Onko rippikoulu pakollinen?

Kuulun kirkkoon vasten taht...

Onko rippikoulu pakollinen? Itse joudun ensi kesänä riparille, vaikka en todellakaan haluaisi. Haluan erota kirkosta, mutta vanhempani eivät hyväksy sitä ja ei ilmeisesti auta muu kuin odottaa täysi-ikäisyyttä. Mutta onko rippikoulu pakko suorittaa - minähän sen itse käyn, eivätkä kiihkouskovaiset vanhempani (oikeasti, tämä ei ole mitään herjaamista).

38

8959

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jori Mäntysalo

      Ei se rippikoulu minkään lain tai asetuksen mukaan pakollinen ole. Eivät tule poliisit hakemaan, jos et mene.

      Sehän on sitten aika vaikeasti lailla määriteltävissä, mihin asti vanhemmat saavat lapsiaan määrätä. Ainoa selkeähkö ohjenuora löytyy taloudellisista asioista, joissa vanhemmat voivat kumota lapsensa ikään ja kehitystasoon nähden epäsuhtaisen ison oikeustoimen - esim. osamaksusopimus isommasta hankinnasta menee aika helposti nurin, jos vanhemmat niin haluavat.

      15-vuotiaan rippikouluun pakottaminen selvästi tuntuu kohtuuttomalta, kun taas vaikka Olli-pojan (1,5 vuotta) pakottaminen unille tuolla viereisessä huoneessa lienee vanhempien yksinvaltiuden piirissä. Rajan pitäisi kulkea näiden välissä, mutta missä tarkemmin, onkin sitten vaikeampi sanoa.

    • Atte Ateisti

      No eihän se mitenkään pakollinen ole.

      Minä sentään kävin rippikoulun, sillä erosin kirkosta vasta päälle parikymppisenä, mutta muistan kuinka oma rippikoulupastorimme sanoi vielä ennen konfirmaatiotilaisuutta:

      "Muistakaa, että ne jotka tällä hetkellä ovat sitä mieltä etteivät tule näitä uskonasioita myöhemmässä elämässä ollenkaan pohtimaan - he voivat vapaasti edelleen jättää tulematta konfirmaatioon."

      Puheenvuoro oli yllättävä ja vieläkin yllättävämpää oli minulle, että joitakin nuoria otti tuosta neuvosta onkeensa ja todella jätti riparin kesken. Itse olin tuolloin nuori ja naiivi ja vain ihmettelin kuinka jotkut uskaltavat olla tekemättä kuten valtavirta tekee tai "kuten tapana vain on".

      Kyllä ripariin menostasi varmaan kohtalainen kiista perheen sisällä syntyy, sillä vanhemmillasi on selvästi oma mielipiteensä siitä miten asioiden kuuluisi mennä.

      Kuitenkin uskonasiat ovat niin henkilökohtaisia, ettei paraskaan käännyttäjä tai edes oma rakastettu vanhempi saata käskemällä käskeä ketään uskomaan jumaluuksiin.

      Vanhempasi ovat tietyn ikäpolven kasvatteja ja tapakristillisyyteen tottuneita. Heistä tämä asia vain pitää tehdä näin "kun kerran kaikki muutkin ja aina ennenkin..." Mikä ei enää pitkään ole pitänyt paikkaansa.

      Koska vanhempasi tuskin tulevat muuttamaan mieltään, voit yrittää neuvotteluratkaisua. Sano, että ei se mitenkään lopullista ole vaikkei 15-vuotiaana suoritakaan riparia ja konfirmaatiota. Sen voi suorittaa myöhemminkin sitten kun (tai jos) hengenasiat alkavat kiinnostaa.

      Esim. Suomen armeijassa järjestetään, palvelusaikana vieläpä(!), rippikoulua niille, joilla se on jäänyt suorittamatta. Minun armeija-aikanani muutama riparin käymätön lähti käymään riparia - tällaisen mahdollisuuden valtiokirkko on järjestänyt, ihme ja kumma - ja muut varusmiehet pidimme noita riparilaisia aika lusmuina, kun pääsivät ikävästä palveluksesta johonkin ripariluennolle.

