Ala-asteikäisen tytön adhd

huolestunut äiti77

Haluaisin kovasti kuulla teiltä, joilla on ala-asteikäinen tyttö, ja diagnosoitu adhd, tai lapsella muuten suuria ongelmia keskittymisessä ym... miten olette pärjäilleet, miten lapsi on diagnosoitu ja miten lapsenne saa apua.

Meillä on suloinen tokaluokkalainen, joka ei pärjää muiden mukana kotona eikä koulussa, koska on kykenemätön keskittymään, unohtelee asioita ja itsensäkin välillä, elää haavemaailmassa, on järkyttävän herkkä ja haavoittuvainen. Puhuessaan huutaa kovaan ääneen. Ei kykene tekemään mitään itsenäisesti ilman aikuisen valvontaa, oli kyse sitten läksyistä, pukemisesta tms.

Lapsi on aina ollut tällainen "hidas haaveilija", asiat ovat vaan nyt kärjistyneet ongelmiksi, kun pitäisi koulussa kyetä pysymään muiden mukana tunnilla, käytävässä, ulkona...

Opettaja ehdotti että lapsi vietäisiin psykologin vastaanotolle, ja ehdotti tutkimuksia mahdollisen adhd:n varalta. Lapsi ei kuitenkaan ole hypervilkas, vaan enemmänkin toisin päin. Odotan jännityksellä jääkö lapsi luokalleen, siltä nyt alkaa pahasti vaikuttamaan jos kouluongelmat jatkuvat.

Jakakaahan kokemuksia!:)

16

8135

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • kyse voi

   olla muustakin kuin adhd:sta, ja sinun äitinä (teidän vanhempina) tulee itse päättää mitä teette. Itse veisin samojen ongelmien ollessa kyseessä lapsen neuropsykologisiin tutkimuksiin. On hyvä kartoittaa laajemmin ongelma-alueet ja samalla tulee esille ne vahvuudetkin. Uskon, että niitäkin löytyy. Siitä se lähtee ja jos/kun tulee jokin dg, niin silloin on mahdollista saada monenlaista apua ja tukea. Kyllä se sitten helpottaa. Valoisaa kevättä!

  • Jattanen

   Kyseessä taitaa olla ns. ADD, eli ADHD ilman ylivilkkautta. Lyhenne AD/HD taas tarkottaa, että joko ADD tai ADHD. Jenkit kylläkin puhuvat ADHD:sta ADD:nä

  • vie lasta

   Joo, kuten joku muukin tuossa ehdotti neuropsykologia, niin ehdottaisin neurologia ensin. Kantsii ensin viedä yksityislääkärille. Voihan olla kyseessä esim. aspergerin syndrooma myöskin. Aspergeriin voi liittyä tarkkaavaisuushäiriöitä. Voihan olla kyse ihan mistä vaan. Olisi paha jos hoidettaisiin psyykkisenä sairautena neurologista!(nimim. kokemusta on!). Entä kiusataanko lasta, tms. Jok tuommoinenkin voi vaikuttaa jos koulussa on ihan kauheata.

   • Abcdefghijklm

    Syökö lapsesi oikein?


  • Jattanen
  • netistä

   hakusanalla ADD, se on tytöillä yleisempää. Eli tarkkaavaisuuden häiriö ilman ylivilkkautta. Lapsi on enemmänkin syrjään vetäytyvä ja helposti alisuoriutuu asioista, ei pysty keskittymään ym....

  • abc..

   tytöllä hyvin paljon samankaltaisuutta oli silloin eka-tokaluokalla,itse mietin juuri ADD:n mahdollisuutta.Ope ei ymmärtänyt yhtään hänen keskittymisvaikeuttaan,"haaveilua",hitauttaan,unohteluaan ym.On muuten myös kovaääninen ja herkkä.Sittemmin tytön koulu vaihtui ja nuo "ongelmat" jäivät taakse.Nykyisen open johdolla on oppiminen sujunut ihan mukavasti jo pitkään.Keskittymiskyky on parantunut, ja kun moitteiden sijaan on saanut opelta kannustusta,niin luottamus omaan osaamiseen on palannut.

