Irakin öljyvarat ulkomaalaisille

Todistaja

Eilen kerrottiin tv-uutisissa, että Irakin vuonna 1972 kansallistamat öljyvarat tulevat jatkossa hyödyntämään ennätyksellisesti ulkomaalaisia, enemmän kuin missään tähän asti. Tämä tarkoittaa siis ulkomaalaisille (lue amerikkalaisille) öljynporausyrityksille ennätyksellisen tuottoisia sopimuksia. Ne maksavat tietyn hinnan öljystä Irakille, tai tarkemmin yksityistetyille irakilaisille yhtiöille ja myyvät poraamansa öljyn maailmanmarkkinahintaan eteenpäin ennätyksellisillä voitoilla. Irakilaisen yrityksen omistavat paikalliset USA:n liittolaiset/yhteistyökumppanit, joten kansa jää nuolemaan näppejään. Ja nämä "ulkomaiset" öljy-yhtiöthän, jotka pääsevät hyötymään Irakin öljyvaroista, ovat amerikkalaisomisteisia.

Bushin hallinto käynnisti Irakin sodan öljyn vuoksi. Lopputuloksena aiemmin Irakin kansalle lähes 100%:sti menneet öljytulot tulevat menemään suurimmalta osalta amerikkalaisten öljy-yhtiöiden taskuun, lopun mennessä irakilaisille öljy-yhtiöiden omistajille, kansan saadessa vain murut pöydältä lähinnä palkkatuloina niiden osalta, joille on öljy-yhtiöissä töitä. Kansallisvarallisuus ryöstettiin siis Irakilta sotatoimin, joiden ennätyskallis hinta vaatii ulkomaalaisille öljy-yhtiöille kaikkien aikojen edullisimman öljynporaussopimuksen, jotta "sijoitus"=sota saadaan kannattavaksi.

Eipä voi enää paljon röyhkeämpää toimintaa olla.

69

1507

Vastaukset

 • Teben höpinöistä huolimatta asiat menevät juuri kuten kerroit, sillä tarkennuksella, että nimenomaisesti nuo ulkomaisten omistukseen menevät öljyvarat ovat näitä vielä hyödyntämättömiä varoja. Irakilla arvioidaan olevan hyödyntämätöntä öljyä eniten maailmassa ja ennen kaikkea se on kustannuksiltaan halvinta hyödyntää.

  Lyhyesti: USA ja Iso-Britannia ovat miehittäneet maan ja aiheuttaneet yli 600000 hengen kuoleman vain varastaakseen itsenäisen valtion luonnonvarat. Talk about imperialism, eh?

  http://www.globalpolicy.org/security/oil/2004/0128oilprofit.htm

  http://www.globalpolicy.org/security/oil/2002/08jim.htm

  http://usgovinfo.about.com/library/weekly/aairaqioil.htm

  http://www.brookings.edu/views/op-ed/fellows/luft20030512.htm

  http://news.bbc.co.uk/1/hi/programmes/newsnight/4354269.stm

  • Tuo on kolonialistista piratismia. Tämä on mitä EU:n johto
   ajaa myös takaa.

   Esineellistetään ihmiset pelkiksi sähköpurkauksiksi ulostesäkissä, ja näin ei ole väliä kuoleeko tai kituuko jokunen miljoona ihmistä, kunhan kvartaalitulokset ovat viherällä.


  • Crony Capitalism: kirjoitti:

   Tuo on kolonialistista piratismia. Tämä on mitä EU:n johto
   ajaa myös takaa.

   Esineellistetään ihmiset pelkiksi sähköpurkauksiksi ulostesäkissä, ja näin ei ole väliä kuoleeko tai kituuko jokunen miljoona ihmistä, kunhan kvartaalitulokset ovat viherällä.

   Suomenkin ROSVOT samalla asialla mutta emme me rehelliset suomalaiset ja siksi juuri nyt on toimittava:

   http://keskustelu.suomi24.fi/t/9841340/nain-suitsit-impperialismia

   ja kuntavaaleissa nykyinen natsihallitus kukistetteva


  • >>Eipä voi enää paljon röyhkeämpää toimintaa olla.

   Suomenkin porrrrvarit tukivat ja tukevat tätä toimintaa.
   Ainoa suoraselkäinen tässä asiassa oli Tarja Halonen, joka YK:n puheaitiossa totesi julkisesti impperialistin ryöstöretken olleen kansainvälisen oikeuden vastainen. Tuo rosvoretkien tukiporukka suomessa istuu nyt porrrvarihallituksessa.
   http://keskustelu.suomi24.fi/t/9841340/nain-suitsit-impperialismia


 • Tämä maailman rikkain öljyntuottajamaa on taloudellisesti vain VIROn tasolla.

  Kiitos impperialistin toteuttaman tyylipuhtaan niin öljyn kuin ÖLJYTULOJENKIN RYÖSTÖN.

  Aiotaanko tämä ennätys Irakissa lyödä?

  Ja että impperialisti vähättelee vielä omaa osuutta. Muun voisin uskoa, mutta kyllä impperialisti on sopassa kuin täi tervassa, ei tätä saloda voida muille lahjoittaa:

  http://costofwar.com/index.html

 • ennen kansallistamista? Muistaakseni ainakin BP oli vahvoilla. Muita en muista.

  Sinällään saatujen öljytulojen "kansallistaminen" hoituu, kuten muissakin maissa: verottamalla. Toinen asia sitten on se, jos öljyä myydään alle markkinahinnan, josta oli huhua ainakin puolisen vuotta sitten. Periaatteessa valtion valvontaviranomaisen pitäisi tällaisessa tilanteessa puuttua hinnoitteluun, koska yleensä (kaksois/ali)hinnoittelulla harrastetaan veronkiertoa (valmisteverot, tullit).

  • Siksihän myös Libya laitettiin sekaisin. Länsimaat varastavat muiden kansallisaarteet eli luonnonvarat. Nigeriasta ym. pukkaa väkeä Eurooppaan myös siksi että maiden kansallisomaosuus varastetaan lännelle. Suomen porvarihallintokin jakaa Suomen kansanomaisuutta globaaleille oligarkeille, sairasta varastamista. 8 ukkoa omistaa jo enemmän kuin köyhempi puolisko ihmiskunnasta yli 3.5 miljardia ihmistä. Ja riistäjien kapitalismia kannattavien mielestä he ansaitsevat omaisuutensa ja veronkiertonsa.