      Voit sanoa vanhemmillesi harkitsevasi riparin käymistä myöhemmin, esim. armeijassa. Silloin olet jo 18, ja on oma asiasi käytkö sen vai et.

      Pakkoa rippikouluun tai konfirmaatioon ei muuten tunne edes kirkko itse. Kirkko onkin alkanut viime aikoina korostaa kasteen merkitystä seurakunnan jäsenyydelle tärkeämpänä kuin rippikoulua. Ehkä siksi että lapsikasteesta on vaikeampi eli mahdoton kieltäytyä.

      • Fides qua

        >>Kirkko onkin alkanut viime aikoina korostaa kasteen merkitystä seurakunnan jäsenyydelle tärkeämpänä kuin rippikoulua. Ehkä siksi että lapsikasteesta on vaikeampi eli mahdoton kieltäytyä.


      • ontuo

        että armeija hyysää ja suosii rippikoulun käymistä noin..


      • ....................
        ontuo kirjoitti:

        että armeija hyysää ja suosii rippikoulun käymistä noin..

        Onhan se koti uskonto ja isänmaa.
        Ainahan armeijassa on lintsattu käymällä rippikoulua.
        Minulle ei mikään ole ollut niin vastenmielistä kuin rippikoulun käyminen.
        60 luvulla se oli melkein pakko silloin ei paljon ollut kirkosta eronneita.
        Uskonnolla ja kirkolla ei pitäisi olla mitään yhteyttä.
        Onko joku nähnyt sen "jumalan" mihin voisi uskoa....


    • pakkoa

      ja eikä rippikoulu edes ole kristinuskon mukaista.

      Tarkoitan raamatullisen ukson mukaista..


      Jos uskot Jeesukseen, niin et meneportto kirkon mukaisesti rippikouluun.. eikä oikeasti uskovat kristityt tahdo rippikouluun tuohon muodollisesti tekopyhään mukai koulua käymällä tulisi uskoon.. ei..

      Kun luet itse Raamattua kyllä se korvaa rippikoulun ja eikä tarvi teeskennellä olevansa uskossa..

      Se on katolilainen pakanauskon perinne jne.. vaan kehotan, ettet mene edes sinne.. vaikka kuinka vanhemmat halausi ja pelottelisi.. Mutta sinä sen lopulta päätät ketä seuraat vanhempia vai Jeesusta..

      Älä ole mukana orjuuden takia.. eikö juuri pahan muoto ole ilman omaa tahtoa.. pakolla mennä rippikouluun.. tai mihinkkän uskootoon.. koska se on SAATANASTA..

      Jos et käy rippikoulua niin kyllä se on yksi tapa vastustaa pahaa.. mutta se ei ole helppoa.. mutta sinulle itsenäisesti ajatteleva.. yksi voitto... itsenäisyyteeen..

      Toivottavasti edes jotain ymmärsit..

      Laitan vielä linkinjosta voi lukea yhtä ja toista ja samalla nämä lukemalla korvaa rippikoulun..

      Jeesus kehoittaa lähtemään pois kirkoista.. jne..

      http://koti.phnet.fi/petripaavola/Luterilainen_kirkko
      http://koti.phnet.fi/petripaavola/portto
      http://www.laverdaduniversal.org/srk.html

      Itse uskominen on se vaikein ja ahtaan portin kautta kulkeminen..

