Totuus Palestiinalaisista.

:::::::::::::::.

4

226

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • AO

      Tämä reinola on saastainen valehtelija ja sekundasiionilainen. Tässä on sen sijaan totuus. Yleisradion toimittajan Hannu Reimen raportti:

      Sata vuotta sotaa luvatussa maassa

      Lehtien, radion ja TV:n pääuutisia on viime viikkoina ollut väkivalta
      Lähi-idässä. Tämä sata vuotta kestänyt juutalaisten ja arabien tai - kuten
      nykyisin sanotaan - israelilaisten ja palestiinalaisten riita on samaan
      aikaan monimutkainen ja kuitenkin hyvin yksinkertainen.

      Se on mutkikas siksi, että Israel/Palestiinassa liittyvät yhteen niin monet asiat, jotka ovat vaikuttaneet Euroopan ja itäisen Välimeren vaiheissa. Tähän historiaan kuuluu juutalaisten asema Euroopassa Ranskan vallankumouksen jälkeen ja heille usein langetettu syntipukin osa, se, mikä huipentui Natsi-Saksan joukkomurhiin, eurooppalaisten kolonialismi eli siirtomaajärjestelmä ja Euroopan ylivalta maailmassa sekäsiirtomaitten vapautuminen ja arabimaailman pyrkimys valtiolliseen

      yhtenäisyyteen.

      Toiselta kannalta katsoen Lähi-idän kysymys on hyvin yksinkertainen: se on juutalaisten parissa perustetun järjestön - siionismin - ja arabien kiista samasta pienestä maapalasta, historiallisesta Palestiinasta. Selkkaus alkoi siitä, kun juutalaisten keskuudessa vähemmistönä ollut siionismi vaati itselleen oikeutta perustaa juutalaisvaltio alueelle, jonka asukkaiden ylivoimainen enemmistö oli arabeja.

      Sata vuotta sitten Palestiina kuului hajoamassa olleeseen Turkin valtakuntaan. Maailmansotien välillä aluetta hallitsi Iso Britannia, jolloin Palestiinaan muuttaneet juutalaiset järjestäytyivät omaksi kansalliseksi yhteisökseen yhteisenä kielenään uudeksi puhekieleksi herätetty heprea. Maahanmuuton suurin syy oli juutalaisten vainoaminen Euroopassa. Palestiinan arabien silmissä juutalaiset olivat tunkeutujia, jotka halusivat viedä heidän maansa.

      Kun englantilaisten lähtö alueelta lähestyi 1940-luvun lopulla, YK päätti ratkaista Palestiinan kysymyksen jakamalla maan juutalaisten ja arabien valtioon. Arabit maan vanhoina asukkaina eivät jakoa hyväksyneet. Palestiinan juutalaisten johto hyväksyi sen ja julisti Israelin valtion perustetuksi keväällä 1948 brittien lähtiessä. Ympäröivät arabivaltiot hyökkäsivät Israeliin. Ensimmäisessä Lähi-idän sodassa Israel ja Transjordania (myöhempi Jordania), brittien Jordan-virran itäpuolelle perustama kuningaskunta jakoivat Palestiinan arabeille tarkoitetun alueen. Sadattuhannet palestiinalaiset pakenivat ympäröiviin arabimaihin, missä useimpia odotti pakolaisleirien surkeus.

      Kuuden päivän sodassa 1967 Israel valtasi koko vanhan Palestiinan. Uusia valloituksia - Länsirantaa ja Gazaa - ei kuitenkaan ole liitetty Israelin omaan alueeseen, vaan ne on pidetty miehitettyinä. Palestiinalaisten kansannousu, intifada, viime vuosikymmenen vaihteessa pakotti Israelin tunnustamaan palestiinalaisten olemassaolon kansallisena yhteisönä. Israelin oli myös myönnettävä, että Länsirannan ja Gazan asemasta on päästävä jonkinlaiseen neuvotteluratkaisuun palestiinalaisten kanssa. Tästä alkoi se, mitä kutsuaan rauhanprosessiksi.

      Rauhanhankkeista huolimatta Israel haluaa säilyttää miehitetyille palestiinalaisalueille perustetut siirtokuntansa, joita on jopa rakennettu lisää "rauhanprosessin" aikana. Israel haluaa myös pitää koko Jerusalemin ääkaupunkinaan, eikä hyväksy kaupungin jakamista palestiinalaisten kanssa. Niinpä "rauhanprosessi" ei ole johtanut rauhaan, vaan uuteen kansannousuun, jota Israel yrittää väkivalloin tukahduttaa. Israel on maailman johtavia sotilasmahteja, jolla on jopa oma ydinase. Taloudellisesti kehittyneenä, vauraana maana se on myös kuin kappale Eurooppaa keskellä Lähi-itää. Vastassaan sillä on köyhä, suureksi osaksi pakolaisista koostuva Palestiinan kansa.