 • Tätä tämä on. Tapetaan massoittain ihmisiä ja ryöstetään öljy. Valehdellaan rauhasta ja demokratiasta. Ja terrorismi lisääntyy. Toivottavasti tulevaisuuden Osamat muistavat iskeä tarkasti USA:ta ja kätyreitään vastaan ja jättävät sivulliset rauhaan.

 • Mene ihmeessä varoittamaan Libyan johtajaakin kun tämä tietämätön on kutsunut länsimaalaisia öljy-yhtiöitä sinne öljyä poraamaan.

  • Saddamille tarjottiin samaa vaihtoehtoa, "yhteistyötä" länsimaisten yhtiöiden kanssa. Koska Saddam ei taipunut USA:n tahtoon, tämä ryhtyi kehittelemään valhetodisteita Irakin joukkotuhoaseista, verukkeeksi hyökkäyssotaan. Bush tarjosi melkein loppuun asti Saddamille mahdollisuutta jatkaa vallassa, mutta Saddam ei taipunut Bushin ehtoihin, joihin hänen "demokratiakäsityksensä" mukaan kuuluu maan avaaminen ulkomaisille "sijoittajille" eli kansallisvarallisuuksien, kuten öljynporausoikeuksien myyminen, jolloin valtaosa öljytuloista menee muualle. Suomella ei ole hätäpäivää, kun meiltä saa louhia arvometallit ja mineraalit kuka vaan vaivautuu tänne tulemaan ja tekemään ns. valtauksen, vaikka sinun maillesi, jos sellaisia omistat. Minä kutsun sitä sosialisoinniksi, vaikka jotkut kaltaisesi yrittävät vääntää sen markkinataloudeksi. Et varmaan tainnut tietää, että sinunkin maallesi voidaan tehdä "valtaus" ja louhia sieltä arvomineraaleja käytännössä ilman sinulle maksettavaa korvausta. Öljynryöstössä on samasta kyse, mutta se verhotaan kaupallisuuden kaapuun, jossa kivikauteen pommitetun maan kansallisvarallisuuden eli öljyn porausoikeudet "ostetaan" pilkkahintaan pois.

   Eli ensin syrjäytettiin hallinto, joka piti öljyn kansan omaisuutena, sitten asetetaan valtaan hallinto, joka "myy" porausoikeudet maata miehittävälle taholle. Haloo.


  • Todistaja kirjoitti:

   Saddamille tarjottiin samaa vaihtoehtoa, "yhteistyötä" länsimaisten yhtiöiden kanssa. Koska Saddam ei taipunut USA:n tahtoon, tämä ryhtyi kehittelemään valhetodisteita Irakin joukkotuhoaseista, verukkeeksi hyökkäyssotaan. Bush tarjosi melkein loppuun asti Saddamille mahdollisuutta jatkaa vallassa, mutta Saddam ei taipunut Bushin ehtoihin, joihin hänen "demokratiakäsityksensä" mukaan kuuluu maan avaaminen ulkomaisille "sijoittajille" eli kansallisvarallisuuksien, kuten öljynporausoikeuksien myyminen, jolloin valtaosa öljytuloista menee muualle. Suomella ei ole hätäpäivää, kun meiltä saa louhia arvometallit ja mineraalit kuka vaan vaivautuu tänne tulemaan ja tekemään ns. valtauksen, vaikka sinun maillesi, jos sellaisia omistat. Minä kutsun sitä sosialisoinniksi, vaikka jotkut kaltaisesi yrittävät vääntää sen markkinataloudeksi. Et varmaan tainnut tietää, että sinunkin maallesi voidaan tehdä "valtaus" ja louhia sieltä arvomineraaleja käytännössä ilman sinulle maksettavaa korvausta. Öljynryöstössä on samasta kyse, mutta se verhotaan kaupallisuuden kaapuun, jossa kivikauteen pommitetun maan kansallisvarallisuuden eli öljyn porausoikeudet "ostetaan" pilkkahintaan pois.

   Eli ensin syrjäytettiin hallinto, joka piti öljyn kansan omaisuutena, sitten asetetaan valtaan hallinto, joka "myy" porausoikeudet maata miehittävälle taholle. Haloo.

   Tuo on vähän kuten että "Annatko persettä hyvällä vai pahalla?"


 • Joulukuussa 2004:
  "Libya's foreign minister, Mohammed Abdelrahman Chalgam, stoked oil companies' hopes of a return to Libya when he told reporters in Algiers on Monday that Libya hoped to attract oil investment by American companies. Mr. Chalgam said that American companies could help Libya eventually double its oil output. ... 'We currently produce 1.5 million barrels per day and we aim to increase the oil output to 3 million barrels per day in 2020,' said Mr. Chalgam.

  • Tämä selvää


 • hakemaankin Saddam juttu oli sivujuoni.Saddam uhrattiin usan hyväksi.

 • Aika naivia olikin uskoa USAn pyyteettömään toimintaan maailman poliisina ja vääryyksien korjaajana. Totta h***etissä USA ottaa kulunsa takaisin ja vähän korkojakin. :)