    • mene ihmeessä

      Ei tietenkään sinne ole pakko mennä, mutta kehotan ehdottomasti menemään sinne leirille. Olin viime ksänä riparilla ja oli yksi ikimuistoisimpia kokemuksia ikinä. Huippua yhdessäoloa ja yhteenkuuluvuuden tunnetta mitä ei missään muualla luultavasti koe. Eikä siellä sitä uskontoa tuputeta vaikka saatetaankin kertoa perustiedot kristinuskosta.
      Jos pääsisin menisin EHDOTTOMASTI uudellleen :)

      • muualla

        totta kai erilaisilla leireillä voi kokea ainutlaatuisia mielenenpainuvia tunne-elämyksiä, myös prometheus-leirillä, urheiluseuran leirillä, partiossa, pioneerileirillä jne. On paljon muisa vaihtoehtoja kuin rippikoulu konfirmaationeen


    • sinulla

      murkkukriisi. Mietipä mitä eräs nuori kirjoitti kokemuksistaan riparileiriltä.

      Kaikkea hyvää sinulle ja vanhemmillesi.

    • kastettu ilman tahtoa

      kirkko on valmis ottamaan vastaan maksamasi kirkollisverot, vaikket kävisikään rippikoulua.

      • hermanni

        vielä veroja maksaa.


      • jijix
        hermanni kirjoitti:

        vielä veroja maksaa.

        miullakii olis ens kesänä ripille meno, ja oon tehny päätökseni, että en aijo käydä rippikoulua. sama ongelma, ja vanhemmat ei millään pysty sulattautumaan siihen. oon sanonut niille, että eihän siinä ole mitään järkeä, kun ei miulla itselläni oo sitä tunnetta, että jes, saan konfiksesta rahaa ja muita lahjoja, eikä oo mitään halua mennä sinne leirille. et vanhemmat ei todellakaan pysty pakottamaan rippileirille menoa, koska rippileirin käyminen on ihan vapaaehtoista. :)


    • Umpiluterilainen

      ...haluat tulla vihityksi avioon kirkossa tai sinua pyydetään kummiksi.

      • marliini

        Ylimainostettua scheißea


      • ....
        marliini kirjoitti:

        Ylimainostettua scheißea

        suustasi tulee mitä kirjoitat


      • Jeesus XXVI
        .... kirjoitti:

        suustasi tulee mitä kirjoitat

        on uskonto pullollaan.Kristitty on sitä mitä syö.
        Eli kristityt paskantavat herransa (tuon itämaisen aasin) verta ja lihaa. mutta miksi tulee sontaa?
        koska tuo herran liha oli sontaa.


    • Kaarina

      Sinne ei tarvitse mennä! Itse en saanut mennä sinne, koska isäni kielsi. Eikä minua ole edes kastettu, mistä olen vähän katkera... Mutta millä oikeudella se mua kieltää, vaikka se on olevinaan uskovainen. Mutta mä tiedän, että se on oikeesti paha. Kun tulee vieraita tai se haluaa olla oikeessa, se rupee siteeraamaan raamattua. Tollanen tekopyhyys on iljettävää... Mä en tajua, minkä tähden mä en saaut mennä riparille! Mutta sinne ei siis oo pakko mennä, vaikka kuuluis kirkkoon ja ois kastettu... Ja sun vanhemmat on tosi röyhkeitä, sä sata päättää ite. Jos olet tarpeeksi kypsä tajuamaan mistä on kysymys. Ja etköhän sä ole. Ei siinä varmaan oo kysymys paljon mistään. Mutta ei siitä riparista mitään haittaa ole! Siitä saa ainakin kokemuksia...

    • jumalallisuutta

      sinulla on enemmän Jumalallisuutta sielussasi kuin ehkä itsekkään ymmärrät.
      kristinuskon touhuissa on saatanallisuuksia joita tehdään Jumalan ja Jeesuksen nimissä.

      sielä opetetaan että älä tapa ja itse tappavat ja tapattavat kuten kristinuskon 1700 vuotinen historia osoittaa. uhreina syyttömiä pieniä lapsia, naisia ja miehiä kidutettuina ja noitina sitten noitarovioilla poltettuna että saisivat tietää millaista on kristinuskon helvetissä. raaemin ei pirukaan voisi saatanallisuuttaan osoittaa. miljoonia, todennäköisesti satoja miljoonia murhannut ja murhauttanut kristinusko on siten osoittanut herrakseen saatanan. nytkin kristinuskon sotilaspappi on Irakissa USA:n sotilaiden kanssa murhaamassa lapsiakin rukoillen herraltaan voimia sotilailleen syyttömien lapsienkin murhaamisin.
      se kouluttaa Jumalan ja Jeesuksen sanalla mutta toimii käytännössä niitä vastaan saatanalle palveluksia tehden.
      Usko on uskoa kristinuskon saatanaan mutta Jumalallinen tietous on lahja Jumalalta ja Jeesukselta jota ei kannate antaa saatanan tuhottajaksi.

