Miks nämä pelottaa?

Tässä mietin...

Monet kertoo, et paras kauhuelokuva on Evil dead.Mietin tässä vain, että mikä siinä oli pelottavaa?Mä olin kamullani yötä ja se tuli telkusta yöllä.Me naurettiin ihan vääränä sille, koska se oli niin huono!Okei, ehkä mä tuijotan liikaa tehosteita, mutta se ei yksinkertaisesti pelottanut pätkän vertaa.Kaupassa näen sen maksavan joskus lähes 20euroa...Miks se on niin kallis?Miks niin huono leffa voi olla niin kallis?Mutta täähän on vain mun mielipide...:)

Ja toinen...Texasin moottorisahamurhat.Ei pelota yhtään.Se ei oo mun mielestä kauhea, vaan sairas.Se mies on niin sairas, että mitään muuta siitä leffasta ei pysty ajattelemaan.Sitäkin oon miettiny, että kuinka se on K18-leffa kun esimerkiksi Kauna 2 luokitellaan jopa 13-vuotiaille??

Painajainen Elm streetillä...Ei sekään mua pelottanut...Ihan hyvin tehty ja juoni ok, mutta ei vaan tehoa sillee...Nyt mä haluisinki tietää, että mikä teitä pelottaa näissä elokuvissa??:)

11

916

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • The Wolf

      Pysähdyitkö koskaan miettimään, että Evil Dead on takoituksellisen kieli poskessa tehty? Ja Evil Dead huono? Ei perustelut mitään olisi? Kerro nyt ihmeessä missä kaupassa pyydetään Evil Deadistä 20€, kun korkein näkemäni hinta on 8,95€.

      Ilmeisesti olet nähnyt Texas Chain Saw Massacren remaken, etkä sitä alkuperäistä, jollet sitä pelottavana pitänyt. Hooperin alkuperäisteoksessa väkivalta on minimaalista, mutta tunnelma on sanoinkuvaamaton.

      • No comment

        No täytyy myöntää, että en ajatellut Evil Deadia sellaisesta näkökannasta.Ajattelin vaan, että "Tääkö on kauhuleffa?Aha..." Ja siks en pitäny siit,koska se oli niin surkeasti mun mielestä tehty.Muistaakseni yhdessä nettikaupassa se maksoi 16euroa...

        Juu näin pariin kertaan sen uudemman version siitä Texasista, mutta ei pelottanut...En siis sitä mikä on leffoissa nyt, tai tulossa...mutta silti ihmetteln kuinka se voi olla k18?


    • Punatulkky

      No se varmaankin ku ei koskaan/joskus tiiä, että millon ne henkilöt nukkuu. Ja sitten kun ne on unessa ni ei koskaan tiedä, että mistä se Freddy ilmestyy.. :D

    • is my sexy monster

      freddy krueger on niin ah ihana, että se pelottaa!

    • m35+

      Pysyvää on vain muutos.

      Kaikki kolme mainitsemaasi elokuvaa olivat aikanaan kauhuelokuvan merkkipaaluja. Jokainen niistä kuuluu vielä nytkin mielestäni kauhuelokuvien parhaimmistoon.

      Mutta maailma muuttuu. Se, mikä oli reilu 30 vuotta sitten valtion mielestä liikaa täysi-ikäiselle ihmiselle, joka lain puolesta sai ottaa lopuksi ikäänsä lainaa maksettavakseen tai mennä avioliittoon kenen kanssa tahansa, on nykyään viihdettä, jota tulee valtion kustantamalta tv-kanavalta ilman ikärajasensuuria (vaikkakin varoitusten kera) illan uutislähetyksen jälkeen.

      Muutokseen liittyy sekin, että sellaiset verenlotraukset ja ihmiseen kohdistuvat väkivallanteot, jotka vielä kymmenen vuotta sitten johtivat sensuurin leikkelyyn, tulevat nyt parhaaseen katseluaikaan telkkarista ryyditettynä saippuaoopperamaisella dramaturgialla.

