ratkaisin oman hiekka ongelman näin.

piupi79

Elikkäs tuossa pari päivää sitten kyselin että mistä ja minkälaista hiekkaa kannattaa ostaa akvan pohjalle kun en halunnut soraa sinne enään laittaa. Kiertelin paikallisia rautakauppoja ja yhdessä tärppäsi.. Elikkäs raekooksi olin päättänyt 0.6-1.2 mm hiekkaa.. hiekkapuhallushiekkana kyselin että onko mutta se oli sitä hienompaa hiekkaa ja sitä en halunnut. Sitten hetken myyjän kanssa varastoja tutkiessamme löysimme leivinuunin muuraukseen käytettävää hiekkaa. Tutkimme tuoteselosteet tarkasti ja totesimme sen olevan täysin puhdasta hiekkaa ja rae koko oli 0.7-1.25mm elikkäs juurikin täydellistä mitä itse olin suunnitellut. Väriltään se oli normaalin hiekan väristä vaalean harmaata/ruskeaa. 25kg säkeissä sitä myytiin ja säkin hinta oli 6 euroa. ostin kaksi säkkiä.. katsotaan paljonko sitä saan akvaan menemään. uuden altaan koko kun on reilut 180 litraa. Tänään alkaa hiekanpesu urakka ja kypsyttelyt. Mutta tulin taas itse siihen tulokseen että tuonkin hiekkamäärän jos olisin mennyt eläinkaupasta ostamaan niin olisin saanut maksaa itseni kipeäksi.. elikkä tässäkin harrastuksessa pääte tämä maalaisjärjen käyttö sallittua. :)

4

409

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • fish KING

      Kyllä, itähän oilis tullutkaan maksamaan hiekka akvaliikkeessä... useamman kympin, niillä taitaa olla kilohinta lähellä euroa.

      Tuo on hyvää hiekkaa, muista pestä ja huuhdella niin kauan kunnes huuhtelu vesi ei enää värjäänny irto liasta ruskeaksi. Pese pieni määrä kerralla, tulee helpommin/nopeammin puhtaaksi. Kymmeneen kiloon menee aikaa jotakuinkin tunti.

      Pese ensin toinen säkki ja laita se akvaarioon, aloita akvaarion kypsyttäminen hirvensarvi suolalla sekä Tetran AquaSafella, jjärven ohjeen mukaan! (aquahoito/kypsytys).
      Pese tarpeellinen määrä hiekkaa lisää niin että pohjalla on hiekkaa n. 6-8cm.
      Jatka akvaarion kypsyttämistä ja mittaile NO2 ja NO3 nousua taisin väliajoin. Viikolla 1. ei tarvitse vielä mittailla mutta 10. päivän tienoilla nitriittiä alkaa jo esiintyä jos olet tehnyt kaiken oikein.

      Kolmannella viikolla nitraattikin alkaa olla kohollaan ja akvaario kypsyä niin että nitriitti kohoaa tähtiin ja laskee itsestään. Nitraatin saat laskemaan tämän jälkeen vaihtamalla vettä akvariosta reilusti.

      Kun nitraatti on alle kymmenen ja nitriitti pysyttelee nollissa voit hankkia akvaarioosi kierteissarvikotiloita möyhimään akvaarion hiekassa ja kasveja sekä kaloja.

      Istut kasvit ja annostele sopiva määrä lannoitteita.
      Totuta kalat akvaarioon annettujen ohjeiden avulla. (aquahoito/totutus). Älä hanki karanteenattomia kaloja!

      Onko lannoitteet jo ostettu .. http://akvaariotekniikka.fi/products.php?g1=083875 .. hyvät ja riittoisat sekä edulliset tuotteet.

      Onnea ja menestystä valitsemallasi harrastuksen saralla.

      • Tuul1kk1

        Olen kuullut, että Biltemassa myytävää hiekkapuhallushiekkaa ei tarvitse pestä. Voiko olla totta?


      • piupi79
        Tuul1kk1 kirjoitti:

        Olen kuullut, että Biltemassa myytävää hiekkapuhallushiekkaa ei tarvitse pestä. Voiko olla totta?

        mie vähän odottelinkin kingin kommenttia. ;) Jopa pienellä jännityksellä. Mutta nyt on onnistunut ja hyvä mieli. :D eilen hiekat tytön kans pestiin. Yllättävän helposti ne puhtaaksi saatiin. toinen säkki pestiin ja tulin siihen tulokseen että toista säkkiä ei edes tarvittu. Nyt sitten akva on täytetty ja laitoin tosiaankin tuota aqvasafea sinne annostelun mukaan ja suodattimen hyrskyttämään. hieman vesi jäi sameaksi mutta oli jo jonkin verran kirkastunut kun aamulla katselin akvaa. Elikkäs nyt sitten tänään ampaisen ostamaan sitä hirvensarvensuolaa ja kypsyttely saa alkaa. tänään tarvii käydä ostelemassa vielä nitraatti/nitriitti testit. Ph testi onkin jo ennestään. Kiitos ammatillisista neuvoista kingille ja muille alan harrastajille.. tulen varmasti kääntymään teidän puoleenne vielä moneen kertaan.. :)


      • RRR
        Tuul1kk1 kirjoitti:

        Olen kuullut, että Biltemassa myytävää hiekkapuhallushiekkaa ei tarvitse pestä. Voiko olla totta?

        Joo kyllähän nuo jotka sitä ovat ostaneet sanovat ettei tarvitsisi pestä .Mutta kyllä itse henk.koht kumminkin virauttaisin silti pikkusen ..
        Ihan kuinka tykkää tehdä???


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1545
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1174
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1016
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      965
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      927
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      852
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      684
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      650
    Aihe