    • -.-

      Sama juttu minulla. Olin jo aijemmin sanonut vanhemille, etten aijo mennä ja äiti oli jopa melkein soittanut sille jollekkin, etten tule, mutta sitten mun mieli muuttu, koska mulle sanottiin että tulee "ihanat muistot". Äiti ei sitten perunutkaan, ja nyt olen kerännyt melkein kaikki merkit rippilappuun (siis käynnyt tietyn määrän jumalapalveluksissa ja niin..) Nyt tosin olen tullut toisiin ajatuksiin. Minua ei kiinnostaisi yhtään mennä leirille, ja muutenkin kun kiusaajia riittää sielläkin. Että, tulisi todella "hyvät muistot", kiusattuna kesälläkin. Saa nähdä miten tässä vielä käy loppupelissä.

      • No, sen voin toki kertoa että ei siihen leiriin kuole. Itsekin nyt vanhempana ateistina muistelen vieläkin jotain juttuja mitä rippikoulussa tuli tehtyä. Yksi parhaita asioita Rippikoulussa oli se että rupesin oma-aloitteisesti lukemaan Raamattua ja siitä sitten tajusin että eihän tämä voi olla edes totta... Siitä sitten vähitellen rupesin epäilemään yhä enemmän ja enemmän kirkon opetuksia ja nykyisin en kirkkoon kuulu ja elämä hymyilee.

        Kiusaaminen on tietysti tosi kurjaa. Tietty vaihtoehtona Rippileirille on Prometheus-leiri jonne voisit mennä. Siellä tuskin on kiusaajakavereita ja luonteeltaan se on melkein samanlainen kuin Rippileiri, mutta se on uskonnoton. Katso jos kiinnostaa: http://www.protu.fi/


      • Atte Ateisti

        "Minua ei kiinnostaisi yhtään mennä leirille, ja muutenkin kun kiusaajia riittää sielläkin. Että, tulisi todella "hyvät muistot", kiusattuna kesälläkin."

        Rippileirille tai ei, mielestäni sinulla on oikeus kiusaamattomaan tilaan ympärilläsi.

        Ota tarvittaessa yhteys opettajiisi tai leirin ohjaajiin. Kiusata ei pidä ketään, ei hiekkalaatikossa, koulussa eikä työelämässä.

        Ja rippikoulusta: se ei sinua pelasta eikä pilaa. Kävin sen itsekin, vaikka sittemmin kirkosta täysi-ikäisenä erosinkin.


    • suautuw

      EI tietenkään ole pakollinen. En minäkään käynyt riparia, vaikka erosin vasta parikymppisenä kirkosta. Ei kukaan tule kotoa hakemaan niinkuin armeijaan, jos ei mee oma-aloitteisesti armeijaan tai sivariin.

      Voihan riparilla olla kivaa niin kuin joku sanoi. Mutta yhtä kivaa ja kivempaakin on protuleirillä. Siellä puhutan asioista ilman uskonno asettamia kahleita.

    • PSARI

      Rippikoulu ei ole pakollinen ja 15 vuotta täyttänyt henkilö voi erota kirkosta käymällä joko seurakunnan virastossa tai erota netin kautta.

      Yleensä rippikoulu vaaditaan kirkossa avioliittoon vihkimiseen, mutta siinäkin riittää, että toinen puoliso kuuluu kirkkoon.

      Kummiksi ei pääse, jos ei kuulu kirkkooon.