 • ITSE OLEN IRAKILAINEN JOKA ON ASUNNUT SUOMESSA YLI PUOLET ELÄMÄSTÄÄN.SADDAM OLI DIKTATUURI JOKA TAPPOI OMIA KAIKEEN NÄKÖISILLE ASEILLA,JA TUHOSI MAAN INFASKTUURI.IRAK EI OLE AINOASTAAN ÖLJY TEOLLINEN MAA VAAN MASSA ON 2 VIRTAA. JOSTA IRAKILAISET SAA VILJELTYÄ N.45% MAAPERÄSTÄÄN ELI EI TARVITSEE TUODA RUOKA ULKOMAILTA KUTEN SAUDI-ARABIA TAI ARABIEMIRAATIT,
  IRAKISSA ON MYÖ MUINAIS HISTORJALLISET KAUPUNGIT KUTEN BABYLON JA SUMERJALAIS HISTORJA ARVIOIDEN MUKAAN JOS NÄITÄ TURISTI KOHDAT INVESTOIDAAN OIKEEN IRAK SAA N.30 MRD, EUROA VUODESSA LISÄ TULOT. IRAK ON RIKKAIN MAA LÄHI.IDÄN ALUELLA ,MUTTA VÄÄRÄ SADDAM HUSSEININ SISÄ POLITIIKKA JOHTI MAAN TUHOAMISEEN .TULEVAISUUS KUITENKIN NÄYTTÄ PAREMMALTA. IRAKISSA ON DEMOKRATIA JA USA TEKI KAIKENSA AUTAEKSEEN IRAKIN UUSI HALLIUSTA .SODASSA TAPAHTUI VIRHEITÄ,MUTTA LOPUU TULOS OLI PAREMPI KUIN SADDAM HUSSEIN. IRAKIN PITÄISI KANSAINVÄLISTYÄ JA IRAKIN HALITTUS PITÄISI SYVENTÄÄ SUHTEITAAN ULKOMAAN POLITIIKKASSA MM.EU:N JA USA:N KANSSA JOTTA MAA SAISI RAKENNETUA ITSENSÄ UUDESTAAN.

  • Kun Irakissa nyt niin hyvältä näyttää, niin mitäs jos sinäkin palaisit sinne loppuelämääsi viettämään?


  • Nyt väärä Khamenein ja Ahmadinejadin politiikka johtaa Iranin mahdolliseen valloitukseen.

   Diktaattorit kaadetaan. Kaikki.


  • no hyvä, että joku jaksaa iloita sadoista tuhansista vainajista. asioilla on aina valoisa puolensa...jenkit tappaa puoli miljoonaa ihmistä ja kuittaavat rahat----> ulkoirakilainen kehuu jenkkejä

   maailma on hassu


 • vcbbcv

 • Siellä missä jätejenkit siellä sotia ja ryöstöjä sekä siviileihin kohdistuvia raiskauksia ja murhia.
  Hieno maa josta tykkää sairaat koukkunenäiset esinahattomat jätejuu .t. aloissiat!!

 • http://keskustelu.suomi24.fi/node/8708748

  Moneenko kertaan ne Irakin öljyvarat oikein jaetaan
  Kuwaitillekin kai vielä maksetaan 25% "sotakorvauksina.

  http://74.125.77.132/search?q=cache:INkj8wxzHCAJ:yle.fi/uutiset/teksti/luonto_ja_ymparisto/2005/11/raportti_miehittajat_kaappaav...
  Uutinen on jo poistettu, mutta välimuistista löytyy.

  Raportti: Miehittäjät kaappaavat Irakin öljyvarat

  julkaistu 29.11.2005 klo 14:54, päivitetty 29.10.2008 klo 17:22

  [näytä kuva: Öljytynnyri aavikolla (YLE24, Lähde: AP Graphics Bank) ]
  Yhdysvallat, Britannia sekä niissä toimivat öljy-yhtiöt ovat saamassa määräysvallan valtaosasta Irakin öljyvarannoista, kertoo öljyalaa seuraavien kansalaisjärjestöjen raportti Crude Designs: The Rip-Off of Iraq's Oil Wealth.

  Irakin nykyinen hallitus on joulukuussa käytävistä parlamenttivaaleista huolimatta käymässä neuvotteluja tuotannonjakosopimuksista öljy-yhtiöiden kanssa.

  Varapääministeri Ahmad Chalabi on järjestöjen tietojen mukaan hyväksymässä yhtiöiden esittämän mallin, joka olisi Irakille erittäin epäedullinen.

  Raportin mukaan Irak sitoutuisi sopimukseen, jossa yhtiöille taattaisiin 42 - 162 prosentin voittomarginaali, vaikka normaali tavoite on noin 12 prosenttia. Irak menettäisi jopa 164 miljardin dollarin öljytulot. Öljy-yhtiöt perustelevat vaatimustaan Irakin epävakaudella ja huonolla turvallisuudella. Chalabi puolustaa sopimusmallia, koska se hänen mielestään takaisi maan öljykenttien nopean kehittämisen ja tuotannon kasvun. Sopimusten kestoaika olisi 25 - 40 vuotta, eivätkä ne olisi julkisen vallan ulottuvilla. Sopimuksiin liittyy tiettävästi myös salaisia lausekkeita, eikä tekstiä saisi muuttaa.

  Vaikka sopimusmalli periaatteessa pitäisi öljyvarat valtion omistuksessa, käytännössä päätösvalta olisi suurelta osin öljy-yhtiöillä. Lisäksi sopimus takaisi verotuksen pysymisen vakaana koko sopimusjakson ajan.

  Irakilaiset eivät voisi valittaa tuotannonjakosopimuksista omille oikeusistuimilleen, koska niitä koskevat riidat ratkotaan Maailmanpankin alaisissa kansainvälisissä sovitteluelimissä. Raportoijien kokemuksen mukaan kaupalliset edut ohittavat niiden tuomioissa kansalliset, samoin kuin kansainvälisen oikeuden ja ihmisoikeudet.

 • Usa on myöntänyt, Irakiiin hyökkäyksen syy oli yksinomaan ÖLJY.

  Onko EU jotenkin Usan tossun alla, kun kukaan ei uskalla vastustaa Usan ryöstöretkiä maailmalla?

 • Eurooppa on lähes 70 vuotta ollut Usan miehittämä.

  Sodan jälkeen Usa asetti omat dollareilla voidellut jees-miehensä Euroopan maiden vallankahvoihin, ja sillä tiellä olemme edelleen.

 • Sikaelukka ulosteusa on konkursissa joten ainoa vaihtoehto on toisilta varastaminen !
  Jos sikaelukka ulosteusaloiset pysyisivät kotimantereellansa ja ostaisivat rahalla toisilta öljyt ja malmit niin mitään sotia ei olisi tällä hetkellä maailmassa.

  Simppeliä eikö!

 • Jos Irakissa on nyt elämä parenpaa kuin Saddamin aikana niin luulisi
  Irakilaisten nyt jo kiireesti palaavan omaan maahansa, siellä voisivat
  rauhassa nauttia omasta kulttuuristaan ja noudattaa uskontojaan
  joita Suomalaisten on vaikea käsittää.

