Skoda Ocu vai Fiat Albea?

FiaSko.

Halpaa käyttöautoa olisi tarvis. Fiat Albea rapiat 13000eur, Skoda reilusti päälle 20keur.

Miksi maksaisin Ocusta kymppitonnin enemmän? Perhe tekisi sillä kepeästi Thaimaan-reissun ja jäisi rahaa vielä vaikka lomamatkaan suomessa..

Auto tulisi kaupunkirullaukseen, joten en näe syytä miksi maksaa Skodasta ylihintaa. Jos joku osaa perustella miksi Skoda otan hymyillen vastaan perustelut. Kymppitonni on paljon rahaa, kun kuitenkin velkaa täytyy meidän halpaautojen ostajien ottaa.

15

8545

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kaupoille!

      Olet ihan oikeilla jäljillä! Albean hinta tosin on viittä vaille 14 tonnia ilman ilmastointia, keskuslukituksen kauko-ohjausta, radiota ym., mutta ilman niitäkin Turkissa valmistettu pikkuauto on oivallinen koko perheen loma-auto Suomen ja miksei koko Euroopan kiertelyyn! Ja otappa huomioon paloturvallisuus:
      FPS-paloturvajärjestelmä ja matkustamoa kolaritilanteissa suojaava konepellin kiinnitys!

      Eipä ole noita hienouksia Octaviassa.

      Mitä enää mietit? Säästä ainakin kymppitonni (Ocuun nähden) ja laita se Fiiu tilaukseen jo tänään! Samalla pääseet Delta-Auton tunnetusti laadukkaan ja aina asiakkaan parasta ajattelevan huolto-organisaation palveltavaksi! Tiedän nimittäin ainakin yhden Samaran, josta saivat osana vioista korjatuksi, joten voit jättää mahdolliset vastakkaiset huhupuheet omaan arvoonsa!

    • Toyo-man

      Olet heti ymmärtänyt autonvalinna ytimen. Sinä ja vain sinä valitse itse autosi omien tarpeittesi ja arvostuksiesi mukaan. Jos joku auto on sinulle aivan riittävä, sopii omaan käyttöösi ja on hinnaltaan sopiva, se on silloin sinulle se oikea auto. Muilla ihmisillä on muita arvoja ja käyttövaatimuksia ja heidän valintansa voi olla toinen. Ei kannata tuijottaa muiden valintoja vaan tehdä oma ratkaisu. Ei suuri osa Skodankaan omistajista tuijota toisten valintoja vaan ostaa sen auton joka omista lähtökohdista tuntuu järkevältä.

    • vikapesä...

      Albean farmarimalli Paleo on Saksan TÜV:n vikatilatoissa kärkipäässä väärästä päästä.

      Ongelmia siis luvassa.

    • fhjkfhj

      Fiatia kymppitonnin kalliimpaan Skodaan, vaan vertaa sitä esim. sadantonnin Audiin tai Bemuun. Sitten ostat sen Fiiatin ja säästyneillä rahoilla voitte asuakin useamman vuoden siellä Thaimaassa, ei tarvitse tyytyä pistäytymiseen.

      • säästövinkkejä Fiat-kuskille

        Tuo on muuten oikein kuningasidea! Säästät todella suuria summia ja pian olet jo saanut omakotitalonkin säästetyksi, kun otat vertailukohteeksi tosi kalliin auton!

        Ja alkuperäiselle kirjoittajalle lisää säästövinkkejä (niille tuleville autolomareissuille) Alivaltiosihteerin jutusta, jossa kierreltiin lasten kanssa Muumimaat, Retretit sun muut, käytiin vain parkkiksella kääntymässä ja taas tuli säästöä ihan satoja markkoja kun ei menty sisään! Huoltoasemienkin pihalla säästettiin kerralla monta kymppiä kun ei menty sisälle syömään.

        Ainut ongelma, että lapset söi takapenkin lomareissun aikana ...


    • suosittelen...

      Kirjoituksesi pohjalta ja perusteella varauksetta suosittelen sinulle Fiat Albea.
      Toivattavasti jo seuraa kirjoituksesi löytyy Fiat palstalta. Onnea.

    • Fat boy

      kohdallaan ,joten tuskin päätäsi saisin kääntymään. Eikä siihen ole kyllä tarvettakaan.

      Itsekkin ajelen pääasiassa aygolla (vaimo superbilla) ja onpa sillä tehty kera perheen pari lomareissuakin ,noin niiku seikkailumielessä ja on ajanut asiansa vallan mainiosti.

      Toi superb ostettiin ,kun oli tarvetta vaunun veturiin ja onhan siinä kieltämättä hieman parempi matkustusmukavuus ,kuin tojossa.

      Eli säästä se 7t€. Kyllä sillä halvemmallakin kehonsa paikasta toiseen siirtää.

    • Jaguaari ...

      Tuo Albea, kuten myös sen oikea verrokki Dacia Logankin, on suunnattu ns. "vähemmän vaativille" markkinoille, joten kaikki ylimääräinen mukavuusvarustelu puuttuu. Lisäksi joudut puntaroimaan turvallisuutta, sillä sen enempää Albeaa kuin Loganiakaan ei ole annettu NCAP-törmäystesteihin. Takamatkustajille ei ole pääntukia eikä turvatyynyjä muille kuin kuskille.

      Jos kunnon auton osto on ylimääräisestä vajaasta kymppitonnista kiinni, niin auton sijaan hyvät polkupyörät koko perheelle saa jo parilla tonnilla.

