostuminen. On aina niin hienoa nähdä kun Herra murtaa Saatanan kahleet jo tämä ihminen ottaa Jeesuksen Vapahtajakseen.


      • Älä jaksa!

        kehitti sitten ruotsalaisen ikiliikkujan.

        Olet liian läpinäkyvä. Ehkä se johtuu taivaallisesta
        rakkaudesta..


      • Rakkauden Koskettama
        Älä jaksa! kirjoitti:

        kehitti sitten ruotsalaisen ikiliikkujan.

        Olet liian läpinäkyvä. Ehkä se johtuu taivaallisesta
        rakkaudesta..

        ja läpinäkyvää on kertoa ihmisille siitä mitä Jeesuksen Rakkaus voi saada aikaa.
        Ihmiset, jotka elävät kuvaamallani tavalla, niin heidän elämänsä on todella antoisaa ja rikasta,vaikka evolutionistit haluavat muuta väittää.
        Kokeilkaa tekin ja tulette huomaamaan!

        Kutsun heitä hihhuleiksi, eikä se on minun suustani mikään pilkkanimi vaan pikemminkin arvonimi siitä, että elää Jeesuksen Rakkaudessa maailman pilkasta välittämättä.
        Maailma ei tiedä mitä menettää!


      • tieteessä
        Rakkauden Koskettama kirjoitti:

        ja läpinäkyvää on kertoa ihmisille siitä mitä Jeesuksen Rakkaus voi saada aikaa.
        Ihmiset, jotka elävät kuvaamallani tavalla, niin heidän elämänsä on todella antoisaa ja rikasta,vaikka evolutionistit haluavat muuta väittää.
        Kokeilkaa tekin ja tulette huomaamaan!

        Kutsun heitä hihhuleiksi, eikä se on minun suustani mikään pilkkanimi vaan pikemminkin arvonimi siitä, että elää Jeesuksen Rakkaudessa maailman pilkasta välittämättä.
        Maailma ei tiedä mitä menettää!

        Mielestäni voin elää ihan rikasta ja laadukasta elämää vaikkapa ajatuksella etteivät nämä luonnontieteet ja minun oma uskontoni ole ristiriidassa.

        Olen evon kannalla, toki valmis muuttamaan käsityksiäni jos tiede ne vääriksi osoittaa.
        Mutta vain sitä kautta, ei siis suoraan jonkin maallikon toimesta!

        Enkä näe tässä mitään pahaa.


      • Rakkauden Koskettama
        tieteessä kirjoitti:

        Mielestäni voin elää ihan rikasta ja laadukasta elämää vaikkapa ajatuksella etteivät nämä luonnontieteet ja minun oma uskontoni ole ristiriidassa.

        Olen evon kannalla, toki valmis muuttamaan käsityksiäni jos tiede ne vääriksi osoittaa.
        Mutta vain sitä kautta, ei siis suoraan jonkin maallikon toimesta!

        Enkä näe tässä mitään pahaa.

        Oikein tehty tiede hyödyttää ihmiskuntaa ja tuo julki Jumalan ihmeellisiä luomistöitä. Tästä esimerkkinä vaikka se solunsisäinen hämmästyttävä informaatiorikkaus, jonka nykyaikainen biologinen tutkimus on paljastanut. Darwinin aikana luultiin, että solu on vain kasa jotain mömmöä ilman sen hienompaa rakennetta.

        Evo ei toisaalta myöskään sovi Raamatun kuvaamaan maailmankuvaan, mitä olen jo aiemmassa tekstissäni selittänyt. Jumala ei luonut biodiversiteettiä toisten eliöiden kuolemisen, kärsimisen ja vahvemman selviytimen(tai sopeutuvimman, sillä sama asia, koska sanamuotoilusta riippumatta vähemmän sopeutuneet kuolevat ja kelvokkaammat jäävät eloon)kautta, vaan kuolema tuli maailmaan vasta ihmisen syntiinlankeemuksen kautta. Tämä ei millään käy yksiin evoteorian kanssa, mm. siksi, että evo opettaa lukemattomien eläinten kärsineen ja kuolleen jo ennen kuin ihminen ilmaantui maapallolle.


      • tieteessä
        Rakkauden Koskettama kirjoitti:

        Oikein tehty tiede hyödyttää ihmiskuntaa ja tuo julki Jumalan ihmeellisiä luomistöitä. Tästä esimerkkinä vaikka se solunsisäinen hämmästyttävä informaatiorikkaus, jonka nykyaikainen biologinen tutkimus on paljastanut. Darwinin aikana luultiin, että solu on vain kasa jotain mömmöä ilman sen hienompaa rakennetta.

        Evo ei toisaalta myöskään sovi Raamatun kuvaamaan maailmankuvaan, mitä olen jo aiemmassa tekstissäni selittänyt. Jumala ei luonut biodiversiteettiä toisten eliöiden kuolemisen, kärsimisen ja vahvemman selviytimen(tai sopeutuvimman, sillä sama asia, koska sanamuotoilusta riippumatta vähemmän sopeutuneet kuolevat ja kelvokkaammat jäävät eloon)kautta, vaan kuolema tuli maailmaan vasta ihmisen syntiinlankeemuksen kautta. Tämä ei millään käy yksiin evoteorian kanssa, mm. siksi, että evo opettaa lukemattomien eläinten kärsineen ja kuolleen jo ennen kuin ihminen ilmaantui maapallolle.