 • Tuossa oli silti vain USA:n rikollisuuden murto-osa.

  USA:n asevoimat on pysyvästi palkattu suojelemaan öljyntuotantoa, mistä suojelusta laskutetaan amerikalaisten öljyjohtajien kanssa sovittu hinta. Käytännössä on toimittu siten, että USA:n sotilaat tappavat eri väestöryhmistä väkeä tasaiseen tahtiin, jolloin maassa pysyy jatkuva lähes sisällissodan kaltainen tilanne. Sen ansiosta öljytuotannon suojelusta voi laskuttaa mitä tahansa. Kun siis amerikkalaiset öljyntuotannon pyörittäjät ja armeijan edustajat jakavat vaikka kaiken öljytulon keskenään, ei Irakin kansa voi vaatia itselleen yhtään mitään. Heille sanotaa vain, että koska te itse soditte keskenänne, vievät suojelukulut kaiken öljytulon.

  Kun Irakiin hyökättiin, niin maailmalle valehdeltiin siellä olevan joukkotuhoaseita, vaikka amerikkalaiset asiaan erityisesti perehtyneet ja siihen tehtävään palkatut sotilasasiantuntijat olivat kertoneet maan johdolle, että Irakissa ei voi olla joukkotuhoaseita. Jo tämä kertoo, että öljyt oli päätetty ryöstää sodan järjestäville bisnesmiehille joka tapauksessa.

  Ennen kuin USA hyökkäsi Irakiin v. 2003, oli kansa näännytetty puolikuoliaaksi yli 11 vuotta kestäneellä kauppasaarolla. Hyökkäyksen jälkeen kansa ei voinut mitenkään puolustaa oikeuksiaan, koska jo hengissä pysyminen oli väestölle valtava ponnistus.

  Kauppasaartoa joka alkoi v. 1991, ylläpidettiin viimeiset yli 8 vuotta nimenomaan USA:n vaatimuksesta. Kun jo alkuvuosina YK:ssa nähtiin, että Saddam sotajoukkoineen eli salakuljetusverkostonsa avulla luksuselämää, ja nimenomaan naisia ja lapsia kuoli valtavina massoina kitumalla nälkään, halusivat muut YK-maat lopettaa saarron. USA vastusti jyrkästi ja kiristi YK:ta jatkamaan saartoa samanlaisella valehtelupolitikalla kuin millä myöhemmin perusteltiin täysin rikollinen hyökkäys öljyvarojen ryöstöön.

  Ihmisoikeusrikoksena USA:n teot irakilaisia kohtaan eivät poikkea mitenkään Hitlerin totuettamasta juutalaisten holocaustista. Vain motiivit eroavat tosistaan. On täysin käsittämätöntä, että Suomi haluaa asekumpppanuuteen maan kanssa, jonka ihan tuoreiden ja edelleen jatkuvien ihmisoikeusrikosten taso on Natsisaksan hirmutekojen kaltaista.

 • Tämä on aivan tavallista kaupankäyntiä maailmalla. Mikä siinä on ihmeellistä. Tuleehan Suomeenkin ulkomaisia kaivosyhtiöitä kaivamaan kultaa ja jalokiviä ja ne yhtiöt tietenkin korjaavat voitot omaan taskuunsa ja maksavat Suomelle tietyn korvauksen sitä, että saavat harjoittaa kaivostoimintaa Suomessa. Näin myös Irakissa. Irak antaa tiettyä korvausta vastaan pumpata ölyä omasta maaperästään. Mikä tästä tekee varastamista? Näin maailmalla toimitaan. Kaikissa maailman maissa tehdään samanlaisia sopimuksia. Norja taitaa olla ainoa maa joka ei päästä muita maita öljykentilleen poraamaan.

  • Tämä on sellainen asia joka muuttuu varastamiseksi ainoastaan vasemmistolaisen ja yleensä USA,n vihollisten mielessä. Kaikki mitä USA tekee on on niiden mielikuvituksessa varastamista. Vasureiden mielestä varmaan kaupassa käyminenkin on varastamista koska sieltä saa viedä tavaroita kotiinsa vapaan harkinnan mukaan tiettyä korvausta vastaan.


  • Säälittävää sakkia. kirjoitti:

   Tämä on sellainen asia joka muuttuu varastamiseksi ainoastaan vasemmistolaisen ja yleensä USA,n vihollisten mielessä. Kaikki mitä USA tekee on on niiden mielikuvituksessa varastamista. Vasureiden mielestä varmaan kaupassa käyminenkin on varastamista koska sieltä saa viedä tavaroita kotiinsa vapaan harkinnan mukaan tiettyä korvausta vastaan.

   Ahaa, sinä olet siis yksi palstan ylläpito-oikeuksilla varustettu USAnisti ja sairas manipuloija. Kommenttiasi ei voi miinuspeukuttaa, eikä sinulle vastanneeseen jota itse olet miinuspeukuttanut, voi antaa pluspeukkua. ...Olet säälittävä ja SAIRAS rikollisen USA:n palvoja. Toivottavsti joku hakkaa sinut hengiltä.


  • Olet säälittävä kirjoitti:

   Ahaa, sinä olet siis yksi palstan ylläpito-oikeuksilla varustettu USAnisti ja sairas manipuloija. Kommenttiasi ei voi miinuspeukuttaa, eikä sinulle vastanneeseen jota itse olet miinuspeukuttanut, voi antaa pluspeukkua. ...Olet säälittävä ja SAIRAS rikollisen USA:n palvoja. Toivottavsti joku hakkaa sinut hengiltä.

   No siinä vasuri taas tekee sitä mitä parhaiten osaa, eli käyttäytyy agressiivisesti. Passkanna housuusi.


  • Säälittävää sakkia. kirjoitti:

   Tämä on sellainen asia joka muuttuu varastamiseksi ainoastaan vasemmistolaisen ja yleensä USA,n vihollisten mielessä. Kaikki mitä USA tekee on on niiden mielikuvituksessa varastamista. Vasureiden mielestä varmaan kaupassa käyminenkin on varastamista koska sieltä saa viedä tavaroita kotiinsa vapaan harkinnan mukaan tiettyä korvausta vastaan.

