F-Secure vie Linuxin tietoturvan uudelle

tasolle

F-Secure vie Linuxin tietoturvan uudelle tasolle

Uusi yhdyskäytäväratkaisu palveluntarjoajille julkaistaan yhdessä uusien Linux –pohjaisten hallinnointityökalujen kanssa
Helsinki, Finland - 27.2.2003


F-Securen tuotekokonaisuus Linuxille kattaa niin virustentorjunnan kuin tiedostonsalauksenkin. Nämä tuotteet on optimoitu suojaamaan sekä yksittäisiä Linux –koneita, että Linux –palvelimia ja yhdyskäytäviä. Ne myös helpottavat Windows- ja Linux –koneiden etähallintaa. Tuotekokonaisuuteen lisätään nyt kolme uutta tuotetta: F-Secure Anti-Virus for Firewalls 6.10, F-Secure Anti-Virus for Linux Servers 4.50 and F-Secure Policy Manager for Linux. Nämä uudet tuotteet esittelevät yhä paremman virustentorjunnan palvelimille ja yhdyskäytäville, sekä mahdollistavat Windows-koneiden hallintaa Linuxilla ja päinvastoin.

Linuxista on tullut yksi keskeisimmistä rakennuspalikoista kansainvälisessä verkkoinfrastrukstuurissa. Tietoturvan puute tällä tasolla ei ainoastaan aseta itse palvelimia uhanalaisiksi, vaan jättää myös suurimman osan loppukäyttäjien koneista hyökkäyksille alttiiksi. F-Securen Linux –tuotteet varmistavat, että palvelimet on suojattu, ja estävät siten myös viruksia leviämästä niiden lävitse. ”Olemme jo nähneet useita nopeita matoja, jotka käyttävät Linux –palvelimia levitäkseen. Slapper oli vain yksi esimerkki”, Mikko Hyppönen, F-Securen tutkimuspäällikkö, sanoo. ”Ainoa luotettava tapa taistella tällaisia uhkia vastaan on luoda suoja suoraan verkkoon”, hän jatkaa.

F-Secure Anti-Virus for Firewalls 6.10:n Linux-versio on ohjelmisto, jolla asiakas voi käyttää puhdasta Linux/Unix-ratkaisua yhdyskäytävätasolla. Tuotteessa on samat ominaisuudet kuin Windows-versiossa, jolloin asiakas voi käyttää ominaisuuksia jotka tarkistavat palomuurin läpi kulkevaa liikennettä. Tuote on erityisen tärkeä ympäristöissä, joissa kriittinen yhdyskäytävä perustuu Unixiin tai Linuxiin, millä pyritään vähentämään käyttökatkoksia ja parantamaan skaalattavuutta. Tuotteen virustarkistustoiminnot ovat samat kuin Windows-versiossa. Useiden tarkistustoimintojen käyttö varmistaa luotettavan suojauksen kaikkia virustyyppejä, eli esimerkiksi makroja, skriptejä ja binääriviruksia vastaan.

F-Secure Anti-Virus for Linux Servers 4.50 on rakenteeltaan uudenlainen tuote, joka on optimoitu postin tarkistukseen ja muihin vastaaviin tehtäviin. Siinä on uusi tehokas komentoriviliittymä, joka soveltuu erityisesti integrointiin järjestelmiin, jotka tarkistavat tiedostoja viruksilta. Tällainen järjestelmä on mm. AMaViS. Käyttöliittymän ansiosta käyttäjä voi määritellä helposti aikataulut esimerkiksi virustarkistusta tai viruskuvaustiedostojen päivitystä varten. Tuote perustuu F-Secure Anti-Virus for Firewalls –ohjelmiston tapaan samoihin tarkistustyövälineisiin kuin muutkin F-Securen Anti-Virus-tuoteperheen tuotteet. Siinä käytetään samoja päivitystiedostoja ja sen tunnistusprosentti on yhtä korkea. F-Secure Anti-Virus for Linux Servers 4.50 –tuotteen yksi merkittävimmistä uusista ominaisuuksista on ns. daemon-toimintatila. Tilan ansiosta käyttäjä voi ladata tarkistustyökalut pysyvästi muistiin. Kevyt komentorivimoduuli kytkeytyy tähän ohjelmaan ja käynnistää tarkistustehtävät. Tämän ainutlaatuisen rakenteen ansiosta komentorivitarkistus käynnistyy erittäin nopeasti. Ominaisuus on tärkeä, kun postintarkistusratkaisu käynnistää tarkistustoiminnon useita kertoja peräkkäin ja tarkistaa vain yhden tiedoston kerrallaan. Uudenlaisesta rakenteesta huolimatta integrointi mihin tahansa komentorivitarkistustyövälineeseen on helppoa.

