Oikeus seksin myyntiin ja ostoon

liberaali näkökulma

Yksi. ”Prostituutio on väärin. Ihmistä ei saa esineellistää kauppatavaraksi.”

Vastaväite: Kaikkea mitä saa tehdä, saa tehdä myös rahasta, jos haluaa. Ihminen on vapaa esineellistämään minkä tahansa osan itsestään ja käyttämään sitä kauppatavarana. Tämä on työ- ja talouselämän perusta. Esineellistäminen on ongelma vain, jos ihminen esineellistetään vastoin tahtoaan ja kokonaan, jos hänet nähdään pelkkänä työkaluna, tuotantoresurssina tai rahareikänä.

Prostituoitu ei ole sen esineellistetympi ammatinharjoittaja kuin putkimies, puhelinmyyjä tai pörssimeklari. Prostituoidullakin on vapaa tahto, vapaa-aika ja perhe.



http://www.voima.fi/content/view/full/1573?PHPSESSID=4c 60779aa863e4c09d35231e193524a5

8

1906

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jep jep

      Tietysti ihminen joka kutsuu itseään liberaaliksi on prostituution laillistamisen kannalla. Prostituutio on kuten kannabis eli se on kriminalisoitu tyhjän takia, luultavasti siksi että sen on aikoinaan katsottu olevan kristinuskon vastaista tjsp. Jokaisella on oikeus tehdä mitä haluaa, kunhan ei puutu samalla muiden vastaavaan oikeuteen. Poliiseilla on tarpeeksi hommia oikeiden rikollisten kanssa. Seksin myyminen ja ostaminen on jokaisen yksityisasia, josta ei koidu haittaa ulkopuolisille eikä valtion tule puuttua asiaan millään tavalla.

      • poroporvari

        Huomaatko? Minkä taakseen jättää, sen edestään löytää. Olette valmiita vähentämään valtion valtaa ja samalla lisäämään markkinoiden ja yritysten valtaa.

        Viimein kaikki valta on markkinoilla. Tuloksena on markkinoiden diktatuuri.


    • koko artikkeli

      Prostituutio on yhteiskunnan perusmekanismi ja perheiden ylläpitäjä. Avioliitto on prostituutiota.




      http://www.voima.fi/content/view/full/1573?PHPSESSID=4c 60779aa863e4c09d35231e193524a5


      Yksi. ”Prostituutio on väärin. Ihmistä ei saa esineellistää kauppatavaraksi.”

      Vastaväite: Kaikkea mitä saa tehdä, saa tehdä myös rahasta, jos haluaa. Ihminen on vapaa esineellistämään minkä tahansa osan itsestään ja käyttämään sitä kauppatavarana. Tämä on työ- ja talouselämän perusta. Esineellistäminen on ongelma vain, jos ihminen esineellistetään vastoin tahtoaan ja kokonaan, jos hänet nähdään pelkkänä työkaluna, tuotantoresurssina tai rahareikänä.

      Prostituoitu ei ole sen esineellistetympi ammatinharjoittaja kuin putkimies, puhelinmyyjä tai pörssimeklari. Prostituoidullakin on vapaa tahto, vapaa-aika ja perhe.

      Tavaraksi hän muuttuisi vasta, jos hänellä ei olisi vapaata tahtoa tai tilaa sen käyttämiseen. Prostituoidun vapautta ei uhkaa hänen ammatinvalintansa, vaan ympäröivän yhteiskunnan haluttomuus tunnustaa se ammatiksi muiden joukossa. Prostituoitua ei sorreta hänen työssään, vaan sen ulkopuolella. Esimerkiksi huoltajuuskiistassa hän häviää aina, koska häntä automaattisesti pidetään huoruutensa vuoksi huonona äitinä/isänä.

      Kaksi. ”Prostituutio vahingoittaa kaikkia naisia, koska se vahvistaa vanhaa käsitystä naisista pelkkinä seksiobjekteina.”

      Vastaväite: Miksi prostituoitu saisi jokaisen naisen tai edes itsensä näyttämään pelkältä seksiobjektilta? Näemmekö bussikuskit pelkkinä koneen jatkeina? Luulemmeko kilpaurheilijoita aivottomiksi vinttikoiriksi? Onko äitini vaarallinen, koska hän sattuu olemaan kotiäiti ja siten vahvistaa sovinistien käsitystä siitä, mikä on naisen oikea paikka?

      Kolme. ”Prostituoidut ovat uhreja. Kukaan ei vapaaehtoisesti alenna kauppatavaraksi sitä, mikä henkilökohtaisessa elämässä voi olla yksi suurimmista ilonlähteistä. Prostituoidut pakotetaan työhön, jota he inhoavat, ja alkavat siksi inhota itseäänkin.”