      Ennen avioliittoon vihkimistä voi käydä muutaman kerran papin juttusilla ja käydä rippikoulun jälkikäteen ennen avioliiton solmimista halutessaan, mutta rippikoulu ei missään nimessä ole pakollinen.

    • PSARI

      Tässä yleistä tietoa kristinuskosta.

      Raamattu on ristiriitainen Jeesuksen kasvatti-isän Joosefin suhteen ja näin ollen koko kristinusko. Raamatun eri evankeliumeissa puhutaan myös eri Jeesuksista ja kaikkiaan Jeesuksia on noin 30. Jerusalemissa tapettu Jeesus oli nimeltään Jeesus Bar Abbas. Hänen äitinsä oli Maria, jonka kanssa jumala eli paikallishallitsija makasi tytön ollessa Raamatun mukaan 12 vuotias. Markuksen evankeliumissa on ainoana maininta Jeesuksen isästä, kun Jeesus sanoo: "Abba, isäni!"

      Maria naitettiin Joosefille, jonka isän nimi oli Jaakob, Matt. 1:15-16 kuten sama isä oli myös Jeesuksen isän Abba jumalan eli kuvernöörin isä. Joosef asui Beetlehemissä, joka sijaitsi 10 km etelään Jerusalemista ollen puuseppä ja leski. Hänellä oli pojat Juudas, Justus, Jaakob ja Simon sekä 2 tytärtä Assia ja Lyydia. Joosef oli 46 v. ja Maria 12 v. heidän mennessään yhteen. Maria synnytti tallissa.

      Toisessa Beetlehemissä, mikä sijaitsi Galileassa, asui kirvesmies ja puuseppä Joosef, jonka isä oli Eeli, Luuk 3:23. Hänellä oli tytöt Miriam ja Martta sekä pojat Jeshus, Jaakob sekä Tuomas ja Juudas Didymos eli kaksospojat. Maria synnytti luolassa Ylä-Beetlehemissä, jota kutsuttiin Daavidin kaupungiksi kuningas Daavidin mukaan.

      Jeesus Bar Abbaksella oli kaikki 3 sen ajan ylintä virkaa eli hän oli ylipappi, hänet kirkastettiin eli kruunattiin kuvernööriksi eli paikallisjumalaksi sekä hänellä oli kolmantena profeetan virka. Häntä ei RISTIINNAULITTU, koska juutalaislait kielsivät sen Israelissa, vaan hänet ruoskittiin hengiltä pääsiäisen noin v. 33. Galilean Beetlehemissä syntynyt Jeesus ruoskittiin myös hengiltä pääsiäisenä.

      Jeesus Kristus eli Jesus Chrestus ristiinnaulittiin v. 52 jaa. (v. 49 jKr.), jolloin tapahtui 5,6 Richterin asteikon maanjäristys Roomassa ja useita kuoli. Roomassa oli 3 tunnin pimennys, josta Raamattu kertoo. Täysin mahdottomana on pidetty Rooman keisari Claudiuksen keskustelua ristiinnaulitsemisesta Jeesuksen sekä virkamiesten että Pontius Pilatuksen kanssa, mutta ristiinnualitsemisen tapahtuessa Roomassa, asia on tosi.

      Ristiinnaulitseminen kesti 300-luvulle asti Roomassa, mutta juutalaiset olivat vapautettu tästä julmasta tuomiotavasta heidän omien uskonnollisten tapojensa ja lakiensa mukaisesti Rooman valtakunnan keisarien määräyksillä.

      Josephus kirjoitti teksteihinsä ensimmäisellä vuosisadalla:
      Roomassa oli mies, joka oli Juutalainen, joka oli ajettu pois omasta maastaan syytteiden mukaisesti. Hän rikkoi juutalaisten lakeja ja häntä syytettiin irstailusta. Hän oli kaikin puolin paha mies ja häntä pelättiin. Herodes Antipas karkotti hänet. Hän siis eli Roomassa ja rabbina opetti juutalaissiirtolaisten keskuudessa Mooseksen lakeja. Hän korjautti Isiksen temppelin ja palkkasi sinne kolme muuta miestä, ja laittoi heihin oman merkin itsensä kanssa kumppanuuden merkiksi.