   Usanistien mielestä Usan laittomat ryöstelysodat on "demokratian vientiä" HAH!


  • Säälittävää sakkia. kirjoitti:

   No siinä vasuri taas tekee sitä mitä parhaiten osaa, eli käyttäytyy agressiivisesti. Passkanna housuusi.

   Usa perseraiskasi Irakin ja irakilaiset, ja sen jälkeen puolet Välimeren maista.

   Vähemmästäkin on saatu maailmansotia aikaiseksi.


 • Onko tapanasi aina ja kaikkialla tunkea kommentoimaan ilman että lainkaan otat huomioon asiaan liittyviä faktoja? ....Miksi te USAnistit änkeätte joka paikkaan shabotoimaan älykapasiteettinne ylittävää ja faktatietoihin perustuvaa sivistynyttä keskstelua?

  ...Eikö teillä USAnisteilla ole mitään järkeä päässä, kun haluatte elää totuuksia kieltävässä valhemaailmassa?

  • On tämä SURKEA palsta. Tietääkö kukaan, mistä johtuu, että kun esim. nyt vastasin "kyseliä":lle, niin palstalla tämä näkyy siten että olisin vastannut aloitukseen? Mistä tuo johtuu? Shabotoiko joku keskusteluja tahallaan, kuten kaikkea pektustakin?


  • Pas-ka palsta kirjoitti:

   On tämä SURKEA palsta. Tietääkö kukaan, mistä johtuu, että kun esim. nyt vastasin "kyseliä":lle, niin palstalla tämä näkyy siten että olisin vastannut aloitukseen? Mistä tuo johtuu? Shabotoiko joku keskusteluja tahallaan, kuten kaikkea pektustakin?

   Miksi luulet Ukrainan Krimin alueen kiinnostavan Putleria, pöljä vasuri ?
   Vouhotat Saddamin syrjäyttämisestä, jossa ei hyvä kadonnut.
   Mutta eiköhän kaltaisiesi tarkoitus ole epäjärjestyksen ja tappamisen jatkuminen, Putlerin digtaatori kamujen olemassa olon perusteeksi : (
   Kansathan on niin tyhmiä mielestäsi, että tiedon kulkua pitää rajoittaa : (


  • näinon007 kirjoitti:

   Miksi luulet Ukrainan Krimin alueen kiinnostavan Putleria, pöljä vasuri ?
   Vouhotat Saddamin syrjäyttämisestä, jossa ei hyvä kadonnut.
   Mutta eiköhän kaltaisiesi tarkoitus ole epäjärjestyksen ja tappamisen jatkuminen, Putlerin digtaatori kamujen olemassa olon perusteeksi : (
   Kansathan on niin tyhmiä mielestäsi, että tiedon kulkua pitää rajoittaa : (

   En ole vasuri tai venäjän ihailija, stanan idiootti. Vastustan kaikkein törkeintä rikollisuutta ihmisyyttä vastaan, mitä juuri sotahullu ja ja rikollisuuden sokeudessa mielipuolinen USA edustaa.

   Kaikille USA:n, Naton ja Venäjän vastustajille pitäsi riitää se että kerrotaan vain totuuksia syytösten kohteiden teoista. Sinä teet kaikkesi totuuksien vääristämiseksi, etkä suostu hyväksymään mitään faktatietoihin perustuvia syytöksiä USA:ta vastaan.

   Jokainen aivot omistava lukija tietää, että tänne voi linkittää satoja valokuvia USA:n tappamista irakilaisista ihmismassoista sekä lukemattomia virallisten luotettavien tutkijoiden raportteja USA:n aiheuttamista kuolonuhrien määrästä Irakissa. Samoin jokainen tietää, että Venäjän tekemisistä voidaan esittää vastaavanlaisia yleisesti viralisena totuutena pidetäviä tilastoja ja kuvia.

   On selvää, että molemmat ovat rikkoneet ihmisoikeuksia jopa törkeästi, mutta TOTUUS ON, että USA:n teot viimeisen viidenkymmenen vuoden aikana ovat rikoksina aivan valtavia verrattuna minkään muun suurvallan tekoihin. Jo pelkästään Irakin kansanmurha jonka avulla kansan öljy ryöstettiin, on ylivoimaisesti törkein ja massivisin ihmisoikeusrikos sitten Hitlerin holocaustin.

   Minulle riitäisi, että kaltaisesi imbesillit edes yrittäisivät pysyä totudessa, mutta kun se vain on teille ÄO alle 50 omaaville natsi-USAnisteille täysin mahdoton tehtävä. Sille taas voisit vain sinä jotakin, mutta kun et halua, kun et omaa älyä.


 • En ole vasuri tai venäjän ihailija, stanan idiootti. Vastustan kaikkein törkeintä rikollisuutta ihmisyyttä vastaan, mitä juuri sotahullu ja ja rikollisuuden sokeudessa mielipuolinen USA edustaa.

  Kaikille USA:n, Naton ja Venäjän vastustajille pitäsi riitää se että kerrotaan vain totuuksia syytösten kohteiden teoista. Sinä teet kaikkesi totuuksien vääristämiseksi, etkä suostu hyväksymään mitään faktatietoihin perustuvia syytöksiä USA:ta vastaan.

  Jokainen aivot omistava lukija tietää, että tänne voi linkittää satoja valokuvia USA:n tappamista irakilaisista ihmismassoista sekä lukemattomia virallisten luotettavien tutkijoiden raportteja USA:n aiheuttamista kuolonuhrien määrästä Irakissa. Samoin jokainen tietää, että Venäjän tekemisistä voidaan esittää vastaavanlaisia yleisesti viralisena totuutena pidetäviä tilastoja ja kuvia.

  On selvää, että molemmat ovat rikkoneet ihmisoikeuksia jopa törkeästi, mutta TOTUUS ON, että USA:n teot viimeisen viidenkymmenen vuoden aikana ovat rikoksina aivan valtavia verrattuna minkään muun suurvallan tekoihin. Jo pelkästään Irakin kansanmurha jonka avulla kansan öljy ryöstettiin, on ylivoimaisesti törkein ja massivisin ihmisoikeusrikos sitten Hitlerin holocaustin.