      Tästä seuraa se johtopäätös, että kymmenen vuotta sitten ihmiset eivät osanneet erottaa totta fantasiasta, mutta nyt osaavat. Vai osaavatko...?

      Milloin muutos tapahtui?

      Ystävälliset vastaukset nimimerkille "Epätietoinen"...

    • Gabriel_Knight

      pitääkö psykologisesta kauhusta vai veren roiskumisesta. Mutta joo.. Olen samaa mieltä, kyllä Kauna oli noita kaikkia luettelemiasi elokuvia pelottavampi. Itseeni ei vaan nuo "verikekkerit" ole ikinä iskeneet.

    • Kauhuun...

      Kyllä jos pelkästään kauhu pätkää tollataan niin turtuuhan siihen,silloin mikään ei tunnu miltään.Olen itsekin katsonut Evil Deadin varmaan 30 kertaa ja analysoinut sitä mikä siitä tekee sen pelottavan,leffahan leikittelee katsojan mielikuvituksella se on tärkein pointti.Elokuvassa on tunteisiin vetoavia kohtauksia joka tekee siitä piinaavan,Evil Deadin kerronta on tiivis paketti siinä ei paljon turhia kohtauksia ole.kesto ainoastaan 80 minuuttia moni nyky-kauhu pätkä yli kahden tunnin esim. Silent Hill jossa tunnelma hajoaa pituuden takia ja digi-efektit eivät jotenkin purreet,ne olivat liian siistejä kauhu leffaan.Kun taas käsintehty Evil Dead on karumpi ja likainen kuten kauhuleffan kuulukin olla.Eli kyllä vaan tämä ED on näyttänyt suunnan millaisen trillerin pitäisi olla vaikka kengän nauhabudjetilla tehty, maskit hakkaavat monet nyky-kauhua edustavan leffan mennentullen ja olihan siinä tyly lopetus.Huom. Evil Dead on vasta pari vuotta sitten julkaistu alkuperäisenä versiona.

    • MarkiisiDeFuckingÅmÅl

      Evil Dead on mielestäni lähinnä säikyttelykomedia, koomisuus on vielä korostetumpaa kakkososassa. Jos kauhu mielestäsi tarkoittaa sitä, että oikeasti pitää pelottaa, niin TCM tai Evil Dead -leffat eivät ole siinä mielessä kovin "kauheita". Ehkä "Manaaja" tai "Henry: Portrait of a Serial Killer" tai "Cannibal Holocaust" ovat esim oikeesti kamalia.

      Ikärajoista päättävät hemmot ovat kai ihmisiä hekin (luulisin...?) ja joskus tekevät huonoja päätöksiä...

    • icouldkillyou

      Täytyyks sen parhaan kauhuelokuvan olla just pelottava Kauna on kaikista ei-pelottavin!

      • |||

        Joo selvä juttu. Kauhein on ollut Kauna ja sen jatko-osat ( yht. kaksi jatko-osaa).

        Nuo verijutut eivät tunnu "siltä" kuin mieleisessäni kauhuleffassa pitäisi :-/


      • |||
        ||| kirjoitti:

        Joo selvä juttu. Kauhein on ollut Kauna ja sen jatko-osat ( yht. kaksi jatko-osaa).

        Nuo verijutut eivät tunnu "siltä" kuin mieleisessäni kauhuleffassa pitäisi :-/

        Jatkoa vielä edelliseen.

        Siis tykkäsin kyllä Wrong Turn elokuvista, ja niissähän veri lentää, mutteivat ne ole sitä parasta kauhua jos saan mielipiteeni vielä ilmoittaa !


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      105
      7371
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      37
      2802
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2382
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      109
      2093
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      17
      1789
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      10
      1553
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1416
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1387
    9. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      36
      1359
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      9
      1327
    Aihe