      Jeesus oli viisas mies, jos häntä oli luvallista kutsua edes mieheksi, sillä hän teki upeita tekoja ja hän oli opettaja opettaen totuuden iloa. Hän veti luokseen niin monia siirtolaisjuutalaisia sekä pakanoita. Hän oli Kristus (Chrestus). Pilatus tuomitsi hänet ristille tärkeiden miesten kehotuksesta. Monet, jotka rakastivat häntä, eivät aluksi hylänneet häntä. Ja kristittyjen heimo, joka sai nimensä häneltä, ei ole kuollut sukupuuttoon tänäkään päivänä.

      Josefun kirjoittaa: ”Samoihin aikoihin tapahtui myös ikävä onnettomuus Roomassa Jesus Chrestuksen johtamassa Isis temppelissä, joka saattoi siirtolaisjuutalaiset hämminkiin.

      Paulina Fulvian mies Saturninus valitti Jeesuksen toimista keisari Tiberiukselle, jolloin Tiberius Claudius määräsi tutkimaan asian perusteellisesti pappien keskuudessa, ja määräsi heidät ristiinnaulittavaksi. Hän myös tuhosi Isiksen temppelin, ja patsaat heitettiin Tiber-jokeen. Tämä tilanne oli Isis temppelissä Roomassa ja koski Jeesusta pappeineen. Olen nyt kertonut, mitä on tapahtui juutalaissiirtolaisten keskuuudessa Roomassa, kuten olen aiemmin sanonut teille haluni kertoa tästä.”

      Keisari Claudius määräsi, että kaikki juutalaiset on karkotetettava Roomasta, jolloin konsuli luetteli 4000 nimeä, jotka olivat siirtynee kristittyjen lahkoon ja lähetti heidät Sardiniaan.

      Claudiuksen säädökset 18:2: "Juutalaisten aiheuttaessa jatkuvasti häiriöitä, joihin heitä yllyttää Chrestus, minä Rooman keisari Claudius karkotan heidät Roomasta.” Juutalaisia vainottiin eritoten Roomassa v. 41-48 välillä ja uskonnolliset toimitukset oli kielletty, jolloin kristittyjen lahkon jäsenet piiloutuivat katakombeihin pitämään siellä kulttiseremonioitaan, rikkomaan hautojen sinettejä sekä syömään ruumiita uhrimenoissaan.

    • Ei ole pakollinen. Ja toisaalta rippikoulun saa käydä vaikkei kuuluisikaan kirkkoon (käsittääkseni silloin ei kuitenkaan ole oikeutettu konfirmaatioon).

      Ehkä tyylikkäin vaihtoehto olisi käydä rippikoulu ja opetella kaikki ulkoläksyt, mutta uskontunnustuksen (»uskon jumalaan isään kaikkivaltiaaseen..»:) kohdalla todeta pastorille, ettei halua valehdella.

      Kristinuskon ja sen opinkappaleiden tunteminen on toisaalta ihan yleissivistystä.

      Sanoo allekirjoittanut, joka ei ole käynyt rippikoulua.

    • itse kävin rippikoulun, syystä jota en vieläkään ymmärrä. saatiin porukoiden kanssa 10 minuutin sisällä palohälytys päälle ja nyysittiin toisen talon safkat

    • LookAtYou

      Ei ole, tiedän monia jotka eivät ole ikinä käyneet rippikoulua. Mutta ei se nyt oikeastaan niin paha ollut kun silloin joskus ajat sitten pelkäsin, itselleni jäi siitä oikeastaan melko positiivinen kuva, vaikka olin ateisti jo silloin. Ainoastaan oppituntien paskan pakkosyöttäminen ja asioiden yksinkertaistaminen otti aivoon.