      • Lähde http://www.fiat.fi : Albea : Varustehinnasto:

        - Takaniskatuet 150 euroa
        - Matkustajan airbag 250 euroa


      • 900 euroa ...
        Timontti kirjoitti:

        Lähde http://www.fiat.fi : Albea : Varustehinnasto:

        - Takaniskatuet 150 euroa
        - Matkustajan airbag 250 euroa

        Keskuslukituksen kauko-ohj. 150 euroa ...

        Siitä se hinta-ero kalliimpiin alkaa vähitellen kaventua.
        Eikös sentään Puntossakin ole ilmastointi vakiona? Tuo Albea on todellakin riisuttu malli - laittamalla vähän lisää saa varustelultaan aivan eri planeetalta olevia korealaisia ... Albea on niihin nähden aivan riistohinnoiteltu!


      • 900 euroa ... kirjoitti:

        Keskuslukituksen kauko-ohj. 150 euroa ...

        Siitä se hinta-ero kalliimpiin alkaa vähitellen kaventua.
        Eikös sentään Puntossakin ole ilmastointi vakiona? Tuo Albea on todellakin riisuttu malli - laittamalla vähän lisää saa varustelultaan aivan eri planeetalta olevia korealaisia ... Albea on niihin nähden aivan riistohinnoiteltu!

        Kävin tutustumassa Albeaan ja kirjoitin siitä tämän foorumin Fiat-palstalle 29.1.2007 ("Kokemuksia Albeasta?"). Vertailin sitä nykyiseen autooni (Fiat Brava) ja pidin sitä lähinnä saman auton modernimpana versiona, jossa muotoilun lisäksi varsinkin turvallisuuteen liittyvät rakenteet ovat kehittyneet. Hyvinkin saatan ostaa sen seuraavaksi autokseni. Vaikka lähtöhintaan lisäisi muutamalla tuhannella eurolla varusteita, se on sittenkin vielä hinnaltaan kilpailukykyinen.

        Halpis-keskustelu on Albean osalta nyt Suomessa ilmeisesti sivuraiteilla. Tietääkseni Fiatin johtaja oli joulukuussa sanonut, että Albeasta tehdään Turkissa 5000 euron hintainen versio, mutta ymmärtääkseni se ei ole vielä tämä auto, jota Suomessa nyt myydään. Albea (alias Siena), Palio, Palio Weekend ja Strada mudostavat monissa muissa maanosissa pitkään myynnissä olleen Fiatin "world car" -mallisarjan, jota on uudistettu aika ajoin.


    • NYT REPES

      Sitähän verrataan rusinoita ja pähkinöitä keskenään,eroa kuin yöllä ja päivällä,aja ensin puhu sitten...

      • Takuu3

        Nyt se sitten tuli, vihdoinkin! On se hieno! Itse tosin ajan Lexuksella, mutta herättääpä uteliaisuutta tuossa Lexuksen ja Jaggen jatkona!


    • Ei paha

      Kävimme maanantaina tekemässä kaupat uudesta albeasta,toki otimme vähän lisävarusteitakin siihen ja hinta kohosi,mutta kun delta auto hyvittää vanhasta autosta jonka todellinen arvo pyörii jossain 500e:n korvilla niin 1850e. 1850eurolla sai jo hyvin lisävarusteita;)
      Oli muuten käsittämättömän mukava auto ajaa. Ohjaus oli kevyempi kuin missään aikaisemmin ajamassani autossa. Auto oli viihtyisä siisti niin ulkoa kuin päältäkin. Kyllä tuolla kelpaa ajella.

      Osta ihmeessä tuo Albea mielummin kuin joku scoda joka käyttää vw:n vanhaa tekniikkaa(tai ainakin ennen käytti) ja maksaa järjettömästi enemmän.

    • kauppamies67

      -joo mullakin albea ollu reilu puoli vuotta 20 000 jo mittarissa.todella tyytyväinen olen autoon ollut!!suosittelen jos edullista käyttöautoa hakee!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      320
      7334
    2. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      58
      2214
    3. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      33
      1621
    4. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      27
      1469
    5. Kysymystä pukkaa

      Mitä aiot tehdä kun näet hänet seuraavan kerran? Vai oletko kuin ei mitään....
      Ikävä
      114
      1176
    6. IS Viikonloppu 29.-30.6.2024

      Melko hyvä 3- -tasoiseksi merkitty Kovis Jari Keräseltä. Pääkuvan merkitys on varsin vähäinen rajoittuen alakulman aukio
      Sanaristikot
      72
      1135
    7. Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia.

      Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia. Kristilliset ääriainekset pelottelevat ihmisiä edelleen IKUISELLA hel
      Hindulaisuus
      335
      1036
    8. Tässä viimeinen mahdollisuutesi nainen

      Kysyä tai sanoa minulle, jos jotain jäi vuosien takaisista. Sen verran meillä oli kuitenkin jotain, että välillä mietin
      Ikävä
      50
      905
    9. Suviseurat

      Kamala onnettomuus tapahtunut subiseuroissa
      Hyrynsalmi
      15
      893
    10. Miksei persut järjesteä koskaan miekkareita tai kulkueita?

      Pelkäävätkö saavansa pataansa, ja sen vuoksi vain öyhöttävät netissä? Ei öyhöttämisellä muuteta maailmaa. Pitää olla ak
      Maailman menoa
      274
      797
    Aihe