  Minulle riitäisi, että kaltaisesi imbesillit edes yrittäisivät pysyä totudessa, mutta kun se vain on teille ÄO alle 50 omaaville natsi-USAnisteille täysin mahdoton tehtävä. Sille taas voisit vain sinä jotakin, mutta kun et halua, kun et omaa älyä.

 • Onneksi Suomi on antanut VAPAAEHTOISESTU Usalle kaiken kansallis- ja muun omaisuuden

 • Juutalainen kaksoiskusetus

  Jätejenkeille loistava business, 162% voitot, jätejenkki ryöstää Irakin öljyn, ja irakilaiset velkaantuvat jenkeille kaupanpäälliseksi jokaisesta omasta öljytynnäristään vielä 62 euroo

  • Muutamassa vuosikymmenessä parasiitti Usa on imenyt kuiviin Irakin, jo nyt parasiitti on Syyrian kimpussa, seuraavaksi Iran, ja Suomi-hölmölä ottaa vastaan näiden teurastusorgioiden jälkeensä jättämät pakolaiste


 • Laitetaas vähän oikeaa tietoakin tähän kaiken turhanpäiväisen räksytyksen sekaan:

  Öljykentistä käytiin kaksi huutokauppakierrosta vuosina 2009 ja 2010. Kauppojen tekeminen on vielä kesken. Jos kaikki tähän asti myönnetyt öljysopimukset pääsevät tuotannollisiin tavoitteisiinsa, niin Irakin öljyntuotanto nousee nykyisestä 2,7 miljoonasta barrelista/päivä jopa 11,9:ään. Tämä nostaisi tuotannon lähes Saudi-Arabian tasolle (12,5 mb/pv).

  Irakin hallitus on sanonut tuotannon nelinkertaistuvan seuraavan kymmenen vuoden aikana, mutta tämä edellyttäisi ennennäkemätöntä ponnistusta riskialttiilla alueella. Shellin edustaja piti helmikuussa 2011 kaksinkertaistamista realistisempana tavoitteena. Ensimmäisellä kierroksella Irakin hallituksen tarjoama vähäinen korvaus (2-4 $/barreli) kenttien kehittämisestä sai monet öljyjätit kääntymään kannoillaan. Oikeudet Rumailaan menivät brittiyhtiö BP:lle ja sen partnerille, Kiinan valtionyhtiö CNPC:lle. Ränsistyneen ”superjättiläiskentän” kunnostamisen arvioidaan maksavan 15 -20 miljardia dollaria ja vaativan kymmenien tuhansien työntekijöiden panoksen.

  Toisella kierroksella tarjoajia oli enemmän. Länsi-Qurnan ensimmäisen kentän omistukset menivät Exxonille ja Shellille. Exxon maksaa hallitukselle 1,9 dollaria /barreli, ja uskoo voivansa nostaa kentän öljyntuotannon 2,3 miljoonaan barreliin/päivä. Länsi-Qurna 2:en saivat norjalainen Statoil ja venäläinen Lukoil.

  Pohjois-Irakin Kurdistanin itsehallintoalueen johtajat ovat tehneet kannattavia öljysopimuksia norjalaisen DNO Internationalin, turkkilaisen Genel Enerjin ja Calgaryn Addax Petroleumin kanssa. Vaikka Bagdad ei ole virallisesti hyväksynyt sopimuksia, on se antanut kurdeille luvan laivata öljyä maailmalle Turkin kautta. Kurdistanista aloitettiin öljyvienti uudelleen helmikuussa noin 10 000 barrelin päivävauhdilla. Hallitus saattaa näyttää sopimuksille vihreää valoa, koska se saa hyvän osuuden öljystä.

  Lähde on Suomen ulkoministeriö: http://www.formin.finland.fi/public/default.aspx?contentid=214357&contentlan=1&culture=fi-FI

  Irakin öljy menee siis seuraaville yhtiöille: BP (Britannia), CNPC (Kiina), Exxon (USA), Shell (Hollanti - Englanti), DNO (Norja), Statoil (Norja), Lukoil (Venäjä), Genel Enerjin (Turkki), Addax Petroleumin (Kanada), Kogas (Etelä-Korea), Kazmunaigas (Kazakstan), TPAO (Turkki), Kuwait Energy Company (Kuwait).

  Kas kummaa, siellä on joukossa peräti yksi USA-lainen öljy-yhtiö.

  • Joo, usa pommitti Irakin kivikauteen, tuhosi öljykentät ja nyt sen nukkehallitus antaa käytännössä ilmaiseksi maan öljyvarat ulkomaisten yhtiöitten käyttöön.

   Usa on rikollisvaltio numero 1.

   Oikeastihan usan pitäisi laittomasta hyökkäysestän irakiin maksaa täysimääräiset korvaukset tekemistään tuhoista. Nyt Irak ei pysty nousemaan jaloilleen edes öljynsä avulla, kiitos ryöstön ja tuhon.

   Niiin ja mainitsemasi öljynryöstäjät ovat kahta vaille usan liittolaisia, enemmistö natomaita vieläpä. Nämä kaksi poikkeusta ovat Venäjä ja Kazakstan. Venäjälle oli pakko luvata korvaavat öljykentät tilanteen rauhoittamiseksi, Kazakstanin kohdalla lienee kysymys samasta asiasta. Venäjähän oli irakin öljybusineksissa mukana jo ennen laitonta hyökkäystä.


  • jooooopajjjoo kirjoitti:

   Joo, usa pommitti Irakin kivikauteen, tuhosi öljykentät ja nyt sen nukkehallitus antaa käytännössä ilmaiseksi maan öljyvarat ulkomaisten yhtiöitten käyttöön.

   Usa on rikollisvaltio numero 1.

   Oikeastihan usan pitäisi laittomasta hyökkäysestän irakiin maksaa täysimääräiset korvaukset tekemistään tuhoista. Nyt Irak ei pysty nousemaan jaloilleen edes öljynsä avulla, kiitos ryöstön ja tuhon.

   Niiin ja mainitsemasi öljynryöstäjät ovat kahta vaille usan liittolaisia, enemmistö natomaita vieläpä. Nämä kaksi poikkeusta ovat Venäjä ja Kazakstan. Venäjälle oli pakko luvata korvaavat öljykentät tilanteen rauhoittamiseksi, Kazakstanin kohdalla lienee kysymys samasta asiasta. Venäjähän oli irakin öljybusineksissa mukana jo ennen laitonta hyökkäystä.

