Marques de Arienzo Rioja Gran reserva 1981

Pullon perinyt

Sain pullon punaviiniä, jolla etiketin mukaan on ikää kertynyt 25 vuotta. Tässä etiketistä tietoja:

Marques de Arienzo
Rioja
Gran reserva 1981
Bodegas Domecq S.A
Elciego, Rioja Alavesa, Spain

Kertoisiko joku viinistä laadullisesti ja arvollisesti.

6

2344

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tuota tuota

      Rioja on Espanjan ehkä arvostetuin alue ja Marqués de Arienzo edustaa Domecqin viinitalon parempaa päätä. Tällä haavaa maailmalla myynnissä olevat MdA Gran Reservat ovat noin 10 vuoden ikäisiä ja hintaluokka on jotain 20 € / 25 $.

      Saattaa olla, että tuo viini on kestänyt (asianmukaisesti kellaroituna) jopa 25 vuotta. Kannattaa kuitenkin kulauttaa kiireesti kurkkuun - ei se enää parane eikä sen arvo nouse.

      Alkosta löytyy Marqués de Arienzo Gran Reserva 1996 hintaan 17,49 €
      http://www.alko.fi/www/wwwBachus.nsf/viewAll/006855?opendocument
      ja Marqués de Arienzo Reserva Especial 1998, hinta 18,98 €.

      Sanovat, että Espanjassa tuosta viinistä saa maksaa jopa enemmän kuin Suomessa! Alkolla lienee hyvät suhteet Domecqin viinitaloon!

      http://ameba.lpt.fi/~jkontune/bodevino/domecq.htm
      http://www.nettivuori.com/hannu/viikko45.htm

    • alavesa

      vuosi 1981 oli Riojan alueella "muy bueno" eli erittäin hyvä viinivuosi.
      Sanoisin sen hinnan olevan täällä Espanjassa n. 25€.
      Kun avaat pullon niin anna sen asettua rauhassa ennen nauttimista. Vanha viini tarvitsee tämän maltillisen odotuksen, sillä vasta silloin kaikki aromit pääsevät oikeuksiinsa.
      ¡Salud!

      • Viinit on jees

        Vanhaa viiniä ei tule todellakaan pitää kauaa auki ennen sen nauttimista, koska se on jo valmiiksi kypsynyt ja liiallinen hapen saanti saattaa tuhota viinin hyvinkin nopeasti. Viini tosin kannattaa nostaa pystyasentoon muutamia päiviä ennen nauttimista, jotta pullossa (mahdollisesti) oleva sakka kerääntyy pullon pohjalle ja näin vältytään saamasta sitä lasiin.

        Omien väitteideni vakuudeksi viinilehden sivuilta:
        "Valmistautuminen hyvissä ajoin on valttia viinin tarjoilussa. Jos valitsemassasi viinissä on sakkaa, pullo on hyvä nostaa pystyasentoon jo päivää kahta ennen viinin tarjoilua. Näin sakka laskeutuu pullon pohjalle ja on dekantoitavissa pois.
        Mitä vanhempi viini sitä lähempänä tarjoiluajankohtaa pullo avataan. Nuoren ja voimakkaan punaviinin voi avata reilusti pari kolme tuntia ennen, mutta vanhemmat ja pitkälle kypsyneet viinit vasta vähän ennen tarjoilua."

        http://www.viinilehti.fi/kotona/tarjoilu/index.htm


      • alavesa
        Viinit on jees kirjoitti:

        Vanhaa viiniä ei tule todellakaan pitää kauaa auki ennen sen nauttimista, koska se on jo valmiiksi kypsynyt ja liiallinen hapen saanti saattaa tuhota viinin hyvinkin nopeasti. Viini tosin kannattaa nostaa pystyasentoon muutamia päiviä ennen nauttimista, jotta pullossa (mahdollisesti) oleva sakka kerääntyy pullon pohjalle ja näin vältytään saamasta sitä lasiin.

        Omien väitteideni vakuudeksi viinilehden sivuilta:
        "Valmistautuminen hyvissä ajoin on valttia viinin tarjoilussa. Jos valitsemassasi viinissä on sakkaa, pullo on hyvä nostaa pystyasentoon jo päivää kahta ennen viinin tarjoilua. Näin sakka laskeutuu pullon pohjalle ja on dekantoitavissa pois.
        Mitä vanhempi viini sitä lähempänä tarjoiluajankohtaa pullo avataan. Nuoren ja voimakkaan punaviinin voi avata reilusti pari kolme tuntia ennen, mutta vanhemmat ja pitkälle kypsyneet viinit vasta vähän ennen tarjoilua."

        http://www.viinilehti.fi/kotona/tarjoilu/index.htm

        ei kai kukaan ole niin pässi, että avaa tämän pullon tunteja ennen sen nautintaa???
        Reserva ja yleensä yli 5 v. vanhat viinit kannattaa avata/dekantoida n. 1/2 t. ennen.
        Puolestaan kevyille, vanhoille (esim. 25v.)punaviinille riittää useinkin se iso pullea lasi... 12-15 cm ympärysmitta.


      • Petri Meri eikun Perimetri
        alavesa kirjoitti:

        ei kai kukaan ole niin pässi, että avaa tämän pullon tunteja ennen sen nautintaa???
        Reserva ja yleensä yli 5 v. vanhat viinit kannattaa avata/dekantoida n. 1/2 t. ennen.
        Puolestaan kevyille, vanhoille (esim. 25v.)punaviinille riittää useinkin se iso pullea lasi... 12-15 cm ympärysmitta.

        >iso pullea lasi... 12-15 cm ympärysmitta.

        Tuohan tarkoittaa sitä, että läpimitta (halkaisija) on luokkaa 4-5 cm tai vähän allekin. Mitäs se piin arvo olikaan - 3,14159265...    


      • País Vasco

        Vieksin Vesan talohan on Yli-Vieksillä (postinumero 88730). Onko seuralla jokin alaosasto Ala-Vieksilläkin, siellä Kellojärven alapään eli eteläpään tienoilla?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mistä puhuitte viimeksi kun näitte

      Kerro yksi aiheista
      Ikävä
      101
      7563
    2. 105
      5583
    3. Se on hyvästi

      Toivottavasti ei tavata.
      Ikävä
      83
      5047
    4. Olenko saanut sinut koukkuun?

      Hyvä. Rakastan sua.
      Ikävä
      139
      4446
    5. Alavuden sairaala

      Säästääkö Alavuden sairaala sähkössä. Kävin Sunnuntaina vast. otolla. Odotushuone ja käytävä jolla lääkäri otti vastaan
      Ähtäri
      11
      3150
    6. Sisäsiittosuus

      Tämän kevään ylioppilaista 90% oli sama sukunimi?
      Suomussalmi
      49
      2843
    7. Miksi sä valitsit

      Juuri minut sieltä?
      Ikävä
      52
      2769
    8. Kerro nyt rehellisesti fiilikset?

      Rehellinem fiilis
      Suhteet
      61
      2387
    9. Törkeää toimintaa

      Todella törkeitä kaheleita niitä on Ylivieskassakin. https://www.ess.fi/uutissuomalainen/8570818
      Ylivieska
      10
      2364
    10. Hei........

      Pelkkä sun näkeminen saa mut hymyilemään pitkin iltaa. Oot niin 🤩😘 Edellinen poistettiin.
      Ikävä
      56
      1966
    Aihe