      Vastaväite: Useimmat prostituoidut eivät ole uhreja. He ovat vapaaehtoisesti valinneet ammatin, joka on ehkä raskaampi kuin siivoojan ammatti, mutta josta maksetaan paremmin. Ihmisarvon vastaista on se, että prostituution tuomitsijat eivät suostu kohtaamaan prostituoituja vertaisinaan, vaan selittävät heidät pelotelluiksi tai aivopestyiksi uhreiksi, joiden sanaan ei voi luottaa.

      Neljä. ”Prostituutioon liittyy ihmiskauppaa, salakuljetusta, huumekauppaa, rahanpesua, veronkiertoa ja omaisuusrikollisuutta. Näitä rikoksia tekevät samat rikolliset, jotka pakottavat ihmisiä myös prostituutioon.”

      Vastaväite: Rikollisuus ei automaattisesti liity prostituutioon, vaan on seurausta alan puolilaittomasta luonteesta, muun muassa parituksen laittomuudesta. Rikollisuus häviäisi, jos ala laillistettaisiin kokonaan, sitä valvottaisiin tarkemmin ja huoran työtä tehtäisiin järjestäytyneen ammattiliiton neuvottelemien työsopimusten puitteissa.


      Prostituutio on ihmisoikeus
      http://aftonbladet.se/vss/debatt/story/0,2789,777613,00 .html

      Juanita Henning, sosiaalityöntekijä, joka vetää Dona Carmen-yhdistystä(Frankfurtin prostitoitujen sosiaalisten ja poliittisten oikeuksien yhdistys) sanoo, että postituution kriminalisointi perustuu femistiseen väärinkäsitykseen.
      Tunnnusomaista ammattimaiselle prostituutiolle ei ole"seksiä rahasta", vaan seksuaalisen tyydytyksen tarjoaminen molemminpuolisen yhteisymmärryksen (jossa seksuaalisuus on erotettu rakkaudesta) pohjalta. Prostituutioon kuuluu seksuaalisuuden erottaminen rakkaudesta vastoin yleisesti vallalla olevaa käsitystä että "seksi ja rakkaus kuuluu yhteen", jota fundamentalisti kristityt ovat pitäneet jotenkin erityisen hienona. Tämä on syvällä oleva syy prostituution jatkuvaan syrjintään.

      Prostituutio on toimiva, kelvollinen ja hyväksyttävä malli seksuaaliselle itsemääräämisoikeudelle.
      Prostituutio ei ole vastoin seksuaalista itsemääräämisoikeutta , vaan prostituution jatkuva juridinen diskriminointi on vastoin seksuaalista itsemääräämisoikeutta.

      Vapaan, viisaan, itsetietoisen yhteiskunnan poliittisella agendalla on siten prostituution juridinen hyväksyminen, oikeus työehdoista sopimiseen sekä työsuojeluun ja sosiaaliturvaan. Prostititoidut tarvitsevat oikeuksia - oikeutta harjoittaa ammatiaan ihmisarvoisissa olosuhteissa. Prostituutio on ihmisoikeus.

      Tukahduttaakseen prostituution hyväksymisen feministit väittää, että prostituutioon liittyy erottamattomasti väkivalta, pakko, hyväksikäyttö ja ihmiskauppa. Tämä vale perustuu kestämättömään ykeistämiseen ja yksittäistapausten dramatisoimiseen. Väkivalta johtuu siitä, että yhteiskunta marginalisoi prostituution, ei prostituutiosta itsestään. Tästä vaietaan.
      Asiakkuuden kriminalisoiminen ei suojaa prostitoituja väkivaltaa vastaan, vaan on primitiivinen strategia prostituution diskriminoimiseen.
      Kukaan ei keksisi yhtä absurdia ideaa taksinkuljettajan, kioskinpitäjän tai huoltoasemanpitäjän suojelemiseksi heidän asiakaspiirejään vastaan.

      Asiakkuuden kriminalisointi johtuu feministien suuresta väärinkäsityksestä, että prostituutio on patriarkaalista ja naisvihamielistä. Se on harhaluulo. Tämän nykyisen feminismin ja valtiovallan liittoutuman, joka tähtää naisen seksuaalisuuden kontrolloimiseen, maksumiehiksi joutuvat prostitoidut ja heidän asiakkaansa.



