Hevostaidot ruosteessa

poisonous_89

Hei!

Noin kuukausi sitten ostin itselleni kuusi vuotiaan lämminveri ruunan. Hevosta olin harkinnut parin vuoden ajan ja niitä oli ollut aiemminkin. Nyt kuitenkin tuntuu, että kaikki se tieto ja taito on kadonnut kolmen vuoden aikana, kun uusi hevonen tuli viiden entisen hevosen tilalle.

Tämä ruuna on todella kiltti ja pysyy käsissä. Se on herkkä suinen, mutta huonojakin tapoja sillä silti on. Ruuna "kuumuu", kun pääsee juoksemaan, näykkii ja kavioita puhdistettaessa vetää jalkansa pois. Nämä tavat eivät sinänsä minua haittaa, koska olen tottunut siihen entisten hevosten jäljiltä. Mutta jotenkin vain tuntuu, että joutuu nyt kuitenkin aloittamaan kaiken tiedon saamisen ja osaamisen alusta.

Monille tämä "en osaa enää" voisi olla vaikeaa tunnustaa, mutta minä kaipaan apua. Eli, en löydä vinkkejä tuohon miten hevosen jalan saisi pidettyä aloillaan kavionpuhdistuksen aikana? Miten näykkimisen kohteeksi joutumisen voisi välttää ja miten sen saa loppumaan? Näihin kysymyksiin siis tarvitsisin vastauksia. :D Itse olen yleensä työntänyt hevosen pään sivuun, kun se on yrittänyt näykkäistä, mutta onko tämä konsti hyvä?

Sitten kysyisin sellaista, että kuinka moni kerää hevosensa jätökset pois tieltä? Itse kerään ne yleensä lenkin jälkeen, kun lähden tallilta. Lapio mukaan ja kotia kohti. Samalla sitten heitä kokkareet metsään tai ojaan, kuitenkin pois tieltä. :D Eihän se tietenkään mitään mukavaa puuhaa ole pimeässä kerätä hevosen jätöksiä ja kävelyttää se lähimpään metsikköön, mutta parempi niin, kuin tiellä.. :D

Mutta tämä tältä erää.. :D Lisää kysymyksiä varmasti tupsahtaa tänne, eli jos olet kuullut jotain "hevosystävällisiä" vinkkejä noihin, niin olisi kiva kuulla. Lyömään, huitomaan, tai muuten satuttamaan en ala.

3

413

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Maalaisponi

      Jos olet seurannut miten kengittäjä pitelee hevosen jalkoja niin niillä otteilla kyllä pysyy pikkunyppäisyillä ihan taviksillakin kavio otteessa. Voi tietysti sanoa napakasti aina ei kun hevonen yrittää vetää jalkaa ja roikkua vaan sitkeästi siinä kiinni. Näykkiminen loppuu suurilla eleillä eli yritä ennakoida tilanteet ja ole valmis kun yritys tulee. Huuda ei ja heilauta molemmat kädet ilmaan niin, että hevonen hieman "säikähtää". Hevoset puolustautuvat laumassakin nopeasti ja suurieleisesti. Älä koskaan syötä mitään kädestä ja pyydä hevosta usein väistämään sinua, jotta johtajuus olisi aina selvillä. Johtajuusharjoitukset on muutenkin aina hyviä, ei tarvitse olla ongelmaa, mutta silloin niitä harvoin tuleekaan kun hevosella on turvallinen johtaja. Eikä kertaluontoinen lyöntikään ole pahasta jos se tulee aiheesta. Hevoset ovat toisiaan kohtaankin aika rajuja jos on aihetta. Lue paljon hevoskirjoja niin kyllä ne taidot sieltä muistuu :)

      • poisonous_89

        Kiitos, noista neuvoista on varmasti apua ruunan kanssa. :) Samoin toisen, vähän isomman pollen, jota joudun hoitamaan välillä. :D


    • ääntä

      itselläni ainakin toimii vanhan kengittäjän neuvo:mikään ei tehoa paremmin hevoseen kuin vihaisella äänellä sanottu p***kele tms.!
      ota tietty matala ja samalla kova äänensävy ja tiuskaise oikein vihainen kirosana!
      meillä toimi ruunaan joka mielellään koitti riistää itsensä otteesta irti laitumelle vietäessä tai silloin kun koitti näykätä.enää ei tarvii kuin vetää henkeä ja aloittaa nooo...kiukkuiseen sävyyn niin poju tietää että emäntä saa just raivarin!
      itsekkään en oikeasti löisi hevosta mutta hevoselle täytyy antaa kuva että jos ei puhe tehoa niin sitten kohta tuntuu,eli kerran oikein pahalla päällä tempovalle hevoselle raivosin hetken vieressä että jos et per***le lakkaa riuhtomasta niin roimin sua pitkin per***tä!!!!yms.
      siis huijataan että ollaan pahempia kuin oikeesti ollaan kaikki mahtipontiset r sisältöiset sanat tehoaa parhaiten!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      106
      7488
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      37
      2812
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2402
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      109
      2113
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      17
      1799
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      10
      1553
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1416
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1387
    9. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      36
      1379
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      9
      1327
    Aihe