Yksinäinen pikkujoulu

Bleeeh

Päätin kerrankin antaa kutsun käydä ja pyytää serkkuni pikkujoulua viettämään, nyt kun välimatka asuinpaikkojemme välillä ei ole enää niin toivottoman pitkä.

Kutsun laitoin jo reilu kolme viikkoa sitten, ja kaikki neljä innolla olivat tulossa.

Ihanaa! Aloitin samantien järjestelyn, ruokien ja juomien suunnittelun. Se parisen viikkoa vierähtikin järjestelyjä tehdessä, mieli iloisena kun saan porukan kasaan.

Viikkoa ennen pippaloita alkoi eräs kutsuttu ilmoittelemaan "hienovaraisesti" ettei ole mitään aikomusta edes tulla. Kun autossakin on vikaa, rahatkin on loppu, sairaanakin taidan olla. En viitsinyt kysyä mutta tiesinhän jo heti että se siitä, tämä ihminen ei aio tulla, koko ajan voivottelemassa oloaan ja asioitaan. Ei voinut vain suoraan sanoa.

Ei siinä, mutta ilmoitti myös että jos hän ei pääse, ei pääse muutkaan, hänen kyytinsä varassa ovat.

Sitten veivattiin viikko ees taas, tulee, ei tule, tulee, ei tule... Edellisenä iltana en vielä edes varmaa tiennyt, järjestele nyt siinä sitten mitään.

Tulopäivän aamuna lopullinen varmistus, joka olisi pitänyt arvata: Ei tule. Eivät siis muutkaan. Nyt oli tulematta jääminen vaan siirretty toisen tulijan syyn vuoksi.

Yksinäinen pikkujoulu, ei ketään. Niin kovin kuin sitä suunnittelin ja jonka eteen tein paljon töitä.

Miltä nyt tuntuu? Siltä että on hylätty täysin, kutsuni ei ollut riittävän arvokas. Monta "tärkeämpää" asiaa meni edelle. Ihan tavallista kyllä, näinhän se aina on. En ole riittävän tärkeä jotta näkemäni vaiva otettaisiin huomioon, jotta minunkin tunteeni otettaisiin huomioon..

3

570

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ja sinuna

      en pitäis ees mitään yhteyksiä enää moisiin serkkuihin, tai kostaisin sen olemalla menemättä jos minut kutsuttaisiin, ilmoittaisin vasta saman päivän aamuna, että tulin kipeäks tai jot.

    • pirauttanu

      varamiespalveluun tai minulle, olisin tullu.

    • AVortac

      Heip.

      Näin käy aina kun panostaa vääriin asioihin. Koetit hakea itsesi ulkopuolelta sitä lohtua, jota voit löytää vain itsesi sisäpuolelta. Kun viihdyt yksin, voit olla yhtä iloinen tulipa joku tai ei, ja voit täten myös paremmin nauttia jonkun seurasta jos hän sattuu tulemaan sillä kertaa.

      Tarkoitan siis sitä, että jos antaa toisille vallan omiin tunteisiinsa, voi alkaa tuntua aika pian melko pahalta. Energiasi sijoitus ja ilosi lähde olivat siis ylipäätänsä ohimeneviä asioita, sellaisia joilla ei ole ikuista pysyvyyttä eikä siis siten todellista olemusta. Tietenkin pettymyksiä tällaisiin ns. 'Maya'-asioihin panostaessa tulee aina.

      Tulee mieleen esimerkki lapsesta ilmapallon kanssa. Lapsi on hilpeä niin kauan kuin heliumpallo on eheä - mutta kun se poksahtaa, niin voi sitä porua. Hän sijoitti väärään asiaan. Aikuinen ymmärtää että palloja tulee ja menee ja hän osaa ottaa pallon puhkeamisen luonnollisena seikkana jolla ei oikeastaan ole suuremmin ajateltuna mitään väliä. Henkinen aikuinen osaa tehdä samoin vähän aikuisempien 'ilmapallojen', kuten tässä tapauksessa sukulaistesi pikkujoulujärjestelyjen kanssa.

      Kun panostaa johonkin todelliseen - johonkin ikuiseen - johonkin pysyvään .. Maailmankaikkeuteen, Ikuiseen Isään, Kaikkivoipaan Olentoon joka pitää sinusta alati huolta, ei joudu pettymään samalla tavalla, koska silloin voi nähdä tällaiset pienet elämänkommellukset ja ns. 'vastoinkäymiset' samalla tavalla kuin aikuinen näkee lapsen ilmapallon puhkeamisen. Aikuinen voi toki tuntea empatiaa ja sääliä lasta kohtaan, onhan lapsi lohduttoman surullinen. Mutta aikuinen tietää, että lapsi toipuu kyllä ja hän saa myöhemmin paljon suurempia ja todellisempia ilon kohteita sekä myöskin paljon raskaampiakin taakkoja, pelkoja ja 'vastoinkäymisiä' kuin pienen keinotekoisen kuplan puhkeaminen.

      Mutta jos pallo ei olisi koskaan puhjennut, lapsi ei olisi oppinut vielä sillä hetkellä tärkeää asiaa elämässä; kuinka pettymyksistä voi selvitä ja löytää jotain parempaa katoavaisen tuolta puolen.

      - Vortac

      P.s. mielekästä ja opettavaista vuotta 2007, 2008, 2009 ja koko loppuikuisuutta oikeastaan.. (oikeammin tarkoitan ikuista ajattomuutta, joka on meille luonnollinen tila)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      296
      3058
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      217
      1930
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1582
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      2
      1370
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      79
      1251
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      266
      1188
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      80
      1052
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      1041
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      80
      981
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      144
      847
    Aihe