  • Omakohtaisia kokemuksia

   Hei, riippuen asuinpaikkakunnastasi kannattaa hakeutua kasvatus- ja perheneuvolaan neuropsykologisiin tutkimuksiin. Tai jos teillä on lapsella vakuutus joka korvaa, niin neurologin lähetteellä yksityisesti tutkimuksiin (ensisijainen osoite on neurologi siis silloin). Suosittelen lämpimästi tutkimuksia, ennenkuin on "myöhäistä", koulumaailmassa voidaan ottaa ADD lapsen erityispiirteet huomioon!!

  • huolestunut äiti74

   Opettajat valitelleet koululta että tyttö jää välillä omiin ajatuksiinsa ja tehtävästä toiseen siirtyminen vaikeaa ilman aikuisen neuvoa.kotona en ole huomannut mitään poikkeavaa,onhan hän puhelias ja liikkuvainen lapsi mutta ei mitään sen kummempaa.käytin tytön kuitenkin lastenlääkärin vastaanotolla ja vaadin lähetettä lisätutkimuksiin,saadanpahan varmuus et onko mitään vai ei? minkälaisia muita oireita teidän lapsilla on ollut jos on epäilty adhd:tä.tämä odottaminen on raskasta ja haluisin tietää mahdollisimman nopeasti.

   • kävi tutkimuksissa

    Meillä tyttö (10v), joka parhaillaan sairaalassa Adhd:n tiimoilta. Adhd todettiin pari vuotta sitten ja lääkitys aloitettiin nyt tuolla sairaalassa, kun ongelmat lisääntyneet. Meillä ongelmana raivarit jotka tosi hillittömiä, koulussa myös tätä asiasta toiseen siirtymiseen pulmaa ja paikalleen jumittautumista.
    Viime syksynä oli sairaalassa 8:n viikon tutkimusjaksolla ja nyt vuorossa intervallijakso.


   • äippä...
    kävi tutkimuksissa kirjoitti:

    Meillä tyttö (10v), joka parhaillaan sairaalassa Adhd:n tiimoilta. Adhd todettiin pari vuotta sitten ja lääkitys aloitettiin nyt tuolla sairaalassa, kun ongelmat lisääntyneet. Meillä ongelmana raivarit jotka tosi hillittömiä, koulussa myös tätä asiasta toiseen siirtymiseen pulmaa ja paikalleen jumittautumista.
    Viime syksynä oli sairaalassa 8:n viikon tutkimusjaksolla ja nyt vuorossa intervallijakso.

    Lapseni 13v adhd tyttö on koulussa ja kotona aktiivinen ja puhuu paljon ja kovaa mutta joissain tilanteissa hän katoaa omiin maailmoihinsa esim. harrastuksessaa jalkapallossa kun valmentaja puhuu niin tyttö vaan tuijottaa seinää ja on omissa maailmoissaan. meillä dg satiin vasta kun lapsi täyttyi 12 kun keskittyminen oli hankalaa ja häiritsi niin koulussa kuin kotonakin. tällä hetkellä tytöllä on lääkkeet ja tyttö on normaaliluokalla ollut kokoajan kun dg saatiin niin lasta on voitu auttaa oikealla tavalla ja voidaan tulevaisuudessakin auttaa.


