Mikä vaivaa rahastoja?

Taavi

Harkitsen rahastosijoittamisen aloittamista (tähän mennessä ei ole ollut rahaa jota sijoittaa). Kun tutustuin joulukuun rahastoraporttiin, niin taidan harkita tilanteen uudelleen.

Miten kuluitta ja veroitta suuria summia pyörittävät rahastot onnistuvat sijoittamaan asiakkaidensa varat noin huonosti? Rahastollahan on suursijoittajana mahdollisuus turvata sijoitukset erilaisilla järjestelyillä, kuten optiolla ja futuureilla ja mitä niitä onkaan. Oletin, että tappiota tuottava sijoitusrahasto ei ole mahdollinen. Huomasin erehtyneeni karkeasti.

Esimerkkejä (12 kuukauden sijoitus, eri rahastotyyppien saavutukset)
- Yhdistelmärahastot (9 kpl) paras tuotto 2,4%, huonoin -15,9%. Vain 2 yhdeksästä plussalla. Asiakas kulujen jälkeen tuskin plussalla missään.
- Osakerahastot Suomi (24 kpl) paras tuotto 13,1%, huonoin -36,7%. Vain neljä 24:stä plussalla.
- Osakerahastot Eurooppa (44 kpl) paras tuotto -0,4%, huonoin -55,7%. Siis kaikki tappiolla jo ennen kuluja. Mahtaa vuodessä yli puolet sijoituksestaan hävinnyt rahastoasiakas ihmetellä mihin hävisi "tuvallinen vaihtoehto hajauttaa sijoitusrahaston kautta".

Miten tämä on mahdollista? Rahastojen henkilökunta taitaa hoitaa omia salkkujaan rahaston kustannuksella?

Mitä muita mahdollisuuksia on sijoittaa järkevästi esim. n. 10.000 €:n kertasijoitus ja sen jälkeen kasvattaa salkkua ehkä n. 500 - 1.000 € / kk. Varsinaista kaupankäyntiä (lyhyttä kauppaa saman päivän sisällä ym. extreme-lajeja) en aio harjoittaa, ainoastaan kasvattaa salkkua pikkuhiljaa. Mielellään omatoimisesti Internetin kautta ja pienillä kuluilla. Varat pitää kuitenkin olla tarvittaessa irroitettavissa nopeastikin.

3

386

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Joku

      Moro!

      En ole varsinaisen osake kaupan asiantuntija mutta olen kuitenkin kaupallista alaa opiskellut.

      Eli rahastojen sijoitukset ovat laajalti hajautettuja, eli tällöin ne kuvastavat osakekurssien yleistä suuntaan. Kokonaisuutenahan markkinat on mennyt kovaa vauhtia alaspäin.

      Olet oikeassa että rahastoilla on suursijoittajan edut käytettävissään, mutta varsinaista suojaa osakekurssien suhteen eivät nekään pysty saavuttamaan. En tiedä mitä tarkoitit optioilla ja futuureilla tässä yhteydessä, sillä käsittääkseni osakekurssien optioita ei ole yleensä myynnissä. Yleisesti vaihdetut optiot ja futuurit littyvät valuuttakurssien vaihtoriskien minimointiin, eivät osakekauppaan.

      Jos on olemassa yleinen markkina osake optioille ja futuureille niin naurakaa vaan ja oikaiskaa ihmeessä ;) Kuten sanottu, tämä ala ei ole minulle kovin tuttu.

      • Taavi

        Menee vähän sivuraiteille alkuperäisestä kysymyksestäni mutta menköön.

        Luin pari vuotta sitten kirjan kaveristä nimeltä Nick Leeson (olen nähnyt myös elokuvan), eli tyypistä joka ajoi kymmenisen vuotta sitten Singaporessa Englannin vanhimman pankin konkkaan. Käsittääkseni juuri futuurikaupoilla, eli kai niitä on.


      • Joku
        Taavi kirjoitti:

        Menee vähän sivuraiteille alkuperäisestä kysymyksestäni mutta menköön.

        Luin pari vuotta sitten kirjan kaveristä nimeltä Nick Leeson (olen nähnyt myös elokuvan), eli tyypistä joka ajoi kymmenisen vuotta sitten Singaporessa Englannin vanhimman pankin konkkaan. Käsittääkseni juuri futuurikaupoilla, eli kai niitä on.

        Moro!

        Tarkoitatko nyt valuutta optioita ja futuureita. Niilläkin pystyy konkurssin saamaan aikaan ;)

        Jos joku tietää varmasti että on olemassa yleinen markkina osakkeiden optioille tai sellaista instrumenttia kuin osake futuuri, niin olisin kiinnostunut kuulemaan ;)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      136
      5728
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3515
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      17
      1903
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      1895
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      24
      1730
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      74
      1566
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      14
      1483
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      17
      1370
    9. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1366
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      24
      1317
    Aihe