F-Secure Policy Manager on keskitetty hallintatyökalu, jolla voidaan hallita F-Securen tuotteita. Tämä ohjelmisto on jo vuosia ollut saatavilla Windowsille, mutta se on nyt saatavilla myös Linuxille. Uudessa Linux-versiossa on sekä konsoli- että palvelinkomponentti. Nämä komponentit ovat täysin yhteensopivia vastaavien Windows-komponenttien kanssa. Tavallisin asennuskokoonpano onkin itse asiassa järjestelmä, jossa useita F-Secure Policy Manager Server –ohjelmistolla varustettuja Linux-palvelimia on hajautettu yrityksen verkkoon. Näihin palvelimiin on sitten kytketty Windows-työasemia, ja verkon vastuuhenkilö voi käyttää Linux- tai Windows-pohjaista F-Secure Policy Manager –konsolia järjestelmän hallintaan. Edut ovat selkeitä organisaatiossa, jossa käytetään Linux-palvelimia. F-Secure Policy Manager 5.11 for Linux on haettavissa osoitteesta http://www.f-secure.com/products/policy-man/linux/

Lisätietoja kaikista F-Securen tuotteista löytyy osoitteesta http://www.F-Secure.com

F-Secure Oyj

F-Secure Oyj on johtava keskitetysti hallittavien tietoturvaratkaisujen toimittaja. F-Securen tuotevalikoima sisältää palkittuja virustentorjunta-, tiedosto- ja verkkosalaus-, sekä hajautettuja palomuurituotteita yritysten kaikille keskeisille laitealustoille, työasemista verkkolaitteisiin ja palvelimista langattomiin taskutietokoneisiin. Vuonna 1988 perustettu F-Secure on ollut Helsingin pörssin päälistalla marraskuusta 1999 lähtien. Yrityksen pääkonttori on Helsingissä ja Pohjois-Amerikan toimintojen pääkonttori San Josessa, Kaliforniassa. Yrityksellä on toimipisteet Saksassa, Ruotsissa, Japanissa ja Isossa-Britanniassa, sekä aluetoimistoja USA:ssa. F-Securen toimintaa tukee jälleenmyyjien ja jakelijoiden verkosto yli 90 maassa kaikkialla maailmassa. Yrityksen lisensiointi- ja jakelusopimusten ansiosta sen sovellukset on saatavilla johtavien langattomia laitteita valmistavien yritysten kuten Nokian ja HP:n tuotteisiin.

Lisätietoja:

Mikael Albrecht, Tuotepäällikkö
F-Secure Oyj
Pl 24
00181 Helsinki
Puh. (09) 2520 5640
Fax (09) 2520 5001
Gsm 040 550 9349
Sähköposti: [email protected]

1

211

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mainio

      mainio mainos, onkohan näillä palstoilla mainonostaminen sallittua.

      onneksi oli niin pitkä ja sekava että harva jaksaa kukea loppuun asti ja ehtii myös ajattelemaan omilla aivoillaa.

      F-Secure Oyj, meneekö niin huonosti että ei ole varaa mainostaa muualla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      34
      2498
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      8
      1922
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      17
      1393
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      8
      1270
    5. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      21
      1265
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      17
      1191
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1111
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      7
      1055
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      6
      1034
    10. 15
      1014
    Aihe