   "Niiin ja mainitsemasi öljynryöstäjät ovat kahta vaille usan liittolaisia, enemmistö natomaita vieläpä. "

   Jaa että Kiinakin on USA:n liittolainen? Aina sitä oppii uutta :)

   Tosiasia nyt vaan on se että Irak laittoi öljykenttänsä kaikille avoimeen huutokauppaan kun se ei itse pysty niitä hyödyntämään.

   Niin se vaan osoittautui taruksi tämäkin tarina. Jälleen kerran ...


 • Irak onnistui kansallistamaan öljyvaransa silloin kun Neuvostoliitto oli vielä olemassa. Neuvostoliiton konkurssin jälkeen murtui Berliinin muuri ja alkoi Irakin sota ym. Neuvostoliitto ja sosialismi oli ainut este lännen imperialisteille. Neuvostoliiton aikaan arabimaat (Irak, Egypti, Libya ja Syyria) oli sosialistisia maita, samoin monet Afrikan maat. Kiina oli Neuvostoliiton ja Kuuban kanssa vaikuttamassa noilla alueilla.

 • Paljon sääntöjenvastaisuutta

 • Eurooppalaiset on rosmojen mukana

 • John Perkins oli aikanaan yksi merkittävipiä amerikkalaisten rosvoyhtiöiden edustajia maissa, jotka joutuivat totaaliryöstön kohteiksi.

  "Hänen todellinen toimenkuvansa oli toimia CIA:n “talousammattitappajana”, mikä tarkoitti valtionpäämiesten lahjomista ja heidän valtioidensa pakottamista suuriin velkoihin, jotta kansainväliset suurkorporaatiot saisivat ryöstettuä niiden resursseja."

  Tällä videolla Perkins kertoo IMF:n ja Maailmanpankin roolista valtioiden velkaannuttamisessa. Hän kertaa myös taustoja CIA:n suorittamiin väkivaltaisiin vallanvaihtoihin mm. Iranissa, Guatemalassa, Equadorissa, Panamassa ja Irakissa.

  Katsokaa tämä video, miettikää Kreikkaa sekä holtittomasti velkaantuvaa, pohjavesi- ja mineraalirikasta Suomea ja tehkää omat johtopäätöksenne.

  "John Perkins: Talousammattitappajan tunnustuksia"

  https://youtu.be/p1E_vRkYF4w

 • Buah hah hah hah..... Ei tainut oikein George W. Bushin ja USA:n eliitin hankkeet onnistua. Niinpä lopulta USA ja Kanada alkoivat valmistaa hiekansotkuisesta mönjästä öljyä ja se on hiivatin kallista touhua ja edellyttäisi 60-70 dollarin barrelihintaa.

  Kyllä se vain niin on että sikahalvan öljyn aika on auttamatta takanapäin.

 • kyllä onnistui ja yli odotusten

 • kristitty on gideoteron paras suojelija

 • RfghhMielenkiintoista historiaa:

  Äärioikeistolainen juutalaisterroristi Avraham Stern yritti ensin liittoa Mussolinin kanssa mutta Italian joukkojen kärsittyä tappion Libyassa, kääntyi Hitlerin puoleen:

  http://www.youtube.com/watch?v=5FzmvniIUmc

  Oliko juutalainen Adolphe JACOB Hitler juutalaisten kauan odottama messias, joka johdatti diasboraan joutuneen kansan takaisin luvattuun maahan?

  Eurooppaan juurtuneitten juutalaisten saaminen takaisin luvattuun maahan ei tietenkään tulisi olemaan mikään helppo juttu. Yksikään juutalainen ei olisi vapaaehtoisesti vaihtanut liiketoimintaansa, kiinteistöjään ja vaikutusvaltaansa palaan hiekkaerämaata.

  Suostuttelu siis ei tullut alun alkaenkaan kysymykseen, vaan alusta asti suunnitelman piti näyttää siltä, ettei juutalaisilla ole muuta vaihtoehtoa kuin muuttaa PALESTIINAAN.

  Tämän takia Rotschildin valtaansa asettaman Adolphe JACOB Hitlerin piti tehdä selväksi Euroopan juutalaisille, että he ovat vainon kohteena, todellisuudessa Hitleri käski suojelemaan juutalaisia, juutalaiset varustettiin Davidin tähdellä, joka oli merkki suojeltavasta kohteesta, ei tuhottavasta.

  http://fi.wikipedia.org/wiki/Arthur_Balfour
  Arthur James Balfour (25. heinäkuuta 1848 ? 19. maaliskuuta 1930) oli Balfourin ensimmäinen jaarli, brittiläinen valtiomies ja Yhdistyneen kuningaskunnan pääministeri 1902?1905. Hänet muistettaneen parhaiten vuoden 1917 Balfourin julistuksesta, jossa Britannia ilmoitti tukevansa ?kansallisen kodin? perustamista juutalaisille Palestiinaan.

  Suomenkielinen Wikipedia tosin ei kerro, että hanketta ajoi juutalainen Rotschildien pankkimafia.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Balfour_Declaration_of_1917
  The declaration was made in a letter from Foreign Secretary Arthur James Balfour to Baron Rothschild (Walter Rothschild, 2nd Baron Rothschild), a leader of the British Jewish community, for transmission to the Zionist Federation of Great Britain and Ireland, a Zionist organization. The letter reflected the position of the British Cabinet, as agreed upon in a meeting on 31 October 1917. It further stated that the declaration is a sign of "sympathy with Jewish Zionist aspirations."
  The statement was issued through the efforts of Chaim Weizmann and Nahum Sokolow, the principal Zionist leaders based in London; as they had asked for the reconstitution of Palestine as ?the? Jewish national home, the declaration fell short of Zionist expectations

  http://www.youtube.com/watch?v=luNgPO-vqBw&feature=related Zionist Hitler and his boss Rothchild

  http://www.youtube.com/watch?v=j-1ts3VTeeI&feature=related "Hitler founded Israel" - 1933 The Transfer Agreement zionists & nazis (aka The Haavara Agreement)

  http://www.youtube.com/watch?v=8gUwqKBfUgs&feature=related Lenni Brenner *** Zionist Deals with Nazis and Fascists (part 1)

  http://www.youtube.com/watch?hl=en&v=5FzmvniIUmc Prominent Jewish Zionist group attempted COLLABORATION with Nazis

 • Mielenkiintoista historiaa:

  Äärioikeistolainen juutalaisterroristi Avraham Stern yritti ensin liittoa Mussolinin kanssa mutta Italian joukkojen kärsittyä tappion Libyassa, kääntyi Hitlerin puoleen:

  http://www.youtube.com/watch?v=5FzmvniIUmc

  Oliko juutalainen Adolphe JACOB Hitler juutalaisten kauan odottama messias, joka johdatti diasboraan joutuneen kansan takaisin luvattuun maahan?