        Se ei sovi yhteen sinun uskonkäsityksesi kanssa. Mutta sellainen ei riitä perusteeksi minulle kuten aiemmin totesin.

        Ja evoluutiohan on luonnontieteen teoria.


      • tungenyt
        Rakkauden Koskettama kirjoitti:

        Oikein tehty tiede hyödyttää ihmiskuntaa ja tuo julki Jumalan ihmeellisiä luomistöitä. Tästä esimerkkinä vaikka se solunsisäinen hämmästyttävä informaatiorikkaus, jonka nykyaikainen biologinen tutkimus on paljastanut. Darwinin aikana luultiin, että solu on vain kasa jotain mömmöä ilman sen hienompaa rakennetta.

        Evo ei toisaalta myöskään sovi Raamatun kuvaamaan maailmankuvaan, mitä olen jo aiemmassa tekstissäni selittänyt. Jumala ei luonut biodiversiteettiä toisten eliöiden kuolemisen, kärsimisen ja vahvemman selviytimen(tai sopeutuvimman, sillä sama asia, koska sanamuotoilusta riippumatta vähemmän sopeutuneet kuolevat ja kelvokkaammat jäävät eloon)kautta, vaan kuolema tuli maailmaan vasta ihmisen syntiinlankeemuksen kautta. Tämä ei millään käy yksiin evoteorian kanssa, mm. siksi, että evo opettaa lukemattomien eläinten kärsineen ja kuolleen jo ennen kuin ihminen ilmaantui maapallolle.

        Informaatiorikkausko on kreationistien uusin silmänkääntötemppu. Onko jumala ne solut koodannut c :lla? Tunkekaa nyt ne "informaatiot" toisaalle. Kreationistien päässä on varmasti on varmasti informaatiopitoisuudut hälyttävän alhaalla.


      • Hapkidod
        tieteessä kirjoitti:

        Se ei sovi yhteen sinun uskonkäsityksesi kanssa. Mutta sellainen ei riitä perusteeksi minulle kuten aiemmin totesin.

        Ja evoluutiohan on luonnontieteen teoria.

        Evoluutio on luonnossa havaittu tosiasia jota selittämään on tehty evoluutioteoria.


      • vanha-kissa
        Rakkauden Koskettama kirjoitti:

        Oikein tehty tiede hyödyttää ihmiskuntaa ja tuo julki Jumalan ihmeellisiä luomistöitä. Tästä esimerkkinä vaikka se solunsisäinen hämmästyttävä informaatiorikkaus, jonka nykyaikainen biologinen tutkimus on paljastanut. Darwinin aikana luultiin, että solu on vain kasa jotain mömmöä ilman sen hienompaa rakennetta.

        Evo ei toisaalta myöskään sovi Raamatun kuvaamaan maailmankuvaan, mitä olen jo aiemmassa tekstissäni selittänyt. Jumala ei luonut biodiversiteettiä toisten eliöiden kuolemisen, kärsimisen ja vahvemman selviytimen(tai sopeutuvimman, sillä sama asia, koska sanamuotoilusta riippumatta vähemmän sopeutuneet kuolevat ja kelvokkaammat jäävät eloon)kautta, vaan kuolema tuli maailmaan vasta ihmisen syntiinlankeemuksen kautta. Tämä ei millään käy yksiin evoteorian kanssa, mm. siksi, että evo opettaa lukemattomien eläinten kärsineen ja kuolleen jo ennen kuin ihminen ilmaantui maapallolle.

        Rakkauden Koskettama kirjoitti:
        "Oikein tehty tiede hyödyttää ihmiskuntaa ja tuo julki Jumalan ihmeellisiä luomistöitä."

        Jassoo.

        "Evo ei toisaalta myöskään sovi Raamatun kuvaamaan maailmankuvaan, mitä olen jo aiemmassa tekstissäni selittänyt. Jumala ei luonut biodiversiteettiä toisten eliöiden kuolemisen, kärsimisen ja vahvemman selviytimen(tai sopeutuvimman, sillä sama asia, koska sanamuotoilusta riippumatta vähemmän sopeutuneet kuolevat ja kelvokkaammat jäävät eloon)kautta, vaan kuolema tuli maailmaan vasta ihmisen syntiinlankeemuksen kautta."

        No, mitäs nämä parasiitit (loiset) sitten ovat? Nekin Jumalan luomia?
        http://en.wikipedia.org/wiki/Parasite
        http://ucdnema.ucdavis.edu/imagemap/nemmap/ent156html/vertcom

        Entäpä sitten nämä loispistiäiset, jotka peräti tappavat isäntäeläimen?

        http://fi.wikipedia.org/wiki/Ampulex_compressa
        http://www.tieteenkuvalehti.com/Crosslink.jsp?d=157&a=1219&id=8826_1
        http://www.ketolanpuutarha.fi/torjuntaeliot/aphidius.htm
        http://en.wikipedia.org/wiki/Parasitoid
        http://en.wikipedia.org/wiki/Parasitic_wasp
        http://en.wikipedia.org/wiki/Wasp

        Ovatko nämäkin Luojan luomia?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      153
      3242
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      95
      2197
    3. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      321
      2138
    4. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      126
      2050
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      46
      1809
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      81
      1465
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      101
      1261
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      28
      1240
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1130
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      103
      1019
    Aihe