  • Adhd neidin äiti

   Nuo piirteet joista mainitsit kuulostaa samanlaisilta kun minun tokaluokkalainen neitini, jolla on todettu adhd jo 5 - vuotiaana. Meillä prosessi lähti sillä tavalla liikkeelle että ensin lääkäri lähetti tytön Jorviin lääkärille, joka kirjoitti lähetteen psykiatriselle ja psykiatriselta tehtiin lähete neurologille, jossa hänelle tehtiin testit ja diagnosoitiin adhd.
   Lyhin reitti voisi olla esim Pikku Jätti Tapiola, Neurologi Veli Ylitalo.
   Tässä vaiheessa on erityisen tärkeää saada pian apua ja tukea, koska kaikki negatiivinen palaute lapsellesi heikentää hänen itsetuntoaan ja minäkuvaansa. Me olemme Lasten psyk.pkl.n asiakkaita ja me vanhemmat saamme siellä myös tukea ja ohjausta. Tänä vuonna tyttärelleni aloitettiin adhd- lääkitys, joka on sopinut hänelle ja näin saanut itsetuntoaankin paremmaksi kun jaksaa " keskittyä asioihin" paremmin ja muut iloitsevat siitä ääneen.

  • myöshuolestunut

   Suunnilleen noilla oireilla on poikamme menossa psykiatriselle.
   Opettajan mielestä on syvästi masentunut.
   Masennus vaan ei näy muualla kuin koulussa ja siksi en oikein usko masenukseen.
   Jotain on asialle kuitenkin pakko tehdä, koska ei kykene keskittymään koulussa ja tekemään tehtäviään. Hänellä mm. asitiyliherkkyyksiä.
   Toivottavasti sieltä psykiatrisella ottavan huomioon myös ADHD ja asperger mahdollisuuden.

   Ei ole varaa viedä yksityiselle tutkimuksiin.

  • adhd2

   meillä tyttö kohta 12v, saa raivareita, alkaa potkia ja hakata seinää, mitä pitäisi tehdä? tytöllä todettiin adhd jo 2vuotiaana kun tyttö täytti 10vuotta saatiin lääkkeet joista ei ollut yhtään mitään apua.. tytön koulussa on pienryhmä jossa hän on ollut koko koulun aikansa, isossa luokassa ei tule mitään ja pien ryhmässä he saivat jumppa pallot, onko teillä kokeiltu niitä koulussa? meillä on ongelmia ruokapöydässä heiluu ja riehuu... annan tytön hakea maito purkin ja muuta aina välillä, meillä tyttö on myös paljon tietokoneelle, meillä on myös 7v poika jolla on kanssa adhd.. miten toimin tytön kanssa?

   • adhd2

    tytölle hankittiin kotiin dynair tyyny jonka päällävoi istu, se on raihoittanut vähän, onko teillä kokeiltu edes niitä?


  • 03-tyttö

   mä oon 13 vuotta ja mulla on adhd ja ennemmänkin se vaikuttaa mun kouluun ei muuhun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Paras olisi vain unohtaa

   Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
   Ikävä
   79
   1527
  2. Voisitko laittaa

   Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
   Ikävä
   68
   1245
  3. Mietitikö nainen koskaan

   Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
   Ikävä
   106
   1188
  4. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

   Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
   Ikävä
   147
   976
  5. huono omatunto

   johtuu siitä, että minulla on tunteita sinua kohtaan. Se vaikuttaa asiaan. Kaipasin sinua tänäänkin.
   Ikävä
   55
   974
  6. Suomalaisia naisia lennätetään seksimatkoille

   https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1f5f5e20-8c36-4907-9640-8e0c3b017c5a Gambia on jo vuosia ollut yhtä kuin munanhaku ma
   Lieksa
   176
   969
  7. Päätin juuri että

   En odota että meidän välillä enää tapahtuisi mitään. Tämä on aivan liian monimutkaista ja kyllä sinäkin olisit joskus mi
   Ikävä
   32
   862
  8. Onnistuit sohaisemaan mua

   Kaikkein herkimpään kohtaan ja kyseenalaistamaan mun luottamuksellisuuden. Kun sitä ei ole niin ei ole mitään muutakaan
   Ikävä
   59
   824
  9. Huomenna se

   Tulee kohta, odotatko?
   Ikävä
   61
   806
  10. Mitä kaipaat

   Usein elämässäsi
   Ikävä
   94
   764
  Aihe