      Ei ole vaikeaa ennustaa, että väkivalta Lähi-idässä päättyy vasta, kun Israel myöntyy ratkaisuun, jossa palestiinalaisten kansallinen itsemääräämisoikeus todella toteutuu, kun Israel luovuttaa Länsirannan ja Gazan palestiinalaisille, ja alueelle perustetaan itsenäinen Palestiinan valtio Israelin valtion rinnalle. Mitä kauemmin siihen kuluu aikaa, sitä enemmän väkivallasta kärsivät tämän Pyhäksi Maaksi kutsutun alueen asukkaat, eniten palestiinalaiset, mutta myös israelilaiset itse. Tässäkin pätee vanha sanonta: kansa, joka sortaa toista kansaa, ei ole itsekään vapaa.

      Hannu Reime

      • :::::::::::::....

        Jo ensimmäinen lause, jonka kirjoitit, todistaa sen että, et ole lukenut koko juttua, nimittäin kirjoittaja ei ole "reinola" niinkun väität. Lueppa juttu uudestaan ja KOKONAAN niin huomaat myös sen kuka on kirjoittaja. Hannu Reiman on kyllä historiaa lukenut, sen huomaan mutta, myös hänkään ei ole näköjään viitsinyt ottaa selvää TOTUUDESTA.


      • Anonyymi

        lueppas vähän historiaa mistä syystä ns.palestiinalais ongelma alkoi/ itse asiassa aiheutettiin. Käypä lukemassa historiallista faktaa sen sijaan että uskot vsemmistolaisten taas niin suosittua totuuden etsimistä. muistatko tai koitko kun 60luvun lopulla ja vielä 70 luvulla saman mieliset heiluttivat maon punaista kirja ja vannoivat sen totuudenmukaista elämää esim.kiinassa silloin.
        Tyhmä saa olla muttei typerä, ota itse asioista selvää koska sinun tulee kyetä perustelemaan väitteesi..
        älä ole noin naivi. Toruus palestiinalais ondelmasta ja sen alusta löytyy historiasta joka ei ole muslimien kirjoittamaa.
        Ota myös selvää miksi suomi lopetti palestinialaisten koulutarvikkeiden ja kirjojen lopettamisen, saat vähän esimakua
        mikä on reaalimaailmaa.
        itsevtutkin aina asiat molemmilta puolilta jotta tiedän että kykenen perustelemaan väittämäni. Sinä luotat toimittajaan joka itse ei ole perillä asiasta joka jokainen asiaan perehtynyt tietää.
        Käy katsomassa kun hamas ja fatas vielä taistelivat keskenään youtubesta jos siellä vielä on. Sen verran voin kertoa suurista vapaus taistelijoista kun hamas oli kykistanut fatahin oli kuvaa häistä ylkona terassilla ja hamasin jäsen tuli ja kielsi soittamasta musiikkia, koska he juhlivat ja kyllähän silloin tanssitaan. He eivt totelleet ja vähän ajan päästä tuli 4 pickupia joissa oli jokaisen lavalla hamasin jäseniä. videossa näytetään miten he kalasnikovit mukanaan alkoi amoua sarjatulella häävieraita ja tappoivat hääparin ja häävieraat. siinä sinulle reaali elämää siellä.
        kannattaisi myös lukea hamasin perustamiskirjan että ymmärrät mitä agendaa he ajavat. Sen mukaan sikojen(Juutalaisten) kanssa ei suostuta minkäänlaiseen kahden maan pilitiikkan, mihin Israelilaiset ovat 2kertaa suostunut luopumaan vähintään puolet maa-alueista.
        Eli Hamas ei neuvottele vaan vaativat koko alueen itselleen. Miten tällä agendalla voi rauhaa koskaan tulla. Tiesitkö muuten että vajaa vuosi sitten yksi vapaus soturi ajoi bussipysäkillä yli 10 ja 12 vuotiaan päälle jossa molemmat koulumatkalla olevat tytöt kuolivat. Näitkö tästä hirveydestä mitään suomalaisissa lehdissä? Et ja tämä on arkipäivää. haluaisin kysyä kykenisitkö ymmärtämään kuskia jos omat lapsesi kokisivat saman kohtalon vaikka entisen isis jäsenen tekemänä suomessa? heitä nimittäin Suomessa on.
        Faktaa ei fiktiota, yritä pitää tämä mielessäsi ja sanon tämän sinulle kaikella kunnioituksella, koska eniten tässä maailmassa vihaan vääryyttä.


    • Sanamies

      On hyvä että on olemassa tässä ajassa totuuden julistajiakin, kun noita valheen tuojia on täälläkin riittämiin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 111
      2168
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      60
      2036
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      1941
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1687
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1618
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      13
      1412
    7. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1353
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      12
      1344
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1337
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1262
    Aihe