  Eurooppaan juurtuneitten juutalaisten saaminen takaisin luvattuun maahan ei tietenkään tulisi olemaan mikään helppo juttu. Yksikään juutalainen ei olisi vapaaehtoisesti vaihtanut liiketoimintaansa, kiinteistöjään ja vaikutusvaltaansa palaan hiekkaerämaata.

  Suostuttelu siis ei tullut alun alkaenkaan kysymykseen, vaan alusta asti suunnitelman piti näyttää siltä, ettei juutalaisilla ole muuta vaihtoehtoa kuin muuttaa PALESTIINAAN.

  Tämän takia Rotschildin valtaansa asettaman Adolphe JACOB Hitlerin piti tehdä selväksi Euroopan juutalaisille, että he ovat vainon kohteena, todellisuudessa Hitleri käski suojelemaan juutalaisia, juutalaiset varustettiin Davidin tähdellä, joka oli merkki suojeltavasta kohteesta, ei tuhottavasta.

  http://fi.wikipedia.org/wiki/Arthur_Balfour
  Arthur James Balfour (25. heinäkuuta 1848 ? 19. maaliskuuta 1930) oli Balfourin ensimmäinen jaarli, brittiläinen valtiomies ja Yhdistyneen kuningaskunnan pääministeri 1902?1905. Hänet muistettaneen parhaiten vuoden 1917 Balfourin julistuksesta, jossa Britannia ilmoitti tukevansa ?kansallisen kodin? perustamista juutalaisille Palestiinaan.

  Suomenkielinen Wikipedia tosin ei kerro, että hanketta ajoi juutalainen Rotschildien pankkimafia.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Balfour_Declaration_of_1917
  The declaration was made in a letter from Foreign Secretary Arthur James Balfour to Baron Rothschild (Walter Rothschild, 2nd Baron Rothschild), a leader of the British Jewish community, for transmission to the Zionist Federation of Great Britain and Ireland, a Zionist organization. The letter reflected the position of the British Cabinet, as agreed upon in a meeting on 31 October 1917. It further stated that the declaration is a sign of "sympathy with Jewish Zionist aspirations."
  The statement was issued through the efforts of Chaim Weizmann and Nahum Sokolow, the principal Zionist leaders based in London; as they had asked for the reconstitution of Palestine as ?the? Jewish national home, the declaration fell short of Zionist expectations

  http://www.youtube.com/watch?v=luNgPO-vqBw&feature=related Zionist Hitler and his boss Rothchild

  http://www.youtube.com/watch?v=j-1ts3VTeeI&feature=related "Hitler founded Israel" - 1933 The Transfer Agreement zionists & nazis (aka The Haavara Agreement)

  http://www.youtube.com/watch?v=8gUwqKBfUgs&feature=related Lenni Brenner *** Zionist Deals with Nazis and Fascists (part 1)

  http://www.youtube.com/watch?hl=en&v=5FzmvniIUmc Prominent Jewish Zionist group attempted COLLABORATION with Nazis

 • Irakin öljy kuuluu länsimaille.

 • Oliko natsit juutalaisia?

 • Missä tuska,kärsimys,pahuus,epätoivo,siellä USA tai sen työrukkaset.

 • Usa ulos Euroopasta

 • ..isis pyrämidihuijaus oli monelle raha sampo. Irakissa myytiin aseita ja yhteiskunnan omaisuutta ryöstäjille. Öljyä myytiin tuhansilla rekkakuormilla Turkkiin. ja saatiin sievoisat summat. Öljyn hinta taas oli todella edullista. Turkkilaiset pommittivat sitten kurdeja "terroristeina" ja Isiksen jäseninä.
  Kohta ei länsimaissa tarvita pisaraakaan öljyä. Nytkin amerikka on omavarainen, tuo syyttely on kylmänsodan vasemmistolaisten kotkotuksia.
  Muslimeilla on nyt käynnissä sunnien ja shijen välinen sota ja samalla uskonsota kaikkea muuta ihmisyyttä vastaan. He itse ovat uskontonsa kautta saaneet ongelmansa...

 • Juutalainen on KRIMinaali.

 • Samahan se on öljyn kanssa muissakin arabimaissa että ulkomaalaiset sen työn tekee. Esim arabiemiraateissa taisi olla 80% ulkomaisia työntekijöitä ja asiantuntijoita. Ihan omassa mielessä voi jokainen miettiä miksi näin oli ja on. Siis jo kauan ennen sotia.

 • Suomen aivokääpiö kansa äänestää Kokoomusta koska ei tajua että se tekee yli 95 %:lle suomalaisista periaatteiltaan samaa rosvoamista kuin mitä USA on tehnyt vähän eri mittakaavassa Irakille.

  Suomalainen duunari on Kokoomusrosvoille samanlainen alistettu loputtoman ryöstön uhri, kuin mitä Irak on monikansallisille öljy-, rakennus- jne. yhtiöille.

  • USA nettosi Irakin sodalla satoja miljardeja dollareita. USA on todella maailman imperialistisin maa. Pitäävät suurta ermeijaa, jotta voivat rosvota muita valtioita.


 • Usa EI ole maailman poliisi, vaan maailman MAFIA!

 • Rikas öky se vaan paukottelee henkseleitä, nauraa hörhöttää mennessään.
  Missä raha niin siellä valta, vaikka olisit kuinka puupää niin rahalla voit ostaa valtaa ja tietäjiä neuvomaan.

Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä.