Gallup: Kaikkien aikojen luotettavin hlöauto

JohannesV

Mietin tässä huvikseni että mikähän mahtaisi olla luotettavin koskaan valmistettu henkilöauto siinä mielessä että se ei jättäisi pulaan kovissakaan olosuhteissa jossain tiettömien taipaleiden takana. Sanotaan vaikka talvella Lapissa tai jossain Venäjän perukoilla. Mitään erityisiä maasto-ominaisuuksia ei kuitenkaan vaadittaisi, riittää kun auto toimii aina ilman erityistä huoltoa kylmässä ja huonohkoillakin teillä.

Sanotaan että hyvä yhdistelmä on Lada jossa on takapaksi täynnä varaosia. Mutta nyt ei kuljettajalta vaadittaisi mitään mekaanikkotaitoja.

Monissa nykyisissä "laatuautoissa" on esim. näitä surullisenkuuluisia sähkövikoja, jonka takia en niitä huolisi.

En ole asiantuntija, mutta jotakin tulee mieleeni:
- joku hieman vanhempi japanilainen joka ei ole vielä täynnä elektroniikkaa. Ehdottomasti Japanissa valmistettu, EU-versiot ovat paljon huonompia. Eli esim. ihan perus-Corolla. Pakettiautoista Hiace.
- mersu, sellaista merkkiä ja vuosimallia joka oli vielä laadukas, ehdotuksia?
- entäs esim. vanha kuplavolkkari, taisi olla aika luotettava peli?
- ??

18

1598

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mielestäni

      w 123 koppasella mersulla 80 luvun alkupuolelta ajaisi pisimpään ilman suurempia vikoja, jos kaikki autot laitettaisiin käyttämättöminä samalle viivalle ja ajettaisiin niin pitkään kun kulkee. Bensa autoista Toyota Carina e vuodet 1992-1994 (japsi). Ei sähkövikoja, eikä muitakaan vikoja ja kone kestää!

    • Vihannes Jorolainen

      ei taida sellaista autoa olla olemassakaan joka toimii aina eikä ainakaan sellaista jota ei huoltaa tarvitsisi. Mutta lähde sinä metsän persiiseen vaikka puoleksi kokeilemaan vanhalla 123 diesel mersulla ja kerro meille sitten kokemuksistasi. Ja tämä oli sitten vitsi...

    • ollakin

      kupla, siinä vaan oli niin heikko kone.
      Joku tojon maasturi hilux tai hj.
      Tai sitten vanha mersu.
      Pikkuautoista ehkä corolla tai sunny.

    • W123-korinen 200 D on kyllä aika hyvä kandidaatti. Toinen mitä saattaisi kannattaa kokeilla, olisi Volvo 240 sillä Volvon 2.3-litraisella bensakoneella.



      Master Eq

      • pärjää

        Kyllä uskallan tuon W124:nkin ilmoittaa mukaan, tekniikka melkein yhtä antiikkista kuin W123:ssakin. Oma -86 mallia 750 000 kilsaa mittarissa oleva riisseli, kone käy Mersumaiseen tyyliin kuin kello ja mitään tielle jäätäviä vikoja ei ole ollut.

        Kaikki viat ovat olleet kulutusosissa, kuten jarruissa ja sen sellaisissa. Luotettavampaa kaveria en usko itselleni löytyvän! Miljoonakerhoon näyttää päätyvän ja kulkee varmasti reippaasti ylikin kunhan vain muistaa kerran vuodessa vaihtaa kaikki suodattimet ja öljyt.


    • Vironnes Jahaloinen

      Tuollainen 90-luvun micra tai starlet. Niin varma peli ettei toista ole.

    • vaihtoehtokandidaatti

      voisi olla Mazda 6. Ostin vuonna 2002, ajoin sillä 480 000 km ilman YHTÄKÄÄN ylimääräistä korjaamokäyntiä. Ilmeisesti en ole yksin tätä mieltä, sillä monissa testeissähän tätä kutosen luotettavuutta on suitsutettu. Mm alkuperäisen kirjoittajan mainitsema "perus-Corolla" on melko lailla paljon epäluotettavampi peli, sekä omien kokemusten, että tilastojenkin valossa.

      • boyboyboy

        Taitaa olla noita kilometrejä ihan kauhan kanssa.......onhan mazda perinteisesti toki ollut kestävä auto.


      • mies...

        Jos yksi mazda, jolla on ajettu 480 tkm on, niin ei se tarkoita sitä että kaikki on yhtä luotettavia. Esim 80 luvun mersuilla on 95 prosenttisesti kaikilla ajettu tuo lukema. Niistä puolilla 600-700 tkm


      • tarkennusta
        mies... kirjoitti:

        Jos yksi mazda, jolla on ajettu 480 tkm on, niin ei se tarkoita sitä että kaikki on yhtä luotettavia. Esim 80 luvun mersuilla on 95 prosenttisesti kaikilla ajettu tuo lukema. Niistä puolilla 600-700 tkm

        Nyt ei käsittääkseni ollut puhetta auton teknisestä eliniästä, vaan luotettavuudesta. Mersu tod. näk. kestääkin tuon 600-700 tkm, mutta sille matkalle vikoja kertyy paljon Mazdaa enemmän. Tästähän tässä viestiketjussa oli kyse. Kyllähän tuo kutonen on jo osoittautunut uusien autojen joukossa luotettavuuden suhteen melko lailla omassa luokassa olevaksi jo ihan tilastoissakin, joten kyllä taitaisin luotettavuusmielessä kallistua itsekin tuohon kutoseen. Mersu ei ole koskaan ollut hirveän luotettava, vaikka onkin kestävä. Nämä ovat kaksi eri asiaa....


      • ole kovin
        boyboyboy kirjoitti:

        Taitaa olla noita kilometrejä ihan kauhan kanssa.......onhan mazda perinteisesti toki ollut kestävä auto.

        ihmeellinen lukema esim neljävuotiaalle taksille...et silleen....;-)


      • väitteesi?
        tarkennusta kirjoitti:

        Nyt ei käsittääkseni ollut puhetta auton teknisestä eliniästä, vaan luotettavuudesta. Mersu tod. näk. kestääkin tuon 600-700 tkm, mutta sille matkalle vikoja kertyy paljon Mazdaa enemmän. Tästähän tässä viestiketjussa oli kyse. Kyllähän tuo kutonen on jo osoittautunut uusien autojen joukossa luotettavuuden suhteen melko lailla omassa luokassa olevaksi jo ihan tilastoissakin, joten kyllä taitaisin luotettavuusmielessä kallistua itsekin tuohon kutoseen. Mersu ei ole koskaan ollut hirveän luotettava, vaikka onkin kestävä. Nämä ovat kaksi eri asiaa....

        "Mersu ei ole koskaan ollut hirveän luotettava, vaikka onkin kestävä. Nämä ovat kaksi eri asiaa...."

        Ai että miten niin? Tuolla on tienvarret täynnä kaikenmaailman japskiromuja, mutta montakos johtotähteä olet tien poskessa nähnyt?

        Mersussa voi olla kaiken maailman pikkuvikoja, merkkivaloja pimeänä kojelaudasta, lämmityslaite puhaltaa vain kuumaa, sulakkeita voi joskus paukkua, polttimoita voi joskus kärähtää, narinanivelet voi narista, jousia voi mennä poikki jne, mutta tien päälle se ei koskaan jätä.

        Mersun kun käyntiin saat, niin takuuvarmasti vie nykimättä ja rykimättä perille asti vaikka puolet osista putoilisi matkan varrelle.


    • make

      Pitää myöntää et japsit vie tässä pisimmän korren.

      Miten olis camry mk1-mk2??

      tai nissan maxima?, joka usassa valittiin useasti luotettavimmaksi autoksi.

      tiedän muutamia europpalaisia jolla on jaettu runsaasti mm.

      citroen BX 1.9D 780tkm
      fiat uno 1.0 yli 400tkm
      volvo 242 farkku yli miljoona

      mutta se on kylmä tosiasia et japseilla ajaa pisimpään ilman suurempia ongelmia!!

      Se että mimmosia on ajaa ja mikä on auton haluttavuus niin on toinen asia

    • Se on siinä.

      Vanhalla Corollalla en uskaltaisi lähteä lähikauppaa kauemmas. Käsitys niiden kestävyydestä perustuu siihen, että 20 vuotta vanhalla Corollalla on keskimäärin ajettu vain noin 80 000 km. Vikoja on ollut vähän, kun ei ole tarvinnut korjata kuin kerran vuodessa.

      • ecocarina

        tulee faktaa tojotasta, näinhän se tahtoo olla, omassa carinassa 105tkm mittarissa = -94, enkä kyllä laadulla hehkuttelisi,ajettavuus niin onneton että ei tule kilometrejä = onneksi on "ykkösauto" jolla pidemmät matkat ajellaan.


      • vm 1991

        Molemmat matkamittarit hajonneet minulta tuosta.


      • Pekka_
        vm 1991 kirjoitti:

        Molemmat matkamittarit hajonneet minulta tuosta.

        Riisikipoilla ajeleva ei paljon piittaa pikkuvioista joten auto on "viaton".
        Paremmalla ajeleva valittaa joka viasta, ja se myös korjataan. Tästä tilastoharha että japsit kestäisivät ihan oikeasti enemmän ajoa vikaantumatta.

        Miten esimerkiksi 96-Corollasta hajoaisi automaattinen sadetunnistin (normaalipyyhintä toimii silti)? Tai nelilohkoinen ilmastoinninsäätö?

        Niin, ei varmasti hajoa kun ei ole!


    • diu diu diu!

      Ei jätä tielle?
      Eikös se ole ihan minimivaatimus?
      Minua ei ole vielä yksikään auto jättänyt tielle, olen yleensä huoltanut auton ennenkuin se tielle jättää. Olen aika paskoilla autoilla ajanut (kuten talbot horizontilla 1,3 bensalla ja 1,9d:llä). Ja kertaakaan ei ole tielle jääty. (1,9 d:llä ajettiin muuten yli 550tkm...)

      Eiköhän se luotettavuus ole sitä että auton pitää toimia siten kun se on suunniteltu. Eli jos ne huollot mitkä kirjaan on laitettu ja renkaiden & polttimoiden vaihdot yms. KAIKKI EPÄTOIMINNAT JA RIKKOUTUMISET OVAT YHTÄKUIN EPÄLUOTETTAVUUTTA.

      Ei siitä paljon iloa ole siitä alati toimivasta mazdassa siellä susirajalla kun ovet on jäätyneet kiinni, sillä autolla kun on aika hankala ajaa katolta.

      Lähtisin siitä että jokainen vika joka vaatii uusavuttomalta auton huollossa käyttämisen tai osaavan ihmisen sormien likaamisen lasketaan tässä pelissä miinuspisteiksi.

      On kai ne mersut luotettavia, ehkä juuri siksi että jos on varaa ostaa mersu, on varaa myös huoltaa.

      Todennäköisesti joku takaveto saksalainen on se luotettavin peli tässä mielessä. Tai jos joku keksii jonkin takaveto japanilaisen joka ei ruostu kuin tauti. Sanomattakin selvää lienee että Italialaisista autoista ei tässä yhteydessä...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      325
      3203
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      223
      1994
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1612
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      5
      1427
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      82
      1309
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      284
      1243
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      81
      1074
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      1061
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      80
      1001
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      146
      878
    Aihe