    • Ei

      Sääli sinulle. Rippikoulua ei ole pakko käydä :)

    • keskustelija2011

      Ei sinne voi ketään pakottaa,mutta suosittelen Ryttylän kansanlähetyskeskuksen ripareita löytyy urheilu ja suotamis sekä normi ripareita.
      Tylsää ei tule olemaan ainenkaan jos ryttylään meet riparille.vaikka Jeesus ei tunnu tällä hetkellä sun jutulta niin riparilla asiat voi muuttua.
      Its you call

    • Anonyymi

      Joo mäkin meen ekaa kertaa koska haluan saada naiviluvan ja saisin kavereita ja ehkä poikaystävä

      • Anonyymi

        Suomessa on jo aika kauan saanut mennä naiviin, vaikka ei ole käynyt rippikoulua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suomessa on jo aika kauan saanut mennä naiviin, vaikka ei ole käynyt rippikoulua.

        Totta. Mutta kirkosa naivinen liperikaulaisen poppamiehen lausumalla loitsulla höystettynä vaatii rippikoulun käymistä ja konfirmaatiota.


      • Anonyymi

        Saa naida ennen papin aamenta


    • Anonyymi

      Ei ole. Jää vaan pois.

    • Anonyymi

      Suomen perustuslain 11. pykälä:

      Uskonnon ja omantunnon vapaus

      Jokaisella on uskonnon ja omantunnon vapaus.

      Uskonnon ja omantunnon vapauteen sisältyy oikeus tunnustaa ja harjoittaa uskontoa, oikeus ilmaista vakaumus ja oikeus kuulua tai olla kuulumatta uskonnolliseen yhdyskuntaan. Kukaan ei ole velvollinen osallistumaan omantuntonsa vastaisesti uskonnon harjoittamiseen.

      ----------

      Rippikouluun sisältyy uskonnon harjoitusta, joten siihen osallistumiseen ei saa kukaan pakottaa.

    • Anonyymi

      Ei ole suositeltavaa mennä kirkon rippikouluun eksytettäväksi.
      Tarvitsemme parempaa. Linkin videossa siitä:
      https://youtu.be/T96sZs76t4o

      • Anonyymi

        Heh;-D
        Tuollahan Weijo Lindroos (jälleen kerran) yrittää epätoivoisesti höynäyttää lampaita ristukselle.

        Myötähäpeää!


    • Anonyymi

      Mee oman seurakunnan toimistoon ja eroa.Vanhemmat ei voi enää päättää kaikista asioista omien mieltymystensä mukaisesti.Mie en hyväksy Ns.aivopesua.Kandee käydä kysymässä sieltä toimistosta tai sun vanhempien kirkon netti-sivuilta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      13442
    2. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      184
      1784
    3. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      77
      1124
    4. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1123
    5. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      64
      1046
    6. Persut petti duunarit

      Kyllä persujen kuuluu nyt mennä häpeämään kun äänestivät lakkolakien puolesta. Vielä muka kehutaan olevan työväenpuolue,
      Perussuomalaiset
      194
      956
    7. Persuille kovaa kyytiä YLEn kannatusmittaus

      https://yle.fi/a/74-20085866 Näin se menee persueliitti. Pettäjän tie on karu, persujen äänestäjät ovat nyt reagoineet
      Maailman menoa
      182
      920
    8. Lindtman runnonut demarit huimaan nousukiitoon!

      Palkansaajat – siis Suomen käynnissä pitävä kansanosa – ei näemmä arvosta EK/SY-sätkyakka Purran saksipelleilyä. Niin
      Maailman menoa
      271
      886
    9. Mitä ajattelen sinusta

      Että olit erilainen kuin muut ja jollakin kummalla tavalla samanlainen kanssani, vaikka ei tunnetukaan. Sinun kanssa tu
      Ikävä
      35
      833
    10. Itkisikö onnesta

      Jos panisin sua kunnolla?
      Ikävä
      86
      707
    Aihe