      Seksityö on ihmisoikeus
      http://www.hs.fi/henkkoht/artikkeli/Seksityö on ih misoikeus/HS20040314SI1VS05b8u

      Seksipalvelutapahtuma on nähtävä myyjän ja ostajan välisenä yksityisasiana, johon tulee puuttua ainoastaan, mikäli jompikumpi osapuoli vaatii erityistä suojelua, tai jos muu merkittävä yleinen etu niin vaatii.

      Näin on ainakin, kun on kyse täysi-ikäisistä EU-maiden kansalaisista. Mahdollista suojelun tarvetta arvioitaessa tulee kuulla vain seksityöläisten itsensä tai heidän järjestöjensä näkökantaa. Muut tahot ovat tällöin ulkopuolisia.

      Ihmisarvoperiaatteiden mukaisesti tulee myös seksityöntekijöillä olla seksuaalinen itsemääräämisoikeus. Tämän rajoittaminen loukkaa heidän ihmisoikeuksiaan. Pohjoismaissa ei poikkeuksellisia yksittäistapauksia lukuun ottamatta ole tavattu seksityöhön pakottamista.

      Sukupuolten välisen tasa-arvon mukaista ei ole rajoittaa seksityöläisen ammatinvalinnan ja elinkeinon harjoittamisen vapautta, eikä rangaista ainoastaan palvelutapahtuman yhtä osapuolta, esimerkiksi maksun suorittajaa.

      Osa seksityöläisistä kuuluu johonkin seksuaalivähemmistöön. Monelle heistä - esimerkiksi ekshibitionisteille ja transprostituuteille - seksityö on tärkeä osa identiteettiä ja elämäntapaa. Sen kieltäminen on tähän vähemmistöön kohdistuvaa syrjintää.

      Yhdistymisvapauden mukaan tulee seksityöläisten saada ajaa omia etujaan ja auttaa toisiaan elinkeinoa harjoittaessaan mahdollisen parituslainsäädännön tätä estämättä.

      Seksipalveluilla on merkittävä positiivinen yhteiskunnallinen funktio. Monet kärsivät heikentyneestä elämänlaadusta, kun heidän seksuaalinen elämänsä ei ole järjestyksessä. Usealla on edessään avioero ja sen jälkeen yksinään eläminen. Tämä voidaan usein välttää sillä, että tarjolla on tilanteeseen sovitettuja seksuaalipalveluja.

      Seksuaalipalveluihin kohdistuvien rajoitusten, kuten maksu- tai ilmoituskiellon, on havaittu vahingoittavan ensisijaisesti itsenäisten seksityöläisten toimintamahdollisuuksia.

      • Kummastellen

        Sun arvomaailma on outo.

        Tahdon löytää ihmisen, jota rakastan ja joka rakastaa minua, en sinunkaltaista sairasta tyyppiä. Sun ei kannata edes harkita avioliittoa: huijaisit vain itseäsi ja muita.

        Jatka ihmisten ostamista rahalla.

        Rakkauden olet heittänyt romukoppaan.

        Henkisesti et ole kypsä yhdenkään lapsen kasvattajaksi.


    • poroporvari

      "Kaikkea mitä saa tehdä, saa ja pitää tehdä myös rahasta, vaikka ei suoranaisesti haluaisikaan. Ihminen on vapaa esineellistämään minkä tahansa osan itsestään ja käyttämään sitä kauppatavarana, jos olosuhteet niin vaativat. Tämä on määrätty työ- ja talouselämän perustaksi. Esineellistäminen on ongelma vain, jos ihminen ei tuota tarpeeksi."

      Kuinka pitkälle libertarismissa voidaan mennä. Mitä kaikkea voidaan vielä ostaa ja myydä.

    • Kummastellen

      En haluaisi tutustua yhteenkään sinun arvomaailmasi omaavaan ihmiseen.

      • liberaali näkökulma

        Liberalismissa sinun ei ole pakko tutusta tai olla tekemisissä yhdenkään minunlaiseni kanssa :)

        Mutta toisaalta sinulla ei ole oikeutta estää seksin ostoa tai myyntiä :/


    • Kelol

      Prostituutiohan ei voi olla väärin, ainakaan siinä tilanteessa jos prostitoitu tekee tietoisen valinnan tästä. Oikeastaan sen sallimisella sen ostoon käytettyjä rahoja voidaan verottaa, hyödyntää yhteiskuntaa veroilla, poistaa sairaustartuntariskejä paremmalla valvonnalla ja lisätä ihmisten vapautta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      274
      2780
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      211
      1789
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1492
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      1
      1241
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      79
      1176
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      237
      1086
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      80
      1022
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      963
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      77
      865
    10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      750
    Aihe